ولیعهد سعودی پروژه خصوصی‌سازی باشگاه‌های ورزشی این کشور را کلید زد

هدف از این تصمیم افزایش ارزش بازار لیگ سعودی به ۸ میلیارد ریال است

TT

ولیعهد سعودی پروژه خصوصی‌سازی باشگاه‌های ورزشی این کشور را کلید زد

شاهزاده محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی، در حال مشاهد بازی فینال جام پادشاهی در جده (SPA)
شاهزاده محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی، در حال مشاهد بازی فینال جام پادشاهی در جده (SPA)

شاهزاده محمد بن سلمان بن عبدالعزیز، ولیعهد و نخست‌وزیر پادشاهی عربی سعودی، امروز دوشنبه پروژه سرمایه‌گذاری و خصوصی‌سازی باشگاه‌های ورزشی این کشور را پس از تکمیل مراحل اجرایی مرحله اول آن، به منظور دستیابی به اهداف چشم‌انداز سعودی ۲۰۳۰ در بخش ورزش را کلید زد.
این پروژه در مرحله فعلی شامل دو مسیر اصلی است؛ اولین گام، تأیید سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ و سازمان‌های توسعه در باشگاه‌های ورزشی در ازای واگذاری مالکیت باشگاه‌ها به آنها است. دومین گام، تعدادی از باشگاه‌های ورزشی، در سه‌ماهه آخر سال ۲۰۲۳، وارد فاز خصوصی‌سازی می‌شوند.
این پروژه بر اساس سه هدف استراتژیک بنا شده‌است که شامل ایجاد فرصت‌های با کیفیت و محیطی جذاب برای سرمایه‌گذاری در بخش ورزش برای دستیابی به اقتصاد ورزشی پایدار، ارتقای سطح حرفه ای و حاکمیت اداری و مالی در باشگاه‌های ورزشی و ارتقای سطح باشگاه‌ها و توسعه زیرساخت‌های آنها برای ارائه بهترین خدمات به ورزش دوستان است.
انتقال مالکیت و خصوصی‌سازی باشگاه‌ها به‌طور کلی با هدف دستیابی به جهش‌های کیفی در ورزش‌های مختلف در پادشاهی تا سال ۲۰۳۰، برای ایجاد نسلی متمایز در ورزش در سطح منطقه ای و جهانی، توسعه بازی فوتبال و مسابقات آن به ویژه، برای قراردادن لیگ سعودی در فهرست ۱۰ لیگ برتر جهان و افزایش درآمد سالانه لیگ حرفه ای سعودی از ۴۵۰ میلیون ریال به بیش از ۱٫۸ میلیارد ریال صورت می‌گیرد.
پروژه سرمایه‌گذاری و خصوصی‌سازی باشگاه‌های ورزشی که توسط ولیعهد سعودی اعلام شد، تحولی تاریخی در تاریخ ورزش سعودی، فرصتی عالی برای افزایش رقابت بین باشگاه‌ها، توسعه آنها و دستیابی به پایداری مالی برای آنها محسوب می‌شود.
این پروژه همچنین رابطه بین بخش ورزش و توسعه و بخش خصوصی را تقویت می‌کند که با توجه به اهداف چشم‌انداز ۲۰۳۰ در افزایش سهم بخش ورزش در تولید ناخالص داخلی منعکس خواهد شد.
پروژه سرمایه‌گذاری و خصوصی‌سازی باشگاه‌های ورزشی، همچنین روابط بین بخش دولتی و خصوصی را تقویت می‌کند و فرصت‌های سرمایه‌گذاری جذابی را در بخش ورزش خلق می‌کند.
این پروژه به افزایش رقابت باشگاه‌ها و توسعه زیرساخت‌های آن‌ها برای ارائه بهترین خدمات به ورزش‌دوستان کمک می‌کند که تأثیر مثبتی بر بهبود تجربه مخاطبان خواهد داشت.
بخش ورزش از حمایت نامحدود و مستمر رهبری سعودی یعنی خادم حرمین شریفین و ولیعهد آن برخوردار است که بازتاب مثبتی بر ورزش داشته‌است.
این پروژه همچنین با هدف دستیابی به پایداری مالی برای باشگاه‌های ورزشی و حاکمیت آنها انجام می‌شود که تأثیر مثبتی بر عملکرد آنها خواهد داشت.
انتقال مالکیت برخی باشگاه‌ها و ارائه سایر باشگاه‌ها به خصوصی‌سازی، جذابیت سرمایه‌گذاری در بخش ورزش و ادامه حمایت‌های ارائه شده از باشگاه‌ها از طریق راهبردی که در سال ۲۰۱۹ آغاز شد را تأیید می‌کند.
توسعه سرمایه‌گذاری در باشگاه‌های ورزشی بر توسعه اقتصاد ملی تأثیر مثبت خواهد گذاشت و خصوصی‌سازی باشگاه‌های ورزشی به افزایش ارزش بازار باشگاه‌های سعودی کمک خواهد کرد.
این پروژه همچنین به افزایش فرصت‌های سرمایه‌گذاری ورزشی برای دستیابی به یک اقتصاد متنوع تر و پایدار کمک می‌کند.
خصوصی‌سازی باشگاه‌های ورزشی ارزش برندهای باشگاه‌ها و سرمایه‌گذاران را افزایش می‌دهد و به ارتقای آنها در سطح محلی و بین‌المللی کمک می‌کند.
این پروژه همچنین به افزایش کیفیت زندگی، توسعه زیرساخت‌ها و افزایش تمرینات ورزشی در جامعه کمک می‌کند.



نجلاء النعیمی: داوری فینال اسنوکر قهرمانی آسیا مایه افتخارم است

نجلاء داوری یکی از مسابقات قهرمانی آسیا در ریاض را بر عهده دارد (الشرق الاوسط)
نجلاء داوری یکی از مسابقات قهرمانی آسیا در ریاض را بر عهده دارد (الشرق الاوسط)
TT

نجلاء النعیمی: داوری فینال اسنوکر قهرمانی آسیا مایه افتخارم است

نجلاء داوری یکی از مسابقات قهرمانی آسیا در ریاض را بر عهده دارد (الشرق الاوسط)
نجلاء داوری یکی از مسابقات قهرمانی آسیا در ریاض را بر عهده دارد (الشرق الاوسط)

نجلاء النعیمی داور «بین المللی» اهل سعودی است که نامش در تاریخ بازی اسنوکر ماندگار شد. نجلاء اولین بانوی عرب و خلیجی است که داوری فینال قهرمانی آسیا را بر عهده داشت. این مسابقات جمعه (۵ جولای) در ریاض پایتخت سعودی پایان یافت.

نجلاء النعیمی در گفتگو با «الشرق الاوسط» گفت «این مایه افتخارم است که به عنوان اولین زن عرب و خلیجی داوری مسابقه بین المللی اسنوکر را بر عهده داشتم. این رویداد بین المللی بزرگی بود که به دستاوردهای ورزشی بنده اضافه می شود به ویژه اینکه داور فینال اسنوکر قهرمانی آسیا بودم».

نجلاء افزود «لحظه قشنگی بود و در آن زمان حس افتخار داشتم به اینکه داور مسابقات بانوان اسنوکر بازی هستم که قبلا با آنها در مسابقات بین المللی رقابت کرده بودم اما حالا در مسابقات آسیایی در ریاض به عنوان داور در مسابقات این بانوان نقش دارم و نشان بین المللی داوری را دریافت کردم».
او درباره آغاز فعالیت خود اضافه کرد «بنده بیلیارد و اسنوکر بازی می کردم و جزو اولین بانوانی بودم که ۴ سال پیش به فدراسیون بیلیارد و اسنوکر پیوستم و در چندین مسابقه بین المللی بیلیارد و اسنوکر از جمله جام جهانی و مسابقات آسیایی در قطر ۲۰۲۲-۲-۲۳ حضور داشتم».
نجلاء در ادامه خاطر نشان کرد «بنده در کودکی با پدرم به عنوان سرگرمی بیلیارد بازی می کردم و مسابقات اسنوکر را تماشا می کردم و به آنها علاقه داشتم. به دنبال اسنوکر رفتم و وارد دنیای این بازی شده و عاشق آن شدم».

النعیمی درباره راز موفقیت خود گفت «خانواده ام بزرگ ترین حامی من هستم و نیز به کمک ناصر الشمری رئیس فدراسیون بیلیارد و اسنوکر سعودی که بنده را به عنوان کاندیدای داوری معرفی کرد به این مرحله رسیدم. نجلاء العلیان معاون رئیس بنده را تایید صلاحیت و سپس برای داوری مسابقات معرفی کرد. دوره های آموزشی مبانی داوری را گذراندم و در امتحان موفق بودم و داور شدم».

نجلاء پیشتر به عنوان داور لیگ قهرمانی اسنوکر مردان سعودی حضور داشت اما فینال اسنوکر قهرمانی آسیا اولین مسابقه منطقه ای و بین المللی است که نجلاء در آن اولین داور زن عرب و خلیجی بود.

او درباره مشکلاتی که طی دوران فعالیت حرفه ای داشته گفت «البته که مشکلاتی مثل رفت و آمد و سفر داشتم و اینکه چگونه بین کار و زندگی اجتماعی و فعالیت ورزشی ام تعادل برقرار کنم. همیشه طی مسابقات استرس و نگرانی و تلاش و تمرکز بالا وجود دارد و این یکی از سختی های عمده برای بسیاری از بازیکنان و داوران است».

نجلاء درباره فشارهای روانی به کمیته داوران گفت «مشکلات و فشارهای روحی و روانی زیادی داریم چون بالاخره مسئولیت سنگینی در داوری مسابقات داریم و باید به دقت مسابقه را دنبال کنیم. باید تا آخر مسابقه صبور بود و باید تصمیم درست با توجه به قوانین بازی گرفت».

او در ادامه خاطر نشان کرد «به رغم همه مشکلات و چالش ها اما اسنوکر یک بازی لذت بخش و اوج موفقیت و سرگرمی است که همه سختی ها و خستگی را از بین می برد».

نجلاء همچنین کارنامه درخشانی به عنوان اسنوکر باز دارد و در مسابقات دوستانه مصر به خاطر حضور و بازی جذاب خود لوح قدردانی گرفت و در اولین دوره مسابقات اسنوکر سعودی در ۲۰۲۲ مدال برنز دریافت کرد.
نجلاء به عنوان بازیکن تیم ملی اسنوکر بانوان سعودی در مسابقات قهرمانی آسیا در قطر شرکت کرد و این تیم اولین تیم اسنوکر از سعودی و کشورهای عربی بود که در مسابقات قهرمانی شرکت کرد.

النعیمی درباره حضور زنان اسنوکر باز گفت «زنان در سطح مسابقات محلی باشگاهی بیلیارد حضور چشمگیری دارند اما اسنوکر دشوار است و زنان اسنوکر باز فراوانی نداریم. اینکه حالا بیش از ۲۰۰ بازیکن زن بیلیارد در سعودی داریم و این مایه خوشحالی است».

این داور زن سعودی اظهار کرد «استقبال زنان سعودی از بیلیارد و اسنوکر به خصوص در فدراسیون بیلیارد و اسنوکر در ریاض و دمام چشمگیر است و زنان می توانند به راحتی به دوره های آموزشی در سعودی دسترسی پیدا کنند».