سعودی، روز گذشته (دوشنبه ۲۳ اردیبهشت ماه)، از «حمله خرابکارانه» به دو نفتکش این کشور در سواحل امارات خبر داد، و در همین باره نهادهای بین المللی و جهانی این اقدام را محکوم کردند. در این میان و در سایه افزایش تنش در خلیج، ناظران از درگیری نظامی بین ایالات متحده و ایران هشدار دادند.
به گزارش الشرق الاوسط، خالد الفالح وزیر انرژی سعودی گفت: «روز گذشته (یکشنبه) این دو نفتکش در مسیر خود در حال عبور از خلیج عربی و در آبهای اقتصادی امارات در نزدیکی امارت فجیره بودند که مورد تعرض و هدف عملیات خرابکارانه قرار گرفتند. در حالی که یکی از آنها در مسیر برای حمل نفت سعودی از بندر راس تنوره بود و قصد داشت نفت را برای شعبه آرامکو در آمریکا برساند.»
وی افزود: این حمله تلفات انسانی و زیستمحیطی نداشته اما خسارتهای جدی به ساختار هر دو کشتی زده است.
وزیر انرژِی سعودی ضمن محکومیت این حمله، آن را تهدیدی علیه آزادی دریانوردی و امنیت انتقال نفت برای مصرفکنندگان در سراسر جهان خواند.
الفالح همچنین بر مسئولیت مشترک جامعه بینالملل برای تامین عبور و مرور دریایی و امنیت نفتکشها تاکید کرد و گفت که این گونه رخدادها پیامدهای زیانباری از جمله تاثیرگذاری بر بازار انرژی و به خطر انداختن اقتصاد جهان دارد.
پس از این حادثه، قیمت نفت در مبادلات روز دوشنبه در بازارهای جهانی با افزایش روبرو شده است. بهای معاملات آتی نفت برنت به 70.98 دلار در هر بشکه رسید.
در همین باره امارات مجددا بر اجرای تحقیق در این باره تاکید کرد.
انور قرقاش وزیر مشاور در امور خارجه امارات در توئیتی در واکنش به هدف قرار گرفتن نفتکش ها در بندر فجیره نوشت: تحقیقات به صورت حرفه ای انجام خواهد شد و وقایع برای ما روشن خواهد شد و در این زمینه خوانش ها و نتیجه گیری هایی داریم.
به دنبال حملات به نفتکش ها در نزدیکی بندر فجیره، وزارت امور خارجه سعودی با انتشار بیانیهای تاکید کرده است که حملات اخیر «تهدید خطرناکی را برای امنیت کشتیرانی ایجاد کرده و بر امنیت منطقهای و بینالمللی تأثیر منفی میگذارد».
از سوی دیگر، شیخ صباح احمد جابر صباح امیر کویت دوشنبهشب در تماس تلفنی با ولیعهد ابوظبی، حادثه فجیره را محکوم کرد.
امیر کویت در این تماس تلفنی گفت که اقدامات تخریبی علیه کشتیهای نفتکش در الفجیره محکوم است و تحقیقات در حال انجام مقامات اماراتی دست های پشت پرده را رو خواهد کرد.
احمد ابوالغیط دبیرکل اتحادیه عرب نیز این عملیات تخریبی را به شدت محکوم کرد و افزود: این اقدامات مجرمانه تهدیدکننده آزادی و امنیت راه های تجاری و حمل و نقل دریایی است و می تواند افزایش دهنده تنش در منطقه باشد.
از سوی دیگر، سازمان همکاری اسلامی ضمن محکومیت این حوادث، جامعه بین الملل را به عمل به تعهدات خود برای صیانت از دریانوردی و ثبات امنیت منطقه فراخواند. از سوی دیگر و همزمان با افزایش تنش میان آمریکا و ایران و حملات خرابکارانه علیه تعدادی از نفت کش ها در نزدیکی امارات، جرمی هانت وزیر امور خارجه بریتانیا دوشنبه ۲۳ اردیبهشت نسبت به افزایش «خطر درگیری اتفاقی» در خلیج ابراز نگرانی کرد.
وزارت خارجه اردن، نخست وزیر لبنان، وزارت خارجه یمن و رئیس پارلمان عربی نیز حوادث فجیره را محکوم کردند. همچنین مقامات نظامی آمریکایی اعلام کرده اند که ارتش آمریکا در روند تحقیقات مربوط به حمله به کشتیهای تجاری در آبهای امارات کمک میکند.
این مقامات آمریکایی اشاره کرده اند که جنگندههای اف ۱۵ و اف ۳۵ اقدام بر فراز آبهای خلیج به پرواز در می آیند و به گشت زنی میپردازند.
جهان حمله خرابکارانه به دو نفتکش سعودی را محکوم کرد
بحران نفتکشها و نشانههایی از درگیری در خلیج
جهان حمله خرابکارانه به دو نفتکش سعودی را محکوم کرد
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة