دیدار مفصل محمد بن سلمان و مکرون در الیزه

در این دیدار روابط دوجانبه و تحولات بین‌المللی بررسی شد

دیدار مفصل محمد بن سلمان و مکرون در الیزه
TT

دیدار مفصل محمد بن سلمان و مکرون در الیزه

دیدار مفصل محمد بن سلمان و مکرون در الیزه

شاهزاده محمد بن سلمان، ولیعهد و نخست‌وزیر پادشاهی عربی سعودی با امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه در کاخ الیزه دیدار کرد.
به گزارش خبرگزاری سعودی، در این دیدار که با حضور هیئت‌های دو طرف برگزار شد، روابط تاریخی و راهبردی دو کشور و راه‌های توسعه آن در همه زمینه‌ها به نحوی که منافع دو کشور و ملت‌ها تأمین شود، مورد بررسی قرار گرفت.
همچنین در خصوص تحولات رویدادهای بین‌المللی و منطقه ای تبادل نظر و بر هماهنگ شدن تلاش‌های مشترک در این زمینه تأکید شد.
این دیدار در قالب سفر رسمی شاهزاده محمد بن سلمان به فرانسه انجام می‌شود. این دومین سفر شاهزاده محمد بن سلمان به فرانسه در کمتر از یک سال اخیر است.
رئیس‌جمهور مکرون در اوایل دسامبر ۲۰۲۱ به پادشاهی عربی سعودی سفر کرده بود.

رئیس‌جمهور فرانسه از اعضای هیئت سعودی همراه ولیعهد این کشور استقبال می‌کند (واس)

شاهزاده محمد بن سلمان همچنین قرار است در جریان این سفر، رهبری هیئت کشورش در اجلاس سران «برای یک پیمان مالی جهانی جدید» در ۲۲ تا ۲۳ ژوئن ۲۰۲۳ در پاریس را بر عهده خواهد داشت.
طبق این گزارش، ولیعهد سعودی قرار است روز ۱۹ ژوئن (۲۹ خرداد) در جشن اعلام نامزدی کشورش در پاریس برای میزبانی از نمایشگاه بین‌المللی اکسپو ۲۰۳۰ شرکت کند.
به گزارش خبرگزاری سعودی (واس)، روابط دوجانبه شاهد توسعه و رشد در زمینه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و دفاعی است و دیدگاه‌ها و رویکردهای دو کشور دوست در بسیاری از موضوعات مشترک با یکدیگر منطبق است.
روابط دوجانبه با توجه به سرعت تغییرات بین‌المللی و منطقه ای که مستلزم تبادل نظر و هماهنگی مواضع بین پادشاهی و کشورهای دوست است، که فرانسه در آن موقعیت ممتازی دارد، از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

استقبال رئیس‌جمهور فرانسه از میهمان کشورش، ولیعهد سعودی، در کاخ الیزه پاریس (واس)

پادشاهی عربی سعودی از حمایت فرانسه از نامزدی ریاض برای میزبانی نمایشگاه بین‌المللی اکسپو ۲۰۳۰ قدردانی می‌کند و این حمایت نشان دهنده رشد و توسعه روابط و همکاری‌های دو کشور در تمامی سطوح و زمینه‌های مختلف است.

قراردادهای سیاسی و امنیتی
سعودی در تلاش برای مبارزه با تروریسم در همه اشکال، مظاهر و انگیزه‌های آن با فرانسه همکاری می‌کند و این نشان‌دهنده کمک پادشاهی به تأمین ۱۰۰ میلیون دلار در چارچوب (ائتلاف ساحل) برای مبارزه با تروریسم است.
ریاض و پاریس در مورد بسیاری از پرونده‌های منطقه ای و بین‌المللی، از جمله پرونده‌های لبنان و سودان، مواضع و دستورالعمل‌های مشترکی دارند.
دولت فرانسه از مواضع و تلاش‌های پادشاهی برای یافتن راه حل سیاسی برای بحران سودان، علاوه بر کمک‌های امدادی و کمک‌های بشردوستانه به افراد آسیب دیده از این بحران، تمجید کرد.
دو کشور به دنبال افزایش همکاری در زمینه‌های مختلف به ویژه توسعه موزه‌ها، صنعت سینما، میراث فرهنگی هستند، همچنین همکاری برای توسعه پایدار منطقه العلا در حال انجام است که از طریق آن فرانسه به حمایت از توسعه فرهنگی و گردشگری این منطقه پر از پتانسیل کمک می‌کند.

