فرستاده سازمان ملل: کنفرانس برلین چتر حمایت از توافقات بعدی لیبی

غسان سلامه در مصاحبه با «الشرق الاوسط» از تفاوت‌های این کنفرانس و طرحی برای تبدیل آتش‌بس موقت به آتش‌بس دائمی می‌گوید

فرستاده سازمان ملل: کنفرانس برلین چتر حمایت از توافقات بعدی لیبی
TT

فرستاده سازمان ملل: کنفرانس برلین چتر حمایت از توافقات بعدی لیبی

فرستاده سازمان ملل: کنفرانس برلین چتر حمایت از توافقات بعدی لیبی

تقریباً ۴۸ ساعت پیش از برگزاری کنفرانس برلین که قرار است پس از ۵ ماه تلاش یکشنبه برگزار شود، غسان سلامه فرستاده ویژه سازمان ملل به لیبی می‌گوید طرح کاملی برای تبدیل آتش‌بس موقت به آتش‌بس دائمی دارد که آن را در کنفرانس برلین برای کسب موافقت و حمایت مطرح خواهد کرد.
غسان سلامه در گفت‌وگوی تلفنی با روزنامه «الشرق الاوسط» تأکید می‌کند «کنفرانس برلین به دنبال حل همه مشکلات لیبی نیست بلکه به دنبال ایجاد چتر بین‌المللی حمایتی از توافق‌های بعدی لیبیایی‌ها است».
او ادامه می‌دهد «این کنفرانس چتر حمایتی از توافق‌های آتی لیبیایی‌ها در سطوح سه‌گانه اقتصادی، سیاسی و نظامی است».
سلامه ابراز امیدواری می‌کند «دولت وحدت ملی از طریق گفت‌وگوی ملی طی هفته‌های آتی تشکیل شود تا به پدیده دو دولت موازی پایان دهد».
او می‌گوید «به دنبال اتحاد این دو دولت و ایجاد دولت وحدت ملی است».
فرستاده ویژه سازمان ملل به لیبی همچنین اظهار می‌کند «تعداد زیادی نظامیان خارجی از بیش از ۱۰ کشور در لیبی می‌جنگند که آخرین آنها از سوریه آمده‌اند».
به گفته او «طرح امنیتی برای خروج همه این نظامیان با هر تابعیتی از لیبی تدوین شده‌است».

در ادامه مشروح گفتگو را می‌خوانید:

- همه راه حل‌های سیاسی در منطقه همیشه به دنبال ضمانت اجرایی هستند. شما اکنون همه گروه‌های متعارض و متضاد را جمع کرده‌اید، آیا این بار هدف کسب همان ضمانت هاست؟
بلی، این هدف ماست. هدف از این نشست این است که کشورهای دخالت کننده در امور لیبی در نشست حضور داشته و بر سر برخی موارد از جمله توقف مداخله خارجی در امور لیبی، توقف صادرات تسلیحات و نیروهای نظامی به این کشور و احترام به توافق‌های آتی لیبیایی‌ها در سطوح اقتصادی، سیاسی و نظامی به توافق برسند.
در نتیجه کنفرانس برلین چتر بین‌المللی حمایتی از توافق‌های بعدی لیبیایی‌ها خواهد بود. من این ایده را اواخر ماه ژوئیه در شورای امنیت مطرح کردم و شورا هم با آن موافقت کرد. ما تلاش داریم این چتر حمایتی بین‌المللی را ایجاد و تفاهم داخلی را در لیبی برقرار کنیم.

- موضع سازمان ملل در قبال اقدام ترکیه به اعزام پیکارجویان سوری به لیبی در حالی که سوری‌ها خود در سال‌های اخیر با مشکلات زیادی روبرو هستند، سؤال برانگیز شده‌است. مطالبه شما در این باره چیست؟
تعداد زیادی نظامیان خارجی از بیش از ۱۰ کشور در لیبی می‌جنگند که آخرین آنها از سوریه آمده‌اند. طرح امنیتی برای خروج همه این نظامیان با هر تابعیتی از لیبی تدوین شده‌است. در نتیجه ما مخالف وجود همه این نظامی‌های غیرلیبیایی چه نظامی یا مزدور باشند چه وابسته به شرکت‌های امنیتی خاص.

