بسیج افکار عمومی جهان برای فلسطین در حاشیه بزرگ ترین نشست اقتصادی در ریاض

جلسه پشت جلسه برای توقف جنگ و به رسمیت شناختن کشور فلسطین


 
استقبال ولیعهد سعودی از رئیس فلسطین در حاشیه نشست ویژه مجمع جهانی اقتصاد در ریاض (واس)
  استقبال ولیعهد سعودی از رئیس فلسطین در حاشیه نشست ویژه مجمع جهانی اقتصاد در ریاض (واس)
TT

بسیج افکار عمومی جهان برای فلسطین در حاشیه بزرگ ترین نشست اقتصادی در ریاض


 
استقبال ولیعهد سعودی از رئیس فلسطین در حاشیه نشست ویژه مجمع جهانی اقتصاد در ریاض (واس)
  استقبال ولیعهد سعودی از رئیس فلسطین در حاشیه نشست ویژه مجمع جهانی اقتصاد در ریاض (واس)

سعودی اوایل هفته جاری پرجنب و جوش بود و ریاض یکشنبه و دوشنبه (۲۸ و ۲۹ آوریل) با میزبانی نشست ویژه مجمع جهانی اقتصاد بخش اعظم سران جهان و بیش از هزار تن از مقامات ارشد و کارشناسان بین المللی و اندیشمندان بخش خصوصی و دولتی و نهادهای بین المللی و محافل آکادمیک ۹۲ کشور جهان را گرد هم آورد و تعداد شرکت کنندگان در این نشست با حمایت شاهزاده محمد بن سلمان ولیعهد و نخست وزیر سعودی بیشتر از بقیه جلسات این مجمع جهانی خارج داووس بود.
محور اصلی این نشست درباره مسائل اقتصادی و توسعه و همکاری بین المللی بود اما با این حال دولت سعودی فرصت حضور سران و نخست وزیران و وزیران دنیا در ریاض را به غنیمت شمرد و افکار عمومی جهان را در راستای اقدام مشترک برای لزوم پایان جنگ در غزه و دفاع از غیر نظامیان و ارسال کمک های بشردوستانه به غزه و تقویت و افزایش تلاش های کنونی در مسیر به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطین از سوی جامعه جهانی بسیج کرد. اکثر رهبران و وزیر خارجه شرکت کننده در پنل های گوناگون یا در دیدارهای جداگانه در مورد بحران غزه و راهکار دو کشوری بحث و تبادل نظر کردند.

جنگ در غزه موضوع اصلی گفتگوها میان ولیعهد سعودی با برخی از مهمانان در حاشیه نشست ویژه مجمع جهانی اقتصاد در ریاض بود (واس)

به گزارش خبرگزاری فلسطین (وفا) موضوع فلسطین سوژه اصلی گفتگوهای روز دوشنبه (۲۹ آوریل) شاهزاده محمد بن سلمان ولیعهد و نخست وزیر سعودی و محمود عباس رئیس فلسطین بود که بنا به دعوت ولیعهد سعودی در این نشست حضور داشت. شاهزاده محمد بن سلمان بار دیگر بر موضع ثابت سعودی درباره حمایت از ملت فلسطین در راستای رسیدن به حقوق مشروع خود و تشکیل کشور مستقل و دارای حاکمیت در مرزهای ۱۹۶۸ به پایتختی قدس شرقی تاکید کرد و افزود «تلاش های گسترده سعودی برای رسیدن به توافق آتش بس در غزه و افزایش سرعت ارسال کمک های امدادی و بشردوستانه به غزه ادامه پیدا می کند».
حسین الشیخ دبیر کمیته اجرایی سازمان آزادی بخش فلسطین با قدردانی از تلاش سعودی برای حمایت از فلسطین در نشست مجمع جهانی اقتصاد در شبکه اکس افزود «با سپاس فراوان از سعودی که این نشست را به بلندگوی مساله فلسطین و حمایت و جانبداری از مبارزات آزادیخواهانه و استقلال طلبانه مردم فلسطین تبدیل کرد». الشیخ دیدار بین ولیعهد سعودی و رئیس فلسطین را «مثمر ثمر و سازنده» خواند.
ولیعهد سعودی در جریان استقبال جداگانه از آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا و دیوید کامرون وزیر خارجه بریتانیا با این دو مقام درباره تحولات نوار غزه و پیرامون آن و تلاش های کنونی برای پایان دادن به عملیات نظامی و پیگیری پیامدهای امنیتی و انسانی آن گفتگو کرد.

۴۸ ساعت جلسه پشت جلسه

۴ جلسه ظرف ۴۸ ساعت در ریاض برگزار شد و سعودی در این نشست ها در راستای بسیج افکار عمومی جهان برای حمایت از به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطین از سوی جامعه جهانی و تاکید بر لزوم پایان فوری جنگ در غزه تلاش کرد. این جلسات بی وقفه ۴۸ ساعته روز شنبه با نشست اعضای کمیته وزیران که پس از نشست اضطراری مشترک سران کشورهای عربی و اسلامی تشکیل شد آغاز شد.
ساز و کارهای افزایش اقدامات مشترک عربی و اسلامی برای رسیدن به آتش بس فوری و توقف جنگ در نوار غزه و لزوم دفاع از غیر نظامیان محور اصلی نشست مزبور بود. اعضای کمیته وزیران خارجه کشورهای عربی و اسلامی بر لزوم اعمال تحریم های موثر بر اسرائیل از سوی جامعه جهانی مثل توقف صادرات اسلحه به اسرائیل به دلیل نقض قوانین بین المللی و قانون انسانی بین المللی تاکید و از تدابیر اتخاذ شده در کشورهای غربی برای برخورد با اعتراضات خشونت پرهیز مخالف جنگ غزه و نقض گسترده حقوق فلسطینیان از سوی اسرائیل ابراز نگرانی کردند.
ریاض صبح دوشنبه (۲۹ آوریل) میزبان سه جلسه بود. نشست مشترک وزیران کشورهای شورای همکاری خلیج و آمریکا درباره شراکت استراتژیک با حضور آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا در مقر دبیر خانه شورای همکاری خلیج در ریاض برگزار شد. بلینکن برای هفتمین بار به منطقه سفر کرده است. شرکت کنندگان در این نشست درباره آخرین تحولات منطقه و جهان و در راس آنها تحولات نوار غزه و شهر رفح و اهمیت آتش بس فوری و ایجاد گذرگاه های امن امداد رسانی برای ارسال کمک های بشردوستانه به غزه گفتگو کردند.

نشست مشترک بین وزیران خلیجی و آمریکا درباره تحولات نوار غزه و شهر رفح (شورای همکاری)

نشست کشورهای شش جانبه عربی و وزیر خارجه آمریکا درباره تحولات غزه و اهمیت برقراری آتش بس فوری و سراسری و پایان جنگ و حمایت از غیر نظامیان با توجه به قانون انسانی بین المللی و رساندن کمک های بشردوستانه به همه مناطق نوار غزه در راستای جلوگیری از بدتر شدن بحران انسانی کنونی ظهر دوشنبه (۲۹ آوریل) در ریاض برگزار شد.
وزارت خارجه سعودی گفت «شرکت کنندگان در این جلسه به تلاش های اعضای کمیته شش جانبه عربی برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین از سوی جامعه جهانی به منظور تامین اهداف و خواسته های مردم فلسطین برای داشتن یک کشور مستقل و دارای حاکمیت در مرزهای ۴ ژوئن ۱۹۶۸ و برداشتن گام های بازگشت ناپذیر برای اجرای راهکار دو کشوری بنا به قطعنامه های بین المللی اشاره کردند».

ریاض میزبان گفتگوی ۲۱ کشور در مورد به رسمیت شناختن کشور فلسطین
شامگاه دوشنبه (۲۹ آوریل) بود که «نشست هماهنگ کننده برای حمایت از تلاش های اجرای راهکار دو کشوری و به رسمیت شناختن کشور فلسطین» با حضور وزیران خارجه و نمایندگان ۲۱ کشور و نهاد با دعوت و ریاست مشترک سعودی و نروژ برگزار شد. بیانیه پایانی جلسه از تلاش های جاری برای رسیدن به توافق آتش بس فوری و آزادی اسرا و گروگان ها و پایان جنگ در غزه و اقدامات یکجانبه و غیر قانونی در سرزمین های اشغالی فلسطین از جمله قدس شرقی و پیگیری بحران فاجعه بار انسانی حمایت و بر اهمیت گذار به سمت روند سیاسی برای ایجاد راهکار سیاسی برای منازعه تاکید کرد.
وزیران کشورها و سازمان های عربی و اسلامی و اروپایی در این جلسه در مورد گام های لازم برای تشکیل کشور مستقل فلسطین در راستای راهکار دو کشوری گفتگو و بر اهمیت هماهنگی بین مواضع تاکید کردند. شرکت کنندگان همچنین در مورد کشورهایی که هنوز حاضر به رسمیت شناختن کشور فلسطین نیستند گفتگو کردند.

نشست دوشنبه (۲۹ آوریل) با حضور ۲۱ کشور و سازمان بنا به دعوت سعودی و نروژ در ریاض برگزار شد (رویترز)

شرکت کنندگان در این جلسه که برای اولین بار پس از هفتم اکتبر در این سطح بلند پایه برگزار می شود بر اهمیت در نظر گرفتن خط مشی فراگیر و جامع برای رسیدن به روند مقبول و بازگشت ناپذیر اجرای راهکار دو کشوری با توجه به قانون بین المللی و مراجع معتبر مثل قطعنامه های شورای امنیت و ابتکار عمل صلح عربی و ابتکار عمل های دیگر تاکید کردند و گفتند این تنها راه برقراری صلح عادلانه و پایدار و تامین خواسته های مردم فلسطین و امنیت اسرائیل و منطقه است و بستر مناسب را برای عادی سازی روابط بین کشورهای منطقه در فضای مملو از امنیت و ثبات و صلح و همکاری فراهم می کند.
وزیران در این جلسه بر لزوم افزایش حمایت از تلاش ها برای ایجاد کشور مستقل و دولت فلسطینی جدید و اهمیت تشکیل یک دولت فلسطینی در کرانه باختری از جمله در قدس شرقی و غزه تاکید کردند.

«راهکارهای نصفه و نیمه از نظر سعودی مردود است»

شاهزاده فیصل بن فرحان وزیر خارجه سعودی روز یکشنبه (۲۸ آوریل) در پنلی در حاشیه نشست مجمع جهانی در ریاض گفت «دست یابی فلسطینیان به حقوق خود تنها راهکار برای برقراری امنیت و ثبات و صلح همگانی است. راهکارهای نصف و نیمه مطرح شده از سوی عده ای غیر قابل قبول است. غزه وضع واقعا «فاجعه بار» دارد و این به «ناکامی نظام سیاسی کنونی برای مقابله با این بحران» برمی گردد».
وزیر خارجه سعودی با انتقاد از ادامه جنگ و بحران در غزه برای هفتمین ماه پیاپی گفت «ما هنوز داریم درباره اینکه کامیون های حامل غذا و کمک به غزه کافی هستند یا خیر بحث می کنیم. این به هیچ وجه قابل قبول نیست. وضع خیلی دشوار است و امکان بدتر شدن اوضاع وجود دارد. ما کشورهای منطقه صرفا روی راه حل برای بحران کنونی تمرکز نمی کنیم بلکه می خواهیم ببینیم که چطور باید مشکل بزرگ تر را حل کرد. مشکل بزرگ تر دست یابی به پایبندی واقعی برای راهکار دو کشوری است. این تنها راهکاری است که اجازه نمی دهد دو سه سال یا چهار آینده دوباره این بحران دربگیرد».
شاهزاده بن فرحان درباره بازسازی غزه و زیربار نرفتن اسرائیل برای آغاز روند سیاسی به منظور راهکار دو کشوری توضیح داد «راهکارهای نصف و نیمه احمقانه است چرا که ما فقط داریم درباره اینکه چه بلایی سر دو میلیون نفر یا یک و نیم میلیون نفر ساکن غزه می آید صحبت می کنیم اما درباره اینکه چه می توان کرد تا این جنگ تکرار نشود صحبت نمی کنیم». او خاطر نشان کرد «راهکارهای نصف و نیمه یک رویه اشتباه است چرا که ایجاد راهکار پایدار برای مساله فلسطین به نفع همه منطقه و فلسطینیان و اسرائیل و سازمان ملل و جامعه جهانی است. این تنها راهی است که می توان با آن جلوی تکرار جنگ و فاجعه پیش آمده را در آینده گرفت».
شاهزاده فیصل بن فرحان تاکید کرد «ساز و کارها و روندها دست جامعه جهانی است. این ساز و کارها به ما امکان عبور از هر طرف یا کشور یا گروهی که مانع می تراشد را می دهد. نیاز ما این است که به فلسطینیان حقوقشان را بدهیم. این تنها راهکاری است که ثبات و برابری و امنیت و صلح را برای همه به ارمغان می آورد. پس از اینکه به آن مرحله رسیدیم می توان در مورد استفاده بهینه از منابع خود صحبت کنیم».
شاهزاده فیصل بن فرحان دوشنبه در پنل دیگری گفت «برقراری آتش بس و پایان دادن به گرفتاری مردم غزه نیاز مبرم شده است». او افزود «ما خواهان آزادی همه گروگان ها هستیم اما مساله بسیار ضروری این است که به آتش بس پایدار نه موقتی برسیم».
او با اشاره به حقوق و خواسته مردم فلسطین برای تعیین سرنوشت گفت «آنها باید به خواسته خود برسند و اگر چنین شود می توان تضمین کرد مبارزاتی که برای چندین دهه ادامه دارد پایان می یابد و فرصت های فراوانی سربرمی آورند».

بن فرحان و ۱۰ گفتگوی دو جانبه

همزمان با جلسات ۴۸ ساعته بی وقفه در ریاض شاهزاده فیصل بن فرحان وزیر خارجه سعودی ۱۰ گفتگوی دو جانبه و جداگانه با همتایان الجزایری و نروژی و سوئیسی و مالیزی و سریلانکایی و عمانی و آمریکایی و فرانسوی و ترکیه ای و مسئول سیاست و امنیت اتحادیه اروپا درباره محور اصلی یعنی پایان جنگ و رسیدن کمک های بشردوستانه و پایان گرفتاری فلسطینیان به واسطه تشکیل کشور مستقل و به رسمیت شناختن آن از سوی جامعه جهانی داشت.



ولیعهد سعودی: از تشکیل کشور فلسطین و به رسمیت شناختن بین المللی آن حمایت می کنیم

TT

ولیعهد سعودی: از تشکیل کشور فلسطین و به رسمیت شناختن بین المللی آن حمایت می کنیم

ولي العهد السعودي الأمير محمد بن سلمان
ولي العهد السعودي الأمير محمد بن سلمان

شاهزاده محمد بن سلمان ولیعهد سعودی با اشاره به اینکه کشورش از تشکیل کشور فلسطین و به رسمیت شناختن بین المللی آن حمایت می کند از جامعه جهانی خواست از تلاش ها برای برقراری آتش بس در غزه حمایت کند.
شاهزاده محمد بن سلمان پنجشنبه (۱۶ مه) در اظهاراتی در سی و سومین نشست رهبران اتحادیه عرب در بحرین اضافه کرد مسایل عربی مورد توجه گسترده دولت سعودی است و دولت سعودی بر اهمیت حفظ امنیت منطقه دریای سرخ تاکید می کند. او خواستار پایان هر گونه اقدام خطرآفرین برای دریانوردی در این منطقه شد.
او خاطر نشان کرد «سعودی میزبان نشستی بود که در آن تجاوز اسرائیل به غزه به هر بهانه ای که باشد محکوم شد و ریاض از تلاش ها برای کاهش بحران انسانی در غزه حمایت می کند و از جامعه جهانی می خواهد از تلاش های برقراری آتش بس در غزه حمایت کند».
شاهزاده محمد بن سلمان در پایان سخنرانی خود تاکید کرد که دولت سعودی همواره خواهان راهکارهای خشونت پرهیز برای منازعات است.
شاهزاده محمد بن سلمان بن عبد العزیز ولیعهد و نخست وزیر سعودی بنا به توصیه ملک سلمان بن عبد العزیز خادم حرمین شریفین پیشتر برای ریاست هیئت سعودی در سی و سومین نشست رهبران اتحادیه عرب در بحرین وارد منامه شد.


پارلمان کویت با ۳ تعلیق و ۱۳ انحلال، وارد دوره انجماد شد

بحلّ مجلس الأمة وتعليق العمل ببعض مواد الدستور يكون هذا الحلّ هو الـ13 في عمر مجلس الأمة (كونا)
بحلّ مجلس الأمة وتعليق العمل ببعض مواد الدستور يكون هذا الحلّ هو الـ13 في عمر مجلس الأمة (كونا)
TT

پارلمان کویت با ۳ تعلیق و ۱۳ انحلال، وارد دوره انجماد شد

بحلّ مجلس الأمة وتعليق العمل ببعض مواد الدستور يكون هذا الحلّ هو الـ13 في عمر مجلس الأمة (كونا)
بحلّ مجلس الأمة وتعليق العمل ببعض مواد الدستور يكون هذا الحلّ هو الـ13 في عمر مجلس الأمة (كونا)

