۱۴ نفر در عملیات نظامی ترکیه در شرق فرات کشته شدند

دیده بان حقوق بشر سوریه: آمار قربانیان «سوریه دموکراتیک» از آغاز عملیات نظامی ترکیه به ۱۰۴ تن رسید

دود بر فراز شهر تل ابیض در سوریه به دلیل بمباران ارتش ترکیه (فرانس پرس)
دود بر فراز شهر تل ابیض در سوریه به دلیل بمباران ارتش ترکیه (فرانس پرس)
TT

۱۴ نفر در عملیات نظامی ترکیه در شرق فرات کشته شدند

دود بر فراز شهر تل ابیض در سوریه به دلیل بمباران ارتش ترکیه (فرانس پرس)
دود بر فراز شهر تل ابیض در سوریه به دلیل بمباران ارتش ترکیه (فرانس پرس)

سازمان دیده بان حقوق بشر سوریه گفت ۱۴ شهروند غیر نظامی روز یکشنبه (۱۳ اکتبر) بر اثر آتشبار توپخانه ترکیه و تیراندازی ارتش این کشور و گروه های سوری هوادار کشته شدند.
عملیات نظامی ترکیه علیه پیکارجویان کرد در شمال شرق سوریه روز یکشنبه وارد پنجمین روز خود شد.
رامی عبد الرحمان مدیر این سازمان به فرانس پرس گفت «۹ شهروند غیر نظامی از جمله یک کودک در حمله توپخانه ای ترکیه در نزدیکی شهر راس العین (شمال حسکه) و شمال شهرک عین عیسی (شمال رقه) کشته شدند».
او افزود «نیروهای طرفدار ترکیه به سمت یک خودرو در جنوب شهر تل ابیض (شمال رقه) تیراندازی کردند و پنج شهروند غیر نظامی کشته شدند».
به گزارش سازمان دیده بان حقوق بشر سوریه آمار تلفات جانی نیروهای دموکراتیک سوریه که با ارتش ترکیه می جنگند به ۱۰۴ نفر رسید.
نیروهای دموکراتیک سوریه که توسط کردها رهبری می شود گفت ۴۵ نفر از نیروهای این گروه کشته شده اند.
درگیری ها میان نیروهای کرد از یک سو و ارتش ترکیه و گروه های سوری هوادار ترکیه از سوی دیگر در شمال سوریه در روز یکشنبه (۱۳ اکتبر) افزایش یافت. این درگیری ها در مناطق مرزی در جریان است. ترکیه به دنبال تصرف این مناطق است.
درگیری شدید در روستای سلوک واقع در حومه رقه منجر به تصرف این شهر از سوی ارتش ترکیه و گروه های سوریه هوادار ترکیه شد. حملات هوایی مناطق مجاور شهر را هدف گرفتند.
یک منبع نظامی نیروهای سوریه دموکراتیک به فرانس پرس گفت «درگیری های شدیدی در روستای سلوک در جریان است. ترک ها برای تصرف این روستا در تلاشند اما ما با آنها درگیر شدیم».
رسانه های ترکیه می گویند ترکیه به دنبال تصرف نوار مرزی ۱۲۰ کیلومتری با سوریه است. این منطقه تا عمق حدود ۳۰ کیلومتری کشیده شده است. شهرهای متعددی در این منطقه واقع شده؛ از تل ابیض در استان رقه در شمال سوریه تا راس العین در استان حسکه در شمال شرق سوریه.



رهبران جهان در ریاض درباره همکاری و تحولات منطقه گفت‌وگو کردند

نخست‌وزیر فلسطین در دیدار با وزیر خارجه سعودی در ریاض (واس)
نخست‌وزیر فلسطین در دیدار با وزیر خارجه سعودی در ریاض (واس)
TT

رهبران جهان در ریاض درباره همکاری و تحولات منطقه گفت‌وگو کردند

نخست‌وزیر فلسطین در دیدار با وزیر خارجه سعودی در ریاض (واس)
نخست‌وزیر فلسطین در دیدار با وزیر خارجه سعودی در ریاض (واس)

پایتخت پادشاهی عربی سعودی، ریاض، روز سه‌شنبه شاهد دیدارهای دوجانبه میان رهبران و مقام‌های شماری از کشورها با مقام‌های سعودی بود. این دیدارها در حاشیه مشارکت آنان در نهمین دوره «کنفرانس آینده سرمایه‌گذاری» برگزار شد و به بررسی زمینه‌های همکاری، راه‌های تقویت آن و همچنین تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی و تلاش‌های جاری در این زمینه اختصاص داشت.

