تشدید جنگ روانی اسرائیل بر لبنانی‌ها همزمان با افزایش حملات نظامی

ارسال پیام‌های تهدیدآمیز برای مردم

 پیام‌های هشدارآمیز از طرف «حزب الله» برای شهرک‌نشینان اسرائیلی (الشرق الاوسط)
پیام‌های هشدارآمیز از طرف «حزب الله» برای شهرک‌نشینان اسرائیلی (الشرق الاوسط)
TT

تشدید جنگ روانی اسرائیل بر لبنانی‌ها همزمان با افزایش حملات نظامی

 پیام‌های هشدارآمیز از طرف «حزب الله» برای شهرک‌نشینان اسرائیلی (الشرق الاوسط)
پیام‌های هشدارآمیز از طرف «حزب الله» برای شهرک‌نشینان اسرائیلی (الشرق الاوسط)

اسرائیل به تازگی در ساعات گذشته جنگ روانی خود را علیه لبنانی‌ها تشدید کرده و به موازات آن، جنگ نظامی و امنیتی خود را وارد مرحله جدیدی از تشدید کرده است.
ساکنان جنوب لبنان در روز دوشنبه با صدها پیام متنی و تماس‌های ناشناس روبرو شدند که آن‌ها را به دوری از مکان‌هایی که به عنوان محل‌های ذخیره سلاح‌های حزب‌الله معرفی شده بود، دعوت می‌کرد.
اسرائیل همچنین به برخی ایستگاه‌های رادیویی لبنانی نفوذ کرده و از آن‌ها خواسته تا برخی مناطق را در مدت دو ساعت تخلیه کنند.
در یکی از پیام‌ها، گفته شد: «ارتش نمی‌خواهد به شما آسیب بزند، اما هر کسی که نزدیک عناصر حزب‌الله باشد، جانش در خطر است.»

پیام‌های تهدیدآمیز به وزارتخانه‌ها

این تهدیدات تنها به شهروندان عادی محدود نشد، بلکه شامل برخی وزرا نیز شد.
بر اساس گزارش «خبرگزاری ملی»، دفتر وزیر فرهنگ لبنان تماس‌هایی را از فردی که به عربی صحبت می‌کرد، دریافت کرد که او را به ترک فوری دفترش به دلیل هدف قرار گرفتن دعوت کرد.
وزیر اطلاع‌رسانی لبنان نیز اعلام کرد که «تعداد زیادی از شهروندان در بیروت و مناطق دیگر تماس‌هایی دریافت کرده‌اند که آن‌ها را به تخلیه محل سکونتشان دعوت کرده است.»

80 هزار تماس مشکوک

وزیر ارتباطات لبنان، جونی القرم، از دریافت 80 هزار تماس تلفنی از طرف نهادهای وابسته به اسرائیل خبر داد و تأکید کرد که «مسأله اختلال در شبکه ارتباطات درست نیست».
او توضیح داد که سیستم «اوجیرو» در جنوب لبنان تماس‌هایی از کد اسرائیلی نمی‌پذیرد و تماس‌هایی که از کدهای خارجی صورت می‌گیرد، به عنوان نفوذ به سیستم محسوب نمی‌شود.

نفوذ در سيستم‌های ارتباطی

عامر الطبش، کارشناس فناوری‌های ارتباطی، به این موضوع اشاره کرد که آنچه که اتفاق می‌افتد، تنها یک نفوذ نیست بلکه اجتياحی از سیستم‌های ارتباطی دولت لبنان است.
او به الشرق الاوسط تأکید کرد که زیرساخت‌های ارتباطی، چه هوایی و چه زمینی، به عنوان «کتاب باز» برای دشمن در دسترس است.

پیام‌های هشداردهنده از حزب‌الله

در مقابل، پیام‌هایی از حزب‌الله نیز در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد که از اسرائیلی‌ها خواسته بود از مکان‌های نظامی دوری کنند.
در این پیام آمده است: «اگر در نزدیکی منطقه‌ای هستید که ارتش اسرائیل برای ذخیره سلاح‌ها استفاده می‌کند، باید این مناطق را بلافاصله تخلیه کنید.»

تاثیرات روانی بر مردم

علی الامین، فعال سیاسی مخالف حزب‌الله، تأکید کرد که وضعیت کنونی به فشار روانی و اجتماعی بیشتری بر ساکنان جنوب لبنان منجر می‌شود.
او در مصاحبه با الشرق الاوسط پیش‌بینی کرد که موج جدیدی از آوارگی به دلیل این فشارها رخ خواهد داد.
این تحولات نشان‌دهنده تشدید تنش‌ها در لبنان و تأثیر مستقیم آن بر زندگی روزمره مردم است.



حملات هوایی واشنگتن حوثی‌ها را به اختفا و جابجایی مجبور کرد

زبانه‌ آتش و دود از یک سایت در صنعا پس از حمله هوایی آمریکا بالا می‌رود (AFP)
زبانه‌ آتش و دود از یک سایت در صنعا پس از حمله هوایی آمریکا بالا می‌رود (AFP)
TT

حملات هوایی واشنگتن حوثی‌ها را به اختفا و جابجایی مجبور کرد

زبانه‌ آتش و دود از یک سایت در صنعا پس از حمله هوایی آمریکا بالا می‌رود (AFP)
زبانه‌ آتش و دود از یک سایت در صنعا پس از حمله هوایی آمریکا بالا می‌رود (AFP)

برای دومین هفته متوالی، جنگنده‌های آمریکایی به حملات هوایی خود بر مواضع حوثی ها در یمن ادامه داده‌اند و به‌طور متمرکز استان صعده، پایگاه اصلی این گروه، را هدف قرار داده‌اند. در همین حال، گزارش‌هایی از جابجایی مجدد فرماندهان حوثی و انتقال تجهیزات نظامی به مواضع مستحکم‌تر منتشر شده است.