-  در خصوص موضع آمریکا پیرامون نشست برلین چه نظری دارید؟
 نوعی آشفتگی در موضع آمریکا وجود داشت اما این آشفتگی به تدریج کاهش یافت. در ابتدا آمریکایی‌ها دربارهٔ روند برلین احتیاط داشتند اما در روزهای اخیر توجه بیشتری به آن نشان می‌دهند و به بررسی جزئیات آن می‌پردازند. می‌دانستم که آمریکا در سطح بسیار ضعیفی در برلین حضور خواهد داشت اما از دو روز پیش آمریکایی‌ها تصمیم گرفتند سطح نمایندگی خود را بالا ببرند و مایک پمپئو وزیر خارجه را برای حضور در آنجا بفرستند و او خواست که به محض ورود به برلین با ما ملاقات کند و ما هم با او گفت‌وگو کرده و در جریان تحولات لیبی قرار می‌دهیم. من معتقدم آمریکا اکنون بیشتر از هر زمان دیگری نسبت به موفقیت این نشست تمایل دارد.

- برخی از تلاش رئیس پارلمان مستقر در شرق لیبی برای لغو مشروعیت دولت وفاق ملی این کشور صحبت به میان آوردند. آیا این دولت مشروعیت و مقبولیت دارد؟
هر حکومتی می‌تواند نظر خود را داشته باشد. اما نماینده سازمان ملل در لیبی باید به نظر شورای امنیت احترام بگذارد. قطعنامه ذی‌ربط شورای امنیت در سال ۲۰۱۶ بر مشروعیت این دولت تصریح دارد. ما امیدواریم دولت وحدت ملی از طریق گفت‌وگوی ملی طی هفته‌های آتی تشکیل شود تا به پدیده دو دولت موازی پایان دهد. ما به دنبال اتحاد این دو دولت و ایجاد دولت متحد ملی هستیم اما تا زمان اجرایی شدن این ایده، باید به قطعنامه‌های شورای امنیت احترام گذاشت که همچنان دولت توافق را به رسمیت می‌شناسد و نباید دولتی یا کسی با این قطعنامه‌ها مخالفت کند.

- آیا با نظر ژنرال حفتر دربارهٔ وجود گروه‌های شبه نظامی تروریستی که دولت السراج را حمایت می‌کنند و در طرابلس مستقر هستند، موافقید؟
طیف‌ها و انواع مختلفی از جنگجویان اکنون در لیبی هستند. ما می‌خواهیم که اینها از هر تابعیتی و با ایدئولوژی که دارند از لیبی خارج شوند. این همان چیزی است که مردم لیبی می‌خواهند. مردم لیبی روزانه به دفتر ما مراجعه می‌کنند و می‌گویند که از دخالت‌های خارجی‌ها و پیکارجویان غیرلیبیایی خسته شدیم. ما همه تلاش خود را برای بازگرداندن خاک لیبی به مردم آن در این راه می‌گذاریم.

- پس از کنفرانس برلین چه اقدامی می‌کنید؟
 پس از کنفرانس برلین به احیای سه روند اقتصادی، سیاسی و نظامی در لیبی می‌پردازد که ششم ژانویه این روندها را شروع کرده‌است. در روند نظامی در صورتی که دولت توافق و خلیفه حفتر لیستی از پنج نظامی از هر طرفی بدهند فوراً آنها را در ژنو جمع می‌کنم تا دربارهٔ روند تقویت آتش‌بس و تبدیل آتش‌بس موقت به آتش‌بس دائمی به مذاکره بنشینیم.

-  آیا در خصوص آتش‌بس از سازمان ملل یا کشورهای دیگر حمایتی دریافت کرده‌اید؟
 برای درخواست این حمایت به برلین می‌روم، طرح کاملی برای تبدیل آتش‌بس موقت به آتش‌بس دائمی دارم که آن را در کنفرانس برلین مطرح خواهم کرد تا موافقت و حمایت از این طرح را به دست آورم.



