بریتانیا: «راه حل دو دولتی» یک اصل مشترک با سعودی است.. مسیری غیرقابل برگشت 

وزیر مشاور بریتانیا به «الشرق الاوسط» گفت که روابط کشورش با ریاض مهم هستند

 اللورد طارق أحمد وزير الدولة البريطاني لشؤون الشرق الأوسط
اللورد طارق أحمد وزير الدولة البريطاني لشؤون الشرق الأوسط
TT

بریتانیا: «راه حل دو دولتی» یک اصل مشترک با سعودی است.. مسیری غیرقابل برگشت 

 اللورد طارق أحمد وزير الدولة البريطاني لشؤون الشرق الأوسط
اللورد طارق أحمد وزير الدولة البريطاني لشؤون الشرق الأوسط

لرد طارق احمد، وزیر مشاور بریتانیا در امور خاورمیانه، راه حل دو دولتی را یک «اصل مشترک» بین کشورش و پادشاهی عربی سعودی توصیف می‌کند و می‌گوید این یک مسیر «غیرقابل بازگشت» است.
لرد احمد به «الشرق الاوسط» گفت: «در جریان بحران کنونی که اسرائیل، فلسطین و همه مردم آنجا را فراگرفته، و وضعیت وحشتناک بشردوستانه را در غزه به وجود آورده، متوجه خواهید شد که تمرکز بریتانیا و پادشاهی سعودی بر این موضوع است. این پرونده داغ یکی از پرونده‌هایی بود که دو کشور روی آن همکاری می‌کنند».
این مقام در مورد دیگر مسائل منطقه‌ای صحبت می‌کند که «به هر یک از ما در روابط چندقطبی مربوط می‌شود، که در واقع سعی می‌کنیم با آن پیش برویم، علاوه بر حل برخی از چالش‌های عمده‌ای که جهان امروز با آن مواجه است، چه مربوط به تغییرات آب و هوایی باشد یا تأمین مالی، بازسازی، و حل مناقشه در سراسر جهان». او تأکید می‌کند که ریاض و لندن تا حد زیادی در مورد این مسائل با یکدیگر همکاری می‌کنند.
لرد احمد در مورد روابط سعودی و بریتانیا معتقد است کار در این شراکت در مورد «چگونه به یکدیگر احترام بگذاریم و از این دیدگاه شروع کنیم که سعودی همان آرزوهایی را دارد که ما در بریتانیا داریم. چگونه می‌توانیم روی تقویت روابط دوجانبه همکاری کنیم».
این گفت و گو در وزارت خارجه بریتانیا در زمانی انجام می‌شد که یک هیئت بزرگ بریتانیایی با بیش از ۴۰۰ نفر از جمله مقامات ارشد دولتی و مدیران شرکت‌های بزرگ برای شرکت در برنامه «آینده بزرگ» وارد سعودی شد.
این طرحی است که توسط شورای همکاری استراتژیک سعودی و بریتانیا ایجاد شده است که ریاست آن را شاهزاده محمد بن سلمان، ولیعهد و نخست‌وزیر سعودی و ریشی سوناک، نخست‌وزیر بریتانیا بر عهده دارند.
این بازدید شاهد تعداد زیادی توافق و سرمایه‌گذاری بود که به میلیاردها پوند استرلینگ رسید.
لرد احمد می‌گوید: «همان‌طور که می‌دانید، من به مدت ۲۰ سال در شهر لندن یک بانکدار بودم و سرمایه‌گذاری‌هایی که از نظر بازار سرمایه از شرکت‌های سعودی دیده‌ایم، بسیار زیاد است؛ بنابراین، این رابطه مهم است».
به گفته نخست‌وزیر بریتانیا در سخنرانی خود از طریق فناوری ویدئویی برای شرکت کنندگان در این طرح، مبادلات تجاری بین دو کشور از مرز ۲۱ میلیارد دلار فراتر رفته است.
الیور داودن معاون نخست‌وزیر بریتانیا در سخنرانی خود در مراسم افتتاحیه این مجمع گفت: «ما نه تنها می‌خواهیم از چشم‌انداز سعودی ۲۰۳۰ حمایت کنیم، بلکه می‌خواهیم بخشی از آن باشیم».
این در حالی است که ماجد القصبی، وزیر بازرگانی سعودی، در همین مناسبت تأکید کرد که کشورش از فرصت‌های اقتصادی برخوردار است که آنها را «امیدبخش» توصیف کرد و دو کشور در بسیاری از زمینه‌ها با یکدیگر همکاری می‌کنند.
وی با اشاره به اینکه بریتانیا رتبه دوم جهان را به عنوان بزرگ‌ترین صادرکننده خدمات دارد، گفت از سوی دیگر، سعودی از فرصت‌های امیدوارکننده و گرایش به سمت تنوع اقتصادی برخوردار است.



