حوثی‌ها طرفداران خود را وادار به تظاهرات به نفع ایران کردند

دولت یمن حوثی‌ها را به سوءاستفاده از مسئله فلسطین متهم کرد

حوثی‌ها طرفداران خود را وادار به تظاهرات به نفع ایران کردند
TT

حوثی‌ها طرفداران خود را وادار به تظاهرات به نفع ایران کردند

حوثی‌ها طرفداران خود را وادار به تظاهرات به نفع ایران کردند

در پی اجلاس ورشو در خصوص خطر ایران در منطقه و جهان، حوثی‌ها روز گذشته تظاهراتی برای تأیید طرح ها و سیاست های ایران، با مشارکت هزاران نفر از پیروان خود در صنعا و دیگر شهرهای تحت کنترل خود به راه انداختند.
به گزارش الشرق الاوسط، علیرغم زعم حوثی‌ها به اینکه این تظاهرات که به دستور سرکرده آنها برگزار شد، برای محکومیت عادی سازی روابط با اسرائیل است اما در واقع هدف اصلی آن استفاده از مسألهٔ فلسطین به نفع رژیم ایران است.
حوثی‌ها ضمن تشدید وضعیت امنتی و انتشار نیروهای خود در صنعا، از مسئولان خود در سازمان‌های حکومتی خواستند که کارمندان را موظف به شرکت در تظاهرات کنند. به اضافهٔ اینکه شهروندان را با تهدید به تهمت دست‌نشاندگی برای اسرائیل مجبور به مشارکت در تظاهرات کردند.
راجح بادی سخنگوی رسمی دولت یمن در بیانیه‌ای بر حمایت دولت قانونی یمن از فلسطین تأکید کرد و روش حوثی‌ها در سوء استفاده از مسئله فلسطین به دستور ایران و سر دادن شعارهایی که ربطی به مسئله فلسطین ندارند را به باد انتقاد گرفت.
وی ضمن تأکید بر اینکه مسألهٔ فلسطین از اولویت‌های ملت یمن است، موافقت رهبری یمن با شرکت در اجلاس ورشو را برای حمایت از فلسطین و مرکزیت داشتن مسألهٔ آن در میان مسائل امت عربی عنوان کرد.
وی افزود: موضع دولت روشن است و در فعالیت عربی اخیر در سازمان ملل برای مقابله با تلاش‌های رژیم صهیونیستی در جهت دست درازی به قدس اشغالی آشکار بود.
وی عنوان کرد کسی که امروز موضع دولت را زیر سؤال می‌برد خود با اسرائیل همکاری کرده و حتی آثار تاریخی کشور را به آنها فروخته‌است.
وی عنوان کرد که این تظاهرات در نتیجهٔ دردی است که ایران از سیاست قاطع ائتلاف عربی به رهبری سعودی می‌کشد؛ به خصوص بعد از این که اهداف این طرح تخریبی را برملا و آن را محاصره کرد و برای همه روشن شد که ایران و اسرائیل دو روی یک سکه برای دشمنی با جهان عرب هستند و ایران خصوصاً با خسارت هایی که به کشورهای عربی وارد کرد از اسرائیل هم پیشی گرفت.
وی فعالیت‌های حوثی‌ها و دیگر شبه نظامیان پیرو ایران در جهان عرب که شامل ویرانی و تفکیک بافت اجتماعی عربی بر اساس فرقه‌گرایی و کمک به ایران برای توسعه نفوذش در کشورهای عربی است را باعث آسیب رساندن به مسئله فلسطین و خدمت به اسرائیل دانست.



کمیساریای انتخابات عراق: افزایش مشارکت در مناطق روستایی پس از رفع مشکل اثرانگشت

کمیساریای انتخابات عراق: افزایش مشارکت در مناطق روستایی پس از رفع مشکل اثرانگشت
TT

کمیساریای انتخابات عراق: افزایش مشارکت در مناطق روستایی پس از رفع مشکل اثرانگشت

کمیساریای انتخابات عراق: افزایش مشارکت در مناطق روستایی پس از رفع مشکل اثرانگشت

کمیساریای عالی مستقل انتخابات عراق اعلام کرد که مشکل شناسایی اثرانگشت برخی رأی‌دهندگان در سیستم بیومتریک برطرف شده است و پس از آن، میزان مشارکت در مناطق روستایی به‌طور قابل توجهی افزایش یافته است.

