جوایز جشنواره فیلم درام عربی قاهره به ستارگان درام رمضان رسید

بشری و درا و حنان مطاوع و روجینا و خدوجه صبری برندگان جشنواره

جوایز جشنواره فیلم درام عربی قاهره به ستارگان درام رمضان رسید
TT

جوایز جشنواره فیلم درام عربی قاهره به ستارگان درام رمضان رسید

جوایز جشنواره فیلم درام عربی قاهره به ستارگان درام رمضان رسید

دومین جشنواره فیلم درام عربی قاهره با مراسم ویژه در خانه اپرای قاهره پایان یافت و نام برندگان اعلام شده و تعدادی از چهره های عرصه هنر مورد قدردانی قرار گرفتند. خانم دکتر عبله الاسود بنیانگذار و رییس جشنواره و الهام شاهین بازیگر سرشناس مصری و رییس افتخاری این دوره و محمد بن یوسف سفیر تونس در قاهره از جمله شرکت کنندگان در مراسم بودند.

۲۲ سریال مصری و عربی از لبنان و سعودی و امارات و الجزایر و کویت و لیبی و تونس به بخش رقابت راه پیدا کردند. تونس با توجه به «سال فرهنگ مصری و تونسی» که توسط روسای جمهوری دو کشور نامگذاری شده مهمان افتخاری این دوره بود. سفیر تونس از دومین دوره جشنواره فیلم درام قاهره تجلیل کرد.

الهام شاهین بازیگر سرشناس مصری در این مراسم گفت «هدف این جشنواره ایجاد پل ارتباطی بین ما و جامعه عرب های مقیم اروپا است چون آنها از طریق هنر و تماشای محصولات درام با میهنشان پیوند می خورند و ارتباط برقرار می کنند».

آثار برنده در این جشنواره به زبان کشورهای اروپایی مختلف ترجمه می شوند.

۸ بازیگر زن عرب برنده جایزه بازیگر برتر شدند. بشری و انجی المقدم به خاطر نقش آفرینی در سریال «الاختیار ۲» برنده جایزه «بازیگر برتر زن در اثر میهنی» شدند.

بشری پس از دریافت جایزه گفت «تنها در چند سکانس این سریال بازی کردم اما مشکلات و گرفتاری های خانواده های شهدا را بیان کردم و این جایزه را به قهرمانان واقعی این نبرد تقدیم می کنم».

جایزه بازیگر زن برتر در سریال «بین السما والارض» به درا بازیگر زن مصری تعلق گرفت. او ضمن ابراز سعادت به خاطر دریافت جایزه با رای گیری جامعه عرب های مقیم خارج گفت «از بازی در این سریال لذت بردم و جایزه را به تمام همکارانم تقدیم می کنم».

جایزه کارگردان برتر به ماندو العدل کارگردان سریال«بین السما و الارض» اهدا شد.

عایشه بن احمد بازیگر تونسی جایزه بازیگر برتر زن در سریال تونسی «حرقه» و سریال مصری «لعبه نیوتن» را برد. «حرقه» درباره مهاجرت غیر قانونی است.

جایزه بازیگر زن برتر در نقش های انسانی به حنان مطاوع به خاطر بازی در سریال «قاهره کابل» رسید. حنان گفت «نقش هنرمند مثل نقش سرباز است چون او با نادانی و تندروی مبارزه می کند».

جایزه هیات داوران به اروی جوده به خاطر نقشش در سریال «حرب اهلیه» اهدا شد.

روجینا بازیگر مصری جایزه بهترین نقش اول درام به خاطر نقش خود در سریال «بنت السلطان» را دریافت کرد. روجینا گفت جایزه را به همسر و دو دخترش تقدیم می کند. خدوجه صبری به خاطر نقش خود در سریال «عشق» جایزه بازیگر زن برتر لیبی را به خود اختصاص داد. سریال «عشق» درباره ماجرای اشغال شهر سرت در لیبی توسط «داعش» است. حسن کشاش بازیگر الجزایری به خاطر نقش آفرینی در سریال «مشاعر ۲» و حماده هلال خواننده مصری به خاطر نقش خود در سریال «المداح» به عنوان بازیگران مرد برتر معرفی شدند. یاسر سامی جایزه کارگردان برتر را به خاطر کارگردانی سریال اماراتی «المنصه۲» دریافت کرد.

جایزه سمیر غانم و دلال عبد العزیز

«جایزه هنر عاشقی» در دوره کنونی جشنواره به نام دو ستاره و زوج فقید سمیر غانم و دلال عبد العزیز معرفی و اولین جایزه به میروت امین بازیگر پیشکسوت مصری اهدا شد. میروت امین در مراسم این دوره شرکت نکرده بود. هیچ کدام از خانواده غانم در این جشنواره نبودند. الهام شاهین گفت «دنیا سمیر غانم از اینکه پدر و مادرش مورد تقدیر قرار گرفتند خوشحال است اما نتوانست در مراسم شرکت کند.  «جایزه هنر عاشقی» بیانگر داستان عشق جاودانه سمیر و دلال است و هنرمند نمی میرد. به دنیا و امی می گویم که شما دو تا مسیر هنری پدر و مادرتان را ادامه خواهید داد».

جایزه «سفیر هنر تمدن انسانی» از سوی سفیر تونس به هانی شاکر خواننده بزرگ اهدا شد. شاکر گفت «این جشنواره پلی برای رساندن فرهنگ ما به عرب های مهاجر است».

هانی شاکر قطعه ای از ترانه «یا جنه الاحلام تونس یا حریه»‌ را اجرا و آن را به مردم تونس اهدا کرد.

دکتر عبله الاسود رییس جشنواره و استاد دانشگاه سوربن در گفتگو با الشرق الاوسط گفت «اولین دوره جشنواره پارسال در موسسه جهان عرب در پاریس با حضور شماری از ستارگان سینمای مصر و عربی و ژاک لانژ وزیر فرهنگ اسبق فرانسه برگزار شد. این بهترین آغاز اولین دوره جشنواره بود. در آن جشنواره که به ریاست یسرا بازیگر سرشناس مصری برگزار شد فرید شوقی به مناسبت صدمین سالروز مرگ او با حضور دخترش رانیا فرید شوقی مورد تقدیر قرار گرفت».

او افزود «قاهره را به اسم این جشنواره اضافه کردم چون قاهره هالیوود شرق است و سابقه ای طولانی و درخشان در محصولات هنری سینما و درام و آواز دارد. هر دوره این جشنواره در کشورهای عربی مختلف برگزار می شود».

رییس جشنواره با توجه به اهمیت تبلیغات و ترویج هنر عربی در اروپا از ۶ شبکه تلویزیونی فرانسوی دعوت کرده بود تا مراسم را پوشش دهند. این مراسم به طور زنده از شبکه «فرانس ۲۴» پخش شد.

او خاطر نشان کرد «این جشنواره به دنبال حمایت از هنر عربی به ویژه درام و برقراری ارتباط بین جمعیت های عرب در خارج و کشورهای اصلی و مشارکت آنان در انتخاب آثار ویژه در هر کشور است».

دکتر عبله الاسود از امید خود برای افزایش تعداد فیلم ها و جوایز در دوره های بعدی خبر داد.



سعودی با ثبت ۸ سایت باستانی در یونسکو به هدف ۲۰۳۰ رسید



روستای الفاو هشتمین منطقه باستانی سعودی در فهرست یونسکو است (واس)
روستای الفاو هشتمین منطقه باستانی سعودی در فهرست یونسکو است (واس)
TT

سعودی با ثبت ۸ سایت باستانی در یونسکو به هدف ۲۰۳۰ رسید



روستای الفاو هشتمین منطقه باستانی سعودی در فهرست یونسکو است (واس)
روستای الفاو هشتمین منطقه باستانی سعودی در فهرست یونسکو است (واس)

هشتمین سایت باستانی سعودی در فهرست یونسکو (سازمان علمی و آموزشی و فرهنگی جهان) ثبت شد و بدین ترتیب سعودی به هدف سند چشم انداز ۲۰۳۰ رسید. منطقه باستانی الفاو واقع در جنوب ریاض روز شنبه (۲۷ جولای) در جریان چهل و ششمین نشست کمیته میراث جهانی در نیودلهی هند در فهرست یونسکو قرار گرفت.
منظر فرهنگی «الفاو» به عنوان هشتمین سایت فرهنگی بسیار ارزشمند میراث جهانی در فهرست یونسکو ثبت شد. شهر «هگرا» در العلا و «حی الطریف» در منطقه باستانی الدرعیه و منطقه تاریخی جده و هنرهای صخره نگاری در حائل و واحه احساء و منطقه فرهنگی «حمی» در نجران و منطقه حفاظت شده «عروق بنی معارض» در سعودی پیش از این در فهرست میراث فرهنگی یونسکو ثبت شده اند.
شاهزاده بدر بن عبد الله بن فرحان وزیر فرهنگ در اکانت خود در شبکه اجتماعی «اکس» گفت «وزارت فرهنگ با ثبت منطقه باستانی «الفاو» در فهرست میراث جهانی یونسکو به هدف سند چشم انداز ۲۰۳۰ که ثبت ۸ منطقه باستانی در یونسکو است رسید.
عملکرد موفق دست اندرکاران حوزه فرهنگ سعودی در ثبت مناطق باستانی و تاریخی این کشور در فهرست یونسکو در سال های گذشته باعث شد تا میراث طبیعی و زیست محیطی این کشور در کانون توجه جهان و گردشگران قرار بگیرد و نیز اقدامات متنوعی برای حفاظت از تنوع طبیعی و اجرای ابتکار عمل های خلاقانه در حوزه صیانت از محیط زیست اجرا شود.
وزیر فرهنگ سعودی گفت «این گام ثمره توجه گسترده ملک سلمان بن عبد العزیز خادم حرمین شریفین و شاهزاده محمد بن سلمان بن عبد العزیز ولیعهد و نخست وزیر به حوزه میراث ملی و فرهنگی است».
او افزود «ثبت مناطق باستانی و فرهنگی به عنوان میراث ملموس و ناملموس یونسکو بیانگر پیشینه ژرف تاریخی و نقش پیشروی سعودی برای حفاظت از میراث مشترک جهانی در قالب سند چشم انداز ۲۰۳۰ است. در این سند بر اهمیت افتخار به هویت ملی که میراث ملی بوده تاکید شده است.