کویت شامگاه جمعه، شاهد سیزدهمین مرحله انحلال پارلمان ملی و سومین تعلیق این مجلس قانونگذاری در تاریخ خود با دستور امیر کشور، شیخ مشعل الاحمد الصباح برای مدت حداکثر ۴ سال بود.
شیخ مشعل الاحمد الجابر الصباح امیر کویت شامگاه دیروز جمعه پارلمان را منحل کرده و برخی از مفاد قانون اساسی را برای ۴ سال به حالت تعلیق درآورده است.
شیخ مشعل دیروز خطاب به مردم کویت گفت: «برای اینکه جلوی انحطاط را بگیریم و ما را از رسیدن به مرحله فروپاشی بازدارد، دستور به انحلال پارلمان ملی و تعلیق برخی از مفاد قانون اساسی برای مدت چهار ساله دادیم».
امیر کویت گفت در این مدت، تمام جنبه‌ها و روندهای دموکراتیک کویت مورد بررسی و مطالعه قرار خواهد گرفت.
بر همین اساس اختیارات پارلمان ملی بر عهده امیر و شورای وزیران خواهد بود.
از زمان تشکیل اولین پارلمان ملی در سال ۱۹۶۳ پس از استقلال و اعلام قانون اساسی، مجلس کویت تاکنون با ۱۳ مورد انحلال با فرمان امیری یا تصمیمات قضایی مواجه شده است؛ از جمله دو مورد انحلال غیرقانونی (۱۹۷۶ و ۱۹۸۶) بود که در آن مجلس بر خلاف قانون اساسی منحل شد و برخی از مفاد قانون اساسی به حالت تعلیق درآمد.
فرمان امیری برای انحلال مجلس ۲۰۲۴ که در ۴ آوریل سال گذشته انتخاب شد یک «تعلیق کار مجلس» شمرده می‌شود که سومین موردی است که این کشور شاهد آن بوده است.
این مجلس قبلاً «بر خلاف قانون اساسی» منحل شده بود و برخی از مفاد قانون اساسی دو بار به حالت تعلیق درآمدند، نخست: از ۱۹۷۶ تا ۱۹۸۱ و دوم: از ۱۹۸۶ تا ۱۹۹۲ پس از آزادسازی کویت از تهاجم عراق.
پارلمان در ۱۹۷۵ با دستور امیر فقید کشور شیخ صباح السالم شاهد اولین مورد انحلال پارلمان ملی «بر خلاف قانون اساسی» در نتیجه اختلاف بین دولت و مجلس و تبادل اتهامات بین دو طرف بود. به طوری که فعالیت پارلمان در کویت حدود ۴ سال تا انتخابات بعدی در ۲۳ فوریه ۱۹۸۱ متوقف شد.
دومین انحلال مجلس در سال ۱۹۸۵ «مغایر با قانون اساسی» بود، زیرا «این شورا در ۹ مارس ۱۹۸۵ کار خود را آغاز کرد و در ۳ ژولای ۱۹۸۶ منحل شد».
شیخ جابر الاحمد امیر فقید کشور با صدور فرمانی اجرای برخی از مفاد قانون اساسی را به دلیل برخوردهای مجلس و دولت به دلیل بحران اقلیمی متوقف کرد. دوره توقف حیات پارلمانی شاهد اشغال کویت توسط عراق در سال ۱۹۹۰ بود و در سال ۱۹۹۲ بازگشت فعالیت پارلمان مصوب شد.
در دوره تعلیق مجلس شورای ملی در دوره دوم بین سال‌های ۱۹۸۶ و ۱۹۹۲، «شورای ملی» به عنوان یک شورای مشورتی تشکیل شد تا جایگزین مجلس ملی شود که متشکل از ۷۵ عضو بود. ۵۰ عضو انتخاب شدند و یک سوم باقیمانده یعنی ۲۵ عضو تعیین شدند و این شورا وظیفه تدوین قانون اساسی جدید کشور را بر عهده گرفت.
اما انحلال سوم، در مجلس سال ۱۹۹۹م در زمان شیخ جابر الاحمد به دلیل استیضاح وزیر دادگستری و وزیر اوقاف و امور اسلامی احمد الکلیب صورت گرفت.
در همین حال، مجلس برای چهارمین بار در سال ۲۰۰۳ در زمان شیخ صباح الاحمد به دلیل آنچه به عنوان بحران حوزه‌های انتخابیه شناخته شد منحل شد.
انحلال پنجم در سال ۲۰۰۶ به امضای شیخ صباح الاحمد به دلیل مسائل مربوط به اعطای تابعیت و هزینه‌های دفتر نخست‌وزیری صورت گرفت.
در حالی که ششمین انحلال شورا در سال ۲۰۰۸ پس از ۲۹۰ روز فعالیت صورت گرفت، «در ۱ ژوئن ۲۰۰۸ کار خود را آغاز کرد و در ۱۸ مارس ۲۰۰۹ در دوران شیخ صباح الاحمد منحل شد».
هفتمین انحلال در سال ۲۰۰۹ بود، سالی که شاهد انحلال برای دومین بار (هشتمین انحلال) نیز بود که دادگاه قانون اساسی در ۲۰ ژوئن ۲۰۱۲ حکم به بی‌اعتباری شورای فوریه ۲۰۱۲ داد.
نهمین بار در سال ۲۰۱۳ اتفاق افتاد، زمانی که شیخ صباح الاحمد در ۱۶ اکتبر ۲۰۱۶ به موجب قانون اساسی شورای ۲۰۱۳ را منحل کرد.
پارلمان ۲۰۲۰ شاهد دهمین مورد انحلال در تاریخ حیات پارلمانی و اولین مورد انحلال در دوران شیخ نواف الاحمد بود و در پایان آوریل ۲۰۲۳ مجدداً و برای یازدهمین بار منحل شد.
انحلال یازدهم در ۱۵ فوریه ۲۰۲۴ بود و اولین انحلال در دوره شیخ مشعل الاحمد الصباح «به دلیل تخطی مجلس شورای ملی از اصول قانون اساسی در احترام به شورای عالی و استفاده عمدی از عبارات تند و کنترل نشده» رقم خورد.
اما انحلال دوازدهم، در شامگاه جمعه ۱۰ مه ۲۰۲۴ به فرمان امیر کشور شیخ مشعل الاحمد الجابر الصباح، صورت گرفت.
این اقدام سومین مورد انحلال مجلس شورای ملی مغایر با قانون اساسی عنوان شده است.


فیصل بن فرحان و همتای فلسطینی اش دربارهٔ تحولات غزه و رفح گفت و گو کردند


شاهزاده فیصل بن فرحان در ریاض از محمد مصطفی استقبال کرد (وزارت خارجه سعودی)
شاهزاده فیصل بن فرحان در ریاض از محمد مصطفی استقبال کرد (وزارت خارجه سعودی)
TT

فیصل بن فرحان و همتای فلسطینی اش دربارهٔ تحولات غزه و رفح گفت و گو کردند


شاهزاده فیصل بن فرحان در ریاض از محمد مصطفی استقبال کرد (وزارت خارجه سعودی)
شاهزاده فیصل بن فرحان در ریاض از محمد مصطفی استقبال کرد (وزارت خارجه سعودی)

شاهزاده فیصل بن فرحان بن عبدالله وزیر امور خارجه پادشاهی عربی سعودی روز پنجشنبه با محمد مصطفی نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه تشکیلات فلسطین دربارهٔ تحولات سرزمین‌های اشغالی به ویژه تحولات نوار غزه و شهر رفح گفت و گو کرد.
دو طرف در این دیدار که در ریاض برگزار شد، راه‌های تقویت روابط همکاری‌های دوجانبه را بررسی و اولویت‌های دولت فلسطین و برنامه کاری آن را مورد بررسی قرار دادند.

محمد مصطفی نخست‌وزیر تشکیلات فلسطین در بدو ورود به ریاض (وزارت خارجه سعودی)

مصطفی در دومین سفر خود به سعودی از زمان تصدی این پست در مارس گذشته، شامگاه چهارشنبه وارد ریاض شده بود.
او در فرودگاه بین‌المللی ملک خالد مورد استقبال مهندس ولید الخریجی معاون وزیر امور خارجه پادشاهی عربی سعودی قرار گرفت.


استقبال گرم سعودی از گروه‌های حجاج تمتع

استقبال گرم سعودی از گروه‌های حجاج تمتع
TT

استقبال گرم سعودی از گروه‌های حجاج تمتع

استقبال گرم سعودی از گروه‌های حجاج تمتع

پادشاهی عربی سعودی روز پنجشنبه از اولین گروه‌های حجاج سال ۱۴۴۵ هجری قمری و حجاج شرکت کننده در قالب طرح «طریق مکه» به صورت ویژه و با شکوه استقبال کرد.
فرودگاه ملک عبدالعزیز جده اولین پروازهای حجاج بنگلادشی این طرح را پذیرش و فرودگاه بین‌المللی شاهزاده محمد بن عبدالعزیز در منطقه مدینه اولین پروازها از ترکیه و پاکستان را دریافت کرد.

سفیر سعودی در بنگلادش حجاج اعزامی را بدرقه می‌کند (واس)

فرودگاه بین‌المللی شاهزاده محمد بن عبدالعزیز در مدینه منوره پذیرای اولین گروه‌های زائران حج تمتع از جمهوری افغانستان بود.

انجام سریع مراحل اداری از لحظه ورود زائر به خاک سعودی (واس)

سفیر پاکستان در پادشاهی عربی سعودی، احمد فاروق و سرکنسول پاکستان در جده، خالد مجیدزین نیز پذیرای زائران پاکستانی بودند که مجموع زائران موسم حج امسال این کشور حدود ۱۷۹ هزار و ۲۱۰ زائر برآورد شده است.
حدود ۵۰ درصد از کل زائران پاکستانی مناسک را زیر چتر حج دولتی و بقیه از طریق شرکت‌های خصوصی انجام خواهند داد.
اداره کل گذرنامه سعودی تأکید کرد که با پشتیبانی از گذرگاه‌های بین‌المللی هوایی، زمینی و دریایی با جدیدترین تجهیزات فنی توسط کادر انسانی مسلط به زبان میهمانان، از تمام توانمندی‌های خود برای تسهیل مراحل ورود زائران استفاده می‌کند.
در همین راستا، امروز، پروازهای زائران عضو ابتکار «طریق مکه» به‌طور متوالی از پادشاهی مالزی و ترکیه وارد خواهند شد.
شرکت مطوفی زائران کشورهای غیر عرب آفریقایی نیز پذیرای اولین گروه زائران آفریقای جنوبی با تعداد ۴۹ زائر بود.

از زائران در تمامی گذرگاه‌های سعودی به گرمی پذیرایی می‌شود (واس)

پذیرایی از زائران در محل اقامت خود در مکه مکرمه توسط تیم شرکت «اثرا الخیر» انجام شد و این پذیرایی شامل اهدای هدایایی به حجاج تمتع بود.
وزارت کشور سعودی برای ششمین سال طرح «طریق مکه» در قالب برنامه خدمت به میهمانان سرزمین وحی که یکی از برنامه‌های «چشم‌انداز سعودی ۲۰۳۰» است، را اجرا می‌کند.
این اقدام از طریق سالن‌های اختصاصی در ۱۱ فرودگاه در ۷ کشور شامل مغرب، اندونزی، مالزی، پاکستان، بنگلادش، ترکیه و ساحل عاج انجام می‌شود.
ابتکار «طریق مکه» با هدف ارائه خدمات حمل و نقل با کیفیت بالا به میهمانان حرم الهی در حال انجام است که شامل پذیرش آنها و تکمیل مراحل اجرایی اعزام آنها در کشورهایشان به‌طور راحت و روان می‌شود.

مراقبت از زائران از بدو ورود (واس)

وزارت حج و عمره سعودی نیز اخیراً به عنوان بخشی از تلاش مستمر خود برای فراهم آوردن آسایش حجاج، کارت «نسک» را راه‌اندازی کرد که در حج امسال اجرا می‌شود.
این کارت که به صورت دیجیتالی در اپلیکیشن‌های «نسک» و «توکلنا» نیز ایجاد شده است، به زائران امکان می‌دهد از مزایا و خدمات گسترده‌ای بهره‌مند شوند.

پذیرایی با شکوه و پذیرایی از میهمانان حرم الهی (واس)

وزارت حج و عمره سعودی همچنین به کسانی که مایل به انجام این مراسم هستند هشدار داده بود که قربانی کمپین‌های جعلی و شرکت‌های سودجو در رسانه‌های اجتماعی نشوند.
این وزارتخانه تأکید کرد که پیگیر این اطلاعیه‌ها در شبکه‌های اجتماعی است و امیدوار است با همکاری همگان در مبارزه با آن‌ها، رعایت مقررات و قوانین به نحو احسن انجام شود.

