بوئنو به «الشرق الاوسط» خبر داد: معافیت شهروندان خلیجی از ویزای شینگن روی میز

وی تأکید کرد که این روند پیچیده‌است و باید از طریق شورای اتحادیه اروپا و پارلمان اروپا طی شود

دیدار سابق جاسم البدیوی، دبیرکل شورای همکاری خلیج وجوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا  ( شورای همکاری خلیج)
دیدار سابق جاسم البدیوی، دبیرکل شورای همکاری خلیج وجوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ( شورای همکاری خلیج)
TT

بوئنو به «الشرق الاوسط» خبر داد: معافیت شهروندان خلیجی از ویزای شینگن روی میز

دیدار سابق جاسم البدیوی، دبیرکل شورای همکاری خلیج وجوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا  ( شورای همکاری خلیج)
دیدار سابق جاسم البدیوی، دبیرکل شورای همکاری خلیج وجوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ( شورای همکاری خلیج)

لوئیس بوئنو، سخنگوی عربی اتحادیه اروپا برای خاورمیانه و شمال آفریقا، تأکید کرد: سفر آتی جاسم البدیوی، دبیرکل شورای همکاری خلیج به بروکسل، شامل بحث در مورد تعدادی پرونده از جمله ویزای شینگن است.
البدیوی چند روز پیش در اظهاراتی مطبوعاتی گفت که برای بررسی موضوع معافیت اتباع کشورهای خلیج از ویزای شینگن به بروکسل خواهد رفت و نسبت به این موضوع ابراز خوش‌بینی کرد.
دولت بریتانیا اخیراً اعلام کرده‌است که شهروندان کشورهای عضو شورای همکاری خلیج، علاوه بر اردن، از صدور روادید ورودی معاف هستند.
لوئیس بوئنو در گفت و گو با «الشرق الاوسط» دربارهٔ آنچه در مورد قصد اروپا برای اعطای معافیت اتباع کشورهای خلیج از ویزای شینگن در آینده قابل پیش‌بینی توضیح داد و گفت: پیشنهادی از سوی کمیسیون اروپا برای معافیت ویزای شینگن برای شهروندان کویت و قطر از سال ۲۰۲۲ وجود دارد.
وی ادامه داد: این پیشنهاد از سوی کمیسیون اروپا روی میز مذاکره است، اما باید در داخل اتحادیه اروپا بین کشورهای عضو و همچنین در پارلمان اروپا بحث شود و همان‌طور که می‌دانید حدود چهار ماه دیگر در ژوئن آینده انتخابات برگزار می‌شود، من معتقدم که تمایل کمیسیون اروپا نسبت به این دو کشور برای معافیت شهروندان خود از ویزای شینگن وجود دارد، اما این روند تا حدودی پیچیده‌است و باید از طریق شورای اتحادیه اروپا و پارلمان اروپا طی شود.
این مقام اروپایی در پایان سخنان خود گفت: انتظار می‌رود در این مورد بحث شود، اما نمی‌توان گفت که نتیجه این گفت و گوها سریع خواهد بود یا بعد از سفر دبیرکل شورای همکاری خلیج شاهد آن خواهیم بود.
پاتریک سیمونت، سفیر سابق اتحادیه اروپا در پادشاهی عربی سعودی، گفت که سیستم جدیدی برای اعطای ویزا به شهروندان سعودی وجود دارد که برای تسهیل در اخذ روادید چندگانه اعلام خواهد شد.
سیمونت در اظهاراتی در ماه می ۲۰۲۲ به «الشرق الاوسط» تأکید کرد که اتحادیه اروپا به موازات روی سیستمی برای معافیت همه شهروندان کشورهای خلیج از ویزا کار می‌کند.
به گفته پاتریک سیمونت، تعهد اتحادیه اروپا «به معافیت شهروندان همه کشورهای شورای همکاری خلیج از شرایط ویزا به وضوح در بیانیه مشترک دربارهٔ شراکت استراتژیک اتحادیه اروپا با کشورهای خلیج بیان شده‌است».
کشورهای خلیجی روی هم هشتمین اقتصاد بزرگ جهان را تشکیل می‌دهند که رشد سالانه اقتصادهای ترکیبی آنها حدود ۶ درصد و تولید ناخالص داخلی ۲٫۴ تریلیون دلار برآورد شده‌است.