هشدار سازمان‌های بین‌المللی دربارهٔ «قتل‌عام» در رفح

هشدار سازمان‌های بین‌المللی دربارهٔ «قتل‌عام» در رفح
TT

هشدار سازمان‌های بین‌المللی دربارهٔ «قتل‌عام» در رفح

هشدار سازمان‌های بین‌المللی دربارهٔ «قتل‌عام» در رفح

سخنگوی دفتر امور بشردوستانه سازمان ملل روز گذشته اعلام کرد که هرگونه تهاجم اسرائیل به شهر رفح در جنوب غزه جان صدها هزار نفر از ساکنان این منطقه را در معرض خطر عظیمی قرار می‌دهد.
ینس لرکه در یک کنفرانس مطبوعاتی در ژنو افزود که ورود ارتش اسرائیل به این شهر «می‌تواند به قتل‌عام غیرنظامیان و ضربه بزرگی به عملیات امداد بشردوستانه در کل منطقه منجر شود، زیرا عمدتاً از طریق رفح مدیریت می‌شود».
ریک پپرکورن از سازمان بهداشت جهانی در همان کنفرانس توضیح داد، در صورت تهاجم زمینی اسرائیل به شهر رفح، یک طرح اضطراری از جمله بیمارستان صحرایی جدید تهیه شده است، «اگرچه این برای جلوگیری از تعداد زیادی از مرگ و میرها کافی نخواهد بود».
در همین حال، سه منبع امنیتی مصری در فرودگاه بین‌المللی قاهره فاش کردند که ویلیام برنز، رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) برای شرکت در جلسات مربوط به درگیری‌ها در نوار غزه وارد قاهره شده است.
به گزارش رویترز، مصر، قطر و ایالات متحده تلاش می‌کنند تا میان اسرائیل و حماس برای دستیابی به توافق آتش‌بس میانجیگری کنند.
وال استریت ژورنال دیروز به نقل از مقامات مصری نوشت که اسرائیل قبل از شروع حمله به رفح، به حماس یک هفته فرصت داد تا پیشنهاد آتش‌بس را بپذیرد.
در این میان، حماس تأیید کرد که هیئتی از آن امروز شنبه وارد قاهره خواهد شد.

ویرانی در رفح در پی حملات دیروز اسرائیل (رویترز)


خشم عمومی پس از بازداشت شاعری که حسرت دوران قذافی را خورد

نصیب السکوی شاعر عامه پسند حین خواندن یکی از سروده هایش (اکانت یکی از نزدیکان او)
نصیب السکوی شاعر عامه پسند حین خواندن یکی از سروده هایش (اکانت یکی از نزدیکان او)
TT

خشم عمومی پس از بازداشت شاعری که حسرت دوران قذافی را خورد

نصیب السکوی شاعر عامه پسند حین خواندن یکی از سروده هایش (اکانت یکی از نزدیکان او)
نصیب السکوی شاعر عامه پسند حین خواندن یکی از سروده هایش (اکانت یکی از نزدیکان او)

خشم و نارضایتی در لیبی به دلیل بازداشت نصیب السکوری شاعر عامه پسند بالا گرفت. او بامداد چهارشنبه (اول مه) توسط دستگاه امنیتی داخلی در شهر بنغازی در شرق کشور بازداشت شد و هیچ خبری از او نیست.

برخی نزدیکان السکوری می گویند که او به دلیل سرودن شعری درباره لیبی و حسرت دوران معمر قذافی رهبر سابق لیبی بازداشت شد.

ناصر الهواری حقوقدان لیبیایی پیشتر خبر بازداشت السکوری در خانه اش را داد و گفت او بامداد چهارشنبه توسط دستگاه امنیت داخلی دستگیر شد. از آن پس کاربران شبکه های اجتماعی چند ویدیو از السکوری را در حال شعر خوانی منتشر کردند که در آن حسرت دوران القذافی را می خورد و حال و گذشته کشور را با هم مقایسه می کند. عده ای از کاربران گفتند که او به دلیل این سروده بازداشت شد.

جهاد بو عیده شاعر لیبی خواهان آزادی السکوری شد. عده ای در لیبی می گویند که السکوری از حامیان «نبرد کرامت» بین ارتش ملی و گروه های تروریستی بود و چندین سروده در این باره دارد.

از سوی دیگر موسسه ملی حقوق بشر لیبی گفت السکوری توسط دستگاه امنیت داخلی در بنغازی بازداشت شد. دستگاه امنیت داخلی وابسته به دولت لیبی است که توسط پارلمان تشکیل شد. این نهاد افزود «السکوری به دلیل سرودن شعر «رفتی و میهن و القذافی رفتند» بازداشت شد و او به مکان نامعلومی منتقل شده و هیچ خبری از او نیست».

موسسه ملی حقوق بشر لیبی خواستار «آزادی فوری و بی قید و شرط» السکوری شد و افزود مقامات امنیتی در شهر بنغازی و در راس آنها سرلشکر اسامه الدرسی رئیس دستگاه امنیت داخلی بنغازی مسئولیت این بازداشت را به عهده دارند.

این نهاد حقوق بشری لیبی بار دیگر بر لزوم «احترام آزادی بیان و عقیده و تجمعات مسالمت آمیز و قانون محوری و پایبندی به قوانین و کنوانسیون های بین المللی حقوق بشری و شهروندی و سیاسی» تاکید کرد.

از سوی دیگر فراخوان برای آزادی شیخ الزین العربی الدردیر از اعضای کمیته موسسان نگارش قانون اساسی افزایش یافته است. او توسط دستگاه امنیت داخلی در جنوب لیبی بازداشت شد.

سازمان «قربانیان حقوق بشر» گفت الدردیر در خانه پدرش در منطقه الابیض در جنوب سبها بازداشت شد. این نهاد افزود «تا به کی دستگاه امنیت داخلی به سیاست سرکوب و خاموش کردن صدای معترضان ادامه خواهد داد»؟! «تجمع ملی روحانیون و ریش سفیدان لیبی» نیز بازداشت الدردیر را محکوم کرد.

این دومین باری است که ظرف هفت روز الدردیر بازداشت شده. او به بنغازی در شرق لیبی منتقل شد.

خانواده الدردیر اواخر هفته گذشته اعلام کرد که او توسط گروهی ناشناس ربوده شد. الدردیر اندکی بعد آزاد شد و خانواده اش آن زمان گفتند که دستگاه امنیت داخلی مسئول حفاظت از امنیت و جان الدردیر است.


آغاز رزمایش اسرائیل برای عملیات در لبنان

آغاز رزمایش اسرائیل برای عملیات در لبنان
TT

آغاز رزمایش اسرائیل برای عملیات در لبنان

آغاز رزمایش اسرائیل برای عملیات در لبنان

ارتش اسرائیل شبیه‌سازی عملیات تهاجمی در جبهه شمالی را انجام و همزمان به بمباران متناوب جنوب لبنان ادامه داد.
آویخای آدرعی، سخنگوی عربی ارتش اسرائیل در حساب کاربری خود در سکوی X، از آغاز رزمایش تهاجمی خبر داد و گفت: «در هفته گذشته یک رزمایش غافلگیرکننده انجام شد که طی آن سناریوهای مختلف شامل استقرار سریع توپ‌ها برای اهداف تهاجمی تمرین شد. این کار با هدف شبیه‌سازی جنگ در سناریوهای مختلف جنگی در مرزهای لبنان در مقابل حزب‌الله انجام می‌شود».
این رزمایش به موازات تداوم درگیری‌های اسرائیل و حزب‌الله صورت گرفت.
ارتش اسرائیل دیروز (جمعه) اعلام کرد که سامانه پدافند هوایی این رژیم پهپادی را که «از لبنان به شمال اسرائیل نفوذ کرده بود» رهگیری کرد.
ارتش افزود که بر اثر اصابت ترکش‌های حاصل از عملیات رهگیری پهپاد خسارات جزئی در روستای جولس در شمال اسرائیل رخ داده است.


