آتش‌سوزی در پالایشگاه الاحمدی کویت مهار شد

پالایشگاه نفت الاحمدی (خبرگزاری فرانسه)
پالایشگاه نفت الاحمدی (خبرگزاری فرانسه)
TT

آتش‌سوزی در پالایشگاه الاحمدی کویت مهار شد

پالایشگاه نفت الاحمدی (خبرگزاری فرانسه)
پالایشگاه نفت الاحمدی (خبرگزاری فرانسه)

شرکت ملی نفت کویت امروز دوشنبه ۲۶ مهرماه، از مهار آتش‌سوزی در در واحد گوگردزدایی نفت در بندر نفتی الاحمدی خبر داد.
آتش‌سوزی در بخش جداسازی گوگرد از نفت در پالایشگاه نفتی بندر الاحمدی صبح امروز رخ داد و در پی آن تعدادی از کارکنان مصدوم شدند.
مقامات کویتی اعلام کردند این حادثه، فعالیت‌های پالایشگاه و صادرات را تحت تأثیر قرار نداده‌است.
شرکت ملی نفت کویت تأکید کرد که پالایشگاه و عملیات صادراتی تحت تأثیر آتش‌سوزی قرار نگرفت و تیم‌های آتش‌نشانی موفق به مهار آتش شدند.
این شرکت ادامه داد: عملیات پالایشگاه و عملیات صادراتی تحت تأثیر قرار نگرفت و عملیات بازاریابی داخلی و بخش‌های تأمین وزارت برق و آب نیز تحت تأثیر آتش‌سوزی قرار نگرفت.
شرکت ملی نفت کویت در توییتر اعلام کرده‌است: شعله‌های آتش مهار شده و مصدومین این حادثه به دلیل جراحت سطحی و استنشاق دود تحت درمان قرار گرفتند که وضعیت جسمی آنها مساعد است.
این شرکت اظهار کرد که واحد گوگردزدایی شماره ۴۲ محل آتش‌سوزی و تمام خطوط منتهی به آن جدا شده‌است.
عبدالعزیز الدعیج معاون اجرایی خدمات پشتیبانی، به تلویزیون کویت گفت که آتش‌سوزی «بسیار محدود است، اما واحد مورد حادثه بسیار مهم و بسیار تحت فشار است». او پیش‌بینی کرد که «در عرض چند ساعت» شرایط به حالت عادی بازگردد.
پالایشگاه الاحمدی یکی از دو پالایشگاه نفت متعلق به شرکت دولتی نفت ملی کویت است که نیازهای کشور خود را به مشتقات نفتی و همچنین صادرات آنها از خارج را تأمین می‌کند.



گسترده‌ترین عملیات تخلیه اسرائیل در غزه طی ماه‌های اخیر؛ ترامپ به دنبال آتش‌بس است


فلسطینی‌ای در حال فریاد هنگام تشییع اعضای خانواده‌اش که در حمله هوایی اسرائیل در خان‌یونس کشته شدند، در روز یکشنبه (رویترز)
فلسطینی‌ای در حال فریاد هنگام تشییع اعضای خانواده‌اش که در حمله هوایی اسرائیل در خان‌یونس کشته شدند، در روز یکشنبه (رویترز)
TT

گسترده‌ترین عملیات تخلیه اسرائیل در غزه طی ماه‌های اخیر؛ ترامپ به دنبال آتش‌بس است


فلسطینی‌ای در حال فریاد هنگام تشییع اعضای خانواده‌اش که در حمله هوایی اسرائیل در خان‌یونس کشته شدند، در روز یکشنبه (رویترز)
فلسطینی‌ای در حال فریاد هنگام تشییع اعضای خانواده‌اش که در حمله هوایی اسرائیل در خان‌یونس کشته شدند، در روز یکشنبه (رویترز)

در حالی که وضعیت جنگی در نوار غزه همچنان ادامه دارد، ارتش اسرائیل روز یکشنبه دستور به بزرگ‌ترین عملیات تخلیه طی ماه‌های اخیر داد. این تخلیه مناطق وسیعی از شهر غزه و شمال آن، به‌ویژه محله‌های الزيتون، الصبرة، التفاح و الدرج را در بر می‌گیرد. ارتش از ساکنان خواسته فوراً به منطقه المواصی در جنوب منتقل شوند.

