ایناس الشهوان به عنوان سومین سفیر زن سعودی در حضور خادم حرمین شریفین سوگند خورد

ایناس الشهوان به عنوان سومین سفیر زن سعودی در حضور خادم حرمین شریفین سوگند خورد
TT

ایناس الشهوان به عنوان سومین سفیر زن سعودی در حضور خادم حرمین شریفین سوگند خورد

ایناس الشهوان به عنوان سومین سفیر زن سعودی در حضور خادم حرمین شریفین سوگند خورد

ایناس الشهوان پنجشنبه (۲۲ آوریل) به عنوان سفیر سعودی در سوئد و ایسلند سوگند یاد کرد.

مراسم ادای سوگند با حضور ملک سلمان بن عبد العزیز خادم حرمین شریفین و شاهزاده محمد بن سلمان ولیعهد و معاون رئیس شورای وزیران و وزیر دفاع سعودی برگزار شد.

ایناس الشهوان سومین زن سعودی است که به عنوان سفیر منصوب شد.

شاهدخت ریما بنت بندر بن سلطان سفیر سعودی در آمریکا و آمال المعلمی سفیر سعودی در نروژ هستند.

مراسم ادای سوگند ایناس الشهوان با حضور ملک سلمان بن عبد العزیز و شاهزاده محمد بن سلمان ولیعهد سعودی از طریق ویدیو کنفرانس برگزار شد.

جمعی از سفیران سعودی که به تازگی منصوب شده اند در مراسم شرکت کردند.
الشهوان در ۲۰۰۷ به کادر وزارت خارجه سعودی پیوست. او اولین زن دیپلمات است که به عنوان سفیر فعالیت می کند و قبل از این نیز پست های متعددی همچون دستیار معاون سیاسی وزارت خارجه داشته است.
ایناس الشهوان اولین زنی است که سمت مدیر معاونت سیاسی و اقتصادی وزارت خارجی را داشته. او ریاست شماری از پرونده های سیاسی مهم را عهده دار بوده و به عنوان نماینده سعودی در مناسبت ها و همایش های متعدد منطقه ای و بین المللی شرکت کرد.

او یکی از مسئولان مهارت آموزی تعدادی از کارکنان وزارت خارجه و نهادهای دولتی دیگر بوده و به عنوان استاد و راهنمای کارآموزان در جلسات و کلاس های متنوع در حوزه روابط بین الملل شرکت کرده است.

الشهوان که کارشناسی ارشد روابط بین الملل از استرالیا دارد عضو اولین گروه برنامه رهبران آینده بود. این برنامه در ۲۰۱۷ توسط وزارت خارجه سعودی اجرا شد. ایناس الشهوان مدرک برنامه رهبران نوظهور دانشگاه هاروارد را گرفته است.
همچنین در این مراسم شاهزاده سعود بن عبد المحسن بن عبد العزیز به عنوان سفیر سعودی در پرتغال و عبد الله العنزی به عنوان سفیر سعودی در پادشاهی عمان و عبد الله الرشید به عنوان سفیر سعودی در جمهوری چک و سامی السدحان به عنوان سفیر سعودی در کره جنوبی و سعید سویعد به عنوان سفیر سعودی در ترکمنستان و عطا الله بن زاید به عنوان سفیر سعودی در جمهوری کومور و ولید الرشیدان به عنوان سفیر سعودی در جمهوری تاجیکستان و ابراهیم الراضی به عنوان سفیر سعودی در قرقیزستان و فیصل حفظی به عنوان سفیر سعودی در آلبانی و خالد السلمان به عنوان سفیر سعودی در کنیا و فیصل البقمی به عنوان سفیر سعودی در أفغانستان و فیصل الحربی به عنوان سفیر سعودی در کوبا و عامر الشهری به عنوان سفیر سعودی در چاد و فهد الدوسری به عنوان سفیر سعودی در بورکینافاسو سوگند یاد کردند.
شاهزاده فیصل بن فرحان وزیر خارجه سعودی در این مراسم حضور داشت.



گسترده‌ترین عملیات تخلیه اسرائیل در غزه طی ماه‌های اخیر؛ ترامپ به دنبال آتش‌بس است


فلسطینی‌ای در حال فریاد هنگام تشییع اعضای خانواده‌اش که در حمله هوایی اسرائیل در خان‌یونس کشته شدند، در روز یکشنبه (رویترز)
فلسطینی‌ای در حال فریاد هنگام تشییع اعضای خانواده‌اش که در حمله هوایی اسرائیل در خان‌یونس کشته شدند، در روز یکشنبه (رویترز)
TT

گسترده‌ترین عملیات تخلیه اسرائیل در غزه طی ماه‌های اخیر؛ ترامپ به دنبال آتش‌بس است


فلسطینی‌ای در حال فریاد هنگام تشییع اعضای خانواده‌اش که در حمله هوایی اسرائیل در خان‌یونس کشته شدند، در روز یکشنبه (رویترز)
فلسطینی‌ای در حال فریاد هنگام تشییع اعضای خانواده‌اش که در حمله هوایی اسرائیل در خان‌یونس کشته شدند، در روز یکشنبه (رویترز)

در حالی که وضعیت جنگی در نوار غزه همچنان ادامه دارد، ارتش اسرائیل روز یکشنبه دستور به بزرگ‌ترین عملیات تخلیه طی ماه‌های اخیر داد. این تخلیه مناطق وسیعی از شهر غزه و شمال آن، به‌ویژه محله‌های الزيتون، الصبرة، التفاح و الدرج را در بر می‌گیرد. ارتش از ساکنان خواسته فوراً به منطقه المواصی در جنوب منتقل شوند.

این دستور با استفاده از شبکه‌های اجتماعی و پخش اعلامیه از طریق پهپادها اعلام شد و شامل گسترش تخلیه مناطق پیشین مانند جبالیا البلد، الزرقاء و أبو إسكندر نیز می‌شود. منابع محلی گفته‌اند بسیاری از مردم نمی‌دانند کجا باید بروند، زیرا مناطق غربی غزه نیز از آوارگان پر شده است.

فلسطینی مجروح در حمله هوایی، در بیمارستان ناصر در خان‌یونس واقع در جنوب غزه، با پیکر برادرش که در همان حمله کشته شد، وداع می‌کند (رویترز)

ارتش اسرائیل اعلام کرده قصد دارد وارد عمق شهر غزه و حتی غرب آن شود. اگرچه منطقه المواصی به‌عنوان منطقه انسانی اعلام شده، اما در آنجا هم ارتش اسرائیل حاضر است و گه‌گاه تیراندازی یا بمباران‌هایی صورت می‌گیرد.

احتمال توافق جزئی

با وجود ادامه خشونت‌ها، تلاش‌ها برای آتش‌بس ادامه دارد. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در پیامی خواستار تلاش برای دستیابی به توافق آتش‌بس شد. منابع فلسطینی به «الشرق الأوسط» گفته‌اند که احتمال رسیدن به توافقی جزئی در چارچوب طرح پیشنهادی فرستاده آمریکایی، استیو ویتکوف، وجود دارد.

فلسطینی‌ای در کنار پیکر کودکان کشته‌شده در حمله هوایی اسرائیل به خانه‌ای در شهر غزه پیش از مراسم تشییع در روز یکشنبه (رویترز)

این منابع افزودند مقاومت فلسطینی خواستار ضمانت اجرای کامل دوره ۶۰ روزه آتش‌بس بدون نقض آن توسط اسرائیل، و توزیع آزادسازی گروگان‌ها طی روزهای آتش‌بس هستند. همچنین تأکید شده که پروتکل‌های انسانی توافق پیشین در ژانویه ۲۰۲۵ باید رعایت شود؛ موضوعی که اسرائیل در آن زمان به‌طور کامل پایبند نبود.

بن‌بست در مذاکرات و لجبازی اسرائیل

منابع نزدیک به حماس می‌گویند: «رسیدن به توافق ممکن است اگر اسرائیل به خواسته‌های منطقی پاسخ مثبت دهد». به گفته آن‌ها، حماس پیشنهادات متعددی داده، اما هر بار بنیامین نتانیاهو آن را رد کرده و مسیر مذاکرات را مختل کرده است.

منابع تأکید کردند که «حماس» مایل به دستیابی به توافق برای توقف کشتار و محاصره در غزه است، اما نمی‌پذیرد تحت عنوان توافقی «تسلیم‌شده» عمل کند. آن‌ها همچنین از دولت ترامپ خواستند فشار بیشتری بر اسرائیل وارد کند.

پیش‌بینی شده که در صورت پیشرفت گفت‌وگوها، طی روزهای آینده دور جدیدی از مذاکرات در دوحه یا قاهره با حضور هیأت‌های حماس، اسرائیل، میانجی‌ها و نماینده آمریکا برگزار شود.

ترور ابوعمر السوری

در تحولی مرتبط، ارتش اسرائیل جمعه‌شب موفق به ترور «حکم العیسی» معروف به «أبو عمر السوری»، یکی از فرماندهان ارشد «کتائب القسام» شد. وی از نزدیکان محمد الضیف، فرمانده شهید القسام، بود. اسرائیل همچنین چندین فرمانده دیگر از حماس، جهاد اسلامی و گروه‌های مقاومت دیگر را هدف قرار داده است.

با کاهش درگیری مستقیم بین ایران و اسرائیل، تمرکز ارتش اسرائیل بار دیگر بر نوار غزه افزایش یافته و حملات زمینی، هوایی و عملیات‌های هدفمند شدت گرفته‌اند.