دولت سعودی بر رد قاطع تروریسم در همه اشکال آن تأکید کرد

به ریاست خادم حرمین شریفین

دولت سعودی بر رد قاطع تروریسم در همه اشکال آن تأکید کرد
TT

دولت سعودی بر رد قاطع تروریسم در همه اشکال آن تأکید کرد

دولت سعودی بر رد قاطع تروریسم در همه اشکال آن تأکید کرد

هیئت دولت سعودی بر رد قاطع تروریسم در همه اشکال آن تأکید کرد و بار دیگر، ضمن محکومیت شدید دو انفجار انتحاری در مرکز بغداد پایتخت عراق، از ایستادگی و همبستگی با کشور برادر عراق در برابر آنچه امنیت و ثبات آن را تهدید می‌کند، خبر داد. 
این اظهارات در نشست مجازی هفتگی شورای وزیران سعودی به‌ریاست خادم حرمین شریفین ملک سلمان بن عبدالعزیز مطرح شد. 
در آغاز این نشست، شورای وزیران تصویب برنامه راهبردی صندوق سرمایه‌گذاری عمومی برای پنج سال آینده را عاملی مهم در تحقق آرمان‌های اقتصادی سعودی و بهبود کیفیت زندگی، تحقق توسعهٔ پایدار در همهٔ زمینه‌های سنتی و مدرن، تکمیل پروژه‌های سرمایه‌گذاری کلان در کشور، تقویت این صندوق به عنوان یک صندوق فعال در سرمایه‌گذاری و مدیریت سرمایه در بازارهای مختلف دانست. 
ماجد القصبی سرپرست وزارت اطلاع‌رسانی سعودی پس از پایان این نشست در گفتگو با خبرگزاری سعودی (واس) اظهار کرد: شورای وزیران آخرین تحولات مربوط به انتشار ویروس کرونا در داخل و خارج از کشور و آخرین آمار ابتلا در سعودی و گزارش‌های مربوط به تلاش‌های نهادهای مربوطه برای افزایش تدابیر پیشگیرانه و تهیهٔ لوازم بهداشتی مورد نیاز شهروندان و افراد مقیم را بررسی کرد. 
به گفته القصبی، شورای وزیران به پیشرفت سعودی در تلاش‌های دانشگاهی برای ارائهٔ پژوهش‌های مربوط به ویروس کرونا و کسب رتبهٔ نخست عربی و رتبهٔ ۱۴ جهانی و رتبهٔ ۱۲ گروه بیست اشاره کرد و آن را نشان از توجه رهبری کشور به آموزش و پژوهش‌های علمی دانست. 
وزیر اطلاع‌رسانی سعودی اضافه کرد: شورای وزیران همچنین از تلاش‌های نیروهای امنیتی برای مبارزه با قاچاقچیان مواد مخدر و حمایت از افراد جامعه در برابر مواد مخدر تقدیر و در این رابطه به کشف ۲۰ میلیون قرص آمفتامین که قاچاقچیان قصد داشتند وارد سعودی کنند، اشاره کرد.



گسترده‌ترین عملیات تخلیه اسرائیل در غزه طی ماه‌های اخیر؛ ترامپ به دنبال آتش‌بس است


فلسطینی‌ای در حال فریاد هنگام تشییع اعضای خانواده‌اش که در حمله هوایی اسرائیل در خان‌یونس کشته شدند، در روز یکشنبه (رویترز)
فلسطینی‌ای در حال فریاد هنگام تشییع اعضای خانواده‌اش که در حمله هوایی اسرائیل در خان‌یونس کشته شدند، در روز یکشنبه (رویترز)
TT

گسترده‌ترین عملیات تخلیه اسرائیل در غزه طی ماه‌های اخیر؛ ترامپ به دنبال آتش‌بس است


فلسطینی‌ای در حال فریاد هنگام تشییع اعضای خانواده‌اش که در حمله هوایی اسرائیل در خان‌یونس کشته شدند، در روز یکشنبه (رویترز)
فلسطینی‌ای در حال فریاد هنگام تشییع اعضای خانواده‌اش که در حمله هوایی اسرائیل در خان‌یونس کشته شدند، در روز یکشنبه (رویترز)

در حالی که وضعیت جنگی در نوار غزه همچنان ادامه دارد، ارتش اسرائیل روز یکشنبه دستور به بزرگ‌ترین عملیات تخلیه طی ماه‌های اخیر داد. این تخلیه مناطق وسیعی از شهر غزه و شمال آن، به‌ویژه محله‌های الزيتون، الصبرة، التفاح و الدرج را در بر می‌گیرد. ارتش از ساکنان خواسته فوراً به منطقه المواصی در جنوب منتقل شوند.

این دستور با استفاده از شبکه‌های اجتماعی و پخش اعلامیه از طریق پهپادها اعلام شد و شامل گسترش تخلیه مناطق پیشین مانند جبالیا البلد، الزرقاء و أبو إسكندر نیز می‌شود. منابع محلی گفته‌اند بسیاری از مردم نمی‌دانند کجا باید بروند، زیرا مناطق غربی غزه نیز از آوارگان پر شده است.

فلسطینی مجروح در حمله هوایی، در بیمارستان ناصر در خان‌یونس واقع در جنوب غزه، با پیکر برادرش که در همان حمله کشته شد، وداع می‌کند (رویترز)

ارتش اسرائیل اعلام کرده قصد دارد وارد عمق شهر غزه و حتی غرب آن شود. اگرچه منطقه المواصی به‌عنوان منطقه انسانی اعلام شده، اما در آنجا هم ارتش اسرائیل حاضر است و گه‌گاه تیراندازی یا بمباران‌هایی صورت می‌گیرد.

احتمال توافق جزئی

با وجود ادامه خشونت‌ها، تلاش‌ها برای آتش‌بس ادامه دارد. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در پیامی خواستار تلاش برای دستیابی به توافق آتش‌بس شد. منابع فلسطینی به «الشرق الأوسط» گفته‌اند که احتمال رسیدن به توافقی جزئی در چارچوب طرح پیشنهادی فرستاده آمریکایی، استیو ویتکوف، وجود دارد.

فلسطینی‌ای در کنار پیکر کودکان کشته‌شده در حمله هوایی اسرائیل به خانه‌ای در شهر غزه پیش از مراسم تشییع در روز یکشنبه (رویترز)

این منابع افزودند مقاومت فلسطینی خواستار ضمانت اجرای کامل دوره ۶۰ روزه آتش‌بس بدون نقض آن توسط اسرائیل، و توزیع آزادسازی گروگان‌ها طی روزهای آتش‌بس هستند. همچنین تأکید شده که پروتکل‌های انسانی توافق پیشین در ژانویه ۲۰۲۵ باید رعایت شود؛ موضوعی که اسرائیل در آن زمان به‌طور کامل پایبند نبود.

بن‌بست در مذاکرات و لجبازی اسرائیل

منابع نزدیک به حماس می‌گویند: «رسیدن به توافق ممکن است اگر اسرائیل به خواسته‌های منطقی پاسخ مثبت دهد». به گفته آن‌ها، حماس پیشنهادات متعددی داده، اما هر بار بنیامین نتانیاهو آن را رد کرده و مسیر مذاکرات را مختل کرده است.

منابع تأکید کردند که «حماس» مایل به دستیابی به توافق برای توقف کشتار و محاصره در غزه است، اما نمی‌پذیرد تحت عنوان توافقی «تسلیم‌شده» عمل کند. آن‌ها همچنین از دولت ترامپ خواستند فشار بیشتری بر اسرائیل وارد کند.

پیش‌بینی شده که در صورت پیشرفت گفت‌وگوها، طی روزهای آینده دور جدیدی از مذاکرات در دوحه یا قاهره با حضور هیأت‌های حماس، اسرائیل، میانجی‌ها و نماینده آمریکا برگزار شود.

ترور ابوعمر السوری

در تحولی مرتبط، ارتش اسرائیل جمعه‌شب موفق به ترور «حکم العیسی» معروف به «أبو عمر السوری»، یکی از فرماندهان ارشد «کتائب القسام» شد. وی از نزدیکان محمد الضیف، فرمانده شهید القسام، بود. اسرائیل همچنین چندین فرمانده دیگر از حماس، جهاد اسلامی و گروه‌های مقاومت دیگر را هدف قرار داده است.

با کاهش درگیری مستقیم بین ایران و اسرائیل، تمرکز ارتش اسرائیل بار دیگر بر نوار غزه افزایش یافته و حملات زمینی، هوایی و عملیات‌های هدفمند شدت گرفته‌اند.