این دستور با استفاده از شبکه‌های اجتماعی و پخش اعلامیه از طریق پهپادها اعلام شد و شامل گسترش تخلیه مناطق پیشین مانند جبالیا البلد، الزرقاء و أبو إسكندر نیز می‌شود. منابع محلی گفته‌اند بسیاری از مردم نمی‌دانند کجا باید بروند، زیرا مناطق غربی غزه نیز از آوارگان پر شده است.

فلسطینی مجروح در حمله هوایی، در بیمارستان ناصر در خان‌یونس واقع در جنوب غزه، با پیکر برادرش که در همان حمله کشته شد، وداع می‌کند (رویترز)

ارتش اسرائیل اعلام کرده قصد دارد وارد عمق شهر غزه و حتی غرب آن شود. اگرچه منطقه المواصی به‌عنوان منطقه انسانی اعلام شده، اما در آنجا هم ارتش اسرائیل حاضر است و گه‌گاه تیراندازی یا بمباران‌هایی صورت می‌گیرد.

احتمال توافق جزئی

با وجود ادامه خشونت‌ها، تلاش‌ها برای آتش‌بس ادامه دارد. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در پیامی خواستار تلاش برای دستیابی به توافق آتش‌بس شد. منابع فلسطینی به «الشرق الأوسط» گفته‌اند که احتمال رسیدن به توافقی جزئی در چارچوب طرح پیشنهادی فرستاده آمریکایی، استیو ویتکوف، وجود دارد.

فلسطینی‌ای در کنار پیکر کودکان کشته‌شده در حمله هوایی اسرائیل به خانه‌ای در شهر غزه پیش از مراسم تشییع در روز یکشنبه (رویترز)

این منابع افزودند مقاومت فلسطینی خواستار ضمانت اجرای کامل دوره ۶۰ روزه آتش‌بس بدون نقض آن توسط اسرائیل، و توزیع آزادسازی گروگان‌ها طی روزهای آتش‌بس هستند. همچنین تأکید شده که پروتکل‌های انسانی توافق پیشین در ژانویه ۲۰۲۵ باید رعایت شود؛ موضوعی که اسرائیل در آن زمان به‌طور کامل پایبند نبود.

بن‌بست در مذاکرات و لجبازی اسرائیل

منابع نزدیک به حماس می‌گویند: «رسیدن به توافق ممکن است اگر اسرائیل به خواسته‌های منطقی پاسخ مثبت دهد». به گفته آن‌ها، حماس پیشنهادات متعددی داده، اما هر بار بنیامین نتانیاهو آن را رد کرده و مسیر مذاکرات را مختل کرده است.

منابع تأکید کردند که «حماس» مایل به دستیابی به توافق برای توقف کشتار و محاصره در غزه است، اما نمی‌پذیرد تحت عنوان توافقی «تسلیم‌شده» عمل کند. آن‌ها همچنین از دولت ترامپ خواستند فشار بیشتری بر اسرائیل وارد کند.

پیش‌بینی شده که در صورت پیشرفت گفت‌وگوها، طی روزهای آینده دور جدیدی از مذاکرات در دوحه یا قاهره با حضور هیأت‌های حماس، اسرائیل، میانجی‌ها و نماینده آمریکا برگزار شود.

ترور ابوعمر السوری

در تحولی مرتبط، ارتش اسرائیل جمعه‌شب موفق به ترور «حکم العیسی» معروف به «أبو عمر السوری»، یکی از فرماندهان ارشد «کتائب القسام» شد. وی از نزدیکان محمد الضیف، فرمانده شهید القسام، بود. اسرائیل همچنین چندین فرمانده دیگر از حماس، جهاد اسلامی و گروه‌های مقاومت دیگر را هدف قرار داده است.

با کاهش درگیری مستقیم بین ایران و اسرائیل، تمرکز ارتش اسرائیل بار دیگر بر نوار غزه افزایش یافته و حملات زمینی، هوایی و عملیات‌های هدفمند شدت گرفته‌اند.