رئیس‌جمهور سوریه، احمد الشرع، در محل اقامت خود در ریاض با شاهزاده فیصل بن فرحان، وزیر امور خارجه، و دکتر مساعد العیبان، وزیر مشاور و عضو شورای وزیران سعودی، دیدار کرد. دو طرف در این دیدار، روابط دوجانبه میان ریاض و دمشق و راه‌های تقویت و توسعه آن را در حوزه‌های مختلف بررسی کردند.

در این گفت‌وگوها، همچنین راه‌های همکاری اقتصادی در بخش‌های انرژی، صنعت، زیرساخت و فناوری مورد بررسی قرار گرفت، با تأکید بر تمایل دو کشور به تحقق ثبات اقتصادی در سوریه و گسترش روابط دوجانبه به نحوی که در راستای آرمان‌های رهبران و ملت‌های دو کشور باشد.

در دیداری دیگر، نخست‌وزیر فلسطین، دکتر محمد مصطفی، با وزیر امور خارجه پادشاهی عربی سعودی دیدار کرد. در این دیدار، تازه‌ترین تحولات در نوار غزه و کرانه باختری و اهمیت تداوم همه تلاش‌ها برای تضمین حقوق مشروع ملت فلسطین و برپایی کشور مستقل فلسطین بررسی شد؛ اقدامی که به تحقق امنیت و ثبات در منطقه کمک می‌کند.

وزیر خارجه سعودی در دیدار با همتای پاکستانی خود در حاشیه کنفرانس «کنفرانس آینده سرمایه‌گذاری» (واس)

دو طرف همچنین نتایج و دستاوردهای نشست سران درباره «راه‌حل دو دولت» و «بیانیه نیویورک» را مرور کردند؛ همچنین به بررسی ابتکار رئیس‌جمهور ایالات متحده، دونالد ترامپ، بیانیه شرم‌الشیخ و نشست هماهنگی سطح‌بالای ائتلاف جهانی برای اجرای راه‌حل دو دولت که اخیراً در ریاض برگزار شد، پرداختند.
در این گفت‌وگوها، بر لزوم توانمندسازی تشکیلات خودگردان فلسطین و حمایت از بودجه آن از طریق «ائتلاف بین‌المللی اضطراری برای پشتیبانی مالی تشکیلات فلسطین» و نیز اهمیت رساندن کمک‌های انسانی به تمام مناطق نوار غزه بر پایه اصول انسان‌دوستانه تأکید شد.

سپس، شاهزاده فیصل بن فرحان در ریاض با اسحاق دار، معاون نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه پاکستان، دیدار کرد. دو طرف در این دیدار، روابط تاریخی و راهبردی میان دو کشور را بررسی کردند و درباره تازه‌ترین تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی و موضوعات مورد علاقه مشترک گفت‌وگو کردند.

نهمین دوره کنفرانس «آینده سرمایه‌گذاری» روز سه‌شنبه به‌طور رسمی در مرکز بین‌المللی همایش‌های ملک عبدالعزیز در ریاض آغاز شد. این رویداد با شعار «کلید شکوفایی» تا ۳۰ اکتبر (۸ آبان ۱۴۰۴) ادامه دارد.

رئیس‌جمهور سوریه احمد الشرع در دیدار با وزیر خارجه سعودی و دکتر مساعد العیبان (واس)

این کنفرانس بیش از ۸۰۰۰ شرکت‌کننده و ۶۵۰ سخنران برجسته را در قالب ۲۵۰ نشست گفت‌وگو گرد هم آورده است و امضای توافق‌نامه‌هایی به ارزش بیش از ۶۰ میلیارد دلار را در پی خواهد داشت.
این رویداد جایگاه ریاض را به عنوان مرکز جهانی پیشرو برای گردهم‌آوردن رهبران و نوآوران از سراسر جهان تقویت می‌کند تا دیدگاه‌ها را به راهبردهای عملی برای شکل‌دادن به آینده سرمایه‌گذاری جهانی تبدیل کنند.


سعودی نقض‌های انسانی در الفاشر سودان را محکوم کرد

عناصر «نیروهای پشتیبانی سریع» با سلاح در خیابان‌های الفاشر سودان ( تلگرام – AFP)
عناصر «نیروهای پشتیبانی سریع» با سلاح در خیابان‌های الفاشر سودان ( تلگرام – AFP)
TT

سعودی نقض‌های انسانی در الفاشر سودان را محکوم کرد

عناصر «نیروهای پشتیبانی سریع» با سلاح در خیابان‌های الفاشر سودان ( تلگرام – AFP)
عناصر «نیروهای پشتیبانی سریع» با سلاح در خیابان‌های الفاشر سودان ( تلگرام – AFP)

پادشاهی عربی سعودی نگرانی عمیق و محکومیت خود را نسبت به نقض‌های شدید انسانی که در جریان حملات اخیر «نیروهای پشتیبانی سریع» به شهر الفاشر در سودان رخ داده است، ابراز کرد.

در بیانیه‌ای که روز سه‌شنبه توسط وزارت خارجه این کشور صادر شد، تأکید شد که «نیروهای پشتیبانی سریع» باید وظیفه خود در حفاظت از غیرنظامیان را انجام دهند، دسترسی کمک‌های انسانی را تضمین کنند و به قوانین بین‌المللی انسانی پایبند باشند، مطابق آنچه در «بیانیه جده» درباره ‹پایبندی به حفاظت از غیرنظامیان در سودان› که در تاریخ ۱۱ می ۲۰۲۳ امضا شده است، آمده است.

پادشاهی عربی سعودی همچنین خواستار بازگشت به مذاکرات برای دستیابی فوری به آتش‌بس شد و اهمیت وحدت، امنیت و ثبات سودان را تأکید کرد. در بیانیه یادشده همچنین بر لزوم حفظ نهادهای مشروع کشور و رد دخالت‌های خارجی که مدت درگیری را طولانی و رنج مردم سودان را افزایش می‌دهد، تأکید شد.


عراق هزاران نیروی امنیتی را برای حفاظت از انتخابات مستقر کرد؛ بدون اعمال منع آمدوشد

پوسترهای انتخاباتی نامزدها در خیابان‌ها و پیاده‌روهای بغداد (الشرق الأوسط)
پوسترهای انتخاباتی نامزدها در خیابان‌ها و پیاده‌روهای بغداد (الشرق الأوسط)
TT

عراق هزاران نیروی امنیتی را برای حفاظت از انتخابات مستقر کرد؛ بدون اعمال منع آمدوشد

پوسترهای انتخاباتی نامزدها در خیابان‌ها و پیاده‌روهای بغداد (الشرق الأوسط)
پوسترهای انتخاباتی نامزدها در خیابان‌ها و پیاده‌روهای بغداد (الشرق الأوسط)

با نزدیک شدن به موعد برگزاری ششمین دوره انتخابات پارلمانی عراق در ۱۱ نوامبر، نهادهای مختلف این کشور روند تدابیر امنیتی و فنی را سرعت بخشیده‌اند.

فرمانده عملیات بغداد، سرلشکر ستاد ولید خلیفه التمیمی، روز سه‌شنبه از آماده‌سازی طرحی جامع برای تأمین امنیت روند انتخابات خبر داد.

التمیمی در گفت‌وگو با خبرگزاری رسمی عراق (واع) اظهار کرد: «طرحی امنیتی کامل برای تأمین روند انتخابات آینده تدوین شده است تا فضایی باثبات و ایمن برای رأی‌دهندگان، نامزدها و همه دست‌اندرکاران مراکز رأی‌گیری فراهم شود.»

پیش‌تر، نهادهای امنیتی اعلام کرده بودند که در روزهای رأی‌گیری هیچ برنامه‌ای برای اعمال منع آمدوشد در نظر گرفته نشده است؛ تصمیمی متفاوت از دوره‌های گذشته، که با توجه به وضعیت باثبات امنیتی فعلی و فاصله گرفتن کشور از سال‌های تروریسم و درگیری‌های فرقه‌ای، به‌ویژه در مقایسه با سه دوره نخست انتخابات میان سال‌های ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۴ اتخاذ شده است.

