چارت ول نيم قرن پس از درگذشت وینستون چرچیل

پنجاه سال خاطره های صاحب خانه بر در و دیوار خانه نقش بسته است

چارت ول نيم قرن پس از درگذشت وینستون چرچیل
TT

چارت ول نيم قرن پس از درگذشت وینستون چرچیل

چارت ول نيم قرن پس از درگذشت وینستون چرچیل

مجسمه بزرگ وینتسون چرچیل نخست وزیر اسبق انگلیس در مرکز روستای وسترهام در استان کنت انگلیس قرار دارد. چرچیل در این مجسمه نشسته و به نقطه ای دور خیره شده است. او شاید به سمت روستایش که در نزدیکی وسترهام قرار دارد نگاه می کند.
چارت ول نام روستا و خانه چرچل و خانواده اش است. آنها چندین سال در آن خانه زندگی کردند. جاده منتهی به روستا تنگ و با درخت پوشیده شده است.
چرچل این خانه را در سال ۱۹۲۲ خرید. او از این خانه به خاطر منظره زیبا رو به کشتزارها و جنگل های استان کنت خوشش آمد. او در یکی از کتاب هایش می گوید «مناظر جادویی و فوق العاده هستند». کلمنتاین همسر چرچیل مخالف خرید خانه بود و چرچیل هم به خاطر همسرش از خرید خانه صرفنظر کرد. اما وقتی قضیه خرید این خانه دوباره مطرح شد این بار چرچیل بدون اینکه همسرش بویی از ماجرا ببرد معامله را تمام کرد.
کسانی که بازدیدکنندگان را راهنمایی می کنند می گویند این اولین بار بود که چرچیل کاری بدون آگاهی همسرش انجام داد.
یکی از راهنماها تعریف می کرد که لیدی چرچیل از اینکه خانه بزرگ بود و مدیریت آن نیاز به ۲۰ نفر در خود خانه و باغ های اطراف داشت دلخور بود.
باغ های بزرگ و چندین دریاچه در اطراف خانه وجود دارند. چرچیل در اینجا فعالیت مورد علاقه خود یعنی نقاشی را انجام می داد. او یک کلبه کوچک هم در باغ برای دخترانش ساخت و نیز یک دیوار سنگی در اطراف روستا.
گشت و گذار در خانه خسته کننده نبود؛ به ویژه اگر هوا بارانی نباشد که واقعا لذت بخش است. 
شمار فراوان خانواده ها و بچه هایی که در کنار خانواده ها برای بازدید از خانه آمده اند جالب توجه است. کارکنان داوطلب شرکت نشنال تراست انگلیس (موسسه متخصص در اداره خانه های تاریخی در بریتانیا) در در ورودی خانه و در همه اتاق ها حضور دارند و اطلاعاتی درباره اثاثیه اتاق یا ماجراهایی درباره صاحبخانه معروف تعریف می کنند.
اتاق مورد علاقه لیدی کلمانتین اتاق پذیرایی است. اتاقی ساده و شیک که محتویاتش بیانگر سلیقه صاحبخانه است، تابلوهای رنگ روغن و مجسمه. تابلوهای چرچیل در اتاق پذیرایی روی دیوار آویخته شده اند و همه تابلوی طبیعتند و با امضای سه حرف اول اسم و فامیلش.
اتاق کتاب های چرچیل اتاقی است با کتابخانه بزرگ و پر از کتاب های گوناگون و یک صندلی کنارش. اولین چیزی که به فکرم رسید این بود که اینجا همان جایی است که چرچیل کتاب هایش را نوشته اما راهنما می گوید که در این اتاق پژوهشگرانی کار می کردند که چرچیل از آنها در تحقیقات و پژوهش های خود کمک می گرفت. تابلوهای دیگری با امضای چرچیل نیز در اتاق پذیرایی وجود دارد. تابلوی «پل چرینگ کراس» کلود مونه نقاش مشهور فرانسوی روی بخاری قرار دارد. این تابلو هدیه ای است از ناشر آمریکایی کتاب های چرچیل به او. ناشر که از علاقه شدید چرچیل به سبک امپرسیونیسم با خبر بود این تابلو را به او هدیه داد.
مجسمه خروس کریستال هم هدیه شارل دوگل رییس جمهور اسبق فرانسه به چرچیل است. حالا جالب اینجاست که چرچیل و دوگل روابط خوبی با یکدیگر نداشتند و چرچیل هم گفته بود که دوست ندارد دوگل در تشییع جنازه او باشد.
دوگل هم این مجسمه را به کلمانتین هدیه داد نه همسرش.
دفتر کار چرچیل اتاقی است با سقف چوبی. چرچیل در این اتاق معروف ترین سخنرانی های سیاسی اش را نگاشت. عکس های خانوادگی چرچیل در این اتاق هستند. سیگار ویژه و معروف چرچیل هم در گوشه ای از اتاق قرار دارد. البته این سیگار در اتاق های دیگر با زیرسیگاری های کریستال به چشم می خورد.

یکی از راهنمایان می گفت چرچیل برنامه روزانه عجیب و غریبی داشت. او ساعت ۱۱ ظهر از خواب بیدار می شد و یک صبحانه «چرب و چیلی» در تختخواب میل می کرد. بعد مستقیم می رفت سرکارهایش از جمله نوشتن و استقبال از مهمانان. کار ادامه داشت تا سحرگاه روز بعد. موزه یونیفرم ها و هدایا اتاق های بغلی اتاق لیدی چرچیل حالا موزه های کوچکی شده اند. یونیفرم های رسمی چرچیل از جمله یک یونیفرم دوره جنگ و عکس ها و جزوه سخنرانی های او در اینجا قرار دارد.
اتاق دیگری نیز برای هدیه هایی در نظر گرفته شده که چرچیل آنها را سالیان سال دریافت کرده است؛ از جمله خنجر طلاکاری شده که هدیه دولت سعودی است. حالا رسیدیم به آشپزخانه اصلی. این آشپزخانه فقط در جریان ضیافت های رسمی مورد استفاده قرار گرفته. اما پخت و پز روزمره در یک آشپزخانه کوچک در طبقه دوم انجام می شد.
اسم سرآشپز جورجینا لاندمیر بوده است. جورجینا هم در خانه روستایی و هم در مقر نخست وزیری در لندن آشپزی می کرده است. او از دهه سی وارد خانه چرچیل و در سال ۱۹۵۴ بازنشسته شد. دستپخت او حرف نداشت تا جایی که بعدها دستور غذاهای او در کتاب «دستور غذا برای چرچیل» منتشر شد.
بعد از مرگ چرچیل در سال ۱۹۶۵ همسرش خانه را به یک موسسه خیریه واگذار کرد و بعد از آن این خانه برای بازدید عموم باز شد. حالا خانه چرچیل از جمله پربازدیدترین خانه های تاریخی زیر نظر این موسسه است. ۲۳۲ هزار نفر در سال ۲۰۱۶ -پنجاهمین سالگرد باز شدن منزل به روی عموم- از آن بازدید کردند.



سعودی با ثبت ۸ سایت باستانی در یونسکو به هدف ۲۰۳۰ رسید



روستای الفاو هشتمین منطقه باستانی سعودی در فهرست یونسکو است (واس)
روستای الفاو هشتمین منطقه باستانی سعودی در فهرست یونسکو است (واس)
TT

سعودی با ثبت ۸ سایت باستانی در یونسکو به هدف ۲۰۳۰ رسید



روستای الفاو هشتمین منطقه باستانی سعودی در فهرست یونسکو است (واس)
روستای الفاو هشتمین منطقه باستانی سعودی در فهرست یونسکو است (واس)

هشتمین سایت باستانی سعودی در فهرست یونسکو (سازمان علمی و آموزشی و فرهنگی جهان) ثبت شد و بدین ترتیب سعودی به هدف سند چشم انداز ۲۰۳۰ رسید. منطقه باستانی الفاو واقع در جنوب ریاض روز شنبه (۲۷ جولای) در جریان چهل و ششمین نشست کمیته میراث جهانی در نیودلهی هند در فهرست یونسکو قرار گرفت.
منظر فرهنگی «الفاو» به عنوان هشتمین سایت فرهنگی بسیار ارزشمند میراث جهانی در فهرست یونسکو ثبت شد. شهر «هگرا» در العلا و «حی الطریف» در منطقه باستانی الدرعیه و منطقه تاریخی جده و هنرهای صخره نگاری در حائل و واحه احساء و منطقه فرهنگی «حمی» در نجران و منطقه حفاظت شده «عروق بنی معارض» در سعودی پیش از این در فهرست میراث فرهنگی یونسکو ثبت شده اند.
شاهزاده بدر بن عبد الله بن فرحان وزیر فرهنگ در اکانت خود در شبکه اجتماعی «اکس» گفت «وزارت فرهنگ با ثبت منطقه باستانی «الفاو» در فهرست میراث جهانی یونسکو به هدف سند چشم انداز ۲۰۳۰ که ثبت ۸ منطقه باستانی در یونسکو است رسید.
عملکرد موفق دست اندرکاران حوزه فرهنگ سعودی در ثبت مناطق باستانی و تاریخی این کشور در فهرست یونسکو در سال های گذشته باعث شد تا میراث طبیعی و زیست محیطی این کشور در کانون توجه جهان و گردشگران قرار بگیرد و نیز اقدامات متنوعی برای حفاظت از تنوع طبیعی و اجرای ابتکار عمل های خلاقانه در حوزه صیانت از محیط زیست اجرا شود.
وزیر فرهنگ سعودی گفت «این گام ثمره توجه گسترده ملک سلمان بن عبد العزیز خادم حرمین شریفین و شاهزاده محمد بن سلمان بن عبد العزیز ولیعهد و نخست وزیر به حوزه میراث ملی و فرهنگی است».
او افزود «ثبت مناطق باستانی و فرهنگی به عنوان میراث ملموس و ناملموس یونسکو بیانگر پیشینه ژرف تاریخی و نقش پیشروی سعودی برای حفاظت از میراث مشترک جهانی در قالب سند چشم انداز ۲۰۳۰ است. در این سند بر اهمیت افتخار به هویت ملی که میراث ملی بوده تاکید شده است.