رایزنی تهران و ریاض درباره پرونده‌های منطقه‌ای و بین‌المللی

عباس عراقچی هنگام استقبال از دکتر سعود الساطی در مقر وزارت امور خارجه ایران در روز یکشنبه» (واس)
عباس عراقچی هنگام استقبال از دکتر سعود الساطی در مقر وزارت امور خارجه ایران در روز یکشنبه» (واس)
TT

رایزنی تهران و ریاض درباره پرونده‌های منطقه‌ای و بین‌المللی

عباس عراقچی هنگام استقبال از دکتر سعود الساطی در مقر وزارت امور خارجه ایران در روز یکشنبه» (واس)
عباس عراقچی هنگام استقبال از دکتر سعود الساطی در مقر وزارت امور خارجه ایران در روز یکشنبه» (واس)

عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، روز یکشنبه با دکتر سعود الساطی، معاون وزارت خارجه پادشاهی عربی سعودی در امور سیاسی، و هیأت همراه او در جریان سفر رسمی آنها به پایتخت ایران، تهران، دیدار کرد.

در این دیدار، راه‌های تقویت روابط دوجانبه و تبادل دیدگاه‌ها درباره مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی مورد اهتمام مشترک بررسی شد.

از جانب سعودی، سفیر پادشاهی عربی سعودی در ایران، عبدالله العنزی، در این دیدار حضور داشت.


«ائتلاف اسلامی» ابتکار بازپروری افراد با گرایش‌های افراطی را راه‌اندازی کرد

سرتیپ خلبان المغیدی تأکید کرد که راه‌اندازی ابتکار «ادماج» در پاسخ به نیاز کشورهای عضو برای ایجاد برنامه‌های بازپروری است (واس)
سرتیپ خلبان المغیدی تأکید کرد که راه‌اندازی ابتکار «ادماج» در پاسخ به نیاز کشورهای عضو برای ایجاد برنامه‌های بازپروری است (واس)
TT

«ائتلاف اسلامی» ابتکار بازپروری افراد با گرایش‌های افراطی را راه‌اندازی کرد

سرتیپ خلبان المغیدی تأکید کرد که راه‌اندازی ابتکار «ادماج» در پاسخ به نیاز کشورهای عضو برای ایجاد برنامه‌های بازپروری است (واس)
سرتیپ خلبان المغیدی تأکید کرد که راه‌اندازی ابتکار «ادماج» در پاسخ به نیاز کشورهای عضو برای ایجاد برنامه‌های بازپروری است (واس)

ائتلاف اسلامی نظامی برای مبارزه با تروریسم، روز یکشنبه در مقر خود در شهر ریاض، ابتکار بازپروری و ادغام اجتماعی افراد دارای افکار افراطی و رفتار تروریستی با عنوان «ادماج» را راه‌اندازی کرد. این مراسم با حضور سرتیپ خلبان محمد المغیدی، دبیرکل ائتلاف، و نمایندگان کشورهای عضو برگزار شد.

این ابتکار به‌عنوان یک مرحله اصلی در تلاش‌های ائتلاف برای تکمیل ساختار فکری خود به شمار می‌رود و با هدف حمایت از کشورهای عضو و تقویت توانمندی آن‌ها در مقابله با افراطی‌گری در اشکال مختلف طراحی شده است.

المغیدی در سخنرانی افتتاحیه اظهار کرد: «راه‌اندازی ابتکار «ادماج» پاسخی به نیاز کشورهای عضو برای ایجاد برنامه‌های بازپروری مؤثرتر است که به ریشه‌های انحراف فکری پرداخته و بازگشت ایمن و پایدار افراد به جوامعشان را ممکن می‌کند.»

وی افزود که ائتلاف اسلامی به توسعه ابزارها و برنامه‌های خود ادامه می‌دهد تا با بهترین شیوه‌های بین‌المللی همسو باشد و مقاومت جوامع در برابر افکار افراطی و رفتار تروریستی را افزایش دهد.

