دولت یمن خواستار همکاری بین‌المللی گسترده‌تر برای محاصره حوثی‌ها شد

ادامه حملات آمریکا بر ضد مواضع حوثی‌ها

تصویر رئیس‌جمهور یمن، رشاد العلیمی، در کنار فرماندهان نظامی یمنی در جریان یک جلسه (سبأ)  
تصویر رئیس‌جمهور یمن، رشاد العلیمی، در کنار فرماندهان نظامی یمنی در جریان یک جلسه (سبأ)  
TT

دولت یمن خواستار همکاری بین‌المللی گسترده‌تر برای محاصره حوثی‌ها شد

تصویر رئیس‌جمهور یمن، رشاد العلیمی، در کنار فرماندهان نظامی یمنی در جریان یک جلسه (سبأ)  
تصویر رئیس‌جمهور یمن، رشاد العلیمی، در کنار فرماندهان نظامی یمنی در جریان یک جلسه (سبأ)  

سرتیپ طارق صالح، معاون رئیس شورای رهبری ریاست‌جمهوری یمن، خواستار اتخاذ یک همکاری بین‌المللی گسترده‌تر و یک استراتژی جامع برای محاصره حوثی‌ها و قطع منابع مالی آن‌ها شد.

این درخواست در حالی مطرح می‌شود که حملات آمریکا بر ضد مواضع حوثی‌ها ادامه دارد. ایالات متحده حملات هوایی را بر ضد چندین موضع حوثی‌ها در استان حدیده در ساحل دریای سرخ و همچنین یک مجتمع دولتی در استان الجوف انجام داده است. این اطلاعات بر اساس منابع یمنی تأیید شده است.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، روز دوشنبه اعلام کرد که نگران هیچ اقدام تلافی‌جویانه‌ای پس از عملیات نظامی اخیر آمریکا در یمن نیست.

تصویر رئیس‌جمهور ترامپ در حال نظارت بر عملیات نظامی علیه حوثی‌ها (رویترز)

فرماندهی مرکزی آمریکا نیز اعلام کرد که نیروهایش به عملیات خود علیه گروه حوثی در یمن ادامه می‌دهند. از سوی دیگر، رسانه‌های حوثی گزارش دادند که استان حدیده، که تحت کنترل شورشیان در غرب یمن است، هدف دو حمله هوایی آمریکا قرار گرفته است. این حملات در پی حملات مشابهی انجام شد که پیش‌تر پایتخت یمن، صنعا، و دیگر مناطق این کشور را هدف قرار داده و به کشته شدن ۵۳ نفر منجر شده بود.

سرتیپ طارق صالح، که مقاومت ملی یمن را رهبری می‌کند، گفت که حملات نظامی آمریکا بر ضد پایگاه‌ها، رهبری و دفاع موشکی گروه حوثی، نشان‌دهنده تغییر در موضع بین‌المللی نسبت به این گروه است. او تأکید کرد که خطر حوثی‌ها از مرزهای یمن و کشورهای همسایه فراتر رفته و امنیت و ثبات جهانی را تهدید می‌کند.

او همچنین اعلام کرد که جامعه بین‌الملل اکنون بیشتر از قبل از میزان خطر این گروه شبه‌نظامی که از سوی ایران حمایت می‌شود، آگاه شده است. این موضوع نیازمند یک پاسخ قوی و مستمر است. او تأکید کرد که «تهدیدات گروه تروریستی حوثی علیه خطوط کشتیرانی در دریای سرخ، نیازمند مداخله نظامی مستقیم بوده است.»

وی افزود: «رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، اعلام کرده است که حملات نظامی بر پایگاه‌ها، رهبری و دفاع موشکی این گروه متمرکز خواهد بود. این موضوع نیازمند دقت در عملیات برای جلوگیری از هرگونه تأثیر منفی انسانی است.»

