رشته سوارکاری در العلا توسعه می‌یابد

آغاز همکاری کمیته سلطنتی العلا و فدراسیون سوارکاری سعودی در العلا

رشته سوارکاری در العلا توسعه می‌یابد
TT

رشته سوارکاری در العلا توسعه می‌یابد

رشته سوارکاری در العلا توسعه می‌یابد

کمیته سلطنتی استان العلا به منظور توسعه و پیشرفت ورزش سوارکاری در این استان، تفاهم نامهٔ همکاری سه ساله با فدراسیون سوارکاری سعودی امضا کرد.
این تفاهم نامه که به امضای شاهزاده عبدالله بن فهد بن عبدالله آل سعود رئیس فدراسیون سوارکاری سعودی و عمرو المدنی مدیر اجرایی کمیته سلطنتی رسیده‌است، تأکید می‌کند که دو طرف فرصت‌های اقتصادی آینده داری را در رابطه با سوارکاری در العلا، مطابق با برنامه‌های کمیته سلطنتی استان العلا برای تقویت و متنوع سازی اقتصاد در استان انجام دهند.
این همکاری شامل چندین برنامه آموزشی و فرصت‌های شغلی در حال ظهور در زمینه‌های مرتبط با سوارکاری، از قبیل سوارکاران، مربیان، داوران مسابقه و سایر مواردی دیگر است، همچنین این توافق‌نامه شامل توسعه زیرساخت‌های این بخش از جمله روستای سوارکاری، مسیر مسابقه و مطالعه مراکز فعلی سوارکاری، دارایی‌ها و فعالیت‌های مربوطه است.
از اولویت‌های این توافق‌نامه جذب، سازماندهی و حمایت از رویدادهای سوارکاری و رویدادهایی است که در سطح محلی و بین‌المللی برگزار می‌شود.
این تلاش‌ها باعث تقویت اقتصاد العلا از طریق فرصت‌های اقتصادی مثمرثمر در آتی برای جامعه محلی می‌شود.
رشد ورزش سوارکاری در العلا، علاوه بر توسعه برنامه‌های گردشگری از طریق ورزش‌های ماجراجویانه، با تعهدات کمیته سلطنتی العلا در توسعه ورزش در سطح استان همگام است.
شاهزاده عبدالله بن فهد رئیس فدراسیون سوارکاری سعودی اظهار کرد که ورزش سوارکاری با توجه به حمایت‌هایی که از سوی خادم حرمین شریفین ملک سلمان بن عبدالعزیز و ولیعهد معتمد وی و پیگیری مدیران هیئت اسب سواری انجام می‌شود، شاهد پیشرفت بزرگی بوده‌است.
وی افزود که فدراسیون سوارکاری سعودی و کمیته سلطنتی در العلا در سه سال گذشته در زمینه ساماندهی رویدادهای سوارکاری در استان العلا به موفقیت‌های بزرگی رسیده‌است.
به گفته او، از جمله مهمترین این رویدادها، می‌توان به کاپ مسابقات استقامتی خادم حرمین شریفین به عنوان گرانترین مسابقه در جهان با جوایزی به ارزش بیش از ۱۵ میلیون ریال سعودی و مشارکت تعداد زیادی از قهرمانان جهان اشاره کرد.
رئیس فدراسیون سوارکاری سعودی تأکید کرد که این توافق‌نامه بین فدراسیون سوارکاری سعودی و کمیته سلطنتی در راستای گسترش پایگاه رشته سوارکاری در منطقه العلا صورت می‌گیرد.
از سوی دیگر عمرو المدنی مدیر اجرایی کمیته سلطنتی تأکید کرد که این توافقنامه یکی از مجموعه ای از پروژه‌هاست که طبق منویات ولیعهد شاهزاده محمد بن سلمان رئیس هیئت مدیره کمیته سلطنتی استان العلا و پیگیری‌های فشرده شاهزاده بدر بن عبدالله بن فرحان رئیس کل کمیته سلطنتی اجرا می‌شود.
وی افزود: این کمیته علاوه بر برنامه‌های توسعه ای خود برای منطقه، با تقویت همکاری با فدراسیون سوارکاری سعودی، در توسعه رشته سوارکاری در العلا، به تعدادی از اهداف استراتژیک خود نیز می‌رسد.
المدنی ادامه داد: به طوری که مشاغل جدید و سایر فرصت‌های اقتصادی ایجاد شده توسط کمیته پیونددهنده بین جامعه امروزی العلا و تاریخ منطقه است، به گونه ای که گسترش سوارکاری در استان را نشان دهد و میراث فرهنگی ما – ملموس و غیرملموس - به عنوان یکی از اصلی‌ترین پایه‌های توسعه پایدار و مسئولانه، در آن مجال دیده شدن پیدا می‌کند.

اسب در میراث العلا
گفتنی است که رابطه العلا با اسب هزاران سال امتداد داد و ما در سنگ نگاره‌ها در کوه‌های عکمه و الاقرع ردپای آن را می‌یابیم. به طوری که اسب‌ها در نقاشی‌های سنگی ظاهر شدند که در سراسر شبه جزیره عرب و در اشکال و سبک‌های مختلف هنری رواج داشتند.
تصویر اسب در سنگ نگاره‌ها در ابعاد بزرگ با قدمت بیش از ۸۰۰۰ سال، حاکی از روابط توسعه یافته انسانی با اسب‌ها در شبه جزیره عرب است به طوری که انسان موفق شد اسب را اهلی کند و اسب‌ها به توسعه تمدن کمک کردند.
این تفاهم نامه اوج همکاری‌ها بین دو طرف شمرده می‌شود، همکاری‌هایی که منجر به ساماندهی و برگزاری کاپ خادم حرمین شریفین برای مسابقات استقامتی (گردهمایی سوارکاران) در العلا در دو دوره قبلی شد.
آخرین دوره این مسابقات دو ستارهٔ ۱۲۰ کیلومتری به طول چهار دور انجامید و شاهد حضور برخی از بهترین سوارکاران در سرتاسر جهان بود، به گونه ای که تعداد ۲۰۰ سوارکار زن و مرد و بیش از ۲۰۰ اسب از ۱۷ کشور در سراسر جهان در آن شرکت کردند.
برای اطلاعات بیشتر، لطفاً با تیم روابط عمومی RCU از طریق ایمیل زیر: [email protected] تماس بگیرید.

دربارهٔ کمیته سلطنتی العلا:
کمیته سلطنتی العلا با حکم پادشاهی در ژوئیه سال ۲۰۱۷ برای حفظ و توسعه العلا، منطقه ای با اهمیت برجسته طبیعی و فرهنگی در شمال غربی سعودی تأسیس شد.
کمیته سلطنتی برای برنامه بلندمدت العلا، رویکردی مسوولانه، پایدار و دقیق را برای توسعه تمدن و اقتصاد به منظور حفظ میراث طبیعی و تاریخی منطقه مشخص کرده‌است، ضمن آنکه العلا به عنوان مکانی مطلوب برای زندگی، کار و سفر قرار داده شده‌است.
این برنامه شامل طیف گسترده‌ای از ابتکارات در زمینه‌های باستانی، گردشگری، فرهنگ، آموزش و هنر است که نشان دهنده تعهد به همراهی با تنوع اقتصادی، توانمندسازی جامعه محلی و اولویت‌های حفظ میراث طبق چشم‌انداز سعودی ۲۰۳۰ است.

