۱۵۰ دوربین وزارت حج برای رصد حجاج https://persian.aawsat.com/home/article/3072681/%DB%B1%DB%B5%DB%B0-%D8%AF%D9%88%D8%B1%D8%A8%DB%8C%D9%86-%D9%88%D8%B2%D8%A7%D8%B1%D8%AA-%D8%AD%D8%AC-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%B1%D8%B5%D8%AF-%D8%AD%D8%AC%D8%A7%D8%AC
وزارت حج و عمره سعودی از حدود ۱۵۰ دوربین برای رصد حجاج در مناطق مختلف حج و بررسی و نظارت بر ادای مناسک حج و رمی جمرات استفاده می کند و از این مجموع ۵۰ دوربین هوشمند است.
دوربین های مدار بسته برای نظارت بر پروتکل های بهداشتی و پیشگیری از تخلف از سوی حجاج در ورودی های شهر مکه نصب شده است.
دکتر عمرو المداح جانشین وزیر حج و عمره گفت «وزارت حج یک سیستم یکپارچه برای رصد و نظارت حجاج با استفاده از ۵۰ دوربین هوشمند و صد دوربین معمولی برقرار کرده که در مجموع سیستم یکپارچه ای برای پیگیری و اطمینان از سلامت حاجیان تشکیل می دهد».
المداح در گفتگو با الشرق الاوسط افزود «این سیستم به پیگیری و بررسی تحرکات حاجیان با استفاده از دوربین های هوشمند می پردازد و هر گونه مشکل در اماکن حجاج در مناسک حج را مخابره می کند که در این صورت سرعت واکنش از طریق تنظیم برنامه های درمانی و پلان های دیگر افزایش چشمگیری پیدا می کند. این دوربین ها به سامانه وزارت حج وصل هستند».
او یادآور شد «وزارت حج دوربین در ورودی های مکه نصب کرده که هر گونه تخلف یا بی توجهی به پروتکل های بهداشتی از جمله نپوشیدن ماسک و عدم توجه به فاصله گذاری را مخابره می کنند و از قابلیت تب سنجی برخوردارند. اگر ازدحام ایجاد شود یا موارد تب رصد شود این دوربین ها فورا به مسئولان با فرستادن سیگنال های اخطار هشدار می دهند».
در این راستا، تمامی دستگاه های مرتبط با حج برای خدمت رسانی آماده هستند. شهرداری مکه ۱۵ هزار نفر برای ارایه خدمات مناسک حج استخدام کرده و چندین تیم فنی هم مشغول تعمیرات و سنجش ایمنی مسیرها و جاده ها و پل ها و تونل ها و روشنایی هستند. ۵۲ نفر از دست اندرکاران تنظیم حج به خاطر تخلف هر کدام ۱۰ هزار ریال (۲ هزار و ۶۰۰ دلار) جریمه شدند.
حملات هوایی واشنگتن حوثیها را به اختفا و جابجایی مجبور کردhttps://persian.aawsat.com/%D8%AC%D9%87%D8%A7%D9%86-%D8%B9%D8%B1%D8%A8/5126301-%D8%AD%D9%85%D9%84%D8%A7%D8%AA-%D9%87%D9%88%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D9%88%D8%A7%D8%B4%D9%86%DA%AF%D8%AA%D9%86-%D8%AD%D9%88%D8%AB%DB%8C%E2%80%8C%D9%87%D8%A7-%D8%B1%D8%A7-%D8%A8%D9%87-%D8%A7%D8%AE%D8%AA%D9%81%D8%A7-%D9%88-%D8%AC%D8%A7%D8%A8%D8%AC%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D9%85%D8%AC%D8%A8%D9%88%D8%B1-%DA%A9%D8%B1%D8%AF
حملات هوایی واشنگتن حوثیها را به اختفا و جابجایی مجبور کرد
زبانه آتش و دود از یک سایت در صنعا پس از حمله هوایی آمریکا بالا میرود (AFP)
برای دومین هفته متوالی، جنگندههای آمریکایی به حملات هوایی خود بر مواضع حوثی ها در یمن ادامه دادهاند و بهطور متمرکز استان صعده، پایگاه اصلی این گروه، را هدف قرار دادهاند. در همین حال، گزارشهایی از جابجایی مجدد فرماندهان حوثی و انتقال تجهیزات نظامی به مواضع مستحکمتر منتشر شده است.
بر اساس منابع آگاه یمنی که به «الشرق الاوسط» گفتوگو کردهاند، واشنگتن حملات خود را بر مناطقی متمرکز کرده که گمان میرود عبدالمالک الحوثی، رهبر این گروه، در آنجا پنهان شده است. این حملات همچنین انبارهای سلاح و مراکز فرماندهی و کنترل را هدف گرفتهاند.
این منابع تأیید کردند که حوثیها از ماهها پیش حجم عظیمی از سلاحها و کارگاههای تولید نظامی را از صنعا و عمران به مناطق صعبالعبور صعده منتقل کردهاند تا از خطر بمباران در امان بمانند.
بر اساس اطلاعات، فرماندهان ارشد این گروه شامل کارشناسان ایرانی و اعضای «حزبالله» لبنان، صنعا و سایر شهرها را ترک کرده و به پایگاههای حوثیها در صعده رفتهاند؛ جایی که توپوگرافی کوهستانی پناهگاه امنتری برای آنها فراهم میکند.
هواداران حوثی با حمل ماکت موشک و سردادن شعار در تظاهرات شرکت میکنند (AP)
منابع تأکید میکنند که حوثیها شبکهای وسیع از تونلها و پناهگاهها را در دل کوهها حفر کردهاند که به عنوان مراکز فرماندهی، انبار سلاح و پناهگاههای مقاوم در برابر حملات هوایی استفاده میشود.
همچنین منابع آگاه در صنعا فاش کردند که برخی فرماندهان ارشد حوثی از جمله مهدی المشاط، رئیس به اصطلاح «شورای سیاسی عالی»، از زمان آغاز حملات ناپدید شدهاند. این منابع از جابجایی سایر فرماندهانی خبر دادند که خانوادههای خود را به صعده منتقل کردهاند تا از تشدید احتمالی درگیریها در امان بمانند.
بر اساس این گزارشها، حوثیها اقدامات امنیتی بیسابقهای اعمال کردهاند. فرماندهان و ناظران این گروه، بهویژه آنهایی که از صعده آمدهاند، از حضور علنی و حرکتهای عمومی خود کاستهاند، از شرکت در جلسات رسمی خودداری میکنند و برخی حتی خانههای خود را ترک کرده و به آپارتمانهای مخفی یا مناطق دورافتاده نقل مکان کردهاند.
با تداوم حملات آمریکایی و گسترش دامنه آنها، ناظران نظامی پیشبینی میکنند حوثیها به استراتژیهای جایگزین مانند استفاده از تونلهای زیرزمینی برای پرتاب موشکها و پهپادها یا استقرار مجدد سامانههای تهاجمی در مناطق مستحکمتر روی خواهند آورد.
سؤالات زیادی درباره توانایی این گروه در مقاومت در برابر حملات شدید و تأثیر این عملیات بر برنامههای آنها برای هدف قراردادن کشتیرانی بینالمللی و ادامه تشدید نظامی در منطقه بیپاسخ مانده است.
آوارگی از صعده
در هفته گذشته، جنگندههای آمریکایی دهها حمله را علیه انبارهای سلاح، تونلهای مستحکم و مواضع نظامی در مناطق الصفراء، ساقین، کتاف، سحار، مجز و خود شهر صعده انجام دادند. این حملات بخشی از کمپین ترامپ برای تضعیف توانایی حوثیها در اجرای حملات دریایی و تهدید کشتیرانی بینالمللی است.
حملات شدید باعث آوارگی گسترده ساکنان شهر صعده و مناطق اطراف آن شده است. منابع محلی گزارش دادند صدها خانواده در روزهای اخیر خانههای خود را ترک کرده و به استانهای حجه، عمران و الجوف فرار کردهاند.
آثار بمباران آمریکایی مواضع حوثیها در صعده، پایگاه اصلی این گروه (رویترز)
این منابع به «الشرق الاوسط» توضیح دادند که بسیاری از خانوادهها به دلیل ترس از حملات مجبور به فرار شدند اما فرصت نکردند اثاثیه خود را همراه ببرند. برخی خانوادهها نیز به دلیل شرایط اقتصادی نامناسب، در مناطق خود گرفتار شده و قادر به ترک نیستند.
حوثیها اوایل سال جاری مرکز پرتاب موشکها و پهپادها را از عمران و سایر مناطق به غارها و مواضع مخفی در صعده منتقل کردند. این عملیات تحت نظارت متخصصان «سپاه مهندسی و تعمیرات نظامی» انجام شد تا بقایای زرادخانه آنها پس از حملات غربی حفظ شود.
منابع در آن زمان تأیید کردند که انتقال با وسایل نقلیه غیرنظامی استتارشده و بهصورت مرحلهای انجام شد تا از شناسایی توسط هواپیماهای آمریکایی جلوگیری شود.