ولیعهد سعودی به «الشرق الاوسط»: حملات اخیر ایران نیازمند موضعی قاطع از جامعه بین‌المللی است

گفت حوثی‌ها سازوکارهای ایران را بر منافع یمن و مردمش مقدم می‌سازند… او بر حمایت از ثبات و امنیت سودان تأکید کرد… به نظر او تعیین مکان عرضه سهام «آرامکو» هنوز زود است

ولیعهد سعودی به «الشرق الاوسط»: حملات اخیر ایران نیازمند موضعی قاطع از جامعه بین‌المللی است
TT

ولیعهد سعودی به «الشرق الاوسط»: حملات اخیر ایران نیازمند موضعی قاطع از جامعه بین‌المللی است

ولیعهد سعودی به «الشرق الاوسط»: حملات اخیر ایران نیازمند موضعی قاطع از جامعه بین‌المللی است

شاهزاده محمد بن سلمان ولیعهد، نائب رئیس شورای وزیران و وزیر دفاع سعودی تأکید کرد که حمله به نفتکش‌ها در خلیج و هدف قراردادن تأسیسات نفتی و فرودگاه أبها در پادشاهی «اهمیت درخواست‌های ما از جامعه جهانی برای اتخاذ موضع قاطع» در برابر رفتار نظام ایرانی را تأیید می‌کند.
 ولیعهد سعودی در گفت‌وگو با «الشرق الاوسط» یادآور شد که پادشاهی عربی سعودی «خواهان جنگ در منطقه نیست». البته او تأکید کرد «ما در تعامل با هرگونه تهدیدی که متوجه مردم، حاکمیت و منافع حیاتی ما بشود هرگز تردیدی به خود راه نمی‌دهیم».
محمد بن سلمان تأکید کرد «مشکل در تهران است و در جای دیگری نیست».
وی اشاره کرد «ایران طرفی است که همیشه خواستار افزایش تنش در منطقه است و دست به حملات تروریستی و حملات بزهکارانه خود به‌طور مستقیم یا به وسیله شبه نظامیان تابع خود می‌زند».
وی یاد آورشد که «نظام ایرانی حرمت حضور نخست‌وزیر ژاپن را به عنوان مهمان نگه نداشت و در زمان حضورش جواب تلاش‌هایش را عملاً داد آن هم با حمله به دو کشتی ای که یکی از آنها در راه برگشت به ژاپن بود. همچنین به وسیله ملیشیای خود دست به حمله بزهکارانه به فرودگاه أبها زد که به‌طور کاملاً آشکارا روش نظام ایران و مقاصدش را نشان می‌دهد که امنیت و ثبات منطقه را نشانه گرفته‌است».

او متذکر شد که سعودی «از همه تلاش‌ها برای رسیدن به راه حل سیاسی در بحران یمن حمایت کرد، اما متأسفانه ملیشیای حوثی سازوکارهای ایران را بر منافع یمن و مردمش مقدم می‌دارد».
 او تأکید کرد کشورش «نمی‌تواند وجود ملیشیای خارج از نهادهای حکومت را در مرزهایش بپذیرد».
او توضیح داد که هدف ائتلاف در یمن «فقط آزادسازی آن از وجود ملیشیای ایرانی نیست، بلکه تحقق رفاه و ثبات و شکوفایی برای همه فرزندان یمن است».
شاهزاده محمدبن سلمان روابط سعودی-آمریکایی را «عامل اساسی در تحقق امنیت منطقه و ثبات آن» توصیف کرد.
 او تأکید کرد که «این روابط با هجمه‌های تبلیغاتی یا موضع‌گیری در گوشه و کنار متأثر نمی‌شوند».
او توضیح داد که «علیرغم همه اختلافات طبیعی میان کشورها»، ریاض توانست با متحدان اصلی خود در طول تاریخ همزیستی کند.
او قول داد «موضع حمایت‌گر خودمان از برادران‌مان در سودان در همه زمینه‌ها تا رسیدن سودان به آنچه از رفاه و پیشرفت شایستگی دارد» ادامه خواهد یافت.
 ولیعهد سعودی اشاره کرد برای کشورش «امنیت و ثبات سودان بسیار مهم است، نه فقط برای اهمیت موقعیت استراتژیک آن و خطر فروپاشی نهادهای حکومتی آن، بلکه روابط برادارانه مستحکم بین دو ملت مطرح است».
او خواستار توقف بهره‌برداری سیاسی از کشته شدن شهروند سعودی جمال خاشقجی شد و به نظر او آنچه که اتفاق افتاد «جنایتی بسیار دردناک» بود.
وی تأکید کرد کشورش تلاش می‌کند در این ماجرا «عدالت و رسیدگی کامل محقق شود» و به «آنچه برخی به دلایل داخلی که بر کسی پوشیده نیست اعلام می‌کنند» اهمیتی نمی‌دهد.
او بر پایبندی در «عرضه اولیه عمومی سهام آرامکوی سعودی مطابق شرایط مناسب و در زمان مناسب» تأکید کرد.
 به نظر او «تعیین مکان عرضه هنوز زود است».
بن سلمان اضافه کرد «چشم‌انداز سعودی ۲۰۳۰ از مرحله برنامه‌ریزی و طراحی به مرحله اجرا در همه بخش‌ها رسیده و نتایج عملی را در جهان واقعیت می‌بینیم».
ولیعهد سعودی، رهبری شهروند سعودی به سمت تغییر را مایه افتخار می‌بیند، علیرغم «اینکه بسیاری از سر نگرانی در برابر چشم‌انداز به دلیل وسعت تغییراتی که موجب می‌شود، مقاومت کردند».



حمله اسرائیل به تدمر... انتقال فرماندهان ایرانی از سوریه به عراق


 
مراسم خاکسپاری روز جمعه دو نفر از جان باختگان حمله به تدمر در الحطابیه در استان حمص
  مراسم خاکسپاری روز جمعه دو نفر از جان باختگان حمله به تدمر در الحطابیه در استان حمص
TT

حمله اسرائیل به تدمر... انتقال فرماندهان ایرانی از سوریه به عراق


 
مراسم خاکسپاری روز جمعه دو نفر از جان باختگان حمله به تدمر در الحطابیه در استان حمص
  مراسم خاکسپاری روز جمعه دو نفر از جان باختگان حمله به تدمر در الحطابیه در استان حمص

آمار قربانیان حمله هوایی اسرائیل به تدمر سوریه به ۹۳ نفر رسید. خبرها حاکی از این است که جمعی از فرماندهان رده بالای سپاه و گروه های شبه نظامی ایران به دلیل نگرانی از اینکه هدف حمله اسرائیل قرار بگیرند سوریه ترک کردند و راهی عراق شدند. همچنین نیروهای ائتلاف بین المللی تجهیزات نظامی و نیرو به پایگاه میدان نفتی العمر در حومه شرقی دیر الزور آورده است تا برای رویارویی با تهدیدهای فزاینده در منطقه آماده باشد.
مراسم خاکسپاری کشته شدگان حمله اسرائیل به تدمر روز جمعه (۲۲ نوامبر) برای دومین روز متوالی در اکثر شهرستان ها و روستاهای عمدتا شیعه نشین در حومه های حلب و حمص و دمشق و دیر الزور ادامه داشت و عکس های منتشر شده در شبکه های اجتماعی بیانگر جمعیت انبوه شرکت کنندگان نظامی و غیر نظامی در مراسم تشییع جنازه است.

مراسم تشییع جنازه برخی از کشته شدگان در شهرستان الزهراء در حومه حلب

سازمان دیده بان حقوق بشر سوریه جمعه (۲۲ نوامبر) گفت جمعیت انبوهی در روستای الربوه در حومه غربی حمص که عمدتا شیعه نشین است در مراسم خاکسپاری چند نفر از اعضای «حزب الله» لبنان شرکت کردند و صدها نفر نظامی و غیر نظامی در تشییع جنازه ۴ نفر از اعضای «حزب الله» حضور داشتند. این افراد در حملات هوایی اسرائیل به شهر تدمر کشته شدند. شرکت کنندگان در این مراسم با چهره های اندوهناک و غم زده با پرچم های «حزب الله» لبنان به نفع «حزب الله» و در ستایش از اعضای این گروه شعار دادند و نیز شعارهای مذهبی مثل «خوش به حالتان ای سربازان مهدی منتظر که در بهشتید. شما حزب الله هستید» سر دادند. تشییع جنازه بقیه قربانیان این حمله با حضور پرتعداد جمعیت در شهرستان الحطانیه در حومه حمص و شهرستان الزهراء در حومه حلب و منطقه سیده زینب در جنوب دمشق و در حومه دیر الزور برگزار شد.
برخی منابع آگاه به این مراسم در دمشق به «الشرق الاوسط» گفتند جمعیت انبوه در چند مراسم خاکسپاری جان باختگان حمله به تدمر دارای پیام است که نشانگر حضور پررنگ و گسترده مردمی هواداران و سرسپردگان به ایران و «حزب الله» لبنان در مناطق تحت نفوذشان در سوریه است و نیز پاسخی است به خبرهایی که منتشر شدند مبنی بر اینکه «نقش شبه نظامیان ایران در سوریه کم رنگ» شده است.

این منابع خاطر نشان کردند حمله هوایی اسرائیل به تدمر چند روزی پس از آن انجام شد که رسانه های داخلی سوریه از افزایش حضور گروه های شبه نظامی ایران در سوریه برای مقابله با تشدید تنش نظامی از سوی اسرائیل خبر دادند و گروه های نظامی وابسته به ایران تهدید کردند که مسیر تهران – بیروت را می بندند. سپاه پاسداران نیز همچنان در حال برگزاری آموزش های نظامی گسترده در پادگان ها برای گروه های شبه نظامی به ویژه گروه عراقی «جنبش نجبا» در منطقه بیابانی السخنه در شرق حمص است.

گوشه ای از مراسم خاکسپاری جمعه برخی از کشته شدگان حمله تدمر که در منطقه سیده زینب برگزار شد

این منابع خاطر نشان کردند که اسرائیل دست به حمله پیشگیرانه کوبنده به گروه های شبه نظامی ایران زده که این پیام هشدار را به ایران می دهد که گروه های شبه نظامی عراق نباید علیه اسرائیل فعال شده و دست به حمله بزنند.

این منابع افزودند که اسرائیل اصرار دارد که خط انتقال اسلحه و نیرو به خاک سوریه را کاملا تعطیل کند و شاید دامنه این اقدام اسرائیل به خط انتقال اسلحه و نیرو به عراق نیز برسد.
در این راستا خبرها حاکی از این است که شماری از فرماندهان «سپاه» و گروه های شبه نظامی ایران از سوریه راهی عراق شدند تا هدف حملات هوایی اسرائیل قرار نگیرند به خصوص اینکه حملات هوایی اسرائیل به تازگی در سوریه شدت پیدا کرده است. خبرگزاری «نورث پرس» سوریه به نقل از یک منبع نظامی گزارش داد «۱۱ تن از فرماندهان رده اول سپاه و شبه نظامیان ایران سوار بر سه خودرو خاک سوریه را ترک کرده و از گذرگاه مرزی قائم وارد عراق شدند». این خبرگزاری افزود این فرماندهان سپاه و گروه های شبه نظامی در حمص و تدمر و دمشق حضور داشتند و همگی ایرانی و عراقی هستند.

بالگرد آمریکایی بر فراز مقر ائتلاف بین المللی

اسرائیل روز چهارشنبه (۲۰ نوامبر) در چندین حمله هوایی سه موضع در شهر تدمر در حومه شرقی حمص را مورد هدف قرار داد. گفته می شود این حملات هوایی عمدتا محل نشست شماری از فرماندهان گروه های شبه نظامی ایران و «جنبش نجبا»ی عراق و یکی از اعضای ارشد «حزب الله» لبنان را هدف قرار دادند. اسرائیل همچنین به دو منطقه در محله «الجمعیه» حمله کرد که یکی انبار اسلحه نزدیک منطقه صنعتی است. خانواده های شبه نظامیان عراقی و خارجی وابسته به ایران در منطقه صنعتی سکونت دارند. «سازمان دیده بان حقوق بشر سوریه» جمعه (۲۲ نوامبر) گزارش داد آمار تلفات جانی حمله هوایی اسرائیل به تدمر به ۹۲ نفر رسید که ۶۱ نفر از اعضای گروه های شبه نظامی ایران هستند و تابعیت سوری دارند و در این میان ۱۱ تن افسر و نیروهای درجه دارند که برای «حزب الله» لبنان کار می کردند. ۲۷ نفر از قربانیان این حمله غیر سوری و عمدتا اعضای «جنبش نجبا»ی عراق و ۴ تن از اعضای «حزب الله» لبنان بودند. حدود ۲۱ نفر نیز زخمی شدند که ۷ نفر غیر نظامی هستند.
در راستای تشدید تنش در منطقه فعالان سازمان دیده بان حقوق بشر سوریه گفتند که چندین هواپیمای لجستیک نظامی نیروهای «ائتلاف بین المللی» در پایگاه میدان نفتی العمر در حومه شرقی دیر الزور به زمین نشستند. این پایگاه بزرگ ترین پایگاه نظامی آمریکا در سوریه است. هواپیماها حامل تجهیزات نظامی و لجستیک هستند.

نیروهای ائتلاف بین المللی برای تقویت توان دفاعی و افزایش آمادگی رزمی برای مقابله با تهدیدهای فزاینده ایران و شبه نظامیانش در منطقه تلاش می کنند.