استقبال ولیعهد سعودی از نخست‌وزیر ژاپن در جده



نخست‌وزیر ژاپن در جریان سفری رسمی به سعودی مورد استقبال شاهزاده محمد بن سلمان قرار گرفت (واس)
نخست‌وزیر ژاپن در جریان سفری رسمی به سعودی مورد استقبال شاهزاده محمد بن سلمان قرار گرفت (واس)
TT

استقبال ولیعهد سعودی از نخست‌وزیر ژاپن در جده



نخست‌وزیر ژاپن در جریان سفری رسمی به سعودی مورد استقبال شاهزاده محمد بن سلمان قرار گرفت (واس)
نخست‌وزیر ژاپن در جریان سفری رسمی به سعودی مورد استقبال شاهزاده محمد بن سلمان قرار گرفت (واس)

شاهزاده محمد بن سلمان، ولیعهد پادشاهی عربی سعودی، روز یکشنبه در کاخ السلام جده، نخست‌وزیر ژاپن، فومیو کیشیدا را به حضور پذیرفت. پیش از این دیدار، دو کشور ۲۶ توافقنامه به ویژه در زمینه انرژی و سرمایه‌گذاری امضا کردند.
نخست‌وزیر ژاپن اولین سفر خود به منطقه خاورمیانه از زمان انتصاب به این سمت در سال ۲۰۲۱ تاکنون را از پادشاهی عربی سعودی آغاز کرد. او قرار است بعد از این سفر، به امارات و قطر برود.
سفر کیشیدا به سعودی مزیت ویژه‌ای دارد، از سوی دیگر، این سفر پس از کمک سعودی به ژاپن برای تخلیه بیش از ۶۰ شهروند ژاپنی در جریان بحران فعلی سودان صورت می‌گیرد، اقدامی که دولت ژاپن از آن بسیار استقبال کرد.
روابط دیپلماتیک سعودی و ژاپن ویژگی‌های بسیاری دارد، به طوری که حدود ۷ دهه پیش، از زمان تعیین توسادا یوتاکا به عنوان سفیر تام‌الاختیار ژاپن در سعودی آغاز شد.
سعودی با افتتاح سفارت خود در ژاپن در همان سال اقدامات بیشتری انجام داد.
اسعد الفقیه در سال ۱۹۵۷ به عنوان سفیر تام‌الاختیار سعودی در ژاپن منصوب شد، در پی آن، کمیته ژاپن در سعودی برای افتتاح سفارت در سعودی درخواست مجوز کرد و سفارتخانه در سال ۱۹۵۸ افتتاح شد.
اشتیاق دو کشور برای افزایش همکاری‌ها در دهه‌های گذشته نیز از طریق شکل‌گیری شراکت همه‌جانبه در قرن بیست و یکم توسط پادشاه فقید ملک فهد بن عبدالعزیز و نخست‌وزیر سابق ژاپن، ریوتارو هاشیموتو، در اولین سفر هاشیموتو به سعودی در سال ۱۹۹۷ به وضوح قابل لمس است.
از سوی دیگر، ملک عبدالله بن عبدالعزیز فقید، زمانی که در سال ۱۹۹۸ عهده‌دار ولیعهدی بود به ژاپن سفر کرد. او «برنامه همکاری سعودی و ژاپن» را با کیزو اوبوچی، نخست‌وزیر سابق ژاپن امضا کرد. علاوه بر این، یوهی کنو، وزیر خارجه سابق ژاپن در سال ۲۰۰۱ از سعودی دیدن کرد. وی در این بازدید ابتکارات خود را در سه محور (تشویق گفت و گوی تمدن‌ها با جهان اسلام، توسعه منابع آبی و گفت و گوی سیاسی گسترده) اعلام کرد.



ریاض از میزبانی عمان برای گفت‌وگوهای ایران و آمریکا استقبال کرد

کاروان اسکورت نماینده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه، استیو ویتکوف، روز گذشته در محل مذاکرات  مسقط (رویترز)
کاروان اسکورت نماینده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه، استیو ویتکوف، روز گذشته در محل مذاکرات مسقط (رویترز)
TT

ریاض از میزبانی عمان برای گفت‌وگوهای ایران و آمریکا استقبال کرد

کاروان اسکورت نماینده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه، استیو ویتکوف، روز گذشته در محل مذاکرات  مسقط (رویترز)
کاروان اسکورت نماینده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه، استیو ویتکوف، روز گذشته در محل مذاکرات مسقط (رویترز)

پادشاهی عربی سعودی روز شنبه از میزبانی سلطان‌نشین عمان برای برگزاری گفت‌وگوهای میان ایران و آمریکا استقبال کرد و با تأکید بر حمایت خود از این تلاش‌ها، اعلام کرد که راه گفت‌وگو را بهترین مسیر برای پایان‌دادن به اختلافات منطقه‌ای و بین‌المللی می‌داند.

وزارت خارجه سعودی در بیانیه‌ای ابراز امیدواری کرد که نتایج این گفت‌وگوهای ایران و آمریکا بتواند به تقویت همکاری‌های مشترک برای برقراری امنیت، ثبات و صلح در منطقه و جهان منجر شود.

از سوی دیگر، جاسم البدیوی، دبیرکل شورای همکاری خلیج، نیز تأکید کرد که میزبانی عمان از این گفت‌وگوها در چارچوب سیاست خردمندانه این کشور برای ترویج زبان گفت‌وگو و ایجاد پل‌های تفاهم بین کشورهاست. او گفت که عمان همواره در تلاش برای تقویت امنیت و ثبات منطقه بوده است.

البدیوی توضیح داد که کشورهای شورای همکاری خلیج همیشه با استفاده از روابط نزدیک و مستحکم خود با سایر کشورها، در پی یافتن راه‌حل‌های مسالمت‌آمیز برای اختلافات هستند و طرح‌هایی ارائه می‌دهند که به نفع ملت‌های منطقه و جهان باشد و برای تقویت صلح و امنیت منطقه‌ای و جهانی تلاش می‌کنند.

دبیرکل شورا همچنین ابراز امیدواری کرد که این گفت‌وگوهای سازنده به نتایج مثبتی منجر شود و زمینه‌های تازه‌ای برای همکاری میان ایران و آمریکا فراهم آورد، همکاری‌ای که به سود امنیت و ثبات منطقه باشد.

این گفت‌وگوها میان وزیر خارجه ایران، عباس عراقچی، و نماینده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه، استیو ویتکوف، در پایتخت عمان، مسقط، برگزار شد و پس از دو ساعت تبادل پیام‌ها و دیدگاه‌ها، با توافق برای بازسازی مسیر مذاکرات پایان یافت.

هدف این گفت‌وگوها، آغاز مذاکرات تازه‌ای درباره برنامه هسته‌ای ایران بود؛ برنامه‌ای که سرعت پیشرفت آن افزایش یافته و قرار است گفت‌وگوها هفته آینده برای تعیین «چارچوب کلی توافق احتمالی» ادامه یابد.