هیئت علمای ارشد

«هیئت علمای ارشد» نیز به نوبه خود، بر الزام اخذ مجوز قانونی برای حج تمتع تأکید کرد و گفت که شرع مقدس بر ضرورت سهولت در انجام عبادات و مناسک برای بندگان خدا تأکید کرده است.
این هیئت نسبت به ضررهای ناشی از سفر غیرقانونی به حج هشدار داد وظیفه متولیان این است که جمعیت به گونه ای تنظیم و سازماندهی شود که حجاج بتوانند مراسم را در آرامش و امنیت انجام دهند.


اردوغان و امیر کویت دربارهٔ روابط دوجانبه و تحولات منطقه گفت‌وگو کردند


امیر کویت میهمان رئیس‌جمهور ترکیه (رویترز)
امیر کویت میهمان رئیس‌جمهور ترکیه (رویترز)
TT

اردوغان و امیر کویت دربارهٔ روابط دوجانبه و تحولات منطقه گفت‌وگو کردند


امیر کویت میهمان رئیس‌جمهور ترکیه (رویترز)
امیر کویت میهمان رئیس‌جمهور ترکیه (رویترز)

رجب طیب اردوغان رئیس‌جمهور ترکیه با شیخ مشعل الاحمد الجابر الصباح امیر کویت راه‌های تحکیم روابط دو کشور در زمینه‌های مختلف و تحولات منطقه ای به ویژه جنگ در غزه و تجاوزات مداوم اسرائیل علیه فلسطینی‌ها را بررسی کرد.
اردوغان و امیر کویت در کاخ ریاست جمهوری در آنکارا نشستی دوجانبه برگزار کردند و پس از آن جلسه مفصل برای هیئت‌های دو کشور برگزار شد که در آن همکاری‌های دو کشور در زمینه‌های اقتصادی، تجاری، انرژی، صنایع دفاعی، گردشگری، سرمایه‌گذاری و سلامت مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
دو کشور تعدادی توافقنامه، یادداشت تفاهم و پروتکل‌هایی را در زمینه‌های مختلف همکاری امضا کردند.
پیش از آن رجب طیب اردوغان رئیس‌جمهور ترکیه از مشعل الاحمد الجابر الصباح امیر کویت که به ترکیه سفر کرده به‌طور رسمی استقبال کرد.
محمد شیمشک، وزیر خزانه داری و دارایی ترکیه و واصب شاهین استاندار آنکارا نیز در مراسم استقبال در فرودگاه حضور داشتند.
سفر امیر کویت به ترکیه اولین سفر وی به خارج از کشورهای عربی از زمان تصدی امارت این کشور در ۱۶ دسامبر ۲۰۲۳ و ۷ سال پس از آخرین سفر امیر کویت به ترکیه صورت می‌گیرد.
این سفر همزمان با جشن شصتمین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک بین دو کشور انجام می‌شود.
بر اساس گزارش‌های رسمی، حجم مبادلات تجاری دو کشور در سال ۲۰۲۳ به ۷۰۰ میلیون دلار رسید و دو کشور قصد دارند این رقم را در سال‌های آینده دو برابر کنند.
ارزش سرمایه‌گذاری مستقیم کویت در ترکیه دو میلیارد دلار و ارزش پروژه‌های اجرا شده توسط بخش پیمانکاری ترکیه در کویت بالغ بر ۹٫۲ میلیارد دلار است.
بیش از ۴۰۰ شرکت کویتی در ترکیه فعالیت می‌کنند، در حالی که حدود ۵۰ شرکت ترکیه ای در کویت فعال هستند و ۴۰۰ هزار گردشگر کویتی در سال ۲۰۲۳ از ترکیه بازدید کردند.
در زمینه همکاری‌های دفاعی و نظامی، ترکیه و کویت در اکتبر ۲۰۱۸ یک طرح جامع دفاعی مشترک امضا کردند که طی آن بر تعهد متقابل بین دو طرف برای تقویت همکاری‌های نظامی و امنیتی بین آنها تأکید شد. این توافق شامل برنامه‌های آموزشی و تمرینات نظامی با هدف تقویت دیدگاه مشترک آنها برای آینده ای امن بود.
کویت در ابتدای سال گذشته قراردادهایی را برای خرید پهپادهای رزمی بیرقدار تی‌بی۲ ترکیه امضا کرد و همچنین تمایل خود را برای خرید تجهیزات نظامی پیشرفته از ترکیه اعلام کرد.


رزمایش «موج قرمز ۷» برای تحکیم امنیت دریایی آغاز شد

این رزمایش با هدف تقویت امنیت دریایی کشورهای حاشیه دریای سرخ برگزار می‌شود (وزارت دفاع سعودی)
این رزمایش با هدف تقویت امنیت دریایی کشورهای حاشیه دریای سرخ برگزار می‌شود (وزارت دفاع سعودی)
TT

رزمایش «موج قرمز ۷» برای تحکیم امنیت دریایی آغاز شد

این رزمایش با هدف تقویت امنیت دریایی کشورهای حاشیه دریای سرخ برگزار می‌شود (وزارت دفاع سعودی)
این رزمایش با هدف تقویت امنیت دریایی کشورهای حاشیه دریای سرخ برگزار می‌شود (وزارت دفاع سعودی)

روز گذشته (یکشنبه) در ناوگان غربی پادشاهی عربی سعودی با حضور شاخه‌های نیروهای مسلح شامل نیروی دریایی، زمینی و هوایی، واحدهای گارد مرزی و نیروهای اردن، مصر، جیبوتی و یمن آغاز شد.
رزمایش «موج قرمز ۷» با هدف تقویت امنیت دریایی کشورهای حاشیه دریای سرخ و حفاظت از آب‌های سرزمینی با استفاده از فرضیه‌هایی که محیط‌های جنگی مختلف را شبیه‌سازی می‌کنند، برگزار می‌شود.

شاخه های نیروهای مسلح سعودی و نیروهای اردن، مصر، جیبوتی و یمن در این رزمایش شرکت کردند (وزارت دفاع سعودی)

نیروهای شرکت کننده تمرینات رزمی بسیاری از جمله جنگ سطحی و هوایی، جنگ الکترونیک، مقابله با حملات قایق‌های تندرو، حفاظت از خطوط کشتیرانی دریایی و مبارزه با قاچاق، تروریسم، دزدی دریایی و مهاجرت غیرقانونی را انجام خواهند داد.
سخنگوی ارتش مصر روز یکشنبه در صفحه رسمی خود در فیس بوک اعلام کرد: مانور نیروی دریایی در چارچوب طرح آموزشی مشترک بین نیروهای مسلح مصر و همتایان آنها از کشورهای دوست و برادر انجام می‌شود.

هدف این رزمایش حفاظت از آب های سرزمینی با به کارگیری مفروضاتی است که محیط های جنگی مختلف را شبیه سازی می کند (وزارت دفاع سعودی)

سخنگوی ارتش مصر تأکید کرد که «این آموزش قرار است شاهد تعدادی از فعالیت‌ها و رویدادها باشد که محیطی غنی را برای انتقال و تبادل تجربیات بین همه عناصر شرکت‌کننده فراهم می‌کند».
توسعه توانایی نیروها در برنامه‌ریزی و مدیریت عملیات رزمی دریایی و مقابله با چالش‌های مشترک به منظور دستیابی به حداکثر سود ممکن از آموزش از جمله اهداف این رزمایش اعلام شده است.


کویت طرح حمله به نیروهای آمریکایی را خنثی کرد

کویت طرح حمله به نیروهای آمریکایی را خنثی کرد
TT

کویت طرح حمله به نیروهای آمریکایی را خنثی کرد

کویت طرح حمله به نیروهای آمریکایی را خنثی کرد

مقامات کویت گفتند که طرح حمله و بمبگذاری در پایگاه های آمریکایی در کویت خنثی شد و «یک گروه ممنوعه» این طرح تروریستی را برنامه ریزی کرده بود.

دادسرای کویت چهارشنبه (اول مه) توضیح داد «حکم بازداشت یک شهروند کویتی به اتهام عضویت در گروه ممنوعه و برنامه ریزی برای اقدامات تروریستی در کویت صادر شد».

دادسرای کویت در شبکه «اکس» توضیح داد «این فرد برای ساخت مواد منفجره آموزش دیده و بقیه اعضای این گروه را تشویق کرده برای بمبگذاری در پایگاه های نظامی آمریکا ساخت مواد منفجره را یاد بگیرند».

این نهاد کویتی افزود «بازجویی و تفهیم اتهام به متهم انجام شد و فرد متهم اعتراف کرد». دادسرای کویت حکم جلب دو نفر دیگر در این پرونده را صادر کرد و تحقیق در این پرونده ادامه دارد.

مقامات کویتی نام این گروه ممنوعه را اعلام نکردند. کویت در ماه ژانویه از خنثی کردن طرح تروریستی «داعشی» برای بمبگذاری در اماکن عبادت شیعیان خبر داده بود.


پیشنهاد وسوسه‌انگیز اروپا برای لبنان: یک میلیارد یورو برای جلوگیری از مهاجرت غیرقانونی

استقبال نجیب میقاتی، نخست وزیر لبنان، از نیکوس کریستودولیدس، رئیس جمهور قبرس و اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا در کاخ دولت ( dpa)
استقبال نجیب میقاتی، نخست وزیر لبنان، از نیکوس کریستودولیدس، رئیس جمهور قبرس و اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا در کاخ دولت ( dpa)
TT

پیشنهاد وسوسه‌انگیز اروپا برای لبنان: یک میلیارد یورو برای جلوگیری از مهاجرت غیرقانونی

استقبال نجیب میقاتی، نخست وزیر لبنان، از نیکوس کریستودولیدس، رئیس جمهور قبرس و اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا در کاخ دولت ( dpa)
استقبال نجیب میقاتی، نخست وزیر لبنان، از نیکوس کریستودولیدس، رئیس جمهور قبرس و اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا در کاخ دولت ( dpa)

اورسولا فون در لاین رئیس کمیسیون اروپا، در سفر خود به بیروت، با همراهی رئیس‌جمهور قبرس، از آمادگی اتحادیه اروپا برای ارائه بسته مالی به ارزش یک میلیارد یورو به لبنان خبر داد که «از امسال تا سال ۲۰۲۷ در دسترس خواهد بود» تا به «ثبات اقتصادی و اجتماعی» کمک کند.
رئیس کمیسیون اروپا در نشست خبری مشترک با نجیب میقاتی، نخست‌وزیر دولت موقت، در خصوص این کمک مالی جذاب و وسوسه انگیز خطاب به مسئولان گفت: برای جلوگیری از مهاجرت‌های غیرقانونی و مبارزه با قاچاق مهاجر روی همکاری خوب شما حساب می‌کنیم.
وی همچنین بر عزم اتحادیه اروپا برای حمایت از ارتش و نیروهای امنیتی لبنان از طریق «تأمین تجهیزات و آموزش مدیریت مرزها» تأکید کرد.
نیکوس کریستودولیدس، رئیس‌جمهور قبرس نیز در این کنفرانس مطبوعاتی گفت: ما نمی‌توانیم طبق روال عادی به تجارت ادامه دهیم و این مشکل دیرینه باید به‌طور مؤثر و قاطع مورد رسیدگی قرار گیرد.
وی ابراز عقیده کرد که بسته کمکی اروپا «توانایی مقامات لبنانی را برای مقابله با چندین چالش از جمله نظارت بر مرزهای زمینی و دریایی (...) و مبارزه با قاچاق انسان افزایش می‌دهد».
در همین حال، نبیه بری، رئیس پارلمان لبنان تأکید کرد که از امروز (جمعه) تا فردا (شنبه) به طرح فرانسوی که از سفارت فرانسه در لبنان دریافت کرده است، پاسخ خواهد داد.
وی به «الشرق الاوسط» گفت که «این پیشنهاد شامل نکات قابل قبول و غیرقابل قبولی است که باید اصلاح شود و ترجیح می‌دهد وارد جزئیات نشود زیرا در مرحله بحث و گفت و گو و پاسخگویی قرار دارد و «انتشار آن در رسانه‌ها قبل از مشخص شدن واکنش طرف فرانسوی و میزان آمادگی آن برای پاسخ به مشاهداتی که در پاسخ به این طرح در نسخه دوم آن که به زبان انگلیسی به جای فرانسوی است، ارائه خواهیم کرد، جایز نیست؛ زبان آن برای ما سورپرایز بود».