گروهی ۱۶ نفره ناظران و فعالان برنامه‌های بازپروری و ادغام در کشورهای عضو ائتلاف (واس)

دوره آموزشی پایه این ابتکار که از ۳۰ نوامبر تا ۴ دسامبر ۲۰۲۵ برگزار می‌شود، با حضور متخصصانی از چهار کشور عمان، مالزی، سومالی و گینه آغاز شد.

این گروه شامل ۱۶ نفر از ناظران و فعالان برنامه‌های بازپروری و ادغام در این کشورها است و مرحله فعلی بر توانمندسازی نیروها برای طراحی مدل‌های مؤثرتر مقابله با افراطی‌گری متمرکز است. این دوره آموزشی شامل ابعاد روانشناختی، اجتماعی و شرعی، به‌علاوه اصول طراحی برنامه‌ها و شناسایی چالش‌های عملی است.

ابتکار «ادماج» با هدف افزایش توانمندی کشورهای عضو در بازپروری و آماده‌سازی آن‌ها برای بازگشت افراد تحت تأثیر افکار افراطی طراحی شده است. برنامه تلاش می‌کند تعادل میان الزامات امنیتی و ملاحظات انسانی را حفظ کند. همچنین، این طرح به یکسان‌سازی مفاهیم، تبادل تجربیات و ایجاد شبکه همکاری میان نهادهای تخصصی کشورهای عضو تحت چارچوب ائتلاف و مبانی پژوهشی آن می‌پردازد.

ابتکار «ادماج» ادامه‌دهنده نقش محوری ائتلاف اسلامی در حمایت از تلاش‌های منطقه‌ای و بین‌المللی برای مقابله با افراطی‌گری و تروریسم است. این طرح به تثبیت امنیت فکری و اجتماعی و تقویت ظرفیت پایدار کشورهای عضو برای حفظ ثبات ملی آن‌ها کمک می‌کند.


وزرای خارجه خلیج تحولات منطقه‌ای را پیش از نشست سران در بحرین بررسی می‌کنند

منامه روز چهارشنبه میزبان چهل‌وششمین نشست سران کشورهای عضو شورای همکاری خلیج خواهد بود (بنا)
منامه روز چهارشنبه میزبان چهل‌وششمین نشست سران کشورهای عضو شورای همکاری خلیج خواهد بود (بنا)
TT

وزرای خارجه خلیج تحولات منطقه‌ای را پیش از نشست سران در بحرین بررسی می‌کنند

منامه روز چهارشنبه میزبان چهل‌وششمین نشست سران کشورهای عضو شورای همکاری خلیج خواهد بود (بنا)
منامه روز چهارشنبه میزبان چهل‌وششمین نشست سران کشورهای عضو شورای همکاری خلیج خواهد بود (بنا)

وزرای خارجه کشورهای عضو شورای همکاری خلیج روز یکشنبه در بحرین، پیش از برگزاری چهل‌وششمین نشست سران خلیج، به بررسی آخرین تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی در منطقه و جهان می‌پردازند. نشست سران روز چهارشنبه آینده در بحرین برگزار می‌شود.

جاسم محمد البدیوی، دبیرکل شورای همکاری کشورهای خلیج، در گفت‌وگو با رسانه‌ها اظهار کرد که پایتخت بحرین، منامه، روز یکشنبه میزبان هشتادوششمین نشست وزرای خارجه شورای همکاری خواهد بود، تا مقدمات برگزاری چهل‌وششمین اجلاس عالی شورای همکاری کشورهای خلیج فراهم شود.

نشست وزرای خارجه شورای همکاری با ریاست دکتر عبد اللطیف بن راشد الزیانی، وزیر امور خارجه بحرین، و با حضور وزرای خارجه کشورهای عضو برگزار می‌شود.

دبیرکل شورای همکاری توضیح داد که برگزاری این نشست وزارتی در دوره آماده‌سازی خود «ادامه روند آماده‌سازی‌ها برای آغاز چهل‌وششمین اجلاس عالی شورای همکاری کشورهای خلیج است که قرار است روز چهارشنبه در بحرین و با حضور رهبران کشورهای عضو برگزار شود.»