روستای «الفاو» سکونتگاه بسیاری از سلسله های پادشاهی و تمدن های کهن (واس)
شاهزاده بدر بن عبد الله بن فرحان یادآور شد «سعودی به اهمیت میراث ملی و فرهنگی و صیانت از آن و اطلاع رسانی در مورد آن در سطح بین المللی پی برده است و این اقدامات می تواند بستر محکمی برای حال و نقشه راهی برای کار و فعالیت آینده فراهم کند».
وزیر فرهنگ سعودی توضیح داد «این وزارتخانه به تلاش برای توسعه و توجه به میراث ملی و مطرح کردن آن در سطح جهان ادامه می دهد تا این سایت های باستانی پایدار بمانند و به نسل های بعدی منتقل شوند».
منطقه «الفاو» در محوطه ۲.۵۰ کیلومتر مربع در اطراف ربع الخالی در استان وادی الدواسر در جنوب منطقه ریاض قرار دارد و یک منطقه حائل ۲۷۵ کیلومتر مربعی دور تا دور آن را گرفته است. «الفاو» یک گذرگاه تنگ بین بیابان ربع الخالی و رشته کوه های طویق است. «الفاو» پایتخت نخستین پادشاهی کنده بوده و نقش و موقعیت برجسته ای در شبه جزیره عرب از نیمه قرن اول قبل از میلاد تا اوایل قرن چهارم میلادی داشت. این منطقه با توجه به پیشینه تاریخی و باستانی از جمله بزرگ ترین و شناخته شده ترین مقاصد باستانی در سعودی و یکی از مهم ترین مناطق تاریخی در جهان است.

روستای «الفاو» پایتخت پادشاهی کهن کنده در شبه جزیره عرب بوده است (واس)
منطقه الفاو در قدیم مرکز تجاری مهم و محل تردد کاروان های فلزات و غلات و پارچه بوده است. کاروان ها از مقصد پادشاهی سبا و معین و قتبان و حضرموت و حمیر از الفاو رد می شدند و به سمت نجران و از آنجا به الافلاج و سپس الیمامه و بعد نیز به طرف شرق یعنی خلیج و شمال به عراق و شام می رفتند.
«الفاو» یکی از نمادهای تعامل سازنده بین انسان و طبیعت است و نقش و نگارهای بسیاری متعلق به دوران قدیم و مقبره های غول پیکر با سازه های مشخص و همگام با نقش و نگارهای باستانی در «الفاو» وجود دارد. نمادها و آثار معماری فراوانی از منطقه کاروانسراها که در «الفاو» قرار داشته هنوز به چشم می خورد؛ از جمله محوطه باستانی با سیستم های آبیاری متنوع که کشفیات تاریخی و صخره نگاره های جذاب و دیدنی و کتیبه های باستانی فراوانی را در خود جای داده است.
نمایندگی سعودی در یونسکو تلاش گسترده ای برای ثبت این مناطق باستانی سعودی انجام داد. این اقدامات با هدایت «کمیسیون میراث ملی» و همکاری «کمیته ملی فرهنگ و علوم و آموزش» سعودی و مقامات محلی ریاض و «مرکز ملی افزایش پوشش گیاهی» و «دانشگاه ملک سعود» و «جامعه بومی» استان وادی الدواسر صورت گرفتند.

روستای «الفاو» پیشینه فرهنگی سترگ و جایگاه تاریخی دارد (واس)
کمیسیون میراث ملی سعودی تلاش های بی وقفه برای حفاظت از میراث فرهنگی پربار سعودی و معرفی آن در سطح داخلی و خارجی انجام می دهد تا روایتگر غنای تاریخ و فرهنگ این کشور به عنوان سکونتگاه تمدن های انسانی متعدد در طول تاریخ باشد.