بر اساس منابع آگاه یمنی که به «الشرق الاوسط» گفت‌وگو کرده‌اند، واشنگتن حملات خود را بر مناطقی متمرکز کرده که گمان می‌رود عبدالمالک الحوثی، رهبر این گروه، در آنجا پنهان شده است. این حملات همچنین انبارهای سلاح و مراکز فرماندهی و کنترل را هدف گرفته‌اند.

این منابع تأیید کردند که حوثی‌ها از ماه‌ها پیش حجم عظیمی از سلاح‌ها و کارگاه‌های تولید نظامی را از صنعا و عمران به مناطق صعب‌العبور صعده منتقل کرده‌اند تا از خطر بمباران در امان بمانند.

بر اساس اطلاعات، فرماندهان ارشد این گروه شامل کارشناسان ایرانی و اعضای «حزب‌الله» لبنان، صنعا و سایر شهرها را ترک کرده و به پایگاه‌های حوثی‌ها در صعده رفته‌اند؛ جایی که توپوگرافی کوهستانی پناهگاه امن‌تری برای آنها فراهم می‌کند.

هواداران حوثی با حمل ماکت موشک و سردادن شعار در تظاهرات شرکت می‌کنند (AP)

منابع تأکید می‌کنند که حوثی‌ها شبکه‌ای وسیع از تونل‌ها و پناهگاه‌ها را در دل کوه‌ها حفر کرده‌اند که به عنوان مراکز فرماندهی، انبار سلاح و پناهگاه‌های مقاوم در برابر حملات هوایی استفاده می‌شود.

همچنین منابع آگاه در صنعا فاش کردند که برخی فرماندهان ارشد حوثی از جمله مهدی المشاط، رئیس به اصطلاح «شورای سیاسی عالی»، از زمان آغاز حملات ناپدید شده‌اند. این منابع از جابجایی سایر فرماندهانی خبر دادند که خانواده‌های خود را به صعده منتقل کرده‌اند تا از تشدید احتمالی درگیری‌ها در امان بمانند.

بر اساس این گزارش‌ها، حوثی‌ها اقدامات امنیتی بی‌سابقه‌ای اعمال کرده‌اند. فرماندهان و ناظران این گروه، به‌ویژه آنهایی که از صعده آمده‌اند، از حضور علنی و حرکت‌های عمومی خود کاسته‌اند، از شرکت در جلسات رسمی خودداری می‌کنند و برخی حتی خانه‌های خود را ترک کرده و به آپارتمان‌های مخفی یا مناطق دورافتاده نقل مکان کرده‌اند.

با تداوم حملات آمریکایی و گسترش دامنه آنها، ناظران نظامی پیش‌بینی می‌کنند حوثی‌ها به استراتژی‌های جایگزین مانند استفاده از تونل‌های زیرزمینی برای پرتاب موشک‌ها و پهپادها یا استقرار مجدد سامانه‌های تهاجمی در مناطق مستحکم‌تر روی خواهند آورد.

سؤالات زیادی درباره توانایی این گروه در مقاومت در برابر حملات شدید و تأثیر این عملیات بر برنامه‌های آنها برای هدف قراردادن کشتیرانی بین‌المللی و ادامه تشدید نظامی در منطقه بی‌پاسخ مانده است.

آوارگی از صعده

در هفته گذشته، جنگنده‌های آمریکایی ده‌ها حمله را علیه انبارهای سلاح، تونل‌های مستحکم و مواضع نظامی در مناطق الصفراء، ساقین، کتاف، سحار، مجز و خود شهر صعده انجام دادند. این حملات بخشی از کمپین ترامپ برای تضعیف توانایی حوثی‌ها در اجرای حملات دریایی و تهدید کشتیرانی بین‌المللی است.

حملات شدید باعث آوارگی گسترده ساکنان شهر صعده و مناطق اطراف آن شده است. منابع محلی گزارش دادند صدها خانواده در روزهای اخیر خانه‌های خود را ترک کرده و به استان‌های حجه، عمران و الجوف فرار کرده‌اند.

آثار بمباران آمریکایی مواضع حوثی‌ها در صعده، پایگاه اصلی این گروه (رویترز)

این منابع به «الشرق الاوسط» توضیح دادند که بسیاری از خانواده‌ها به دلیل ترس از حملات مجبور به فرار شدند اما فرصت نکردند اثاثیه خود را همراه ببرند. برخی خانواده‌ها نیز به دلیل شرایط اقتصادی نامناسب، در مناطق خود گرفتار شده و قادر به ترک نیستند.

حوثی‌ها اوایل سال جاری مرکز پرتاب موشک‌ها و پهپادها را از عمران و سایر مناطق به غارها و مواضع مخفی در صعده منتقل کردند. این عملیات تحت نظارت متخصصان «سپاه مهندسی و تعمیرات نظامی» انجام شد تا بقایای زرادخانه آنها پس از حملات غربی حفظ شود.

منابع در آن زمان تأیید کردند که انتقال با وسایل نقلیه غیرنظامی استتارشده و به‌صورت مرحله‌ای انجام شد تا از شناسایی توسط هواپیماهای آمریکایی جلوگیری شود.