عماد جمیل، رئیس تیم اطلاع‌رسانی، در گفت‌وگو با خبرگزاری رسمی عراق اظهار کرد: «اوج مشارکت انتخاباتی معمولاً پس از ساعت ۱۰ صبح آغاز می‌شود و تا عصر ادامه دارد، در حالی که اوج دوم بین ساعت ۴ تا ۶ عصر مشاهده می‌شود.»

او افزود: «در نواحی پیرامونی و مناطق روستایی، شاهد حضور پرشور رأی‌دهندگان در پایگاه‌های رأی‌گیری هستیم و روند استقبال از شهروندان همچنان ادامه دارد. امیدواریم میزان مشارکت در پایان روز، رضایت‌بخش باشد.»

جمیل همچنین گفت: «میزان حضور در رأی‌گیری ویژه، نشانه‌ای مثبت بود و پیش‌بینی می‌کنیم که مشارکت عمومی نیز در سطح خوبی قرار گیرد.» او از همه شهروندان، صرف‌نظر از گرایش مذهبی، خواست تا «در انتخابات شرکت کنند و با رأی خود آینده عراق را رقم بزنند.»

در توضیح رفع مشکل فنی، جمیل اظهار کرد: «برای حل مشکل عدم شناسایی اثرانگشت، از دوربین‌های ویژه همراه دستگاه‌های تأیید هویت استفاده شد؛ در صورت عدم تطبیق اثرانگشت، از تصویر چهره رأی‌دهنده و مقایسه آن با داده‌های موجود در پرونده بیومتریک بهره گرفته می‌شود. این روند برای همه دارندگان کارت بیومتریک ادامه دارد.»

او در پایان تأکید کرد که «کارکنان مراکز رأی‌گیری آموزش‌های لازم را به‌طور کامل فرا گرفته‌اند و ارتقای نرم‌افزارها و به‌روزرسانی تجهیزات نقش مهمی در بهبود عملکرد سیستم‌ها داشته است.»


سازمان عراقی: ازدحام نمایندگان احزاب در مراکز رأی‌گیری، روند نظارت را مختل کرد


فیان شیخ علی، رئیس سازمان تموز برای نظارت بر انتخابات (الشرق‌ الاوسط)
فیان شیخ علی، رئیس سازمان تموز برای نظارت بر انتخابات (الشرق‌ الاوسط)
TT

سازمان عراقی: ازدحام نمایندگان احزاب در مراکز رأی‌گیری، روند نظارت را مختل کرد


فیان شیخ علی، رئیس سازمان تموز برای نظارت بر انتخابات (الشرق‌ الاوسط)
فیان شیخ علی، رئیس سازمان تموز برای نظارت بر انتخابات (الشرق‌ الاوسط)

فیان شیخ علی، رئیس سازمان «تموز» برای نظارت بر انتخابات، روز سه‌شنبه اعلام کرد که روند حضور رأی‌دهندگان در مراکز رأی‌گیری تا نیمه روز طبیعی بوده است، اما کمتر از سطح مشارکتی است که در این ساعت از روز انتظار می‌رفت.

او در گفت‌وگو با روزنامه «الشرق‌ الاوسط» گفت: «مراکز رأی‌گیری با ازدحام قابل‌توجهی روبه‌رو بودند که ناشی از حضور گسترده ناظران و نمایندگان احزاب و گروه‌های سیاسی بود؛ این وضعیت، کار ما و سایر ناظران مستقل را با دشواری روبه‌رو کرد.»

