حیات الفهد به الشرق الاوسط: «مارگارت» نقطه التقای فرهنگ عربی و غربی است

حیات الفهد به الشرق الاوسط: «مارگارت» نقطه التقای فرهنگ عربی و غربی است
TT

حیات الفهد به الشرق الاوسط: «مارگارت» نقطه التقای فرهنگ عربی و غربی است

حیات الفهد به الشرق الاوسط: «مارگارت» نقطه التقای فرهنگ عربی و غربی است

حیات الفهد بازیگر کویتی در سریال «مارگارت» نقش یک بانوی اشرافی عربی بریتانیایی را بازی می کند. این سریال در ماه رمضان امسال پخش می شود.

او می گوید که سریال «مارگارت» درباره وجوه مشترک و بررسی دو فرهنگ عربی و بریتانیایی است. مارگارت یک بانوی سختگیر است که آداب و رسوم غربی و عربی را یکجا جمع کرده. او گرفتار مشکلات و چالش های متعددی در سریال می شود و مخاطبان را به دهه هفتاد میلادی می برد.

الفهد در گفتگو با الشرق الاوسط خاطر نشان کرد «استایل مارگارت الهام گرفته از استایل ملکه بریتانیا است. تمام زنان از استایل و شیک پوشی ملکه الیزابت خوششان می آید و اینکه چطور ملکه الیزابت آداب و رسوم گذشته را حفظ کرده است».

این بازیگر شناخته شده یاد آور شد «مارگارت یک داستان تخیلی است و سرگذشت شخصیت واقعی نیست و به هیچ چهره یا فرد حقیقی اشاره ندارد».

او اظهار کرد «خیلی از زنان در کشورهای عربی مثل مارگارت هستند».

حیات الفهد درباره ویژگی سریال مارگارت افزود «موضوع جدیدی در این سریال مطرح شده و آن بررسی نقاط مشترک بین دو فرهنگ به شدت متفاوت از نظر ظاهر و مضمون است. این سریال به بررسی مسائل متعدد و مهمی می پردازد که در دو فرهنگ مشترک هستند. برخی از این مسائل عجیب و غریب هستند و تا کنون به آنها اشاره نشده است».

الفهد معتقد است که شخصیت مارگارت که سالیان سال در لندن زندگی کرده گویای «دلبستگی شدید خلیجی ها به ویژه کویتی ها به شهر لندن» است. بازگشت مارگارت به کویت به مذاق اعضای خانواده اش خوش نیامد و آنها در قسمت های اول سریال در صدد انتقام از او برمی آیند و از مارگارت متنفر می شوند اما گویا اتفاقات دیگری پشت پرده است که رفته رفته در قسمت های بعدی مشخص می شود.

قسمت اول سریال با قهرمانان فیلم شروع شد که درباره سرگذشت مارگارت حرف می زدند. پدربزرگ مارگارت بریتانیایی و پدر همسرش کویتی بوده اند و یک بیزنس مشترک درباره اسب سواری داشتند. ازدواج مارگارت هم یک معامله بود. همه می خواهند او را از سر راه بردارند اما موفق نمی شوند و مارگارت با هوش و ذکاوت فوق العاده مغز متفکر خانواده می شود. او زن دوم است و به شوهرش حتی از زن اولش نزدیک تر می شود. این فیلم رویدادهای دوره ای است که در آن چند همسری رواج داشته.

حیات الفهد درباره اینکه چرا خیلی از سریال های رمضانی خلیجی اتفاقات دهه های گذشته را بازگو می کنند گفت «مردم دوست دارند در کل به گذشته برگردند و دوست دارند فیلم هایی درباره اتفاقات گذشته نگاه کنند».

این بازیگر کویتی توضیح داد «نه تنها بزرگسالان بلکه جوانان و کودکان هم دوست دارند فیلم درباره دوران گذشته ببینند چون جوانان آشنایی چندانی با آن دوران ندارند و رویدادها برایشان جالب و بسیار متفاوت از اتفاقات کنونی است».

حیات الفهد در ماه رمضان پارسال نقش اول سریال «ام هارون» را بازی کرد. ام هارون جنجال فراوانی به پا کرد چون برخی معتقد بودند که سریال به مسائل و مشکلات یهودیان پرداخته است. الفهد امسال در سریال «مارگارت»‌ آداب و رسوم و فرهنگ ها را از دو زاویه متفاوت عربی و بریتانیایی به تصویر می کشد.
سریال مارگارت ۳۰ قسمت و ساخته باسل الخطیب است. علی و محمد شمس فیلم نامه نویس هستند. نقش های اصلی مارگارت را حیات الفهد و حسن البلام و هبه الدری و بشار الشطی و حمد العمانی و لیالی دهراب و نور و ریم ارحمه و نور الشیخ بازی می کنند.
مارگارت از همان قسمت اول با اغلب شخصیت های سریال به نوعی ارتباط پیدا می کند.



سعودی با ثبت ۸ سایت باستانی در یونسکو به هدف ۲۰۳۰ رسید



روستای الفاو هشتمین منطقه باستانی سعودی در فهرست یونسکو است (واس)
روستای الفاو هشتمین منطقه باستانی سعودی در فهرست یونسکو است (واس)
TT

سعودی با ثبت ۸ سایت باستانی در یونسکو به هدف ۲۰۳۰ رسید



روستای الفاو هشتمین منطقه باستانی سعودی در فهرست یونسکو است (واس)
روستای الفاو هشتمین منطقه باستانی سعودی در فهرست یونسکو است (واس)

هشتمین سایت باستانی سعودی در فهرست یونسکو (سازمان علمی و آموزشی و فرهنگی جهان) ثبت شد و بدین ترتیب سعودی به هدف سند چشم انداز ۲۰۳۰ رسید. منطقه باستانی الفاو واقع در جنوب ریاض روز شنبه (۲۷ جولای) در جریان چهل و ششمین نشست کمیته میراث جهانی در نیودلهی هند در فهرست یونسکو قرار گرفت.
منظر فرهنگی «الفاو» به عنوان هشتمین سایت فرهنگی بسیار ارزشمند میراث جهانی در فهرست یونسکو ثبت شد. شهر «هگرا» در العلا و «حی الطریف» در منطقه باستانی الدرعیه و منطقه تاریخی جده و هنرهای صخره نگاری در حائل و واحه احساء و منطقه فرهنگی «حمی» در نجران و منطقه حفاظت شده «عروق بنی معارض» در سعودی پیش از این در فهرست میراث فرهنگی یونسکو ثبت شده اند.
شاهزاده بدر بن عبد الله بن فرحان وزیر فرهنگ در اکانت خود در شبکه اجتماعی «اکس» گفت «وزارت فرهنگ با ثبت منطقه باستانی «الفاو» در فهرست میراث جهانی یونسکو به هدف سند چشم انداز ۲۰۳۰ که ثبت ۸ منطقه باستانی در یونسکو است رسید.
عملکرد موفق دست اندرکاران حوزه فرهنگ سعودی در ثبت مناطق باستانی و تاریخی این کشور در فهرست یونسکو در سال های گذشته باعث شد تا میراث طبیعی و زیست محیطی این کشور در کانون توجه جهان و گردشگران قرار بگیرد و نیز اقدامات متنوعی برای حفاظت از تنوع طبیعی و اجرای ابتکار عمل های خلاقانه در حوزه صیانت از محیط زیست اجرا شود.
وزیر فرهنگ سعودی گفت «این گام ثمره توجه گسترده ملک سلمان بن عبد العزیز خادم حرمین شریفین و شاهزاده محمد بن سلمان بن عبد العزیز ولیعهد و نخست وزیر به حوزه میراث ملی و فرهنگی است».
او افزود «ثبت مناطق باستانی و فرهنگی به عنوان میراث ملموس و ناملموس یونسکو بیانگر پیشینه ژرف تاریخی و نقش پیشروی سعودی برای حفاظت از میراث مشترک جهانی در قالب سند چشم انداز ۲۰۳۰ است. در این سند بر اهمیت افتخار به هویت ملی که میراث ملی بوده تاکید شده است.