روستای «الفاو» سکونتگاه بسیاری از سلسله های پادشاهی و تمدن های کهن (واس)
شاهزاده بدر بن عبد الله بن فرحان یادآور شد «سعودی به اهمیت میراث ملی و فرهنگی و صیانت از آن و اطلاع رسانی در مورد آن در سطح بین المللی پی برده است و این اقدامات می تواند بستر محکمی برای حال و نقشه راهی برای کار و فعالیت آینده فراهم کند».
وزیر فرهنگ سعودی توضیح داد «این وزارتخانه به تلاش برای توسعه و توجه به میراث ملی و مطرح کردن آن در سطح جهان ادامه می دهد تا این سایت های باستانی پایدار بمانند و به نسل های بعدی منتقل شوند».
منطقه «الفاو» در محوطه ۲.۵۰ کیلومتر مربع در اطراف ربع الخالی در استان وادی الدواسر در جنوب منطقه ریاض قرار دارد و یک منطقه حائل ۲۷۵ کیلومتر مربعی دور تا دور آن را گرفته است. «الفاو» یک گذرگاه تنگ بین بیابان ربع الخالی و رشته کوه های طویق است. «الفاو» پایتخت نخستین پادشاهی کنده بوده و نقش و موقعیت برجسته ای در شبه جزیره عرب از نیمه قرن اول قبل از میلاد تا اوایل قرن چهارم میلادی داشت. این منطقه با توجه به پیشینه تاریخی و باستانی از جمله بزرگ ترین و شناخته شده ترین مقاصد باستانی در سعودی و یکی از مهم ترین مناطق تاریخی در جهان است.

روستای «الفاو» پایتخت پادشاهی کهن کنده در شبه جزیره عرب بوده است (واس)
منطقه الفاو در قدیم مرکز تجاری مهم و محل تردد کاروان های فلزات و غلات و پارچه بوده است. کاروان ها از مقصد پادشاهی سبا و معین و قتبان و حضرموت و حمیر از الفاو رد می شدند و به سمت نجران و از آنجا به الافلاج و سپس الیمامه و بعد نیز به طرف شرق یعنی خلیج و شمال به عراق و شام می رفتند.
«الفاو» یکی از نمادهای تعامل سازنده بین انسان و طبیعت است و نقش و نگارهای بسیاری متعلق به دوران قدیم و مقبره های غول پیکر با سازه های مشخص و همگام با نقش و نگارهای باستانی در «الفاو» وجود دارد. نمادها و آثار معماری فراوانی از منطقه کاروانسراها که در «الفاو» قرار داشته هنوز به چشم می خورد؛ از جمله محوطه باستانی با سیستم های آبیاری متنوع که کشفیات تاریخی و صخره نگاره های جذاب و دیدنی و کتیبه های باستانی فراوانی را در خود جای داده است.
نمایندگی سعودی در یونسکو تلاش گسترده ای برای ثبت این مناطق باستانی سعودی انجام داد. این اقدامات با هدایت «کمیسیون میراث ملی» و همکاری «کمیته ملی فرهنگ و علوم و آموزش» سعودی و مقامات محلی ریاض و «مرکز ملی افزایش پوشش گیاهی» و «دانشگاه ملک سعود» و «جامعه بومی» استان وادی الدواسر صورت گرفتند.

روستای «الفاو» پیشینه فرهنگی سترگ و جایگاه تاریخی دارد (واس)
کمیسیون میراث ملی سعودی تلاش های بی وقفه برای حفاظت از میراث فرهنگی پربار سعودی و معرفی آن در سطح داخلی و خارجی انجام می دهد تا روایتگر غنای تاریخ و فرهنگ این کشور به عنوان سکونتگاه تمدن های انسانی متعدد در طول تاریخ باشد.