شیخ علی توضیح داد که احزاب سیاسی معمولاً برای تقویت حضور و نفوذ انتخاباتی خود، شمار ناظران‌شان را افزایش می‌دهند و در ازای آن به آنان دستمزد روزانه پرداخت می‌کنند.

او افزود: «سازمان ما در ساعات نخست صبح مشاهده کرد که شماری از ساکنان اقلیم کردستان به استان کرکوک آمده‌اند تا رأی دهند. این افراد در اصل از اهالی کرکوک هستند، اما در مناطق اقلیم زندگی می‌کنند.»

رئیس سازمان تموز همچنین درباره اوضاع شهر صدر، مهم‌ترین پایگاه جریان صدر، گفت: «امور در این منطقه بدون مشکل جریان دارد، اما میزان مشارکت در مراکز رأی‌گیری به اندازه یا تراکم دوره‌های انتخاباتی گذشته نیست.»

خبرنگار «الشرق‌ الاوسط» در بغداد نیز گزارش داد که جنب‌وجوش انتخاباتی در مناطق تحت نفوذ جریان صدر در پایتخت عراق در ساعات نخست آغاز رأی‌گیری تقریباً متوقف بوده است.


ورود تبلیغات نامزدهای عراقی به بازار کالای دست‌دوم؛ پایان فصل انتخابات، آغاز کار «تُک‌تُک»

EPA
EPA
TT

ورود تبلیغات نامزدهای عراقی به بازار کالای دست‌دوم؛ پایان فصل انتخابات، آغاز کار «تُک‌تُک»

EPA
EPA

با پایان فصل انتخابات، صاحبان «تُک‌تُک» (سه‌چرخه) و خودروهای بزرگ شروع به جمع‌آوری قاب‌های فلزی کردند که برای آویزان کردن تصاویر و شعارهای نامزدها در خیابان‌ها و محله‌های شهرها استفاده می‌شود.

اغلب افرادی که در این زمینه فعالیت می‌کنند از خانواده‌های کم‌درآمد ساکن محله‌های مردمی هستند و از دوره‌های پارلمانی گذشته به جمع‌آوری این قاب‌ها و فروش آن‌ها در بازار کالای دست‌دوم با قیمتی کمتر از نصف ارزش اصلی‌شان عادت دارند.

با وجود کوچک بودن حجم کار، به‌دست آوردن بیشترین تعداد ممکن از «قاب‌های فلزی» فرصت کسب درآمد قابل توجهی نسبت به درآمد روزانه آن‌ها فراهم می‌کند که معمولاً از ۲۵ هزار دینار (حدود ۱۸ دلار) فراتر نمی‌رود.

سرعت و مهارت این کارگران در انجام کار، توجه ناظران را جلب می‌کند، بر خلاف کندی که نامزدها و دستگاه‌های مربوطه در جمع‌آوری تبلیغات پس از پایان انتخابات نشان می‌دهند.

این افراد فقیر تقریباً با هیچ اقدام قانونی مواجه نمی‌شوند، مگر اینکه هنگام جمع‌آوری تابلوها قبل از روز رأی‌گیری دستگیر شوند.

در اکثر موارد، صاحبان «تُک‌تُک» خدمات خود را به‌صورت رایگان به نامزدهایی ارائه می‌کنند که موظف به جمع‌آوری شعارهای خود پس از انتخابات هستند، در حالی که کمیسیون عالی انتخابات در صورت تخطی از مهلت مقرر، جریمه‌ای تا یک میلیون دینار (حدود ۷۵۰ دلار) اعمال می‌کند.

فرایند جمع‌آوری تبلیغات خالی از رقابت میان صاحبان وسایل نقلیه نیست، که تلاش می‌کنند در آستانه پایان روز انتخابات درآمد اضافی کسب کنند، و با وجود تراکم تبلیغات انتخاباتی در خیابان‌ها و میادین عمومی، مداخله این کارگران باعث ایجاد رضایت عمومی در میان ساکنان می‌شود، زیرا خیابان‌ها و پیاده‌روهایشان در روز بعد از رأی‌گیری از تصاویر نامزدها خالی می‌گردد.