اتحادیه عرب تحولات سودان و سوریه را بررسی می‌کند

احمد ابوالغیط دبیرکل اتحادیه عرب در کنفرانس مطبوعاتی در ریاض (رویترز)
احمد ابوالغیط دبیرکل اتحادیه عرب در کنفرانس مطبوعاتی در ریاض (رویترز)
TT

اتحادیه عرب تحولات سودان و سوریه را بررسی می‌کند

احمد ابوالغیط دبیرکل اتحادیه عرب در کنفرانس مطبوعاتی در ریاض (رویترز)
احمد ابوالغیط دبیرکل اتحادیه عرب در کنفرانس مطبوعاتی در ریاض (رویترز)

نشست اضطراری شورای اتحادیه کشورهای عربی در سطح نمایندگان دائمی صبح امروز (شنبه) در مقر اتحادیه در قاهره با هدف بررسی تحولات اوضاع سودان و سوریه آغاز شد.
مصر ریاست جلسات دوره جاری اتحادیه عرب را بر عهده دارد.
سامح شکری، وزیر امور خارجه مصر روز پنجشنبه دو تماس تلفنی با عبدالفتاح البرهان، رئیس شورای حاکمیت انتقالی سودان و محمد حمدان دقلو، فرمانده نیروهای «پشتیبانی سریع»، معروف به «حمیدتی» داشت.
پس از این دو تماس، احمد ابوزید، سخنگوی رسمی این وزارتخانه در بیانیه ای در فیسبوک گفت: شکری در این دو تماس بر «نگرانی عمیق مصر در نتیجه تداوم درگیری‌های نظامی و قربانیان بی‌گناه ناشی از آن و در معرض خطر قرار دادن امنیت و ثبات سودان» تأکید کرد.
وی افزود شکری از هر دو طرف خواست تا «برای حفظ أموال عمومی مردم سودان» آتش‌بس فوری برقرار کنند.
مصر خواستار پایبندی به آتش‌بس اعلام شده بین ارتش سودان و نیروهای پشتیبانی سریع است تا امکان ارائه کمک‌های بشردوستانه فراهم شود و بر اهمیت احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی سودان تأکید می‌کند.
در رابطه با سوریه، کشورهای عربی در حال حرکت به سمت بازگرداندن دمشق به کرسی خالی خود در اتحادیه از زمان وقوع جنگ در این کشور در ۱۱ سال پیش هستند.

بازگشت سوریه
ایمن الصفدی وزیر خارجه اردن دیروز (جمعه) گفت: سوریه به زودی می‌تواند به اتحادیه عرب بازگردد، اما چالش‌های زیادی در حل مناقشه‌ای که بیش از یک دهه در این کشور ادامه دارد، در انتظار آن است.
الصفدی گفت که سوریه از میان ۲۲ عضو اتحادیه رای کافی برای بازپس‌گیری کرسی خود دارد.
به گزارش رویترز، وی در اظهاراتی به CNN افزود: بازگشت به اتحادیه عرب اتفاق خواهد افتاد و از نظر نمادین مهم خواهد بود. اما... این فقط شروع بسیار فروتنانه روندی است که با توجه به پیچیدگی‌های بحران پس از ۱۲ سال درگیری بسیار طولانی، دشوار و چالش‌برانگیز خواهد بود.
سخنگوی اتحادیه عرب روز پنجشنبه گفت وزرای عرب روز یکشنبه در قاهره برای گفت و گو در مورد وضعیت سوریه در بحبوحه تلاش‌های منطقه ای برای عادی سازی روابط با اسد دیدار خواهند کرد.
تعدادی از کشورهای عربی اخیراً از طریق دیدارها و جلسات بلندپایه با مقامات سوریه ارتباط خود را از سر گرفته‌اند، اگرچه برخی از آنها از جمله قطر همچنان مخالف عادی سازی کامل بدون راه حل سیاسی برای درگیری سوریه هستند.

