امیر کویت به اردن سفر می‌کند

سرمایه‌گذاری‌های کویت در اردن ۲۰ میلیارد دلار اعلام شده است

بخشی از دیدار امیر کویت، شیخ مشعل الاحمد و پادشاه اردن، عبدالله بن الحسین (خبرگزاری کویت)
بخشی از دیدار امیر کویت، شیخ مشعل الاحمد و پادشاه اردن، عبدالله بن الحسین (خبرگزاری کویت)
TT

امیر کویت به اردن سفر می‌کند

بخشی از دیدار امیر کویت، شیخ مشعل الاحمد و پادشاه اردن، عبدالله بن الحسین (خبرگزاری کویت)
بخشی از دیدار امیر کویت، شیخ مشعل الاحمد و پادشاه اردن، عبدالله بن الحسین (خبرگزاری کویت)

شیخ مشعل الاحمد الجابر امیر کویت فردا سه شنبه سفر رسمی خود به اردن را آغاز می‌کند و طی آن با عبدالله دوم بن الحسین پادشاه اردن دیدار خواهد کرد.
حمد المری، سفیر کویت در اردن، روز دوشنبه گفت که روابط کویت و اردن الگویی است که باید در روابط درون عربی دنبال شود و نمادی برای تقویت اقدامات مشترک عربی است.
به گزارش خبرگزاری کویت، المری گفت: سفر امیر کویت به اردن که یک سفر رسمی دولتی است، به دلیل موقعیت ویژه و ممتاز اردن در نزد کشور کویت است.
وی به انطباق مواضع رسمی و مردمی کشور کویت و اردن در مسئله مرکزی عرب‌ها یعنی مسئله فلسطین و حمایت از مردم فلسطین در مجامع منطقه ای و بین‌المللی تا پایان اشغالگری اسرائیل، دستیابی به صلح عادلانه و تشکیل کشور فلسطین با پایتختی بیت‌المقدس شرقی اشاره کرد.
وی تأکید کرد: کشور کویت یکی از بزرگ‌ترین کشورهایی است که در زمینه‌های مختلف در اردن سرمایه‌گذاری می‌کند، زیرا حجم سرمایه‌گذاری‌های دولتی و خصوصی حدود ۲۰ میلیارد دلار در بخش‌های عمرانی، آموزشی، انرژی، صنعت و سایر بخش‌ها است. دو طرف به‌طور مداوم در تلاش برای توسعه و افزایش حجم این سرمایه‌گذاری‌ها هستند.
سرمایه‌گذاری‌های کویت در چندین بخش نسبت به حجم سرمایه‌گذاری‌های کشورهای عربی در اردن در رتبه اول قرار دارد.
مهم‌ترین بخش‌های سرمایه‌گذاری شامل گردشگری، صنعت استخراج، بانکداری، ارتباطات، املاک و مستغلات و حمل و نقل هستند.
صندوق توسعه کویت یک شریک کلیدی در حمایت از تلاش‌های توسعه در اردن است و کمک‌های ارائه شده توسط کویت به پادشاهی تأثیر آشکاری بر تأمین مالی بسیاری از پروژه‌های توسعه اولویت داشته است که تأثیر آشکاری در حمایت و پیشبرد تلاش‌های دولت اردن در روند توسعه داشت.
این صندوق تاکنون حدود ۳۲ پروژه را به ارزش بیش از ۲۳۰ میلیون دینار کویت (حدود ۷۶۰ میلیون دلار) تأمین مالی کرده است.
همچنین فرصت‌هایی برای اردنی‌های واجد شرایط برای کار در بازار کار کویت وجود دارد، به طوری که تعداد جامعه اردنی که در بخش‌های مختلف در کویت کار می‌کنند حدود ۶۲ هزار نفر است.
تعداد زیادی از دانشجویان کویتی نیز در اردن در حال تحصیل هستند که تخمین زده می‌شود بیش از ۴۰۰۰ دانشجو، اعم از زن و مرد، از تحصیلات بالایی در دانشگاه‌های اردن برخوردارند.



گفت‌وگوی وزرای خارجه سعودی و مصر برای تقویت هماهنگی در مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی

گفت‌وگوی دوجانبه‌ای میان شاهزاده فیصل بن فرحان و دکتر بدر عبدالعاطی برگزار شد (واس)
گفت‌وگوی دوجانبه‌ای میان شاهزاده فیصل بن فرحان و دکتر بدر عبدالعاطی برگزار شد (واس)
TT

گفت‌وگوی وزرای خارجه سعودی و مصر برای تقویت هماهنگی در مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی

گفت‌وگوی دوجانبه‌ای میان شاهزاده فیصل بن فرحان و دکتر بدر عبدالعاطی برگزار شد (واس)
گفت‌وگوی دوجانبه‌ای میان شاهزاده فیصل بن فرحان و دکتر بدر عبدالعاطی برگزار شد (واس)

شاهزاده فیصل بن فرحان، وزیر امور خارجه پادشاهی عربی سعودی، و همتای مصری‌اش، بدر عبدالعاطی، روز گذشته در ریاض ریاست نشست «کمیته پیگیری و مشورت سیاسی» را در سطح وزرای خارجه بر عهده گرفتند. در این دیدار، دو طرف درباره تقویت همکاری‌های دوجانبه در زمینه‌های مختلف و راه‌های افزایش هماهنگی در خصوص مسائل مورد علاقه دو کشور و تأمین منافع مشترکشان گفت‌وگو کردند.

