نااميدى زنان لبنانی بعد از نایابی بوتاکس 

بوتاکس برای درمان انقباضات عضلانی کاربرد دارد

نااميدى زنان لبنانی بعد از نایابی بوتاکس 
TT

نااميدى زنان لبنانی بعد از نایابی بوتاکس 

نااميدى زنان لبنانی بعد از نایابی بوتاکس 

خبر نایابی ماده بوتاکس در لبنان مثل آوار روی سر برخی زنان لبنانی خراب شد و آنها در شبکه های اجتماعی با انتشار ویدیو از این خبر ابراز ناراحتی کردند.

شرکت های لبنانی به دنبال بحران ارزی و کاهش ارزش لیر در برابر دلار قادر به خریداری بوتاکس نیستند و به همین دلیل این ماده که کاربرد درمانی و گسترش قابل توجهی در کلینیک های زیبایی و مراکز پزشکی دیگر دارد نایاب شده است.

وزارت بهداشت لبنان واردکننده عمده بوتاکس است و آن را در اختیار بقیه موسسات و مراکز قرار می دهد. بوتاکس از جمله اقلام دارویی وارداتی توسط وزارت بهداشت است و صرفا کاربرد زیبایی ندارد.

بازار دارویی لبنان با بحران مواجه است و حالا بوتاکس به جمع اقلام دارویی نایاب در داروخانه ها پیوست و وزارت بهداشت لبنان خط اعتباری بانکی برای خرید آن ندارد. تزریق بوتاکس در درمان بیماری های متعدد موثر است و مثلا در درمان انقباضات عضلانی چانه و گردن و سردرد و غیره به کار می رود.

«وای چی؟»، «کی مشکل حل می شود؟»، «باورم نمی شود به این بحران رسیدیم!»، «مگر کریسمس بدون بوتاکس می شود؟» ... این برخی واکنش ها و کامنت های منتشر شده در شبکه های اجتماعی پس از انتشار خبر نایابی بوتاکس است. برخی از خانم های لبنانی باورشان نمی شود که دیگر نمی توانند چین و چروک صورتشان را صاف کنند تا سنشان کمتر به نظر برسد. این گروه برای رفع چروک صورت و پیشانی بوتاکس می کردند. 

عده ای دیگر نیز به محض انتشار خبر نایابی بوتاکس گوشی را برداشته تا ته و توی ماجرا را از پزشکان جراحی پلاستیک و زیبایی دربیاورند. این خبر به سرعت در شبکه های اجتماعی پیچید و توفان خبری شد تا جایی که ویدیوی دکتر رولان طعمه پزشک زیبایی توییتر و اینستگرام دست به دست شد. او در این ویدیو گفت «خبر نایابی بوتاکس شایعه نیست و حقیقت دارد» تا شاید تماس های تلفنی برای فهمیدن ماجرا کمتر شود.

دکتر طعمه به تمام خانم هایی که از این خبر نگران هستند توصیه کرده ضمن صبر به زیبایی باطنی توجه کنند تا مشکل نایابی بوتاکس رفع شود. دوریس دستیار پزشک در یک کلینیک زیبایی گفت «این خبر روز یکشنبه گذشته منتشر شد. دوشنبه صبح که از خواب بیدار شدم از پیام های صوتی و تماس های فراوانی که داشتم تعجب کردم».

او در گفتگو با الشرق الاوسط افزود «ده ها و صدها خانم تماس می گرفتند و می گفتند ماجرا چیست. برخی گریه می کردند و برخی دیگر داد می زدند و شوکه شده بودند؛ انگار مثلا فاجعه ای اتفاق افتاده است. یکی از خانم ها ساعت ۴ صبح برایم ویس گذاشته بود که بعد از شنیدن این خبر خواب از سرش پریده و زندگی بدون بوتاکس برایش قابل تصور نیست».

در زمانه فاصله اجتماعی و ملاقات در بالکن ها و کافی شاپ های خیابانی خبر بودن یا نبودن بوتاکس به سوژه اول خانم ها در آرایشگاه ها و کلینیک های زیبایی لبنان تبدیل شده است. همین خبر هم سوژه صحبت های تلفنی شده که «چه باید کرد؟» برخی خانم ها به فکر سفر به فرانسه و کانادا و ترکیه افتاده اند. آنها می گویند هر کس شیوه و روش خاصی در زندگی دارد و برای آنها که می توانند بوتاکس را حتی در بازار سیاه و دو برابر قیمت بخرند ترزیق بوتاکس یک اولویت است.

دکتر مروان نصر متخصص جراحی پلاستیک درباره دلایل نایابی بوتاکس گفت «این خبر درست است. وزارت بهداشت خط اعتباری بانکی برای خرید اقلام دارویی این چنینی از خارج کشور ندارد. از این رو بوتاکس کمیاب شده و این بحران شامل تمام داروها می شود».

دکتر نصر درباره پایان این بحران افزود «خریداران این ماده دارویی می گویند شاید فرجی در ماه ژانویه ۲۰۲۱ حاصل شود و بوتاکس از سوی وزارت بهداشت وارد و در بازار عرضه گردد. البته این مشکل ممکن است همین حالا هم تمام شود اما به شرطی که شرکت های خریدار بوتاکس آن را به طور مستقیم و نه از طریق وزارت بهداشت خریداری کنند. در چنین شرایطی هزینه بالاتر می رود چرا که بحران ارزی در کشور داریم و از سوی دیگر ارزش لیر به شدت کاهش یافته است. وزارت بهداشت به قیمت قدیم یعنی هر دلار ۱۵۰۰ لیر با واردکنندگان حساب می کند».

برخی متخصصان زیبایی می گویند بوتاکس از ۳ ماه پیش کمیاب شد و آنها در حال حاضر از ذخیره موجود استفاده می کنند.

دکتر نصر خاطر در گفتگو با الشرق الاوسط نشان کرد «اما پس از این بوتاکس نایاب خواهد شد و برخی پزشکان شاید از بوتاکس کره ای یا چینی و نه بوتاکس آمریکایی و نه انگلیسی سابق استفاده کنند». 

البته حالا حرف و حدیث ها در لبنان درباره خریدن بوتاکس از بازار سیاه بدون واسطه است. بوتاکس ساخت ترکیه در این شرایط گزینه مناسب است چون گفته می شود ماده ساخت ترکیه با بوتاکس آمریکایی یا انگلیسی مو نمی زند و پزشکان زیبایی می توانند به طور مستقیم آن را از خریدار اصلی و با همان قیمت بوتاکس های اروپایی و آمریکایی بخرند چون ترکیه و اروپایی ها از یک فرمول برای ساخت آن استفاده می کنند. 

دکتر نصر در این باره یاد آور شد «باید منتظر ماند و دید که آیا مشتریان از بوتاکس ترکیه ای راضی خواهند بود یا نه. سپس درباره خرید بیشتر بوتاکس از ترکیه تصمیم می گیریم».

از سوی دیگر، دکتر روی مطران به الشرق الاوسط گفت «بازار بوتاکس و فیلر کساد شده است. این مواد تزریقی مثل قبل در دسترس نیستند و تنها اقلام کره ای و چینی آنها در بازار است. برخی از پزشکان سرشناس نمی خواهند با استفاده از بوتاکس هایی که نتایجشان تضمین شده نیست اعتبار خود را زیر سوال ببرند».

او درباره کاهش محبوبیت بوتاکس و فیلر افزود «تقریبا استفاده از بوتاکس و فیلر ۵۰ درصد کاهش یافته است. امیدواریم چند روز آینده مشکل نایابی بوتاکس حل شود و مشتریان راضی شوند».

هزینه یک بار تزریق بوتاکس با افزایش قابل ملاحظه به یک میلیون و ۷۰۰ هزار لیر رسید. این رقم پیش از بحران ارزی حدود ۲۰۰ دلار معادل ۳۰۰ هزار لیره بود.



سعودی با ثبت ۸ سایت باستانی در یونسکو به هدف ۲۰۳۰ رسید



روستای الفاو هشتمین منطقه باستانی سعودی در فهرست یونسکو است (واس)
روستای الفاو هشتمین منطقه باستانی سعودی در فهرست یونسکو است (واس)
TT

سعودی با ثبت ۸ سایت باستانی در یونسکو به هدف ۲۰۳۰ رسید



روستای الفاو هشتمین منطقه باستانی سعودی در فهرست یونسکو است (واس)
روستای الفاو هشتمین منطقه باستانی سعودی در فهرست یونسکو است (واس)

هشتمین سایت باستانی سعودی در فهرست یونسکو (سازمان علمی و آموزشی و فرهنگی جهان) ثبت شد و بدین ترتیب سعودی به هدف سند چشم انداز ۲۰۳۰ رسید. منطقه باستانی الفاو واقع در جنوب ریاض روز شنبه (۲۷ جولای) در جریان چهل و ششمین نشست کمیته میراث جهانی در نیودلهی هند در فهرست یونسکو قرار گرفت.
منظر فرهنگی «الفاو» به عنوان هشتمین سایت فرهنگی بسیار ارزشمند میراث جهانی در فهرست یونسکو ثبت شد. شهر «هگرا» در العلا و «حی الطریف» در منطقه باستانی الدرعیه و منطقه تاریخی جده و هنرهای صخره نگاری در حائل و واحه احساء و منطقه فرهنگی «حمی» در نجران و منطقه حفاظت شده «عروق بنی معارض» در سعودی پیش از این در فهرست میراث فرهنگی یونسکو ثبت شده اند.
شاهزاده بدر بن عبد الله بن فرحان وزیر فرهنگ در اکانت خود در شبکه اجتماعی «اکس» گفت «وزارت فرهنگ با ثبت منطقه باستانی «الفاو» در فهرست میراث جهانی یونسکو به هدف سند چشم انداز ۲۰۳۰ که ثبت ۸ منطقه باستانی در یونسکو است رسید.
عملکرد موفق دست اندرکاران حوزه فرهنگ سعودی در ثبت مناطق باستانی و تاریخی این کشور در فهرست یونسکو در سال های گذشته باعث شد تا میراث طبیعی و زیست محیطی این کشور در کانون توجه جهان و گردشگران قرار بگیرد و نیز اقدامات متنوعی برای حفاظت از تنوع طبیعی و اجرای ابتکار عمل های خلاقانه در حوزه صیانت از محیط زیست اجرا شود.
وزیر فرهنگ سعودی گفت «این گام ثمره توجه گسترده ملک سلمان بن عبد العزیز خادم حرمین شریفین و شاهزاده محمد بن سلمان بن عبد العزیز ولیعهد و نخست وزیر به حوزه میراث ملی و فرهنگی است».
او افزود «ثبت مناطق باستانی و فرهنگی به عنوان میراث ملموس و ناملموس یونسکو بیانگر پیشینه ژرف تاریخی و نقش پیشروی سعودی برای حفاظت از میراث مشترک جهانی در قالب سند چشم انداز ۲۰۳۰ است. در این سند بر اهمیت افتخار به هویت ملی که میراث ملی بوده تاکید شده است.