سرتیپ طارق صالح از جامعه بین‌المللی خواست تا با گروه تروریستی حوثی با قاطعیت برخورد کند و اجازه ندهد که این گروه به حملات خود که صلح منطقه‌ای و بین‌المللی را تهدید می‌کند، ادامه دهد. او بر اهمیت «اتخاذ یک همکاری بین‌المللی گسترده‌تر و یک استراتژی جامع برای محاصره حوثی‌ها و قطع منابع مالی آن‌ها» تأکید کرد و هشدار داد که هرگونه سهل‌انگاری ممکن است به این گروه فرصت دهد تا به تهدیدات خود علیه کشتیرانی بین‌المللی و ثبات منطقه ادامه دهد.

از سوی دیگر، حوثی‌ها در ساعات اولیه صبح دوشنبه اعلام کردند که برای دومین بار در ۲۴ ساعت گذشته، ناو هواپیمابر آمریکایی «یو.اس.اس هری ترومن» را در شمال دریای سرخ هدف قرار داده‌اند. یحیی سریع، سخنگوی نظامی حوثی‌ها، در بیانیه‌ای گفت: «این هدف‌گیری با استفاده از چندین موشک بالیستیک، موشک‌های کروز و پهپادها انجام شد و درگیری چندین ساعت به طول انجامید.»

پیش‌بینی مقامات آمریکایی مبنی بر ادامه حملات علیه حوثی‌ها برای روزها یا هفته‌ها (AFP)

سخنگوی نظامی حوثی‌ها تأکید کرد که نیروهای این گروه «در مورد گزینه‌های تشدید تنش در صورت ادامه تجاوز به یمن، پیش خواهند رفت.» او همچنین اعلام کرد که حوثی‌ها به ممنوعیت عبور کشتی‌های اسرائیلی از منطقه عملیاتی خود در دریای سرخ، دریای عرب و باب‌المندب ادامه خواهند داد تا زمانی که محاصره غزه برداشته شود.

روزنامه «وال استریت ژورنال» نیز روز یکشنبه به نقل از مقامات آمریکایی گزارش داد که حملات علیه حوثی‌ها که از روز شنبه آغاز شده، با هدف نمایش قدرت قاطع برای کاهش توانایی این گروه یمنی در تهدید مسیرهای کشتیرانی در دریای سرخ طراحی شده است.

این مقامات آمریکایی که نام‌شان فاش نشده، افزودند که این حملات «به طور مستقیم رهبری حوثی‌ها را هدف قرار داده است، گزینه‌ای که دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور سابق آمریکا، از آن اجتناب کرده بود.» این مقامات همچنین گفتند که حملات علیه حوثی‌ها همچنین هدف ارسال پیامی به ایران را دنبال می‌کند.

در همین حال، مقامات آمریکایی پیش‌بینی کرده‌اند که حملات علیه گروه حوثی ممکن است روزها یا حتی هفته‌ها ادامه یابد، مگر اینکه حملات حوثی‌ها علیه کشتیرانی در دریای سرخ متوقف شود.



وزیر خارجه اسپانیا به «الشرق الاوسط»: باید به خشونت‌ها در سوریه پایان داد  

وزیر امور خارجه اسپانیا، خوزه مانوئل آلبارس، در کنفرانس بروکسل (رویترز)  
وزیر امور خارجه اسپانیا، خوزه مانوئل آلبارس، در کنفرانس بروکسل (رویترز)  
TT

وزیر خارجه اسپانیا به «الشرق الاوسط»: باید به خشونت‌ها در سوریه پایان داد  

وزیر امور خارجه اسپانیا، خوزه مانوئل آلبارس، در کنفرانس بروکسل (رویترز)  
وزیر امور خارجه اسپانیا، خوزه مانوئل آلبارس، در کنفرانس بروکسل (رویترز)  

وزیر امور خارجه اسپانیا، خوزه مانوئل آلبارس، در گفت‌وگویی اختصاصی با روزنامه «الشرق الاوسط» پیش از شرکت در جلسات شورای اروپا در بروکسل، اعلام کرد که او و همکارانش به وزیر امور خارجه سوریه، اسد الشیبانی، تأکید کرده‌اند که اتحادیه اروپا می‌خواهد به نظام جدید کمک کند تا کمک‌های انسان‌دوستانه به تمامی افراد نیازمند برسد. او همچنین گفت که کشورش ۱۰ میلیون یورو کمک اضافی برای تأمین نیازهای اساسی شهروندان سوری اعلام خواهد کرد.