یک وزیر سابق کویتی دستگیر شد

یک وزیر سابق کویتی دستگیر شد
TT

یک وزیر سابق کویتی دستگیر شد

یک وزیر سابق کویتی دستگیر شد

مبارک زید العرو المطیری، وزیر سابق و نماینده سابق پارلمان کویت، دیروز (پنجشنبه) بلافاصله پس از بازگشت به کشورش در فرودگاه کویت بازداشت شد.
وی پس از توقیف به دادگاه تجدیدنظر منتقل شد و دادگاه حکم به تعویق رسیدگی به درخواست تجدیدنظر وی و دیگر متهمان پرونده سودجویی از طریق مناقصه در وزارت امور اجتماعی داد.
دادگاه وزیران به ریاست مشاور هانی الحمدان در ۲۱ نوامبر ۲۰۲۳، حکم به حبس مبارک العرو وزیر سابق امور اجتماعی و همچنین معاون سابق وزارت امور اجتماعی و مدیرعامل سابق اتحادیه‌ها به مدت ۷ سال و عزل از کار داد. متهم چهارم مالک شرکت مربوطه نیز با همین مجازات زندانی و همچنین اخراج از کشور (به عنوان تبعه خلیجی) شد.
همچنین وزیر العرو به زد و بند با شرکت متعلق به متهم چهارم برای انعقاد قراردادی متهم شد که شامل سیستمی برای نظارت بر محصولات در شرکت‌های تعاونی می‌شود، اما این قرارداد اجرا نشد که اتهام اصلی این است که این قرارداد صرفاً سکویی برای سود و اتلاف بیت المال محسوب می‌شود.
المطیری (۴۶ ساله) به عنوان نماینده در مجلس ملی کویت (۲۰۲۰) فعالیت می‌کرد.
وی همچنین به‌عنوان وزیر امور اجتماعی و توسعه جامعه و وزیر مسکن و شهرسازی از تاریخ ۲۸ دسامبر ۲۰۲۱ تا ۱ اوت ۲۰۲۲ فعالیت داشته است.


جنگنده‌های سعودی ۳۸ سورتی پرواز در رزمایش «پرچم صحرا» انجام دادند


رزمایش مختلط با هدف افزایش آمادگی و کارایی رزمی و تقویت روابط با نیروهای شرکت کننده انجام می‌شود (وزارت دفاع)
رزمایش مختلط با هدف افزایش آمادگی و کارایی رزمی و تقویت روابط با نیروهای شرکت کننده انجام می‌شود (وزارت دفاع)
TT

جنگنده‌های سعودی ۳۸ سورتی پرواز در رزمایش «پرچم صحرا» انجام دادند


رزمایش مختلط با هدف افزایش آمادگی و کارایی رزمی و تقویت روابط با نیروهای شرکت کننده انجام می‌شود (وزارت دفاع)
رزمایش مختلط با هدف افزایش آمادگی و کارایی رزمی و تقویت روابط با نیروهای شرکت کننده انجام می‌شود (وزارت دفاع)

جنگنده‌های پادشاهی عربی سعودی در جریان شرکت در رزمایش هوایی مختلط «پرچم صحرا» در پایگاه هوایی الظفره امارات در کنار تعدادی از کشورهای دوست و برادر، از جمله کشور میزبان، امارات، عمان، ترکیه، ایالات متحده آمریکا، فرانسه و کره جنوبی، ۳۸ سورتی پرواز با بیش از ۷۰ ساعت پرواز انجام دادند.
وزارت دفاع سعودی همچنان به حضور خود در رزمایش مختلط هوایی ادامه می‌دهد، زیرا نیروی هوایی با سامانه «ف - ۱۵ إس آی» با تمام خدمه هوایی، فنی و پشتیبانی خود در این رزمایش شرکت می‌کند.

این مشارکت با هدف تبادل تخصص نظامی در زمینه برنامه‌ریزی و اجرا، ارتقای آمادگی و کارایی رزمی و تقویت روابط با نیروهای شرکت کننده انجام می‌شود.
این رزمایش در مرکز جنگ هوایی و دفاع موشکی در پایگاه الظفره در ۲۲ آوریل آغاز شد و به مدت سه هفته ادامه دارد.
سرهنگ دوم خلبان عادل ابوملحه، فرمانده گروه نیروی هوایی شرکت کننده در رزمایش تأکید کرد مقدمات تمرین با نهایت حرفه ای بودن و بالاترین سطح ایمنی در این گونه تمرینات از طریق آماده‌سازی، برنامه‌ریزی و بهره‌مندی از دروس قبلی برای تمرینات مشابه انجام شد.

حضور نیروی هوایی با ۶ فروند جنگنده از سامانه «ف - ۱۵ إس آی» (وزارت دفاع)

وی اظهار کرد: هدف از شرکت نیروی هوایی در این رزمایش تبادل تجربیات نظامی در زمینه برنامه‌ریزی و اجرا در فضایی شبیه به جنگ واقعی و همچنین افزایش آمادگی و کارایی رزمی خدمه پشتیبانی فنی و هوایی و تقویت روابط بین‌المللی با کشورهای شرکت کننده است.
او افزود: این رزمایش شاهد انواع پروازهای مختلف از جمله عملیات دفاعی و تهاجمی ضدهوایی، عملیات پشتیبانی نزدیک هوایی و عملیات جستجو و نجات رزمی خواهد بود.