ثبت نام استخدام زنان در مشاغل نظامی در سعودی آغاز شد

ثبت نام استخدام زنان در مشاغل نظامی در سعودی آغاز شد
TT

ثبت نام استخدام زنان در مشاغل نظامی در سعودی آغاز شد

ثبت نام استخدام زنان در مشاغل نظامی در سعودی آغاز شد

وزارت دفاع سعودی از آغاز ثبت نام زنان در مشاغل نظامی خبر داد. این اقدام در راستای دست یابی به اهداف «چشم انداز ۲۰۳۰» انجام می شود. در این سند به توانمند سازی و افزایش مشارکت زنان در همه حوزه ها اشاره شده است.
اداره کل پذیرش و استخدام در نیروهای مسلح گفت ثبت نام زنان در مشاغل نظامی برای دارندگان درجه های نظامی در نیروهای زمینی و هوایی و دریایی سلطنتی و نیروهای دفاع هوایی سلطنتی و بخش موشک های استراتژیک و خدمات پزشکی آغاز شد.
ورود زنان به حوزه نظامی در سعودی پدیده تازه ای نیست اما این اولین باری است که زنان در نیروهای نظامی چهارگانه با درجه های نظامی شرکت می کنند. این یک تحول جدید در راستای اجرای اصلاحات مورد نظر در سعودی است.
زنان پارسال با رتبه های نظامی گوناگون وارد دستگاه های امنیتی از جمله اداره مبارزه با مواد مخدر و مدیریت زندان ها و تحقیقات جنایی مثل بازپرس و بازجو شدند.
زنان همچنین وظایف گوناگونی مثل بازرسی و فعالیت در اداره گمرک و سکیوریتی در بیمارستان های دولتی و خصوصی و بازارها  و امور زنان و جلوگیری از جرایم زنان و برقراری امنیت در جامعه را عهده دار شدند.
زنان در بخش های دیگری همچون اداره راهنمایی و رانندگی و پلیس جاده و گشت های امنیتی و پلیس استان ها و امنیت حج و عمره و اسلحه و تربیت فکری و معنوی مشغول به کار هستند که با استقبال گسترده خانم ها برای استخدام در پست های مورد نظر روبرو شد.
هیا المنیع عضو شورای مشورتی به الشرق الاوسط گفت «روند توانمند سازی زنان سعودی در همه عرصه ها بروز کرده و به بخش خاصی محدود نمی شود. حضور زنان در وزارت دفاع هم بخشی از همین روند است. زنان پیشتر  وارد حوزه های اختصاصی به مردان شدند. این بیانگر این است که مراکز تصمیم گیری سیاسی بر موفقیت طرح توانمندسازی تاکید دارند. این طرح بدون مستثنی کردن گروه هایی که گاهی توسط عرف اجتماعی بازداشته می شوند اجرا می شود».
المنیع خاطر نشان کرد «همزمان با تصویب قوانین و مقرراتی که به حقوق شهروندی زنان از جمله سفر بدون همراه اذعان می کند مشارکت زنان در حوزه های جدید یک مساله طبیعی به شمار می رود. این تداوم رویکرد مد نظر در چشم انداز ملی است که بر برابری زنان و مردان بر پایه شایستگی و نه جنسیت تاکید می کند».
او افزود «زنان سعودی با چالش های گوناگونی روبرو هستند. زنان گاهی خود را به چالش می کشند. حالا راه برای آنان باز شده است. تحولات پرشتاب بیش از حد انتظارات بود. من مدعی نیستم که توپ در زمین زنان است اما اطمینان دارم که زنان با حمایت دولت موفق به کسب دستاوردهای فراوانی در آینده خواهند شد».
  حسن الشهری کارشناس نظامی و مدیر پیشین مرکز عملیات دفاع ملی در وزارت دفاع به الشرق الاوسط گفت‌ «ورود زنان به مهم ترین وزارت ملی در سعودی قدم رو به جلو در مسیر صحیح برای دست یابی به اهداف سند چشم انداز ۲۰۳۰ است».
او افزود «حضور زنان در اغلب بخش های وزارت دفاع از جمله نیروی هوایی و دریایی و زمینی باعث می شود تا زنان به عنوان نیروی تاثیر گذار در این بخش ها مطرح شوند. زنان در بخش های گوناگونی در وزارت دفاع می توانند در کنار مردان فعالیت کنند. این وزارتخانه ظرفیت استخدام هزاران نفر از زنان را دارد که می توانند باعث تحول در این نهاد شوند».
 