افزایش فشار حزب کارگر بریتانیا بر «محافظه‌کاران» در آستانه انتخابات پارلمانی

کِر استارمر از نتایج حزبش در انتخابات محلی روز جمعه تمجید کرد (dpa)
کِر استارمر از نتایج حزبش در انتخابات محلی روز جمعه تمجید کرد (dpa)
TT

افزایش فشار حزب کارگر بریتانیا بر «محافظه‌کاران» در آستانه انتخابات پارلمانی

کِر استارمر از نتایج حزبش در انتخابات محلی روز جمعه تمجید کرد (dpa)
کِر استارمر از نتایج حزبش در انتخابات محلی روز جمعه تمجید کرد (dpa)

حزب کارگر بریتانیا پس از دستاوردهای قابل توجهی که در انتخابات محلی انگلستان و ولز به دست آورد، فشار خود را بر دولت محافظه کار در بریتانیا افزایش داده است.
بر اساس نتایج جزئی اعلام شده، همچنین چند ماه قبل از انتخابات پارلمانی حزب نخست‌وزیر ریشی سوناک شاهد عقب ماندن قابل توجهی بوده است.
انتظار می‌رود نتایج انتخابات محلی در روزهای جمعه و شنبه و با پیش‌بینی نتایج انتخابات شهردار لندن، پایتخت، به‌طور متوالی اعلام شود.
کر استارمر، رهبر حزب کارگر، بلافاصله به حزب خود به خاطر پیروزی ای که او آن را «زمین درهم شکستن» در حوزه انتخابیه بلکپول جنوبی (شمال غربی انگلستان) توصیف کرد، تبریک گفت.
این منطقه در روز پنجشنبه شاهد انتخابات میان دوره ای قانونگذاری بود که با انتخابات محلی در انگلستان و ولز همزمان بود.
استارمر خواستار سازماندهی انتخابات قانونگذاری شد که «اراده رای‌دهندگان» را در سطح قانونگذاری منعکس کند و به حکومت «محافظه کار» که ۱۴ سال روی کار است پایان دهد.
برخلاف خوش‌بینی رهبر حزب کارگر و با توجه به «نارضایتی» بخش بزرگی از مسلمانان از موضع حزب در قبال جنگ غزه، برخی از اعضای حزب او در ارزیابی نتایج انتخابات به‌ویژه محتاط‌تر ظاهر شدند.
بر اساس داده‌های رای‌گیری، حزب کارگر کنترل شورای اولدام (شمال انگلستان) را از دست داد، زیرا رای‌دهندگان ترجیح دادند آرای خود را به نامزدهای مستقل یا وابسته به احزاب کوچک بدهند. در حالی که برخی دیگر رای به انتخابات محلی را تحریم کردند.
همچنین در بولتون (شمال)، حزب استارمر اکثریت خود را در شورا به سبزها و مستقل‌ها واگذار کرد.

 


السودانی از احزاب عراقی خواست «به دولت احترام بگذارند»

حضور محمد شیاع السودانی نخست وزیر عراق در مراسم «عصائب» در بغداد (X)
حضور محمد شیاع السودانی نخست وزیر عراق در مراسم «عصائب» در بغداد (X)
TT

السودانی از احزاب عراقی خواست «به دولت احترام بگذارند»

حضور محمد شیاع السودانی نخست وزیر عراق در مراسم «عصائب» در بغداد (X)
حضور محمد شیاع السودانی نخست وزیر عراق در مراسم «عصائب» در بغداد (X)

محمد شیاع السودانی، نخست‌وزیر عراق، از شرکای سیاسی در این کشور خواست «تا دولت را ارتقا دهند و عراق را به مرحله جدیدی برسانند».
اظهارات السودانی دیروز (جمعه) در جریان شرکت در مراسمی که جنبش عصائب اهل الحق به رهبری قیس خزعلی در بیست و یکمین سالگرد تأسیس آن برگزار کرد، بیان شد.
السودانی گفت: «دولت با حمایت گسترده پارلمانی و اراده مردمی به سمت دستیابی به توسعه پایدار حرکت می‌کند».
نخست‌وزیر عراق با تأکید بر بیان این که «وظیفه اجرای قانون و ایجاد عدالت، برابری و ثبات نهادی بر عهده همه است»، تأکید کرد: «هیچ جایگزینی برای حمایت از دولت، حفاظت از قانون اساسی و اجرای قانون وجود ندارد».
الخزعلی به نوبه خود از نیروهای سیاسی خواست تا نیروهای آمریکایی و ترکیه ای را از کشور خارج کنند و از نیروهای سنی خواست در مورد انتخاب نامزد توافقی برای ریاست پارلمان تصمیم‌گیری کنند.


ترکیه: رفتار ایران کمکی به مبارزه با تروریسم نمی‌کند

نیروهای حزب کارگران کردستان در شمال عراق (آرشیویی - رویترز)
نیروهای حزب کارگران کردستان در شمال عراق (آرشیویی - رویترز)
TT

ترکیه: رفتار ایران کمکی به مبارزه با تروریسم نمی‌کند

نیروهای حزب کارگران کردستان در شمال عراق (آرشیویی - رویترز)
نیروهای حزب کارگران کردستان در شمال عراق (آرشیویی - رویترز)

ترکیه گفت که «دوستان ایرانی» علیرغم ارائه داده‌های اطلاعاتی دربارهٔ تحرکات و فعالیت‌های نیروهای خود در شمال عراق، در مبارزه با پ‌ک‌ک کمکی نمی‌کنند.
یاشار گولر، وزیر دفاع ترکیه دیروز (جمعه) گفت: «رویکرد ایرانی‌ها خوب نیست... ما با آنها صحبت می‌کنیم و اطلاعاتی (در مورد حزب کارگران) ارائه می‌کنیم و آنها به ما پاسخ می‌دهند: هیچی، کسی نیست». وی ادامه داد: «بدون شک ما ناراحت هستیم».
از سوی دیگر، گولر از همکاری بغداد در آستانه آغاز عملیات نظامی مورد انتظار ترکیه در شمال عراق ابراز خرسندی کرد، اگرچه دولت عراق هنوز حزب کارگران را در زمره «سازمان‌های تروریستی» قرار نداده است.
گولر با تأکید بر اینکه «سیستم‌های دفاعی برای محافظت از ترکیه کافی است»، گفت: «۶۰ هزار نفر ۲۴ ساعت شبانه‌روز و ۷ روز هفته در مرز کار می‌کنند».
روزنامه حریت که نزدیک به دولت ترکیه است، به نوبه خود گزارش داد که بغداد و اربیل (دولت اقلیم کردستان) در حال آماده شدن برای ایجاد نقاط مشترک در مرز عراق و سوریه و پایگاه‌هایی در نقاط استراتژیک نزدیک به مرز ترکیه با پشتیبانی لجستیکی آنکارا هستند.
وزارت دفاع ترکیه نیز به نوبه خود از کشته شدن ۳۲ شبه نظامی پ ک ک به عنوان بخشی از عملیات «قفل پنجه» در مناطق «هاکورک»، «گارا» و «هفتنین» در شمال عراق خبر داد.

 


نیروهای روسیه وارد پایگاه آمریکایی در نیجر شدند

لوید آستین وزیر دفاع ایالات متحده در یک کنفرانس مطبوعاتی هفته گذشته در پنتاگون (AP)
لوید آستین وزیر دفاع ایالات متحده در یک کنفرانس مطبوعاتی هفته گذشته در پنتاگون (AP)
TT

نیروهای روسیه وارد پایگاه آمریکایی در نیجر شدند

لوید آستین وزیر دفاع ایالات متحده در یک کنفرانس مطبوعاتی هفته گذشته در پنتاگون (AP)
لوید آستین وزیر دفاع ایالات متحده در یک کنفرانس مطبوعاتی هفته گذشته در پنتاگون (AP)