تأکید سعودی بر اهمیت همکاری محلی و بین‌المللی برای مبارزه با فساد


سعودی به دنبال اجرای نتایج دومین نشست دستگاه‌های اجرایی مبارزه با فساد به منظور تحقق منافع مشترک است (واس)
سعودی به دنبال اجرای نتایج دومین نشست دستگاه‌های اجرایی مبارزه با فساد به منظور تحقق منافع مشترک است (واس)
TT

تأکید سعودی بر اهمیت همکاری محلی و بین‌المللی برای مبارزه با فساد


سعودی به دنبال اجرای نتایج دومین نشست دستگاه‌های اجرایی مبارزه با فساد به منظور تحقق منافع مشترک است (واس)
سعودی به دنبال اجرای نتایج دومین نشست دستگاه‌های اجرایی مبارزه با فساد به منظور تحقق منافع مشترک است (واس)

مازن الکهموس، رئیس «هیئت نظارت و مبارزه با فساد» پادشاهی عربی سعودی، تأکید کرد که سعودی، با قرار دادن مبارزه با فساد به‌عنوان یکی از ارکان اصلی دستیابی به چشم‌انداز 2030، به تأثیرات مخرب فساد فرامرزی و پیامدهای آن بر جوامع اسلامی و توسعه آن‌ها آگاه است.

او تصریح کرد که هماهنگی تلاش‌های ملی و بین‌المللی در مقابله با این آفت، باعث پیشرفت و شکوفایی کشورهای اسلامی می‌شود و از اهداف توسعه پایدار حمایت می‌کند.

الکهموس در سخنرانی خود در دومین نشست وزرای دستگاه‌های اجرایی مبارزه با فساد در کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی، که روز چهارشنبه در دوحه، پایتخت قطر، برگزار شد، خاطرنشان کرد که سعودی افتخار ریاست و میزبانی اولین نشست وزارتی را داشت. این نشست با حمایت شاهزاده محمد بن سلمان، ولیعهد و نخست‌وزیر سعودی، برگزار شد و منجر به تصویب «توافق‌نامه مکه» برای کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی در زمینه اجرای قوانین مبارزه با فساد شد.

او افزود: «توافق‌نامه مکه» به‌عنوان چارچوبی ایده‌آل برای تقویت همکاری‌های بین‌المللی در مبارزه با فساد و هماهنگی اقدامات دستگاه‌های مختلف محسوب می‌شود.

الکهموس همچنین به تصمیم اخیر پنجاهمین دوره شورای وزیران خارجه کشورهای عضو در کامرون، در تاریخ 29 و 30 اوت گذشته، اشاره کرد که از اعضا خواست تا هرچه سریع‌تر توافق‌نامه مکه را امضا کنند و مراحل قانونی تصویب آن را آغاز نمایند.

او از تصویب طرح پیشنهادی سعودی برای تشویق همکاری میان کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی و برنامه توسعه سازمان ملل و سایر سازمان‌های مرتبط برای تدوین روش‌ها و شاخص‌های اندازه‌گیری فساد، استقبال کرد.

این نشست، شاهد تصویب طرح توافق‌نامه مکه برای همکاری کشورهای عضو در زمینه اجرای قوانین مبارزه با فساد بود. این توافق‌نامه هدف دارد که همکاری بین نهادهای اجرایی را سریع‌تر و مؤثرتر کند، پیوستن به شبکه جهانی GlobE Network را تشویق کند، و بستر قانونی برای تبادل مستقیم و سریع اطلاعات و تحقیقات فراهم آورد. همچنین، هدف این توافق‌نامه محدود کردن جرایم فساد و ممانعت از ایجاد پناهگاه‌های امن برای مفسدان است.

الکهموس تأکید کرد که سعودی مبارزه با فساد را یکی از ارکان اصلی تحقق چشم‌انداز 2030 قرار داده است (واس)

الکهموس در ادامه با اشاره به میزبانی سعودی از دبیرخانه دائمی شبکه منطقه‌ای بازیابی دارایی‌ها در خاورمیانه و شمال آفریقا (MENA-ARIN) و ریاست این شبکه در سال 2025، بر تعهد سعودی به تحقق اهداف اعضای این شبکه و تقویت همکاری‌های مؤثر در منطقه تأکید کرد.

الکهموس در پایان سخنرانی، ابراز امیدواری کرد که نتایج این نشست به تحقق منافع مشترک کشورهای اسلامی در مبارزه با فساد و محدود کردن پناهگاه‌های امن مفسدان منجر شود.

مشارکت سعودی در این نشست، نشان‌دهنده اهتمام این کشور به تقویت ابتکارات بین‌المللی در زمینه مبارزه با فساد، همکاری با جامعه جهانی برای حفظ شفافیت و نزاهت، و استفاده از تجربیات دیگر کشورها و سازمان‌های دولتی و غیردولتی بین‌المللی است. این اقدامات همسو با چشم‌انداز 2030 انجام می‌شود که حکمرانی، شفافیت، پاسخ‌گویی و مبارزه با فساد را از محورهای اصلی خود قرار داده است.

نشست وزارتی دوم که در روزهای 26 و 27 نوامبر به میزبانی دوحه برگزار شد، با همکاری سازمان همکاری اسلامی و هیئت نظارت و شفافیت قطر، و با حضور مازن الکهموس به‌عنوان رئیس هیئت سعودی برگزار گردید.

نخستین نشست وزارتی دستگاه‌های مبارزه با فساد کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی، به دعوت سعودی و در دوره ریاست این کشور بر چهاردهمین اجلاس سران اسلامی، و با همکاری سازمان همکاری اسلامی برگزار شد. در این نشست، رؤسای نهادهای اجرایی مبارزه با فساد، سازمان‌های بین‌المللی مرتبط، و جمعی از مسئولان و کارشناسان داخلی و خارجی حضور داشتند.