چشم‌انداز سفر
سعودی و فرانسه برای تقویت مشارکت راهبردی (خلیج و فرانسه) از طریق برنامه اقدام مشترک بین دو طرف «۲۰۲۳–۲۰۲۸» کار می‌کنند.
فرصت‌هایی برای همکاری بین کشورهای خلیجی و فرانسه در زمینه‌های هوش مصنوعی و لجستیک سبز، علاوه بر مشارکت در توسعه گردشگری، ورزش و سرگرمی وجود دارد.
سفر کنونی ولیعهد به فرانسه و حضور آن در اجلاس سران اتحاد مالی و دنیای جدید نشان دهنده نقش رهبری، موقعیت و نفوذ جهانی پادشاهی و تمایل به همکاری با فرانسه در رسیدگی به چالش‌های مشترک امنیت و ثبات منطقه و جهان است.
اهداف اجلاس سران اتحادیه مالی فرانسه و جهان جدید با تلاش‌های سعودی برای مقابله با پدیده تغییرات آب و هوایی از طریق ابتکارات مختلف از جمله ابتکار خاورمیانه سبز، سعودی سبز و پذیرش اقتصاد دورانی کربنی علاوه بر پایبندی به همکاری با شرکای خود برای موفقیت در توافقنامه آب و هوایی پاریس در سال ۲۰۱۵ سازگار است.



تأکید سعودی بر اهمیت همکاری محلی و بین‌المللی برای مبارزه با فساد


سعودی به دنبال اجرای نتایج دومین نشست دستگاه‌های اجرایی مبارزه با فساد به منظور تحقق منافع مشترک است (واس)
سعودی به دنبال اجرای نتایج دومین نشست دستگاه‌های اجرایی مبارزه با فساد به منظور تحقق منافع مشترک است (واس)
TT

تأکید سعودی بر اهمیت همکاری محلی و بین‌المللی برای مبارزه با فساد


سعودی به دنبال اجرای نتایج دومین نشست دستگاه‌های اجرایی مبارزه با فساد به منظور تحقق منافع مشترک است (واس)
سعودی به دنبال اجرای نتایج دومین نشست دستگاه‌های اجرایی مبارزه با فساد به منظور تحقق منافع مشترک است (واس)

مازن الکهموس، رئیس «هیئت نظارت و مبارزه با فساد» پادشاهی عربی سعودی، تأکید کرد که سعودی، با قرار دادن مبارزه با فساد به‌عنوان یکی از ارکان اصلی دستیابی به چشم‌انداز 2030، به تأثیرات مخرب فساد فرامرزی و پیامدهای آن بر جوامع اسلامی و توسعه آن‌ها آگاه است.

او تصریح کرد که هماهنگی تلاش‌های ملی و بین‌المللی در مقابله با این آفت، باعث پیشرفت و شکوفایی کشورهای اسلامی می‌شود و از اهداف توسعه پایدار حمایت می‌کند.

الکهموس در سخنرانی خود در دومین نشست وزرای دستگاه‌های اجرایی مبارزه با فساد در کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی، که روز چهارشنبه در دوحه، پایتخت قطر، برگزار شد، خاطرنشان کرد که سعودی افتخار ریاست و میزبانی اولین نشست وزارتی را داشت. این نشست با حمایت شاهزاده محمد بن سلمان، ولیعهد و نخست‌وزیر سعودی، برگزار شد و منجر به تصویب «توافق‌نامه مکه» برای کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی در زمینه اجرای قوانین مبارزه با فساد شد.