وزرای خارجه سعودی و مصر در این جلسه، تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی و تلاش‌های جاری در این زمینه‌ها، به‌ویژه وضعیت نوار غزه را مورد بررسی قرار دادند.

پیش از این دیدار، شاهزاده فیصل بن فرحان از عبدالعاطی در مقر وزارت خارجه در ریاض استقبال کرده بود. آن‌ها در این دیدار، روابط برادرانه مستحکم و همکاری‌های مشترک میان سعودی و مصر را مرور کرده و درباره مسائل مورد اهتمام مشترک گفت‌وگو کردند.

شاهزاده فیصل بن فرحان در جریان استقبال از دکتر بدر عبدالعاطی در ریاض (واس)

ایهاب ابوسریع، سفیر مصر در سعودی، در گفت‌وگو با روزنامه «الشرق‌ الاوسط» تأکید کرده بود که مهم‌ترین موضوعات مطرح در این نشست، روابط دوجانبه و مسائل منطقه‌ای مورد توجه دو کشور خواهد بود. او افزود که این موضوعات اکنون «داغ و فوری» شده‌اند و نیاز به هماهنگی در بالاترین سطح میان دو کشور دارند و بسیاری از جزئیات آن در آینده مشخص‌تر خواهد شد.

وزارت خارجه مصر نیز روز گذشته اعلام کرد که بدر عبدالعاطی، وزیر خارجه این کشور، برای شرکت در نشست «کمیته پیگیری و مشورت سیاسی میان مصر و سعودی» و همچنین برای انجام دیدارهایی با شماری از مقامات بلندپایه سعودی به ریاض رفته است. این سفر با هدف «تقویت و گسترش روابط دوجانبه و رایزنی درباره چالش‌های منطقه‌ای مشترک» صورت گرفته است.

در ابتدای سال گذشته میلادی، قاهره میزبان نشست قبلی این کمیته در سطح وزرای خارجه بود. در آن نشست نیز دو طرف درباره تقویت سازوکارهای همکاری دوجانبه در زمینه‌های مختلف و راه‌های هماهنگی در خصوص مسائل مورد علاقه مشترک، از جمله تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی و به‌ویژه وضعیت غزه، گفت‌وگو کرده بودند.

در نشست اخیر، شاهزاده فیصل بن فرحان، وزیر خارجه سعودی، بر تمایل کشورش برای تقویت روابط دوجانبه در همه زمینه‌ها تأکید کرد و سطح روابط فعلی را در پرتو رهنمودهای رهبران دو کشور ستود. همتای مصری‌اش نیز تأکید کرد که قاهره و ریاض بر استمرار سالانه نشست‌های کمیته مشورت سیاسی در سطح وزرای خارجه تأکید دارند. او افزود: «در این شرایط دشوار، اهمیت هماهنگی میان برادران و تکامل نقش‌ها بیشتر می‌شود.»

کمیته پیگیری و مشورت سیاسی همچنین در سطح مقامات ارشد وزارتخانه‌های خارجه دو کشور نیز برگزار می‌شود.

تشکیل این کمیته در چارچوب اهتمام دو کشور به تقویت چشم‌انداز همکاری‌های دوجانبه در همه زمینه‌ها و در راستای اجرای رهنمودهای رهبران سعودی و مصر و نیز براساس مفاد تفاهم‌نامه تشکیل این کمیته، که در ۲۶ ژوئن ۲۰۰۷ در قاهره به امضا رسیده، صورت می‌گیرد.

در ماه اوت سال گذشته، شاهزاده فیصل بن فرحان در ریاض از بدر عبدالعاطی استقبال کرد. این دیدار، نخستین سفر رسمی عبدالعاطی به سعودی از زمان آغاز به کارش به‌عنوان وزیر خارجه بود.

نمایی از نشست کمیته پیگیری و مشاوره سیاسی میان عربستان سعودی و مصر در سطح وزارتی در ریاض (واس)

در ماه سپتامبر گذشته نیز، شاهزاده فیصل بن فرحان در جریان سفر رسمی به قاهره با عبدالعاطی دیدار و نشست رسمی برگزار کرد. در این نشست، دو طرف روابط دوجانبه در زمینه‌های گوناگون را مرور کرده و راه‌های تقویت این روابط برای پاسخگویی به انتظارات رهبران و ملت‌های دو کشور را بررسی کردند.

وزرای خارجه پادشاهی عربی سعودی و مصر همچنین بر ضرورت افزایش همکاری دوجانبه و چندجانبه در مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی مورد اهتمام مشترک، به‌ویژه بحران غزه، تأکید کردند.

شاهزاده فیصل بن فرحان در جریان این دیدار گفت که همکاری میان سعودی و مصر در حفظ امنیت و ثبات منطقه‌ای نقش محوری دارد و این همکاری، سابقه‌ای تاریخی و ریشه در باور عمیق هر دو کشور دارد. او افزود که گفت‌وگوهای رسمی در سفر به قاهره، محورهایی چون روابط دوجانبه، به‌ویژه موضوعات اقتصادی، تجاری، توسعه‌ای و راه‌های پیشبرد این همکاری‌ها در همه حوزه‌ها را دربر می‌گرفته است.