البدیوی افزود که در نشست وزارتی شورای همکاری، مجموعه‌ای از گزارش‌ها درباره پیگیری اجرای تصمیم‌های اجلاس عالی شورا صادره از چهل‌وپنجمین نشست سران در شهر کویت بررسی خواهد شد. همچنین، یادداشت‌ها و گزارش‌های ارائه شده از کمیته‌های وزارتی و فنی و دبیرخانه کل، علاوه بر «مسائل مرتبط با گفت‌وگو و روابط راهبردی بین کشورهای شورای همکاری و سایر کشورهای جهان و بلوک‌ها»، و همچنین بررسی آخرین تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی در منطقه و جهان مورد بحث قرار می‌گیرد.

هشتمین میزبانی بحرین

بحرین روز سوم دسامبر (آذر) میزبان چهل‌وششمین نشست سران کشورهای عضو شورای همکاری خلیج خواهد بود؛ این هشتمین بار است که بحرین از زمان تأسیس شورای همکاری در سال ۱۹۸۱ میزبان نشست سران خلیج است.

از زمان تأسیس شورای همکاری خلیج، بحرین میزبان ۷ نشست سران خلیج بوده است ـ در تصویر، رهبران خلیج در نشست سال ۲۰۱۶ در منامه (بنا)

از زمان تشکیل شورای همکاری خلیج، بحرین میزبان ۷ نشست سران بوده که به پیشبرد همکاری‌های مشترک کمک کرده‌اند. نخستین آن‌ها در سال ۱۹۸۲ برگزار شد، تنها یک سال پس از تأسیس شورای همکاری، زمانی که پایتخت بحرین میزبان سومین اجلاس عالی شورای همکاری کشورهای خلیج از ۹ تا ۱۱ نوامبر ۱۹۸۲ بود. این نشست چارچوب مهمی برای تقویت بنیان‌های همکاری‌های خلیج ایجاد کرد.

پس از آن، دومین نشست سران خلیج در بحرین در سال ۱۹۸۸ برگزار شد، از ۱۹ تا ۲۲ دسامبر ۱۹۸۸، که در آن اجازه مالکیت سهام شرکت‌های سهامی مشترک و جدید به شهروندان کشورهای عضو شورای همکاری داده شد. همچنین، برابری شهروندان شورا در زمینه مالیات با شهروندان کشور میزبان سرمایه‌گذاری، نظام تشویق و هماهنگی و اجرای پروژه‌های صنعتی در کشورهای عضو، حمایت از صنایع ملی نوپا، برنامه اضطراری منطقه‌ای برای محصولات نفتی و برخورداری شهروندان شورای همکاری از خدمات بهداشتی همانند شهروندان کشور محل سکونت، تصویب شد.

سومین نشست سران خلیج که بحرین میزبان آن بود، سال ۱۹۹۴ (پانزدهمین اجلاس) از ۱۹ تا ۲۱ دسامبر برگزار شد. پس از آن، بیست‌ویکمین نشست سران خلیج (نشست سال ۲۰۰۰) در ۳۰ و ۳۱ دسامبر ۲۰۰۰ در بحرین برگزار شد و شاهد تصویب توافقنامه دفاع مشترک میان کشورهای عضو شورا و همچنین تصویب «استراتژی بلندمدت روابط و مذاکرات کشورهای عضو با کشورهای منطقه‌ای و سازمان‌های بین‌المللی» بود.

سپس نشست سال ۲۰۰۴ (بیست‌وپنجمین اجلاس عالی) از ۲۰ تا ۲۱ دسامبر ۲۰۰۴ برگزار شد، نشست سال ۲۰۱۲ (سی‌وسومین اجلاس) در ۲۴ و ۲۵ دسامبر ۲۰۱۲، و نشست سال ۲۰۱۶ (سی‌وهفتمین اجلاس) در ۶ و ۷ دسامبر ۲۰۱۶ برگزار شد.

استقبال بحرین از چهل‌وششمین نشست سران خلیج نمایانگر مرحله جدیدی در مسیر همکاری کشورهای عضو است و با هدف تقویت هماهنگی و همکاری مشترک انجام می‌شود.