روستای «الفاو» سکونتگاه بسیاری از سلسله های پادشاهی و تمدن های کهن (واس)
شاهزاده بدر بن عبد الله بن فرحان یادآور شد «سعودی به اهمیت میراث ملی و فرهنگی و صیانت از آن و اطلاع رسانی در مورد آن در سطح بین المللی پی برده است و این اقدامات می تواند بستر محکمی برای حال و نقشه راهی برای کار و فعالیت آینده فراهم کند».
وزیر فرهنگ سعودی توضیح داد «این وزارتخانه به تلاش برای توسعه و توجه به میراث ملی و مطرح کردن آن در سطح جهان ادامه می دهد تا این سایت های باستانی پایدار بمانند و به نسل های بعدی منتقل شوند».
منطقه «الفاو» در محوطه ۲.۵۰ کیلومتر مربع در اطراف ربع الخالی در استان وادی الدواسر در جنوب منطقه ریاض قرار دارد و یک منطقه حائل ۲۷۵ کیلومتر مربعی دور تا دور آن را گرفته است. «الفاو» یک گذرگاه تنگ بین بیابان ربع الخالی و رشته کوه های طویق است. «الفاو» پایتخت نخستین پادشاهی کنده بوده و نقش و موقعیت برجسته ای در شبه جزیره عرب از نیمه قرن اول قبل از میلاد تا اوایل قرن چهارم میلادی داشت. این منطقه با توجه به پیشینه تاریخی و باستانی از جمله بزرگ ترین و شناخته شده ترین مقاصد باستانی در سعودی و یکی از مهم ترین مناطق تاریخی در جهان است.

روستای «الفاو» پایتخت پادشاهی کهن کنده در شبه جزیره عرب بوده است (واس)
منطقه الفاو در قدیم مرکز تجاری مهم و محل تردد کاروان های فلزات و غلات و پارچه بوده است. کاروان ها از مقصد پادشاهی سبا و معین و قتبان و حضرموت و حمیر از الفاو رد می شدند و به سمت نجران و از آنجا به الافلاج و سپس الیمامه و بعد نیز به طرف شرق یعنی خلیج و شمال به عراق و شام می رفتند.
«الفاو» یکی از نمادهای تعامل سازنده بین انسان و طبیعت است و نقش و نگارهای بسیاری متعلق به دوران قدیم و مقبره های غول پیکر با سازه های مشخص و همگام با نقش و نگارهای باستانی در «الفاو» وجود دارد. نمادها و آثار معماری فراوانی از منطقه کاروانسراها که در «الفاو» قرار داشته هنوز به چشم می خورد؛ از جمله محوطه باستانی با سیستم های آبیاری متنوع که کشفیات تاریخی و صخره نگاره های جذاب و دیدنی و کتیبه های باستانی فراوانی را در خود جای داده است.
نمایندگی سعودی در یونسکو تلاش گسترده ای برای ثبت این مناطق باستانی سعودی انجام داد. این اقدامات با هدایت «کمیسیون میراث ملی» و همکاری «کمیته ملی فرهنگ و علوم و آموزش» سعودی و مقامات محلی ریاض و «مرکز ملی افزایش پوشش گیاهی» و «دانشگاه ملک سعود» و «جامعه بومی» استان وادی الدواسر صورت گرفتند.

روستای «الفاو» پیشینه فرهنگی سترگ و جایگاه تاریخی دارد (واس)
کمیسیون میراث ملی سعودی تلاش های بی وقفه برای حفاظت از میراث فرهنگی پربار سعودی و معرفی آن در سطح داخلی و خارجی انجام می دهد تا روایتگر غنای تاریخ و فرهنگ این کشور به عنوان سکونتگاه تمدن های انسانی متعدد در طول تاریخ باشد.