کاوش و بررسی های علمی باستان شناسی منجر به کشف تاسیسات سنگی متعلق به قرن نهم قبل از میلاد در منطقه الجوف در شمال سعودی شده است.
این کاوش که توسط تیمی به سرپرستی باستان شناسان سعودی و خارجی انجام شده باعث کشف یکی از قدیمی ترین سازه های سنگی شد که توسط انسان در کوه الظلیات در منطقه الجوف سعودی ساخته شده است.
کشف این سازه های سنگی از جمله پروژه های کاوش باستان شناسی است که تحت نظر کمیسیون میراث ملی سعودی و با همکاری بنیادهای علمی بین المللی اجرا می شود.
مجله علمی پلاس وان در مقاله علمی خود توضیح داد که این سازه های سنگی ابزارهای سنگی شکار و ساختمان های غول پیکری را شامل می شود که در دوران ما قبل تاریخ در شکار حیوانات کاربرد داشتند و بیانگر توان انسان دوره ما قبل تاریخ برای سازگاری با طبیعت و مکان زندگی و نیز رفتار هوشمند وی برای کنار آمدن با شرایط پیرامونی و طبیعت است.
دکتر سلیمان الذییب استاد نگارش عربی باستانی گفت «منطقه الجوف در سعودی همچون چشمه ای است که خشک نمی شود و آثار تاریخی در اینجا تمامی ندارد. آثار و سایت های باستانی الجوف نقش و نگارهای متعدد دارند و شگفت آفرین هستند و به ما برای پی بردن به اینکه انسان دوره باستان چطور می زیسته کمک می کنند. کشف این سازه های سنگی به آثار کشف شده دیگر در الجوف اضافه می شود که همه آنها شگفت انگیزند».
دومین سایت قدیمی در آسیا در سعودی قرار دارد که همان آثار تاریخی الشویخطیه است. این سایت باستانی شامل ۱۶ آبادی متعلق به یک میلیون و سیصد هزار سال قبل از تاریخ است. قدیمی ترین نقش و نگارهای سه بعدی که تا حالا کشف شده در سعودی واقع شده است.
محققان و باستان شناسان سعودی و خارجی در چند سال گذشته در مورد این سازه های سنگی غول پیکر پژوهش و بررسی کرده و موفق به کشف بیش از ۶ هزار سازه سنگی غول پیکر شدند که وسیله شکار حیوانات وحشی بوده است.
کشف سازه های سنگی در شمال سعودی
متعلق به قرن نهم قبل از میلاد
کشف سازه های سنگی در شمال سعودی
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة