پرتره های تخیلی هنرمندان معروف بر دیوارهای قاهره

ام کلثوم و شریف و رشدی اباظه از جمله سوژه های تابلوها هستند

پرتره های تخیلی هنرمندان معروف بر دیوارهای قاهره
TT

پرتره های تخیلی هنرمندان معروف بر دیوارهای قاهره

پرتره های تخیلی هنرمندان معروف بر دیوارهای قاهره

کارمینیه کارتولانو بیست سال پیش تصمیم گرفت در شهر قاهره -پایتخت مصر- سکونت کند. او همواره هویت و فرهنگ این شهر شلوغ را کنکاش می کند و از ابزارهای گوناگونش مثل نوشتن و ترجمه و نقاشی و هنرهای تجسمی بهره می گیرد.
۲۰ اثر کارمینیه به تازگی در نمایشگاهی در قاهره به نمایش گذاشته شده اند. این آثار هم کارهای عکاسی او هستند و هم نوستالژی سینمایی.
کارمینیه طراح گرافیتی های تخیلی بر در و دیوار شهر قاهره است.
نمایشگاه کارمینیه تا ۲۳ فوریه ادامه دارد.
این هنرمند ۴۷ ساله درباره کشیدن اولین اثر گرافیتی خود می گوید «وقتی در ایتالیا دانشجو بودم یک گرافیتی کشیدم که در آن حروف عربی بود».
شوق او به گرافیتی کارمینیه را در مسیری قرار داد که نمایشگاهش را در قاهره برپا کرد.‌ آثار او تخیلی هستند که از فیلم های سینمایی الهام گرفته و بر ساختمان های معروف و ناشناخته قاهره نصب شده اند.
کارمینیه در گفتگو با الشرق الاوسط گفت «آثار تازه در ارتباط با شوق و اشتیاقم به شهر قاهره هستند. از زاویه یک شرق شناس به قاهره نمی نگرم و بیست سال است که در اینجا زندگی می کنم. من اینجا کار می کنم سوار اتوبوس و قطار می شوم و در مرکز قاهره زندگی می کنم مثل همه مصری ها. همواره از خیابان ها عکس می گیرم. اخیرا حافظه موبایلم پر شده از تصویر ساختمان های بلند و بدون پنجره. این ایده به ذهنم رسید که اینها را به نقاشی های دیواری تبدیل کنم. ماجرا از اینجا آغاز شد».
این هنرمند ایتالیایی دو مجله هنری قدیمی از بازار کتاب های کمیاب و قدیمی در قاهره خرید. عکس های قدیمی بازیگران هالیوود و مصر نظرش را جلب کردند و آنها را با فتوشاپ ترمیم کرد و به شکل یک اثر گرافیتی درآورد. این آثار گویی آدم های زنده ای هستند که بر نمای ساختمان ها قرار گرفته اند.
کارمینیه گفت «اولین طرحم کری گرانت ستاره هالیوود بود و بعد بازیگران معروف هالیوود. وقتی این طرح ها را در شبکات اجتماعی گذاشتم مورد تحسین قرار گرفتند. بعد کاربران خواستند که تصویر بازیگران مصری را نیز کار کنم. پس از درگذشت عزت ابو عوف -بازیگر محبوب و خوش تیپ مصری- طرح او را به شکل یک گرافیتی روی یک ساختمان قدیمی گذاشتم که در مدت کمی مورد استقبال گسترده قرار گرفت. از این رو تصمیم گرفتنم پروژه جدید را با ۱۰ بازیگر مصری و ۱۰ بازیگر هالیوود آغاز کنم».
طرح مرحوم فاتن حمامه و مرحوم عمر الشریف (دو بازیگر معروف مصری) از معروف ترین تابلوهای کارمینیه هستند که بر نمای بیرونی مجتمع تجاری معروف التحریر در مرکز قاهره نصب شده اند.
طرح هنرمندان معروف و قدیمی مصری مثل سعاد حسنی و ام کلثوم و رشدی اباظه و نیز حسین فهمی و میرفت امین نیز در نمایشگاه به نمایش گذاشته شده اند.
کارمینیه کارتولانو هنرمند و طراح و مترجم ایتالیایی است. او در انسیستو شرق شناسی ناپل زبان عربی خواند و پس از آن به مصر سفر کرد.
او هم اکنون استاد زبان ایتالیایی در دانشکده ادبیات دانشگاه حلوان و موسسه فرهنگی ایتالیایی در مصر است. او دو کتاب «مصریانو» و «مومو» تالیف کرده و آثار ترجمه تالیفات عربی به ایتالیایی دارد.



