مردم فلسطین همواره داستان «ظریف الطول» شخصیت تاریخی این سرزمین را بازگو می کنند. «ظریف الطول» رفته رفته به بخشی از میراث ملی تبدیل شد که شرح حالش با دفاع از خاک فلسطین گره خورده است.
داستان «ظریف الطول» به آواز و ترانه تبدیل شد که همواره از سوی خوانندگان اجرا می شود.
البته خیلی ها اطلاع دقیقی از شکل و شمایل ظاهری «ظریف الطول» ندارند اما هیچ کس تردیدی در ویژگی های اخلاقی او یعنی «عزت و شهامت و مردانگی و اصالت عربی» به خود راه نمی دهد.
مردم فلسطین می گویند که با شنیدن اسم «ظریف طول» شادمان می شوند. حالا این چهره تاریخی دوباره به فلسطین بازگشته اما این بار در قالب یک مجسمه آهنین که توسط مجسمه ساز موسی ابو عصبه ساخته شده است.
ابو عصبه به الشرق الاوسط گفت «ساخت این مجسمه دو ماه طول کشید. شب و روز کار کردم و به همه جزئیات توجه کردم تا مجسمه خوبی از آب دربیاید. او نماد جنبش انقلابی و ملی ماست و از جایگاه ویژه ای در میان مردم فلسطین برخوردار است».
ابو عصبه پنجاه و اندی ساله افزود «همواره به دنبال این بودم تا میراث ملی فلسطین را احیا کنم و این ایده از اینجا به ذهنم رسید. شخصیت «ظریف الطول» را انتخاب کردم چرا که او یک چهره پویا و انقلابی در دوره حکم قیمومت بریتانیا بر فلسطین در دهه سی میلادی بوده است. ضمنا او از محبوبیت فراوانی در روستای برقه برخوردار است». این روستا در نزدیکی شهر نابلس در شمال کرانه باختری اشغالی قرار دارد.
مجسمه ظریف الطول ماه گذشته با حضور گسترده مردم و مقام های فلسطین در میدان اصلی روستای برقه نصب شد.
ابو عصبه در پاسخ به سوال الشرق الاوسط درباره اینکه چرا شخصیت های تاریخی دیگر را به جای «ظریف الطول» انتخاب نکرده گفت «کشاورزی منبع اصلی درآمد مردم روستا است پس باید نمادی در ارتباط با سرزمین و کشاورزی انتخاب می کردم. این مجسمه باعث می شود تا روستای برقه از جایگاه ویژه ای برخوردار شود و نیز به یکی از مراکز گردشگری نیز تبدیل می گردد».
ابوعصبه افزود «خیلی ها در فلسطین با دیدن این مجسمه خوشحال و ذوق زده می شوند یعنی کسانی که در سال ۱۹۴۸ به دلیل تجاوزی گری باندهای صهیونیستی مجبور به ترک این مرز و بوم شده اند».
او گفت مجسمه بعدی طرحی از خواننده معروف عرب فیروز خواهد بود که همواره در ترانه هایش از مساله فلسطین حمایت کرده است.
به گفته روایت های تاریخی ظریف الطول جوان روستایی جذاب و خوش برخورد بوده که همه دخترها به دنبال جلب توجه او بوده اند. اما او به دلیل شرم و حیا از دخترها دوری می کرده است.
این جوان در جنبش انقلابی علیه قیمومت بریتانیا بر فلسطین در ۱۹۳۶ شرکت کرد و اسحله در اختیار انقلابیون گذاشت و پا به پای آنها جنگید. او سرانجام به دست گروهی از باندهای صهیونیستی کشته شد.
مردم منطقه دنبال پیکر ظریف الطول گشتند اما هیچ ردپایی از وی پیدا نکردند و دیگر خبری از او نشد.
مجسمه نماد مبارزه و انقلاب در فلسطین در یکی از روستاهای نابلس

موسی ابو عصبه در حال کار روی مجسمه- مجسمه در میدان روستای برقه نصب شد
مجسمه نماد مبارزه و انقلاب در فلسطین در یکی از روستاهای نابلس

موسی ابو عصبه در حال کار روی مجسمه- مجسمه در میدان روستای برقه نصب شد
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة