سخنگوی وزارت خارجه آمریکا ضمن تاکید واشنگتن بر آتش بس فوری و سراسری در یمن گفت «اگر حوثی ها واقعا به دنبال پایان جنگ هستند باید برای تحقق آن جدیت به خرج دهند».
این مقام آمریکا در گفتگو با الشرق الاوسط درباره سفر هیاتی از پادشاهی عمان به صنعا که از شنبه (۵ ژوئن) آغاز شد با ابراز خرسندی از سفر هیات عمانی به صنعا برای ملاقات با حوثی ها خاطر نشان کرد «آمریکا همواره بر اصل لزوم آتش بس فوری و سراسری در یمن تاکید می کند تا کمک های بشر دوستانه فوری به دست مردم یمن برسد».
او معتقد است «هیاتی از عمان به صنعا سفر کرده چون آنها می دانند ادامه جنگ در یمن امنیت کل منطقه را به خطر می اندازد».
او افزود «ما همواره با جامعه جهانی و متحدان منطقه ای همکاری و هماهنگی کامل داریم و برای پایان جنگ یمن تلاش می کنیم».
اوضاع یمن در اولویت پرزیدنت جو بایدن چهل و ششمین رییس جمهور آمریکا قرار دارد و نقش دستگاه دیپلماسی در این پرونده پررنگ شده است.
تعیین تیم لیندرکینگ به عنوان فرستاده ویژه آمریکا در یمن و حذف حوثی ها از فهرست تروریسم از جمله اقدامات پرزیدنت بایدن درباره یمن است. حوثی ها چند روز پیش از پایان دوره ریاست جمهوری پرزیدنت دونالد ترامپ در فهرست تروریسم قرار گرفتند.
تلاش های فرستاده آمریکا درباره برقراری توافق آتش بس به نتیجه نرسیده است. مارتین گریفیتس فرستاده سازمان ملل در امور یمن نیز چنین برنامه ای را دنبال می کند.
عده ای در یمن بر این باورند که آمریکا در حذف اسم حوثی ها از فهرست تروریسم عجله کرده و برخی دیگر گلایه می کنند که دولت آمریکا مساله یمن را یک مساله داخلی فرض کرده است.
حوثی ها طرح سعودی برای صلح و آتش بس در یمن را نپذیرفتند و ناظران می گویند طرح سعودی خواسته های حوثی ها را نسبتا تامین می کند و به همین دلیل حوثی ها در شرایط دشواری قرار گرفتند و برای اینکه این طرح را نپذیرند ایرادهای بنی اسرائیلی به آن گرفتند. حوثی ها مدعی شدند که خواستار «رفع محاصره و جدا کردن مسایل سیاسی از بخش بشردوستانه» هستند و به همین دلیل هم عده ای می گویند حوثی ها طفره می روند چون از رژیم ایران دستور می گیرند.
آتش بس گام اصلی برای آغاز مذاکره و رایزنی بین دولت یمن و حوثی ها است. ناظران می گویند مذاکره پیش از آتش بس بعید به نظر می رسد.