گسترده‌ترین عملیات تخلیه اسرائیل در غزه طی ماه‌های اخیر؛ ترامپ به دنبال آتش‌بس است


فلسطینی‌ای در حال فریاد هنگام تشییع اعضای خانواده‌اش که در حمله هوایی اسرائیل در خان‌یونس کشته شدند، در روز یکشنبه (رویترز)
فلسطینی‌ای در حال فریاد هنگام تشییع اعضای خانواده‌اش که در حمله هوایی اسرائیل در خان‌یونس کشته شدند، در روز یکشنبه (رویترز)
TT

گسترده‌ترین عملیات تخلیه اسرائیل در غزه طی ماه‌های اخیر؛ ترامپ به دنبال آتش‌بس است


فلسطینی‌ای در حال فریاد هنگام تشییع اعضای خانواده‌اش که در حمله هوایی اسرائیل در خان‌یونس کشته شدند، در روز یکشنبه (رویترز)
فلسطینی‌ای در حال فریاد هنگام تشییع اعضای خانواده‌اش که در حمله هوایی اسرائیل در خان‌یونس کشته شدند، در روز یکشنبه (رویترز)

در حالی که وضعیت جنگی در نوار غزه همچنان ادامه دارد، ارتش اسرائیل روز یکشنبه دستور به بزرگ‌ترین عملیات تخلیه طی ماه‌های اخیر داد. این تخلیه مناطق وسیعی از شهر غزه و شمال آن، به‌ویژه محله‌های الزيتون، الصبرة، التفاح و الدرج را در بر می‌گیرد. ارتش از ساکنان خواسته فوراً به منطقه المواصی در جنوب منتقل شوند.

این دستور با استفاده از شبکه‌های اجتماعی و پخش اعلامیه از طریق پهپادها اعلام شد و شامل گسترش تخلیه مناطق پیشین مانند جبالیا البلد، الزرقاء و أبو إسكندر نیز می‌شود. منابع محلی گفته‌اند بسیاری از مردم نمی‌دانند کجا باید بروند، زیرا مناطق غربی غزه نیز از آوارگان پر شده است.

فلسطینی مجروح در حمله هوایی، در بیمارستان ناصر در خان‌یونس واقع در جنوب غزه، با پیکر برادرش که در همان حمله کشته شد، وداع می‌کند (رویترز)

ارتش اسرائیل اعلام کرده قصد دارد وارد عمق شهر غزه و حتی غرب آن شود. اگرچه منطقه المواصی به‌عنوان منطقه انسانی اعلام شده، اما در آنجا هم ارتش اسرائیل حاضر است و گه‌گاه تیراندازی یا بمباران‌هایی صورت می‌گیرد.

احتمال توافق جزئی

با وجود ادامه خشونت‌ها، تلاش‌ها برای آتش‌بس ادامه دارد. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در پیامی خواستار تلاش برای دستیابی به توافق آتش‌بس شد. منابع فلسطینی به «الشرق الأوسط» گفته‌اند که احتمال رسیدن به توافقی جزئی در چارچوب طرح پیشنهادی فرستاده آمریکایی، استیو ویتکوف، وجود دارد.

فلسطینی‌ای در کنار پیکر کودکان کشته‌شده در حمله هوایی اسرائیل به خانه‌ای در شهر غزه پیش از مراسم تشییع در روز یکشنبه (رویترز)

این منابع افزودند مقاومت فلسطینی خواستار ضمانت اجرای کامل دوره ۶۰ روزه آتش‌بس بدون نقض آن توسط اسرائیل، و توزیع آزادسازی گروگان‌ها طی روزهای آتش‌بس هستند. همچنین تأکید شده که پروتکل‌های انسانی توافق پیشین در ژانویه ۲۰۲۵ باید رعایت شود؛ موضوعی که اسرائیل در آن زمان به‌طور کامل پایبند نبود.

بن‌بست در مذاکرات و لجبازی اسرائیل

منابع نزدیک به حماس می‌گویند: «رسیدن به توافق ممکن است اگر اسرائیل به خواسته‌های منطقی پاسخ مثبت دهد». به گفته آن‌ها، حماس پیشنهادات متعددی داده، اما هر بار بنیامین نتانیاهو آن را رد کرده و مسیر مذاکرات را مختل کرده است.

منابع تأکید کردند که «حماس» مایل به دستیابی به توافق برای توقف کشتار و محاصره در غزه است، اما نمی‌پذیرد تحت عنوان توافقی «تسلیم‌شده» عمل کند. آن‌ها همچنین از دولت ترامپ خواستند فشار بیشتری بر اسرائیل وارد کند.

پیش‌بینی شده که در صورت پیشرفت گفت‌وگوها، طی روزهای آینده دور جدیدی از مذاکرات در دوحه یا قاهره با حضور هیأت‌های حماس، اسرائیل، میانجی‌ها و نماینده آمریکا برگزار شود.

ترور ابوعمر السوری

در تحولی مرتبط، ارتش اسرائیل جمعه‌شب موفق به ترور «حکم العیسی» معروف به «أبو عمر السوری»، یکی از فرماندهان ارشد «کتائب القسام» شد. وی از نزدیکان محمد الضیف، فرمانده شهید القسام، بود. اسرائیل همچنین چندین فرمانده دیگر از حماس، جهاد اسلامی و گروه‌های مقاومت دیگر را هدف قرار داده است.

با کاهش درگیری مستقیم بین ایران و اسرائیل، تمرکز ارتش اسرائیل بار دیگر بر نوار غزه افزایش یافته و حملات زمینی، هوایی و عملیات‌های هدفمند شدت گرفته‌اند.