توافق امارات و سوریه درباره تقویت همکاری اقتصادی

توافق امارات و سوریه درباره تقویت همکاری اقتصادی
TT

توافق امارات و سوریه درباره تقویت همکاری اقتصادی

توافق امارات و سوریه درباره تقویت همکاری اقتصادی

وزارت اقتصاد امارات از توافق امارات با سوریه برای تقویت همکاری اقتصادی و ایجاد بخش‌های جدید همکاری خبر داد.
این وزارتخانه در پیامی توییتری ارزش تجارت غیرنفتی میان دو کشور در نیمه اول سال ۲۰۲۱ را بیش از یک میلیارد درهم (معادل ۲۷۲ میلیون دلار) برآورد کرد.
در ادامه این توییت آمده است: امارات یکی از مهم‌ترین شرکای تجاری سوریه در سطح جهان محسوب می‌شود. 



آمادگی شرکت‌های آمریکایی و سعودی برای امضای قراردادها در سفر ترامپ

صورة أرشيفية تظهر ولي العهد الأمير محمد بن سلمان والرئيس الأميركي دونالد ترمب لدى زيارة الأخير للمملكة (واس)
صورة أرشيفية تظهر ولي العهد الأمير محمد بن سلمان والرئيس الأميركي دونالد ترمب لدى زيارة الأخير للمملكة (واس)
TT

آمادگی شرکت‌های آمریکایی و سعودی برای امضای قراردادها در سفر ترامپ

صورة أرشيفية تظهر ولي العهد الأمير محمد بن سلمان والرئيس الأميركي دونالد ترمب لدى زيارة الأخير للمملكة (واس)
صورة أرشيفية تظهر ولي العهد الأمير محمد بن سلمان والرئيس الأميركي دونالد ترمب لدى زيارة الأخير للمملكة (واس)

مشخص است که سطح انتظارات مدیران ارشد شرکت‌های آمریکایی و سعودی از نتایج سفر دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری ایالات متحده، و هیئت همراهش به سعودی، بسیار بالاست. آن‌ها از قراردادهای بزرگ در حوزه‌های حیاتی سخن گفته‌اند که در خلال فروم سرمایه‌گذاری سعودی ـ آمریکایی منعقد خواهند شد؛ فرومی که همزمان با این سفر و با مشارکت پنج مقام بلندپایه آمریکایی و ده مدیر اجرایی برجسته آمریکا برگزار شده است.برخی از مدیران بخش خصوصی از سعودی و ایالات متحده، در گفت‌وگو با الشرق الأوسط، از آغاز مشارکت‌هایی در زمینه‌های مختلف همچون دفاع، فضا، انرژی، هوش مصنوعی و فناوری خبر دادند و تأکید کردند که ریاض خود را به عنوان بازیگری مهم در صحنه تجارت، سرمایه‌گذاری و اقتصاد جهانی تثبیت کرده است.این فروم به بررسی موضوعات متنوعی از جمله انرژی، پایداری، خدمات مالی، فناوری، هوش مصنوعی، تولید صنعتی، فضا، دفاع، سلامت، نوآوری و سرمایه‌گذاری خطرپذیر می‌پردازد.اسکات بیزنت (وزیر خزانه‌داری)، هاوارد لوتنیک (وزیر بازرگانی)، دیوید ساکس (مسئول کاخ سفید در امور هوش مصنوعی و ارزهای دیجیتال) از جمله مقامات دولتی آمریکا شرکت کننده در این فروم هستند. همچنین ایلان ماسک (مدیرعامل SpaceX و Tesla)، مارک زاکربرگ (مدیرعامل Meta)،لری فینک (مدیرعامل BlackRock)، جین فریزر (مدیرعامل Citigroup)، کریستیانو آمون (مدیرعامل Qualcomm)، آروین کریشنا (مدیرعامل IBM)، استیون شوارتزمن (بنیان‌گذار و رئیس Blackstone)، سام آلتمن (مدیرعامل OpenAI)، کیلی اوتبرگ (مدیرعامل Boeing)، الکس کَرب (مدیرعامل Palantir)،روث بورات (مدیر سرمایه‌گذاری Google و Alphabet) از مدیران شرکت‌های امریکایی حاضر در این نشست خواهند بود.

روابط استراتژیک ریاض و واشینگتن

نیل بوش، رئیس شرکت جهانی Sky Tower (فناوری اقتصاد سبز) در گفت‌وگو با الشرق الأوسط اظهار داشت: «نتایج اقتصادی، تجاری و سرمایه‌گذاری سفر رئیس‌جمهوری ترامپ به سعودی، بسیار تأثیرگذار خواهد بود. تعهد ولیعهد سعودی برای سرمایه‌گذاری ۶۰۰ میلیارد دلاری در ایالات متحده، به پروژه‌هایی واقعی و ملموس منجر خواهد شد که منافع متقابل برای دو کشور دارد.»او افزود: «ریاض و واشینگتن همواره روابط دوجانبه‌ای قوی و استراتژیک داشته‌اند که به دوران ریاست‌جمهوری پدر و برادرم نیز برمی‌گردد. بی‌تردید، این سفر و اعلانات آینده، پیوندهای حیاتی بین دو کشور را تقویت خواهد کرد.»وی پیش‌بینی کرد که این فروم بستری برای تقویت شراکت راهبردی، کشف فرصت‌های نوآورانه و توسعه همکاری در بخش‌های کلیدی اقتصادی فراهم می‌آورد. همچنین، این فروم بستری برای گردهمایی مقامات دولتی، مدیران عامل شرکت‌ها، کارآفرینان بلندپرواز و سرمایه‌گذاران بین‌المللی است تا ایده‌های نوین را به اشتراک بگذارند.

توسعه شراکت‌ها و انعقاد قراردادهای بزرگ

ادوارد اسکات پرویت، عضو دولت اول ترامپ و رئیس پیشین آژانس حفاظت از محیط‌زیست آمریکا، در گفت‌وگو با الشرق الأوسط اظهار کرد: «سفر ترامپ به سعودی باعث تقویت روابط اقتصادی، تجاری و سرمایه‌گذاری میان ریاض و واشینگتن در حوزه‌های مهم، به‌ویژه انرژی و فناوری خواهد شد.»وی افزود: «این فروم، فرصتی مهم برای ترغیب شرکت‌های دو کشور به توسعه همکاری‌ها و امضای قراردادهای متعدد است که به تقویت بخش خصوصی و همکاری اقتصادی و صنعتی منجر خواهد شد.»او همچنین گفت: «در این فروم می‌توان فرصت‌های بی‌نظیری در حوزه‌های هوش مصنوعی، انرژی، فناوری و نوآوری را بررسی کرد. این امر می‌تواند به مشارکت‌های راهبردی منجر شود که بنیان همکاری دو کشور در زیرساخت‌های مالی آینده را می‌سازد.» از سویی دیگر، عبدالله بن زید الملیحی، رئیس شرکت سعودی «التميز»، در گفت‌وگو با الشرق الأوسط اظهار داشت: «سفر ترامپ، اشتهای سرمایه‌گذاری مشترک سعودی-آمریکایی را تحریک کرده و زمینه راه‌اندازی پروژه‌هایی در صنایع کلیدی همسو با چشم‌انداز ۲۰۳۰ سعودی را فراهم کرده است.»او گفت: «این فروم شاهد آغاز شراکت‌هایی در زمینه‌های دفاع، فضا، انرژی، هوش مصنوعی و فناوری خواهد بود و همچنین ابتکارات تازه‌ای میان دو کشور مطرح خواهد شد. ریاض اکنون نقشی برجسته در تجارت، سرمایه‌گذاری و اقتصاد جهانی ایفا می‌کند.»المليحی افزود: «شرکت ما قصد دارد شراکت‌هایی با سرمایه‌گذاران آمریکایی در زمینه انرژی و صنایع دفاعی و فضایی اعلام کند. انتظار می‌رود در این فروم توافق‌هایی میان شرکت‌های آمریکایی و سعودی در راستای اهداف راهبردی دو کشور امضا شود. این مرحله با گذشته متفاوت خواهد بود و زمینه‌ساز انعطاف‌پذیری صنعتی نوین و ایجاد شراکت‌های جهانی خواهد شد.»وی تأکید کرد: «فعالیت اقتصادی و تجاری در هر دو کشور از برنامه‌های این سفر بهره خواهد برد. این سفر چشم‌انداز جدیدی را برای مشارکت فعال تجار در ارتقای سطح همکاری اقتصادی در حوزه‌هایی چون انرژی، هوش مصنوعی، صنایع پیشرفته دفاعی و فضایی فراهم می‌آورد.»در پایان، المليحی گفت: «این سفر، فصل تازه‌ای از همکاری را می‌گشاید که به تعمیق روابط در فناوری‌های پیشرفته، بومی‌سازی زنجیره تأمین و توسعه صنایع داده‌محور خواهد انجامید.»