لوید آستین وزیر دفاع آمریکا به ورود نیروهای روسی به پایگاه هوایی میزبان نیروهای آمریکایی در نیامی پایتخت نیجر واکنش نشان داد و گفت که مشکلی برای نیروهای آمریکایی وجود ندارد.
آستین در یک نشست خبری افزود: «روس‌ها در مکانی جدا هستنند و نمی‌توانند به تجهیزات یا نیروهای ما برسند».
این مقام ایالات متحده در اظهارات خود پس از دیدار سه جانبه با همتایان استرالیایی و ژاپنی خود در هونولولو، هاوایی، افزود: «همواره بر سلامت نیروهایمان و حمایت از آنها تمرکز داریم. با این حال مشکلی بابت حمایت از نیروهای ما وجود ندارد».
بنا به گفته مقامات آمریکایی، نیروهای این کشور در حال آماده شدن برای خروج «حرفه ای و مسئولانه» از نیجر است.
اقدام ارتش روسیه برای ورود به پایگاه نظامی در نیامی، سربازان آمریکایی و روسی را در فاصله ای بسیار نزدیک قرار می‌دهد، در شرایطی که رقابت نظامی و دیپلماتیک بین دو کشور در پس زمینه درگیری در اوکراین در حال افزایش است.
افسران ارتش حاکم بر نیجر، پس از کودتای نظامی که سال گذشته انجام دادند، از ایالات متحده خواستند که نزدیک به هزار سرباز را که در جنگ علیه گروه‌های افراطی در سواحل آفریقا شرکت داشتند، خارج کند.


حوثی‌ها تهدید کردند: «جنگ کشتی‌ها» را به دریای مدیترانه منتقل می‌کنیم

عکس منتشرشده از سوی رسانه‌های حوثی که موشک‌ها و پهپادها را نشان می‌دهد (رویترز)
عکس منتشرشده از سوی رسانه‌های حوثی که موشک‌ها و پهپادها را نشان می‌دهد (رویترز)
TT

حوثی‌ها تهدید کردند: «جنگ کشتی‌ها» را به دریای مدیترانه منتقل می‌کنیم

عکس منتشرشده از سوی رسانه‌های حوثی که موشک‌ها و پهپادها را نشان می‌دهد (رویترز)
عکس منتشرشده از سوی رسانه‌های حوثی که موشک‌ها و پهپادها را نشان می‌دهد (رویترز)

گروه حوثی دیروز (جمعه) اعلام کرد که در راستای اجرای دستورات عبدالملک الحوثی، رهبر این گروه، هدف قرار دادن کشتی‌ها در دریای مدیترانه را به عنوان بخشی از مرحله چهارم تشدید تنش آغاز خواهد کرد.
در حالی که ارتش ایالات متحده مسئولیت انهدام سه هواپیمای بدون سرنشین را در چارچوب عملیات پیشگیرانه خود برای محدود کردن حملات علیه کشتی‌ها بر عهده گرفت، یحیی سریع، سخنگوی ارتش حوثی‌ها در بیانیه‌ای اعلام کرد که حوثی‌ها تمام کشتی‌های مرتبط با اسرائیل و عازم بنادر در دریای مدیترانه را هدف قرار خواهند داد.
مرحله چهارم تشدید از نظر گروه حوثی مورد حمایت ایران به معنای حمله به کشتی‌ها در دریای مدیترانه، پس از حمله به آنها در دریای سرخ، دریای عرب، خلیج عدن و اقیانوس هند است.
سخنگوی حوثی‌ها تهدید کرد که در صورت حمله اسرائیل به شهر رفح، نیروهایش به تمامی کشتی‌های مربوط به تدارکات دولت عبری و کشتی‌هایی که قصد ورود به بنادر تل آویو را داشته باشند، از هر ملیتی حمله خواهند کرد. اشاره ای است آشکار به تشدید آنچه به عنوان «جنگ کشتی‌ها» توصیف می‌شود.
عبدالملک الحوثی، رهبر این گروه، در آخرین خطبه خود، روز پنجشنبه، مدعی شد که از زمان آغاز تشدید درگیری‌های دریایی در نوامبر گذشته، به ۱۰۷ کشتی حمله کرده است.
او مدعی شد که ۱۰ ناو آمریکایی و اروپایی به دلیل «احساس ناامیدی و شکست» در جلوگیری یا محدود کردن عملیات گروهش از دریای سرخ خارج شدند.