آلبارس افزود: «در مقابل، باید به خشونت‌ها پایان داده شود، حقوق تمامی اقلیت‌های قومی و مذهبی رعایت شود و حقوق زنان محترم شمرده شود.» او همچنین از توافقی که بین دولت انتقالی و کردها برای ادغام کامل آن‌ها در آینده صلح‌آمیز سوریه به دست آمده است، ابراز رضایت کرد.

وزیر امور خارجه آلمان، شارلوت باربوک، نیز در آستانه افتتاح کنفرانس حمایت از سوریه، اعلام کرد که ۳۲۶ میلیون دلار کمک اضافی برای حمایت از مردم سوریه از طریق چندین آژانس تخصصی سازمان ملل ارائه خواهد شد. او گفت که بیش از نیمی از این کمک‌ها به تأمین نیازهای اساسی مانند غذا، مراقبت‌های بهداشتی و حمایت از گروه‌های آسیب‌پذیر، از جمله پناهندگان سوری در ترکیه، لبنان و اردن اختصاص خواهد یافت.

رویدادهای ساحل

باربوک گفت که اروپایی‌ها در کنار مردم سوریه ایستاده‌اند و از دولت انتقالی خواست تا بررسی‌ها را برای شناسایی مسئولان کشتار اخیر صدها غیرنظامی در روستاهای علویان تسریع کند و آن‌ها را به دادگاه معرفی نماید.

نماینده عالی اتحادیه اروپا در امور خارجه نیز به موضوع تحریم‌های اعمال‌شده بر سوریه اشاره کرد و گفت: «باید تحریم‌ها به‌تدریج از سوریه برداشته شود، زیرا هرچه امید به آینده‌ای بهتر برای مردم سوریه بیشتر شود، دایره خشونت و هرج‌ومرج کوچک‌تر خواهد شد.» او افزود که امیدوار است رهبری جدید سوریه مسئولان کشتارهای اخیر را به حساب بیاورد.

پس از جلسه افتتاحیه کنفرانس حمایت از سوریه، وزیران خارجه اتحادیه اروپا با وزیر امور خارجه سوریه، اسد الشیبانی، در جلسه‌ای خصوصی درباره تحریم‌های اروپایی و رویدادهای خونین اخیر در مناطق ساحلی سوریه و توافق بین نظام جدید و کردها گفت‌وگو کردند.

وزیر امور خارجه سوریه، اسد الشیبانی، در کنفرانس حمایت از سوریه در بروکسل، در کنار همتای اردنی خود، ایمن الصفدی (آسوشیتدپرس)

کمک‌های انسان‌دوستانه

شیبانی در سخنرانی افتتاحیه خود در کنفرانس تأکید کرد که هدف دولت انتقالی تنها دریافت کمک‌های انسان‌دوستانه نیست، بلکه بحث درباره یک برنامه جامع برای بازسازی سوریه پس از پنج دهه استبداد است که هرگز نباید تکرار شود و «تکرار نخواهد شد.»

وزیران اروپایی در جلسه خصوصی خود با شیبانی تأکید کردند که اتحادیه اروپا مصمم است به نظام جدید کمک کند، «به شرطی که دولت انتقالی با اقدامات عملی و گام‌های ملموس خود به ما کمک کند تا حقوق تمامی اقلیت‌ها رعایت شود، چارچوب‌های قانونی واضحی برای احترام به آزادی‌های اساسی، به‌ویژه حقوق زنان، ایجاد شود.»