او افزود: «توافق‌نامه مکه» به‌عنوان چارچوبی ایده‌آل برای تقویت همکاری‌های بین‌المللی در مبارزه با فساد و هماهنگی اقدامات دستگاه‌های مختلف محسوب می‌شود.

الکهموس همچنین به تصمیم اخیر پنجاهمین دوره شورای وزیران خارجه کشورهای عضو در کامرون، در تاریخ 29 و 30 اوت گذشته، اشاره کرد که از اعضا خواست تا هرچه سریع‌تر توافق‌نامه مکه را امضا کنند و مراحل قانونی تصویب آن را آغاز نمایند.

او از تصویب طرح پیشنهادی سعودی برای تشویق همکاری میان کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی و برنامه توسعه سازمان ملل و سایر سازمان‌های مرتبط برای تدوین روش‌ها و شاخص‌های اندازه‌گیری فساد، استقبال کرد.

این نشست، شاهد تصویب طرح توافق‌نامه مکه برای همکاری کشورهای عضو در زمینه اجرای قوانین مبارزه با فساد بود. این توافق‌نامه هدف دارد که همکاری بین نهادهای اجرایی را سریع‌تر و مؤثرتر کند، پیوستن به شبکه جهانی GlobE Network را تشویق کند، و بستر قانونی برای تبادل مستقیم و سریع اطلاعات و تحقیقات فراهم آورد. همچنین، هدف این توافق‌نامه محدود کردن جرایم فساد و ممانعت از ایجاد پناهگاه‌های امن برای مفسدان است.

الکهموس تأکید کرد که سعودی مبارزه با فساد را یکی از ارکان اصلی تحقق چشم‌انداز 2030 قرار داده است (واس)

الکهموس در ادامه با اشاره به میزبانی سعودی از دبیرخانه دائمی شبکه منطقه‌ای بازیابی دارایی‌ها در خاورمیانه و شمال آفریقا (MENA-ARIN) و ریاست این شبکه در سال 2025، بر تعهد سعودی به تحقق اهداف اعضای این شبکه و تقویت همکاری‌های مؤثر در منطقه تأکید کرد.

الکهموس در پایان سخنرانی، ابراز امیدواری کرد که نتایج این نشست به تحقق منافع مشترک کشورهای اسلامی در مبارزه با فساد و محدود کردن پناهگاه‌های امن مفسدان منجر شود.

مشارکت سعودی در این نشست، نشان‌دهنده اهتمام این کشور به تقویت ابتکارات بین‌المللی در زمینه مبارزه با فساد، همکاری با جامعه جهانی برای حفظ شفافیت و نزاهت، و استفاده از تجربیات دیگر کشورها و سازمان‌های دولتی و غیردولتی بین‌المللی است. این اقدامات همسو با چشم‌انداز 2030 انجام می‌شود که حکمرانی، شفافیت، پاسخ‌گویی و مبارزه با فساد را از محورهای اصلی خود قرار داده است.

نشست وزارتی دوم که در روزهای 26 و 27 نوامبر به میزبانی دوحه برگزار شد، با همکاری سازمان همکاری اسلامی و هیئت نظارت و شفافیت قطر، و با حضور مازن الکهموس به‌عنوان رئیس هیئت سعودی برگزار گردید.

نخستین نشست وزارتی دستگاه‌های مبارزه با فساد کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی، به دعوت سعودی و در دوره ریاست این کشور بر چهاردهمین اجلاس سران اسلامی، و با همکاری سازمان همکاری اسلامی برگزار شد. در این نشست، رؤسای نهادهای اجرایی مبارزه با فساد، سازمان‌های بین‌المللی مرتبط، و جمعی از مسئولان و کارشناسان داخلی و خارجی حضور داشتند.