کویت طرح حمله به نیروهای آمریکایی را خنثی کرد

کویت طرح حمله به نیروهای آمریکایی را خنثی کرد
TT

کویت طرح حمله به نیروهای آمریکایی را خنثی کرد

کویت طرح حمله به نیروهای آمریکایی را خنثی کرد

مقامات کویت گفتند که طرح حمله و بمبگذاری در پایگاه های آمریکایی در کویت خنثی شد و «یک گروه ممنوعه» این طرح تروریستی را برنامه ریزی کرده بود.

دادسرای کویت چهارشنبه (اول مه) توضیح داد «حکم بازداشت یک شهروند کویتی به اتهام عضویت در گروه ممنوعه و برنامه ریزی برای اقدامات تروریستی در کویت صادر شد».

دادسرای کویت در شبکه «اکس» توضیح داد «این فرد برای ساخت مواد منفجره آموزش دیده و بقیه اعضای این گروه را تشویق کرده برای بمبگذاری در پایگاه های نظامی آمریکا ساخت مواد منفجره را یاد بگیرند».

این نهاد کویتی افزود «بازجویی و تفهیم اتهام به متهم انجام شد و فرد متهم اعتراف کرد». دادسرای کویت حکم جلب دو نفر دیگر در این پرونده را صادر کرد و تحقیق در این پرونده ادامه دارد.

مقامات کویتی نام این گروه ممنوعه را اعلام نکردند. کویت در ماه ژانویه از خنثی کردن طرح تروریستی «داعشی» برای بمبگذاری در اماکن عبادت شیعیان خبر داده بود.


دودستگی در پارلمان عراق بر سر تعطیلی عید غدیر

صورة البرلمان العراقي من مدخل مقره الرئيسي (أ.ف.ب)
صورة البرلمان العراقي من مدخل مقره الرئيسي (أ.ف.ب)
TT

دودستگی در پارلمان عراق بر سر تعطیلی عید غدیر

صورة البرلمان العراقي من مدخل مقره الرئيسي (أ.ف.ب)
صورة البرلمان العراقي من مدخل مقره الرئيسي (أ.ف.ب)

برخی احزاب عراق درباره لایحه تعطیلی «عید غدیر» اعتراض کردند. بر اساس این لایحه روز عید غدیر شیعیان تعطیلی رسمی در عراق خواهد شد.

نمایندگان در جلسه روز سه شنبه (۳۰ آوریل) درباره این پیش نویس قرار بود بحث و تبادل نظر کنند اما به دلیل «بگو مگو و جدل لفظی» بین عده ای از نمایندگان شیعه و سنی این کار انجام نشد.

حزب اسلامی چهارشنبه (اول مه) با بیان اینکه «تعطیل رسمی شدن غدیر با نیازمندی های عراق انطباق ندارد» درباره «چرخه جر و بحث» در این باره هشدار داد.

از سوی دیگر حزب «متحدون» به رهبری اسامه النجیفی رئیس اسبق پارلمان با اعلام روز غدیر به عنوان تعطیلی رسمی در عراق مخالفت کرد و از احزاب خواست «با فاصله گرفتن از روایت های فرقه ای در این باره به توافق برسند».

عده ای از نمایندگان سنی امضای نمایندگان دیگر را برای پس گرفتن این لایحه جمع کردند اما با این حال ناظران پیش بینی می کنند که بحث و جدل درباره این لایحه در روزهای آینده بالا خواهد گرفت.

مقامات استانی در بخش های مرکزی و جنوبی عراق سال های گذشته روز غدیر را جشن می گرفتند و ادارات به این مناسبت تعطیل بودند اما این روز تعطیلی رسمی و ملی نیست.

عید غدیر روز ۱۸ ذی الحجه است که در چنین روزی پیامبر در سال دهم هجری یکی از خطبه های خود را در منطقه «غدیر خم» ایراد کرد. متن این خطبه چند قرنی است که مورد اختلاف بین سنی ها و شیعیان به خصوص در عراق است.