سعودی با ثبت ۸ سایت باستانی در یونسکو به هدف ۲۰۳۰ رسید



روستای الفاو هشتمین منطقه باستانی سعودی در فهرست یونسکو است (واس)
روستای الفاو هشتمین منطقه باستانی سعودی در فهرست یونسکو است (واس)
TT

سعودی با ثبت ۸ سایت باستانی در یونسکو به هدف ۲۰۳۰ رسید



روستای الفاو هشتمین منطقه باستانی سعودی در فهرست یونسکو است (واس)
روستای الفاو هشتمین منطقه باستانی سعودی در فهرست یونسکو است (واس)

هشتمین سایت باستانی سعودی در فهرست یونسکو (سازمان علمی و آموزشی و فرهنگی جهان) ثبت شد و بدین ترتیب سعودی به هدف سند چشم انداز ۲۰۳۰ رسید. منطقه باستانی الفاو واقع در جنوب ریاض روز شنبه (۲۷ جولای) در جریان چهل و ششمین نشست کمیته میراث جهانی در نیودلهی هند در فهرست یونسکو قرار گرفت.
منظر فرهنگی «الفاو» به عنوان هشتمین سایت فرهنگی بسیار ارزشمند میراث جهانی در فهرست یونسکو ثبت شد. شهر «هگرا» در العلا و «حی الطریف» در منطقه باستانی الدرعیه و منطقه تاریخی جده و هنرهای صخره نگاری در حائل و واحه احساء و منطقه فرهنگی «حمی» در نجران و منطقه حفاظت شده «عروق بنی معارض» در سعودی پیش از این در فهرست میراث فرهنگی یونسکو ثبت شده اند.
شاهزاده بدر بن عبد الله بن فرحان وزیر فرهنگ در اکانت خود در شبکه اجتماعی «اکس» گفت «وزارت فرهنگ با ثبت منطقه باستانی «الفاو» در فهرست میراث جهانی یونسکو به هدف سند چشم انداز ۲۰۳۰ که ثبت ۸ منطقه باستانی در یونسکو است رسید.
عملکرد موفق دست اندرکاران حوزه فرهنگ سعودی در ثبت مناطق باستانی و تاریخی این کشور در فهرست یونسکو در سال های گذشته باعث شد تا میراث طبیعی و زیست محیطی این کشور در کانون توجه جهان و گردشگران قرار بگیرد و نیز اقدامات متنوعی برای حفاظت از تنوع طبیعی و اجرای ابتکار عمل های خلاقانه در حوزه صیانت از محیط زیست اجرا شود.
وزیر فرهنگ سعودی گفت «این گام ثمره توجه گسترده ملک سلمان بن عبد العزیز خادم حرمین شریفین و شاهزاده محمد بن سلمان بن عبد العزیز ولیعهد و نخست وزیر به حوزه میراث ملی و فرهنگی است».
او افزود «ثبت مناطق باستانی و فرهنگی به عنوان میراث ملموس و ناملموس یونسکو بیانگر پیشینه ژرف تاریخی و نقش پیشروی سعودی برای حفاظت از میراث مشترک جهانی در قالب سند چشم انداز ۲۰۳۰ است. در این سند بر اهمیت افتخار به هویت ملی که میراث ملی بوده تاکید شده است.

روستای «الفاو» سکونتگاه بسیاری از سلسله های پادشاهی و تمدن های کهن (واس)
شاهزاده بدر بن عبد الله بن فرحان یادآور شد «سعودی به اهمیت میراث ملی و فرهنگی و صیانت از آن و اطلاع رسانی در مورد آن در سطح بین المللی پی برده است و این اقدامات می تواند بستر محکمی برای حال و نقشه راهی برای کار و فعالیت آینده فراهم کند».
وزیر فرهنگ سعودی توضیح داد «این وزارتخانه به تلاش برای توسعه و توجه به میراث ملی و مطرح کردن آن در سطح جهان ادامه می دهد تا این سایت های باستانی پایدار بمانند و به نسل های بعدی منتقل شوند».
منطقه «الفاو» در محوطه ۲.۵۰ کیلومتر مربع در اطراف ربع الخالی در استان وادی الدواسر در جنوب منطقه ریاض قرار دارد و یک منطقه حائل ۲۷۵ کیلومتر مربعی دور تا دور آن را گرفته است. «الفاو» یک گذرگاه تنگ بین بیابان ربع الخالی و رشته کوه های طویق است. «الفاو» پایتخت نخستین پادشاهی کنده بوده و نقش و موقعیت برجسته ای در شبه جزیره عرب از نیمه قرن اول قبل از میلاد تا اوایل قرن چهارم میلادی داشت. این منطقه با توجه به پیشینه تاریخی و باستانی از جمله بزرگ ترین و شناخته شده ترین مقاصد باستانی در سعودی و یکی از مهم ترین مناطق تاریخی در جهان است.

روستای «الفاو» پایتخت پادشاهی کهن کنده در شبه جزیره عرب بوده است (واس)
منطقه الفاو در قدیم مرکز تجاری مهم و محل تردد کاروان های فلزات و غلات و پارچه بوده است. کاروان ها از مقصد پادشاهی سبا و معین و قتبان و حضرموت و حمیر از الفاو رد می شدند و به سمت نجران و از آنجا به الافلاج و سپس الیمامه و بعد نیز به طرف شرق یعنی خلیج و شمال به عراق و شام می رفتند.
«الفاو» یکی از نمادهای تعامل سازنده بین انسان و طبیعت است و نقش و نگارهای بسیاری متعلق به دوران قدیم و مقبره های غول پیکر با سازه های مشخص و همگام با نقش و نگارهای باستانی در «الفاو» وجود دارد. نمادها و آثار معماری فراوانی از منطقه کاروانسراها که در «الفاو» قرار داشته هنوز به چشم می خورد؛ از جمله محوطه باستانی با سیستم های آبیاری متنوع که کشفیات تاریخی و صخره نگاره های جذاب و دیدنی و کتیبه های باستانی فراوانی را در خود جای داده است.
نمایندگی سعودی در یونسکو تلاش گسترده ای برای ثبت این مناطق باستانی سعودی انجام داد. این اقدامات با هدایت «کمیسیون میراث ملی» و همکاری «کمیته ملی فرهنگ و علوم و آموزش» سعودی و مقامات محلی ریاض و «مرکز ملی افزایش پوشش گیاهی» و «دانشگاه ملک سعود» و «جامعه بومی» استان وادی الدواسر صورت گرفتند.

روستای «الفاو» پیشینه فرهنگی سترگ و جایگاه تاریخی دارد (واس)
کمیسیون میراث ملی سعودی تلاش های بی وقفه برای حفاظت از میراث فرهنگی پربار سعودی و معرفی آن در سطح داخلی و خارجی انجام می دهد تا روایتگر غنای تاریخ و فرهنگ این کشور به عنوان سکونتگاه تمدن های انسانی متعدد در طول تاریخ باشد.