وزیر خارجه سعودی: نشست تجاری چین و کشورهای عربی برای بخش خصوصی فرصت ساز است

TT

وزیر خارجه سعودی: نشست تجاری چین و کشورهای عربی برای بخش خصوصی فرصت ساز است

وزیر خارجه سعودی: نشست تجاری چین و کشورهای عربی برای بخش خصوصی فرصت ساز است

شاهزاده فیصل بن فرحان وزیر خارجه سعودی یکشنبه (۱۱ ژوئن) گفت نشست تجاری مشترک چین و کشورهای عربی برای بخش خصوصی در حوزه چشم انداز سرمایه گذاری فرصت ساز است.

به گزارش خبرگزاری العالم العربی شاهزاده فیصل در اظهارات خود در افتتاح دهمین نشست تجاری چین و کشورهای عربی در ریاض افزود «کنفرانس امروز فرصتی برای افزایش همگرایی بین کشورهای عربی و چین و اقدام مشترک در راستای ساخت آینده مشترک است».

از سوی دیگر خالد الفالح وزیر سرمایه گذاری سعودی در این نشست گفت «با چین برای فرصت آفرینی در حوزه سرمایه گذاری همکاری می کنیم و به دنبال همکاری و شراکت پایدار برای آینده پایدار هستیم».
الفالح اظهار کرد روابط سعودی و چین در حال رشد فزاینده است «چون ما اقتصاد بزرگ منطقه خاورمیانه و سریع ترین اقتصاد جهان در سال گذشته بودیم. دولت سعودی به نقش خود به عنوان پل ارتباطی بین چین و جهان عرب ادامه می دهد».

از سوی دیگر، احمد ابو الغیط دبیر کل اتحادیه عرب گفت که اقدام مشترک عربی چینی تحت رهبری سعودی پیش می رود و همکاری بین جهان عرب و چین باعث جذب سرمایه گذاری در منطقه می شود.

ابو الغیط تاکید کرد «زمینه های سرمایه گذاری «فراوان و آینده دار» در منطقه عربی وجود دارد اما با این حال منطقه عربی در جذب سرمایه خارجی نسبت به بقیه مناطق در جهان ضعیف عمل کرده و دلیل آن هم مشکلات و جنگ هایی است که این منطقه به خود دید».

دبیر کل اتحادیه عرب اظهار کرد «ما پیشرفت خوبی در راستای بحث ایجاد بازار مشترک عربی در چند ماه گذشته داشتیم که اجرای این ایده باعث افزایش سرمایه گذاری مستقیم در منطقه می شود».
او گفت «ما با همکاری یک نهاد بین المللی در حال تنظیم پیش نویس کنوانسیون جذب سرمایه به کشورهای عربی هستیم».

خالد الفالح وزير الاستثمار السعودي خلال لقاء نائب رئيس المؤتمر الاستشاري السياسي للشعب الصيني هو تشون هوا (تويتر)

از سوی دیگر خو چون خوا معاون رئیس کنفرانس مشورت سیاسی خلق چین از آمادگی پکن برای همکاری با کشورهای عربی در زمینه انرژی و زیرساختاری خبر داد.

او افزود «ما از افزایش سرمایه گذاری شرکت های عربی در چین استقبال می کنیم و از شرکت چینی برای سرمایه گذاری در بازارهای عربی حمایت می کنیم و امیدواریم که منطقه عربی بستر تجاری «باز و برابر» برای سرمایه گذاران چینی فراهم کند».

دهمین نشست تجاری کشورهای عربی و چین با عنوان «همکاری برای رفاه» در سعودی در حال برگزاری است و نیز هشتمین کنفرانس سرمایه گذاری ۱۱ و ۱۲ ژوئیه ۲۰۲۳ در مرکز بین المللی کنفرانس های ملک عبد العزیز در ریاض برگزار می شود. این کنفرانس درباره زمینه های همکاری مشترک در حوزه های سرمایه گذاری و اقتصاد و تجارت است.
کنفرانس سرمایه گذاری برای معرفی زمینه های سرمایه گذاری مشترک بین کشورهای عربی و چین در بخش های مختلف همچون فناوری و هوش مصنوعی و انرژی های تجدید پذیر و کشاورزی و املاک و معادن راهبردی و غیره برگزار می شود.



ریاض از میزبانی عمان برای گفت‌وگوهای ایران و آمریکا استقبال کرد

کاروان اسکورت نماینده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه، استیو ویتکوف، روز گذشته در محل مذاکرات  مسقط (رویترز)
کاروان اسکورت نماینده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه، استیو ویتکوف، روز گذشته در محل مذاکرات مسقط (رویترز)
TT

ریاض از میزبانی عمان برای گفت‌وگوهای ایران و آمریکا استقبال کرد

کاروان اسکورت نماینده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه، استیو ویتکوف، روز گذشته در محل مذاکرات  مسقط (رویترز)
کاروان اسکورت نماینده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه، استیو ویتکوف، روز گذشته در محل مذاکرات مسقط (رویترز)

پادشاهی عربی سعودی روز شنبه از میزبانی سلطان‌نشین عمان برای برگزاری گفت‌وگوهای میان ایران و آمریکا استقبال کرد و با تأکید بر حمایت خود از این تلاش‌ها، اعلام کرد که راه گفت‌وگو را بهترین مسیر برای پایان‌دادن به اختلافات منطقه‌ای و بین‌المللی می‌داند.

وزارت خارجه سعودی در بیانیه‌ای ابراز امیدواری کرد که نتایج این گفت‌وگوهای ایران و آمریکا بتواند به تقویت همکاری‌های مشترک برای برقراری امنیت، ثبات و صلح در منطقه و جهان منجر شود.

از سوی دیگر، جاسم البدیوی، دبیرکل شورای همکاری خلیج، نیز تأکید کرد که میزبانی عمان از این گفت‌وگوها در چارچوب سیاست خردمندانه این کشور برای ترویج زبان گفت‌وگو و ایجاد پل‌های تفاهم بین کشورهاست. او گفت که عمان همواره در تلاش برای تقویت امنیت و ثبات منطقه بوده است.

البدیوی توضیح داد که کشورهای شورای همکاری خلیج همیشه با استفاده از روابط نزدیک و مستحکم خود با سایر کشورها، در پی یافتن راه‌حل‌های مسالمت‌آمیز برای اختلافات هستند و طرح‌هایی ارائه می‌دهند که به نفع ملت‌های منطقه و جهان باشد و برای تقویت صلح و امنیت منطقه‌ای و جهانی تلاش می‌کنند.

دبیرکل شورا همچنین ابراز امیدواری کرد که این گفت‌وگوهای سازنده به نتایج مثبتی منجر شود و زمینه‌های تازه‌ای برای همکاری میان ایران و آمریکا فراهم آورد، همکاری‌ای که به سود امنیت و ثبات منطقه باشد.

این گفت‌وگوها میان وزیر خارجه ایران، عباس عراقچی، و نماینده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه، استیو ویتکوف، در پایتخت عمان، مسقط، برگزار شد و پس از دو ساعت تبادل پیام‌ها و دیدگاه‌ها، با توافق برای بازسازی مسیر مذاکرات پایان یافت.

هدف این گفت‌وگوها، آغاز مذاکرات تازه‌ای درباره برنامه هسته‌ای ایران بود؛ برنامه‌ای که سرعت پیشرفت آن افزایش یافته و قرار است گفت‌وگوها هفته آینده برای تعیین «چارچوب کلی توافق احتمالی» ادامه یابد.