یک نامزد پارلمان، کارت‌های کارزار انتخاباتی خود را در خیابان‌های کرکوک میان مردم توزیع می‌کند (رویترز)

به گفته التمیمی، طرح امنیتی شامل «توزیع مسئولیت‌ها میان تمامی واحدها و یگان‌ها در مناطق مأموریت، تشدید بازرسی‌ها و تدابیر حفاظتی پیرامون مراکز رأی‌گیری، و نظارت بر مسیرهای اصلی و فرعی برای جلوگیری از هرگونه اقدام برای برهم‌زدن امنیت یا تأثیرگذاری بر اراده رأی‌دهندگان» است.

او افزود که همکاری و هماهنگی با کمیسیون عالی مستقل انتخابات، دستگاه‌های اطلاعاتی و نهادهای پشتیبان، برای «تبادل فوری اطلاعات و فعال‌سازی توان فنی و سامانه‌های نظارتی برای رصد هرگونه فعالیت مشکوک یا خلاف» تقویت شده است.

در روز رأی‌گیری، هزاران نفر از نیروهای امنیتی عراق در تأمین امنیت؛ از جمله تشکیل حلقه‌های امنیتی در شهرها و استقرار نیروها در اطراف مراکز و ایستگاه‌های رأی‌گیری مشارکت دارند. از زمان انتخابات سال ۲۰۱۸، احتمال وقوع حملات تروریستی با کمربند انفجاری یا خمپاره‌ به تجمعات رأی‌دهندگان به‌طور قابل توجهی کاهش یافته است.

التمیمی تأکید کرد که فرماندهی عملیات بغداد به بی‌طرفی حرفه‌ای پایبند است و «در برابر همه جریان‌های سیاسی و نامزدها فاصله یکسانی حفظ می‌کند» و همه تلاش‌ها را برای موفقیت انتخابات به کار می‌گیرد تا «چهره واقعی دموکراسی عراق» را به نمایش بگذارد.

بی‌طرفی کمیسیون انتخابات

از سوی دیگر، کمیسیون عالی مستقل انتخابات روز سه‌شنبه بر استقلال خود در اداره روند انتخابات تأکید کرد و گفت هیچ‌گونه تأثیر سیاسی بر آن وجود ندارد.

این کمیسیون در دو دهه گذشته، بارها با اتهام جانبداری روبه‌رو بوده است؛ از جمله در انتخابات سال ۲۰۲۱، زمانی که نیروهای «چارچوب هماهنگی» شیعی، آن را به تقلب گسترده به سود فهرست «جریان صدر» به رهبری مقتدی صدر متهم کردند.

حسن سلمان، مشاور حقوقی کمیسیون، در گفت‌وگو با خبرگزاری رسمی گفت: «کمیسیون، استقلال قانونی خود را در مدیریت روند انتخابات بر اساس اصول ثابت تضمین می‌کند و این روند را دور از هرگونه نفوذ سیاسی پیش می‌برد.»

مردی در حال راندن دوچرخه‌اش در برابر پوسترهایی است که نامزدهای انتخابات عراق را در شهر موصل قدیم نشان می‌دهند (AFP)

او افزود: «کمیسیون با تدوین نظام‌ها و شاخص‌هایی مشخص، روند انتخابات را به‌صورت مستمر زیر نظر دارد تا هرگونه خطا یا کاستی شناسایی شود. این نظارت از طریق سه نظام انجام می‌شود: نظام ناظران بین‌المللی، نظام ناظران محلی و نظام نمایندگان احزاب سیاسی.»

به گفته سلمان، «کمیسیون با شفافیت بالا و استقلال کامل کار می‌کند و نظارت بر تمامی جزئیات روند انتخابات را برای ناظران و افکار عمومی آشکار می‌سازد.»

او توضیح داد: «در روز رأی‌گیری، هر حزب، ائتلاف یا نامزد مستقل می‌تواند نمایندگانی برای نظارت بر روند انتخابات در مراکز رأی‌گیری تعیین کند. افزون بر آن، سازمان‌های جامعه مدنی و دیگر نهادهای مرتبط با امور انتخاباتی نیز اجازه حضور و نظارت خواهند داشت.»