محمد بن سلمان: سعودی داستان قرن حاضر است.. مسئله فلسطین برای عادی‌سازی روابط اهمیت دارد

TT

محمد بن سلمان: سعودی داستان قرن حاضر است.. مسئله فلسطین برای عادی‌سازی روابط اهمیت دارد

شاهزاده محمد بن سلمان در جریان مصاحبه سیاسی مفصل با برت بایر، از شهر NEOM
شاهزاده محمد بن سلمان در جریان مصاحبه سیاسی مفصل با برت بایر، از شهر NEOM

شاهزاده محمد بن سلمان، ولیعهد پادشاهی عربی سعودی، گفت که پادشاهی «بزرگ‌ترین داستان موفقیت در قرن بیست و یکم است».این سخنان شاهزاده محمد بن سلمان در مصاحبه مفصل با برت بایر، خبرنگار ارشد سیاسی در رادیو آمریکایی فاکس نیوز، در شهر نیوم بیان شد.شاهزاده محمد بن سلمان اظهار کرد که پادشاهی سعودی در حال حاضر سریع‌ترین کشور در حال رشد در همه بخش‌ها است.وی با بیان اینکه هدف ما این است که همیشه سعودی را بهبود بخشیم و چالش‌ها را به فرصت تبدیل کنیم، ادامه داد: چشم‌انداز ۲۰۳۰ بلندپروازانه است و ما سریعتر به اهداف آن دست یافتیم و اهداف جدیدی را با جاه طلبی بیشتر تعیین کردیم.شاهزاده محمد بن سلمان توضیح داد که «سعودی سریع‌ترین رشد تولید ناخالص داخلی را در میان گروه ۲۰ برای دو سال متوالی به دست آورد».

الأمير محمد بن سلمان خلال المقابلة

ولیعهد سعودی همچنین گفت که پادشاهی تلاش کرد به «گروه هفت کشور بزرگ» بپیوندد، اما برخی کشورها می‌خواستند شرایطی را تعیین کنند.ولیعهد با تأکید بر اینکه «من زمان خود را بر پیگیری آنچه که به نفع سعودی و مردم آن است متمرکز می‌کنم»، افزود: «مردم سعودی به تغییر اعتقاد دارند و آنها خود پیشران تغییر هستند... و من یکی از آنها هستم».شاهزاده محمد بن سلمان گفت: «سرمایه گذاری ما در گردشگری سهم آن را در تولید ناخالص داخلی از ۳ درصد به ۷ درصد افزایش داده‌است».وی افزود: بخش گردشگری در سعودی «۴۰ میلیون بازدیدکننده داشته‌است و ما ورود ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیون گردشگر خارجی را در سال ۲۰۳۰ هدف گذاری کرده‌ایم».ولیعهد سعودی در این مصاحبه که سحرگاه امروز پنج شنبه پخش شد، دربارهٔ بعد سیاسی نیز گفت: در حال مذاکره با آمریکایی‌ها هستیم تا به نتایج خوبی برسیم که درد و رنج فلسطینی‌ها را کاهش دهد.وی بر اهمیت حل مسئله فلسطین تأکید کرد و آن را در هر گونه عادی سازی روابط با اسرائیل ضروری دانست.شاهزاده محمد بن سلمان دربارهٔ تعلیق مذاکرات در رابطه با اسرائیل گفت: «این درست نیست و هر روز در حال پیشرفت است و خواهیم دید که به کجا خواهد رسید».او معتقد است که «اگر دولت بایدن موفق به انعقاد توافقنامه بین سعودی و اسرائیل شود، این بزرگ‌ترین توافق از زمان پایان جنگ سرد تاکنون خواهد بود».ولیعهد سعودی گفت: «توافقات آتی با آمریکا برای دو کشور و برای امنیت منطقه و جهان مفید است».شاهزاده محمد بن سلمان دربارهٔ روابط با ایران گفت که «این روابط به خوبی در حال پیشرفت است و امیدواریم که به نفع امنیت و ثبات منطقه ادامه دهد».وی تأکید کرد: «هرگونه مسابقه تسلیحاتی هسته ای در منطقه نه تنها امنیت آن را تهدید می‌کند، بلکه امنیت جهان را نیز تهدید می‌کند».وی ادامه داد: «موازنه قوا در منطقه ایجاب می‌کند که هر زمان ایران به سلاح هسته‌ای دست یافت، ما نیز به آن دست پیدا کنیم». وی اظهار کرد که این خود چین بود که میانجیگری بین ما و ایرانی‌ها را انتخاب کرد.

الأمير محمد بن سلمان خلال الحوار السياسي الشامل مع بريت باير، من مدينة «نيوم»

ولیعهد سعودی در این مصاحبه که اولین مصاحبه با یک شبکه خبری بزرگ آمریکایی از سال ۲۰۱۹ تاکنون بود، گفت که «تصمیمات برای کاهش تولید نفت با هدف ایجاد ثبات در بازار و عدم کمک به روسیه در جنگ است».ولیعهد سعودی در خصوص ادامه جنگ روسیه و اوکراین گفت: «روابط ما با روسیه و اوکراین خوب است و راه گفت و گو را ترجیح می‌دهیم و از یک طرف علیه طرف مقابل جانبداری نمی‌کنیم».ولیعهد سعودی دربارهٔ روابط با آمریکا صحبت کرد و گفت: «ما روابط امنیتی مهمی با واشنگتن داریم... ما با رئیس‌جمهور جو بایدن روابط ویژه ای داریم و او بسیار دقت و تمرکز دارد و خود را به خوبی آماده می‌کند».وی در ادامه با بیان اینکه سعودی خواهان سرمایه‌گذاری شرکت‌های آمریکایی و خارجی در فضای امن در خاورمیانه است، افزود: «ما یکی از پنج خریدار بزرگ تسلیحات آمریکایی هستیم و اقدام ما برای خرید تسلیحات از کشورهایی غیر از آمریکا قطعاً به نفع این کشور نیست».



ریاض از میزبانی عمان برای گفت‌وگوهای ایران و آمریکا استقبال کرد

کاروان اسکورت نماینده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه، استیو ویتکوف، روز گذشته در محل مذاکرات  مسقط (رویترز)
کاروان اسکورت نماینده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه، استیو ویتکوف، روز گذشته در محل مذاکرات مسقط (رویترز)
TT

ریاض از میزبانی عمان برای گفت‌وگوهای ایران و آمریکا استقبال کرد

کاروان اسکورت نماینده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه، استیو ویتکوف، روز گذشته در محل مذاکرات  مسقط (رویترز)
کاروان اسکورت نماینده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه، استیو ویتکوف، روز گذشته در محل مذاکرات مسقط (رویترز)

پادشاهی عربی سعودی روز شنبه از میزبانی سلطان‌نشین عمان برای برگزاری گفت‌وگوهای میان ایران و آمریکا استقبال کرد و با تأکید بر حمایت خود از این تلاش‌ها، اعلام کرد که راه گفت‌وگو را بهترین مسیر برای پایان‌دادن به اختلافات منطقه‌ای و بین‌المللی می‌داند.

وزارت خارجه سعودی در بیانیه‌ای ابراز امیدواری کرد که نتایج این گفت‌وگوهای ایران و آمریکا بتواند به تقویت همکاری‌های مشترک برای برقراری امنیت، ثبات و صلح در منطقه و جهان منجر شود.

از سوی دیگر، جاسم البدیوی، دبیرکل شورای همکاری خلیج، نیز تأکید کرد که میزبانی عمان از این گفت‌وگوها در چارچوب سیاست خردمندانه این کشور برای ترویج زبان گفت‌وگو و ایجاد پل‌های تفاهم بین کشورهاست. او گفت که عمان همواره در تلاش برای تقویت امنیت و ثبات منطقه بوده است.

البدیوی توضیح داد که کشورهای شورای همکاری خلیج همیشه با استفاده از روابط نزدیک و مستحکم خود با سایر کشورها، در پی یافتن راه‌حل‌های مسالمت‌آمیز برای اختلافات هستند و طرح‌هایی ارائه می‌دهند که به نفع ملت‌های منطقه و جهان باشد و برای تقویت صلح و امنیت منطقه‌ای و جهانی تلاش می‌کنند.

دبیرکل شورا همچنین ابراز امیدواری کرد که این گفت‌وگوهای سازنده به نتایج مثبتی منجر شود و زمینه‌های تازه‌ای برای همکاری میان ایران و آمریکا فراهم آورد، همکاری‌ای که به سود امنیت و ثبات منطقه باشد.

این گفت‌وگوها میان وزیر خارجه ایران، عباس عراقچی، و نماینده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه، استیو ویتکوف، در پایتخت عمان، مسقط، برگزار شد و پس از دو ساعت تبادل پیام‌ها و دیدگاه‌ها، با توافق برای بازسازی مسیر مذاکرات پایان یافت.

هدف این گفت‌وگوها، آغاز مذاکرات تازه‌ای درباره برنامه هسته‌ای ایران بود؛ برنامه‌ای که سرعت پیشرفت آن افزایش یافته و قرار است گفت‌وگوها هفته آینده برای تعیین «چارچوب کلی توافق احتمالی» ادامه یابد.