ابتکار اردن
فیصل مقداد وزیر امور خارجه سوریه روز دوشنبه در نشستی در عمان برای اولین بار با وزرای عرب به عنوان بخشی از طرح اردن برای ترغیب دمشق به مذاکره دربارهٔ طرح صلح دیدار کرد.
این ابتکار نقشه راه پایان دادن به درگیری را تدوین می‌کند که شامل رسیدگی به مسائل پناهندگان، بازداشت شدگان مفقود شده، قاچاق مواد مخدر و گروه‌های مسلح ایرانی در سوریه می‌شود.
الصفدی گفت که تمایل سوریه برای دستیابی به پیشرفت واقعی در حل و فصل مناقشه به این کشور کمک می‌کند تا حمایت قاطع عربی را به دست آورد و برای پایان نهایی تحریم‌های غرب فشار بیاورد؛ تحریم‌هایی که یک مانع بزرگ برای شروع یک تلاش بزرگ بازسازی هستند.

Read also



امارات عملیات قاچاق تسلیحات به ارتش سودان را کشف و خنثی کرد

 نیروهای امنیتی امارات (آرشیوی - الشرق الاوسط)
نیروهای امنیتی امارات (آرشیوی - الشرق الاوسط)
TT

امارات عملیات قاچاق تسلیحات به ارتش سودان را کشف و خنثی کرد

 نیروهای امنیتی امارات (آرشیوی - الشرق الاوسط)
نیروهای امنیتی امارات (آرشیوی - الشرق الاوسط)

خبرگزاری رسمی امارات روز (چهارشنبه) اعلام کرد که نیروهای امنیتی این کشور، تلاش «غیرقانونی» برای انتقال سلاح و تجهیزات نظامی به ارتش سودان را ناکام گذاشتند.

این خبرگزاری به نقل از «حمد سیف الشامسی»، دادستان کل امارات، گزارش داد که نیروهای امنیتی کشور پس از بازداشت اعضای یک هسته که در زمینه واسطه‌گری، دلالی و تجارت غیرقانونی تجهیزات نظامی فعالیت می‌کردند و بدون دریافت مجوزهای لازم از نهادهای ذی‌ربط، اقدام به این کار کرده بودند، موفق به خنثی‌سازی این عملیات شدند.

بر اساس این گزارش، متهمان در حالی دستگیر شدند که در حال بررسی مقدار زیادی مهمات داخل یک هواپیمای خصوصی بودند. این هواپیما در یکی از فرودگاه‌های امارات فرود آمده و حامل حدود ۵ میلیون قطعه فشنگ بود. همچنین بخشی از پول حاصل از این معامله در اتاق‌های دو نفر از متهمان در یک هتل کشف شد.

دادستان کل اعلام کرد که تحقیقات نشان داده اعضای این شبکه با برخی فرماندهان ارتش سودان در ارتباط بودند. این افراد شامل «صلاح قوش» رئیس پیشین سازمان اطلاعات سودان، یک افسر سابق این سازمان، مشاور وزیر پیشین دارایی، یک چهره سیاسی نزدیک به «عبدالفتاح البرهان» فرمانده ارتش سودان و «یاسر العطا»، و همچنین تعدادی از بازرگانان سودانی بودند.

به گفته دادستان، متهمان معامله‌ای برای خرید تجهیزات نظامی شامل سلاح‌هایی مانند کلاشنیکف، فشنگ، تیربار و نارنجک به ارزش میلیون‌ها دلار انجام داده بودند که این اقلام از سوی ارتش سودان به یک شرکت واردکننده در داخل امارات تحویل داده شده بود.

در ادامه تحقیقات مشخص شد که این محموله نظامی در یک هواپیمای خصوصی کشف شده که از یک کشور خارجی آمده بود و به بهانه سوخت‌گیری در امارات فرود آمده بود. در مدارک رسمی، محموله آن تجهیزات پزشکی عنوان شده بود، اما پس از بررسی‌های دقیق و تحت نظارت دادستانی، تسلیحات نظامی کشف شد.