روستای «الفاو» سکونتگاه بسیاری از سلسله های پادشاهی و تمدن های کهن (واس)
شاهزاده بدر بن عبد الله بن فرحان یادآور شد «سعودی به اهمیت میراث ملی و فرهنگی و صیانت از آن و اطلاع رسانی در مورد آن در سطح بین المللی پی برده است و این اقدامات می تواند بستر محکمی برای حال و نقشه راهی برای کار و فعالیت آینده فراهم کند».
وزیر فرهنگ سعودی توضیح داد «این وزارتخانه به تلاش برای توسعه و توجه به میراث ملی و مطرح کردن آن در سطح جهان ادامه می دهد تا این سایت های باستانی پایدار بمانند و به نسل های بعدی منتقل شوند».
منطقه «الفاو» در محوطه ۲.۵۰ کیلومتر مربع در اطراف ربع الخالی در استان وادی الدواسر در جنوب منطقه ریاض قرار دارد و یک منطقه حائل ۲۷۵ کیلومتر مربعی دور تا دور آن را گرفته است. «الفاو» یک گذرگاه تنگ بین بیابان ربع الخالی و رشته کوه های طویق است. «الفاو» پایتخت نخستین پادشاهی کنده بوده و نقش و موقعیت برجسته ای در شبه جزیره عرب از نیمه قرن اول قبل از میلاد تا اوایل قرن چهارم میلادی داشت. این منطقه با توجه به پیشینه تاریخی و باستانی از جمله بزرگ ترین و شناخته شده ترین مقاصد باستانی در سعودی و یکی از مهم ترین مناطق تاریخی در جهان است.

روستای «الفاو» پایتخت پادشاهی کهن کنده در شبه جزیره عرب بوده است (واس)
منطقه الفاو در قدیم مرکز تجاری مهم و محل تردد کاروان های فلزات و غلات و پارچه بوده است. کاروان ها از مقصد پادشاهی سبا و معین و قتبان و حضرموت و حمیر از الفاو رد می شدند و به سمت نجران و از آنجا به الافلاج و سپس الیمامه و بعد نیز به طرف شرق یعنی خلیج و شمال به عراق و شام می رفتند.
«الفاو» یکی از نمادهای تعامل سازنده بین انسان و طبیعت است و نقش و نگارهای بسیاری متعلق به دوران قدیم و مقبره های غول پیکر با سازه های مشخص و همگام با نقش و نگارهای باستانی در «الفاو» وجود دارد. نمادها و آثار معماری فراوانی از منطقه کاروانسراها که در «الفاو» قرار داشته هنوز به چشم می خورد؛ از جمله محوطه باستانی با سیستم های آبیاری متنوع که کشفیات تاریخی و صخره نگاره های جذاب و دیدنی و کتیبه های باستانی فراوانی را در خود جای داده است.
نمایندگی سعودی در یونسکو تلاش گسترده ای برای ثبت این مناطق باستانی سعودی انجام داد. این اقدامات با هدایت «کمیسیون میراث ملی» و همکاری «کمیته ملی فرهنگ و علوم و آموزش» سعودی و مقامات محلی ریاض و «مرکز ملی افزایش پوشش گیاهی» و «دانشگاه ملک سعود» و «جامعه بومی» استان وادی الدواسر صورت گرفتند.

روستای «الفاو» پیشینه فرهنگی سترگ و جایگاه تاریخی دارد (واس)
کمیسیون میراث ملی سعودی تلاش های بی وقفه برای حفاظت از میراث فرهنگی پربار سعودی و معرفی آن در سطح داخلی و خارجی انجام می دهد تا روایتگر غنای تاریخ و فرهنگ این کشور به عنوان سکونتگاه تمدن های انسانی متعدد در طول تاریخ باشد.