«توئیتر» شاهد اختلاف سیاسی سعد حریری نخستوزیر لبنان و ولید جنبلاط رئیس حزب «سوسیالیست ترقی خواه» بعد از اعلام تشکیل دولت بود.
به گزارش الشرق الاوسط، جنبلاط در توئیتی بدون ذکر نام حریری و جبران باسیل وزیر خارجهٔ لبنان در خطاب به آنها گفت: نه اعلیحضرت، حکومت ملک شما و همکار شما نیست. حکومت بر اساس فلسفهٔ وزیر ارتباطات و کاری که برخی از وزرا در فروش پالایشگاه و دیر عمار کردند، دفتر شرطهایی برای تعهد مطلق به بخش خصوصی نیست».
حریری نیز ۵ دقیقهٔ بعد پاسخ او را در توئیتر اینگونه داد: حکومت قطعاً ملک ما نیست اما ملک مشاع و مباحی برای هیچ رهبر یا حزبی نیست. طرح ما روشن است هدف آن نجات حکومت از سردرگمی و بازنشسته کردن نگهبانان بیهودگی است. توئیت کردن سیاست نمیسازد… وقت این است که از سیاست به نفع اختلال در حساب و کتاب کنار کشیدهشود.. اینطور نیست؟».
این موضوع به جنبلاط ختم نشد بلکه بسیاری از هنرمندان و مردم عادی در واکنش به تشکیل دولت شروع به انتشار عکسی از حریری با لباس پزشکی کردند که نوزادی در بغل دارد که زیر آن نوشته بودند: «به دنیا آوردیمش».
یکی از شهروندان نوشت: «ما خواهان عمل هستیم نه وعده و حرف». یکی دیگر نوشت که «۹ ماه طول کشید تا به دنیا آمد.. آیا دو سال زمان نیاز دارد تا راه برود؟».
در توئیتی که با عکسی از کشتیهای برقی و رودهای زباله همراه بود نوشته شده بود: «ننگ بر دولتهای گذشته، جدید و آینده».
برخی از هنرمندان همچون نجوی کرم نوشت: «تشکیل دولت بر ما مبارک. ان شاء الله طرحی برای نجات ملت از نگرانی و ترس داشته باشد».
نانسی عجرم نیز نوشت: «دولت جدید مبارک. به سعد حریری و تمام وزیران تبریک میگویم.. امیدواریم دولتی باشد که برای خدمت به لبنان و ملت لبنان باشد… امید ما بسیار است… وقت کار فرا رسیدهاست».
جمیل السید نمایندهٔ پارلمان نیز در توئیتی نوشت: «پیرو نیروهایی هستند که کشور را به این حال و روز رساندند-امیدوار باشیم یا ناامید-همان دلایل منجر به همان نتایج میشود».
وی در توئیت دیگری نوشت: «همه آنها وعدهٔ اصلاح دولت و مبارزه با فساد را میدهند.. گویا که اکثر آنها دلیل این مصیبتها نیستند، گویی از یک سیارهٔ دیگر آمدهاند یا از نو آفریده شدهاند… مردم را تا این حد خر فرض نکنید».
جان عزیز مشاور سابق رئیسجمهور لبنان نوشت: «۹ ماه… بیش از ۲۰ درصد وقت باقیماندهٔ عهد رویا… و خسارتهای ملی بیشمار… همه آنها به هدر رفتند. به چه دلیل؟ به خاطر چه کسی؟».
اما سهم بزرگ این توئیتها از آن «حزبالله» بود که وزارت بهداشت را برعهده گرفت.
از جمله توئیتهایی که برای سخرهٔ این موضوع منتشر شد این بود: «حکومت هیچ سلامتی بدون حزبالله نخواهد داشت»، «شعار جدید وزارت بهداشت: بیماران خود را با صدقه مداوا کنید».
برخی حملهٔ تندی به حزبالله کردند که از جملهٔ آنها امجد طه است که در توئیتی نوشت: «در دولت جدید لبنان ۳ شبه نظامی تروریست حزبالله وجود دارند که انبار کنندهٔ سلاح ویرانگر و موشکهای ایران در مرکز بیروت و آموزش دهندهٔ تروریستها برای حمله به کشورهای خلیج از جمله کویت، بحرین و سعودی و نشانه گرفتن امنیت منطقه هستند. آنها دلیل اصلی کشته شدن ۷۴ هزار عرب هستند».
تندترین حمله به حزبالله انتشار ویدئویی از نبیه بری رئیس پارلمان لبنان به شکلی گسترده در توئیتر، فیسبوک و واتساب بود که در آن از ترور داود داود رهبر جنبش «امل» به دست «حزبالله» در سال ۱۹۸۸ سخن میگوید و این حزب را در کشتن مقاومت کنندگان از اسرائیل جلوتر میداند.
حملهٔ «توئیتری» به دولت لبنان
بخش اعظم نیش و کنایهها سهم «حزبالله» بود

حملهٔ «توئیتری» به دولت لبنان

لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة