تأکید سعودی بر رعایت پروتکلهای بهداشتی در آستانه عید فطرhttps://persian.aawsat.com/home/article/2952681/%D8%AA%D8%A3%DA%A9%DB%8C%D8%AF-%D8%B3%D8%B9%D9%88%D8%AF%DB%8C-%D8%A8%D8%B1-%D8%B1%D8%B9%D8%A7%DB%8C%D8%AA-%D9%BE%D8%B1%D9%88%D8%AA%DA%A9%D9%84%E2%80%8C%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%A8%D9%87%D8%AF%D8%A7%D8%B4%D8%AA%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D8%A2%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86%D9%87-%D8%B9%DB%8C%D8%AF-%D9%81%D8%B7%D8%B1
تأکید سعودی بر رعایت پروتکلهای بهداشتی در آستانه عید فطر
نوسان منحنی اپیدمی در سه ماه اخیر ادامه دارد
جده: اسماء الغابری
TT
TT
تأکید سعودی بر رعایت پروتکلهای بهداشتی در آستانه عید فطر
وزارت بهداشت سعودی گفت که منحنی اپیدمیولوژیک ابتلا به کرونا به مدت سه ماه در یک نوسان قرار داشتهاست که این امر مستلزم تعهد مداوم و پیروی از اقدامات پیشگیرانه برای محدود کردن این ویروس است.
محمد العبدالعالی روز یکشنبه در جریان کنفرانس مطبوعاتی ویژه تحولات کرونا گفت: «روزهای آینده بسیار مهم هستند و ما باید مراقب آنها باشیم و از پروتکلهای بهداشتی پیروی کنیم، امیدوارین آمار مبتلایان در ده روز پایانی ماه رمضان و روزهای عید افزایش نیابد».
العبدالعالی اظهار کرد که کسانی که از کرونا بهبود مییابند دارای ایمنی طبیعی هستند که تا یک دوره ۶ ماهه ادامه دارد و این دلیل موکول کردن دوز واکسن به این دوره است.
وی توضیح داد که این دوره تصادفی نیست، بلکه نتیجه مطالعات گستردهای است که در زمینه مصونیت بهبودیافتگان انجام شدهاست.
همزمان، وزارت بهداشت سعودی از ثبت ۹۳۷ مبتلای دیگر خبر داد و آمار مبتلایان به ۴۱۹ هزار و ۳۴۸ بیمار رسید که از این مجموع ۹ هزار و ۷۰۵ بیمار بستری و تحت درمان هستند.
تعداد بیماران بدحال کرونا در سعودی هم به یکهزار و ۳۵۱ نفر رسید. تعداد بیماران بهبود یافته پس از بهبودی حال یکهزار و ۱۲۰ دیگر در ۲۴ ساعت گذشته، ۴۰۲ هزار و ۶۶۴ نفر گزارش شد. آمار فوتیها هم پس از مرگ ۱۱ بیمار دیگر ۶ هزار و ۹۷۹ بیمار اعلام شد.
گزارش روزانه وزارت بهداشت، نشان میدهد که تا کنون نزدیک به ۹ میلیون و ۵۶ هزار دوز واکسن کرونا در این کشور تزریق شدهاست.
از سوی دیگر، وزارت امور اسلامی و ارشاد سعودی در پی شناسایی ۱۸ مورد کرونا در میان نمازگزاران، ۱۸ مسجد را در ۵ منطقه این کشور تعطیل کرد.
حملات هوایی واشنگتن حوثیها را به اختفا و جابجایی مجبور کردhttps://persian.aawsat.com/%D8%AC%D9%87%D8%A7%D9%86-%D8%B9%D8%B1%D8%A8/5126301-%D8%AD%D9%85%D9%84%D8%A7%D8%AA-%D9%87%D9%88%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D9%88%D8%A7%D8%B4%D9%86%DA%AF%D8%AA%D9%86-%D8%AD%D9%88%D8%AB%DB%8C%E2%80%8C%D9%87%D8%A7-%D8%B1%D8%A7-%D8%A8%D9%87-%D8%A7%D8%AE%D8%AA%D9%81%D8%A7-%D9%88-%D8%AC%D8%A7%D8%A8%D8%AC%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D9%85%D8%AC%D8%A8%D9%88%D8%B1-%DA%A9%D8%B1%D8%AF
حملات هوایی واشنگتن حوثیها را به اختفا و جابجایی مجبور کرد
زبانه آتش و دود از یک سایت در صنعا پس از حمله هوایی آمریکا بالا میرود (AFP)
برای دومین هفته متوالی، جنگندههای آمریکایی به حملات هوایی خود بر مواضع حوثی ها در یمن ادامه دادهاند و بهطور متمرکز استان صعده، پایگاه اصلی این گروه، را هدف قرار دادهاند. در همین حال، گزارشهایی از جابجایی مجدد فرماندهان حوثی و انتقال تجهیزات نظامی به مواضع مستحکمتر منتشر شده است.
بر اساس منابع آگاه یمنی که به «الشرق الاوسط» گفتوگو کردهاند، واشنگتن حملات خود را بر مناطقی متمرکز کرده که گمان میرود عبدالمالک الحوثی، رهبر این گروه، در آنجا پنهان شده است. این حملات همچنین انبارهای سلاح و مراکز فرماندهی و کنترل را هدف گرفتهاند.
این منابع تأیید کردند که حوثیها از ماهها پیش حجم عظیمی از سلاحها و کارگاههای تولید نظامی را از صنعا و عمران به مناطق صعبالعبور صعده منتقل کردهاند تا از خطر بمباران در امان بمانند.
بر اساس اطلاعات، فرماندهان ارشد این گروه شامل کارشناسان ایرانی و اعضای «حزبالله» لبنان، صنعا و سایر شهرها را ترک کرده و به پایگاههای حوثیها در صعده رفتهاند؛ جایی که توپوگرافی کوهستانی پناهگاه امنتری برای آنها فراهم میکند.
هواداران حوثی با حمل ماکت موشک و سردادن شعار در تظاهرات شرکت میکنند (AP)
منابع تأکید میکنند که حوثیها شبکهای وسیع از تونلها و پناهگاهها را در دل کوهها حفر کردهاند که به عنوان مراکز فرماندهی، انبار سلاح و پناهگاههای مقاوم در برابر حملات هوایی استفاده میشود.
همچنین منابع آگاه در صنعا فاش کردند که برخی فرماندهان ارشد حوثی از جمله مهدی المشاط، رئیس به اصطلاح «شورای سیاسی عالی»، از زمان آغاز حملات ناپدید شدهاند. این منابع از جابجایی سایر فرماندهانی خبر دادند که خانوادههای خود را به صعده منتقل کردهاند تا از تشدید احتمالی درگیریها در امان بمانند.
بر اساس این گزارشها، حوثیها اقدامات امنیتی بیسابقهای اعمال کردهاند. فرماندهان و ناظران این گروه، بهویژه آنهایی که از صعده آمدهاند، از حضور علنی و حرکتهای عمومی خود کاستهاند، از شرکت در جلسات رسمی خودداری میکنند و برخی حتی خانههای خود را ترک کرده و به آپارتمانهای مخفی یا مناطق دورافتاده نقل مکان کردهاند.
با تداوم حملات آمریکایی و گسترش دامنه آنها، ناظران نظامی پیشبینی میکنند حوثیها به استراتژیهای جایگزین مانند استفاده از تونلهای زیرزمینی برای پرتاب موشکها و پهپادها یا استقرار مجدد سامانههای تهاجمی در مناطق مستحکمتر روی خواهند آورد.
سؤالات زیادی درباره توانایی این گروه در مقاومت در برابر حملات شدید و تأثیر این عملیات بر برنامههای آنها برای هدف قراردادن کشتیرانی بینالمللی و ادامه تشدید نظامی در منطقه بیپاسخ مانده است.
آوارگی از صعده
در هفته گذشته، جنگندههای آمریکایی دهها حمله را علیه انبارهای سلاح، تونلهای مستحکم و مواضع نظامی در مناطق الصفراء، ساقین، کتاف، سحار، مجز و خود شهر صعده انجام دادند. این حملات بخشی از کمپین ترامپ برای تضعیف توانایی حوثیها در اجرای حملات دریایی و تهدید کشتیرانی بینالمللی است.
حملات شدید باعث آوارگی گسترده ساکنان شهر صعده و مناطق اطراف آن شده است. منابع محلی گزارش دادند صدها خانواده در روزهای اخیر خانههای خود را ترک کرده و به استانهای حجه، عمران و الجوف فرار کردهاند.
آثار بمباران آمریکایی مواضع حوثیها در صعده، پایگاه اصلی این گروه (رویترز)
این منابع به «الشرق الاوسط» توضیح دادند که بسیاری از خانوادهها به دلیل ترس از حملات مجبور به فرار شدند اما فرصت نکردند اثاثیه خود را همراه ببرند. برخی خانوادهها نیز به دلیل شرایط اقتصادی نامناسب، در مناطق خود گرفتار شده و قادر به ترک نیستند.
حوثیها اوایل سال جاری مرکز پرتاب موشکها و پهپادها را از عمران و سایر مناطق به غارها و مواضع مخفی در صعده منتقل کردند. این عملیات تحت نظارت متخصصان «سپاه مهندسی و تعمیرات نظامی» انجام شد تا بقایای زرادخانه آنها پس از حملات غربی حفظ شود.
منابع در آن زمان تأیید کردند که انتقال با وسایل نقلیه غیرنظامی استتارشده و بهصورت مرحلهای انجام شد تا از شناسایی توسط هواپیماهای آمریکایی جلوگیری شود.