دربارهٔ فدراسیون سوارکاری سعودی(SAEF):
فدراسیون سوارکاری سعودی در تاریخ ۲۹/۵/۱۴۱۰ هجری قمری (۲۸/۱۲/۱۹۸۹ میلادی) تأسیس شد و این نهاد رسمی مسئول تدوین برنامه‌ها و مقررات با هدف توسعه ورزش سوارکاری در پادشاهی عربی سعودی و نماینده اصلی ورزش‌های سوارکاری المپیکی در پادشاهی عربی سعودی است. این فدراسیون بر بازی‌های مختلف سوارکاری از جمله پرش، مسابقه استقامت، میله ماراتن و.. نظارت دارد.
فدراسیون سوارکاری سعودی در سطح قاره و جهان به دستاوردهای زیادی رسیده‌است، از برجسته‌ترین این دستاوردها برنز بازی‌های المپیک ۲۰۰۰ سیدنی، برنز بازی‌های المپیک ۲۰۱۲ لندن، نقره مسابقات جهانی ۲۰۱۰، نقره بازی‌های آسیایی ۲۰۱۸ در جاکارتا و مسابقات جهانی استقامت ۱۹۹۷ است.
فدراسیون سعودی در طول دو دهه گذشته تعداد زیادی رویداد بین‌المللی را برگزار کرده‌است و سال گذشته صلاحیت میزبانی فینال جام جهانی نمایش پرش از مانع را برای سال ۲۰۲۴ کسب کرد.



سعودی با ثبت ۸ سایت باستانی در یونسکو به هدف ۲۰۳۰ رسید



روستای الفاو هشتمین منطقه باستانی سعودی در فهرست یونسکو است (واس)
روستای الفاو هشتمین منطقه باستانی سعودی در فهرست یونسکو است (واس)
TT

سعودی با ثبت ۸ سایت باستانی در یونسکو به هدف ۲۰۳۰ رسید



روستای الفاو هشتمین منطقه باستانی سعودی در فهرست یونسکو است (واس)
روستای الفاو هشتمین منطقه باستانی سعودی در فهرست یونسکو است (واس)

هشتمین سایت باستانی سعودی در فهرست یونسکو (سازمان علمی و آموزشی و فرهنگی جهان) ثبت شد و بدین ترتیب سعودی به هدف سند چشم انداز ۲۰۳۰ رسید. منطقه باستانی الفاو واقع در جنوب ریاض روز شنبه (۲۷ جولای) در جریان چهل و ششمین نشست کمیته میراث جهانی در نیودلهی هند در فهرست یونسکو قرار گرفت.
منظر فرهنگی «الفاو» به عنوان هشتمین سایت فرهنگی بسیار ارزشمند میراث جهانی در فهرست یونسکو ثبت شد. شهر «هگرا» در العلا و «حی الطریف» در منطقه باستانی الدرعیه و منطقه تاریخی جده و هنرهای صخره نگاری در حائل و واحه احساء و منطقه فرهنگی «حمی» در نجران و منطقه حفاظت شده «عروق بنی معارض» در سعودی پیش از این در فهرست میراث فرهنگی یونسکو ثبت شده اند.
شاهزاده بدر بن عبد الله بن فرحان وزیر فرهنگ در اکانت خود در شبکه اجتماعی «اکس» گفت «وزارت فرهنگ با ثبت منطقه باستانی «الفاو» در فهرست میراث جهانی یونسکو به هدف سند چشم انداز ۲۰۳۰ که ثبت ۸ منطقه باستانی در یونسکو است رسید.
عملکرد موفق دست اندرکاران حوزه فرهنگ سعودی در ثبت مناطق باستانی و تاریخی این کشور در فهرست یونسکو در سال های گذشته باعث شد تا میراث طبیعی و زیست محیطی این کشور در کانون توجه جهان و گردشگران قرار بگیرد و نیز اقدامات متنوعی برای حفاظت از تنوع طبیعی و اجرای ابتکار عمل های خلاقانه در حوزه صیانت از محیط زیست اجرا شود.
وزیر فرهنگ سعودی گفت «این گام ثمره توجه گسترده ملک سلمان بن عبد العزیز خادم حرمین شریفین و شاهزاده محمد بن سلمان بن عبد العزیز ولیعهد و نخست وزیر به حوزه میراث ملی و فرهنگی است».
او افزود «ثبت مناطق باستانی و فرهنگی به عنوان میراث ملموس و ناملموس یونسکو بیانگر پیشینه ژرف تاریخی و نقش پیشروی سعودی برای حفاظت از میراث مشترک جهانی در قالب سند چشم انداز ۲۰۳۰ است. در این سند بر اهمیت افتخار به هویت ملی که میراث ملی بوده تاکید شده است.

روستای «الفاو» سکونتگاه بسیاری از سلسله های پادشاهی و تمدن های کهن (واس)
شاهزاده بدر بن عبد الله بن فرحان یادآور شد «سعودی به اهمیت میراث ملی و فرهنگی و صیانت از آن و اطلاع رسانی در مورد آن در سطح بین المللی پی برده است و این اقدامات می تواند بستر محکمی برای حال و نقشه راهی برای کار و فعالیت آینده فراهم کند».
وزیر فرهنگ سعودی توضیح داد «این وزارتخانه به تلاش برای توسعه و توجه به میراث ملی و مطرح کردن آن در سطح جهان ادامه می دهد تا این سایت های باستانی پایدار بمانند و به نسل های بعدی منتقل شوند».
منطقه «الفاو» در محوطه ۲.۵۰ کیلومتر مربع در اطراف ربع الخالی در استان وادی الدواسر در جنوب منطقه ریاض قرار دارد و یک منطقه حائل ۲۷۵ کیلومتر مربعی دور تا دور آن را گرفته است. «الفاو» یک گذرگاه تنگ بین بیابان ربع الخالی و رشته کوه های طویق است. «الفاو» پایتخت نخستین پادشاهی کنده بوده و نقش و موقعیت برجسته ای در شبه جزیره عرب از نیمه قرن اول قبل از میلاد تا اوایل قرن چهارم میلادی داشت. این منطقه با توجه به پیشینه تاریخی و باستانی از جمله بزرگ ترین و شناخته شده ترین مقاصد باستانی در سعودی و یکی از مهم ترین مناطق تاریخی در جهان است.

روستای «الفاو» پایتخت پادشاهی کهن کنده در شبه جزیره عرب بوده است (واس)
منطقه الفاو در قدیم مرکز تجاری مهم و محل تردد کاروان های فلزات و غلات و پارچه بوده است. کاروان ها از مقصد پادشاهی سبا و معین و قتبان و حضرموت و حمیر از الفاو رد می شدند و به سمت نجران و از آنجا به الافلاج و سپس الیمامه و بعد نیز به طرف شرق یعنی خلیج و شمال به عراق و شام می رفتند.
«الفاو» یکی از نمادهای تعامل سازنده بین انسان و طبیعت است و نقش و نگارهای بسیاری متعلق به دوران قدیم و مقبره های غول پیکر با سازه های مشخص و همگام با نقش و نگارهای باستانی در «الفاو» وجود دارد. نمادها و آثار معماری فراوانی از منطقه کاروانسراها که در «الفاو» قرار داشته هنوز به چشم می خورد؛ از جمله محوطه باستانی با سیستم های آبیاری متنوع که کشفیات تاریخی و صخره نگاره های جذاب و دیدنی و کتیبه های باستانی فراوانی را در خود جای داده است.
نمایندگی سعودی در یونسکو تلاش گسترده ای برای ثبت این مناطق باستانی سعودی انجام داد. این اقدامات با هدایت «کمیسیون میراث ملی» و همکاری «کمیته ملی فرهنگ و علوم و آموزش» سعودی و مقامات محلی ریاض و «مرکز ملی افزایش پوشش گیاهی» و «دانشگاه ملک سعود» و «جامعه بومی» استان وادی الدواسر صورت گرفتند.

روستای «الفاو» پیشینه فرهنگی سترگ و جایگاه تاریخی دارد (واس)
کمیسیون میراث ملی سعودی تلاش های بی وقفه برای حفاظت از میراث فرهنگی پربار سعودی و معرفی آن در سطح داخلی و خارجی انجام می دهد تا روایتگر غنای تاریخ و فرهنگ این کشور به عنوان سکونتگاه تمدن های انسانی متعدد در طول تاریخ باشد.