شرکت‌های سعودی معاملات تجاری با لبنان را متوقف کردند

رئیس اتحادیه اتاق‌های سعودی به «الشرق الاوسط»: این اقدام شامل تمامی فعالیت‌های اقتصادی می‌شود

شرکت‌های سعودی معاملات تجاری با لبنان را متوقف کردند
TT

شرکت‌های سعودی معاملات تجاری با لبنان را متوقف کردند

شرکت‌های سعودی معاملات تجاری با لبنان را متوقف کردند

عجلان العجلان رئیس اتحادیه اتاق‌های بازرگانی پادشاهی عربی سعودی فاش کرد که تمام شرکت‌های ملی، از روز گذشته (جمعه)، تمام معاملات خود با شرکت‌های لبنانی را به حالت تعلیق درآوردند.
العجلان در گفت و گو با «الشرق الاوسط» گفت، این اقدام در پاسخ به توجیه و تائید اقدامات تروریستی علیه سعودی و ظرفیت های اجتماعی و اقتصادی از سوی دولت لبنان صورت گرفت.
العجلان افزود، تمام شرکت های سعودی با هیچ شرکت لبنانی یا هیچ بخش اقتصادی در لبنان و همچنین با دولت لبنان که حملات تروریستی پهپادی به پادشاهی و مردم آن را توجیه می کند، معامله نخواهند کرد.
به گفته او این اقدام تجار و شرکت‌های بازرگانی سعودی کمترین کاری است که می‌توان برای ایستادگی در کنار دولت این کشور انجام داد.
العجلان افزود: اقدام سریع شرکت‌های سعودی برای توقف معاملات تجاری روز گذشته پس از انتشار توییتی در حساب شخصی ام مبنی بر ضرورت توقف همه معاملات تجاری و اقتصادی با لبنان، برای پاسخ به تداوم هدف قرار دادن سعودی با قاچاق مواد مخدر و توجیه اقدامات تروریستی در همه اشکال آن علیه پادشاهی صورت گرفت.
العجلان در خصوص سرمایه گذاران سعودی در لبنان به «الشرق الاوسط» تاکید کرد که تعلیق همکاری ها شامل تمام سطوح اقتصادی و تجاری و همچنین سرمایه گذاری می شود.
وی ادامه داد: از آنجایی که ادامه تشویق اقدامات تروریستی و پر کردن بازار سعودی از مواد مخدر توسط دولت لبنان غیرمنطقی است و این که هیچ اقدامی انجام نمی شود، به خصوص که دولت سعودی برای حفظ منافع مردم لبنان با مقامات ذیربط در لبنان برای توقف این اقدامات همکاری کرده است، مورد پذیرش نیست.
با اقدام کنونی شرکت های سعودی، اقتصاد لبنان حدود 220 میلیون دلار از ارزش کل صادرات به کشورهای جهان (در حدود 3 میلیارد دلاری) را از دست خواهد داد.
 بخش کشاورزی لبنان با حدود 92 میلیون دلار و بخش صنعت با حدود 97 میلیون دلار بیشترین ضرر را ثبت خواهد کرد. تولیدکنندگان لبنانی نیز در یافتن بازارهای جایگزین برای صادرات صنایع و کشاورزی لبنان با مشکل مواجه خواهند شد، زیرا این محصولات شرایط اتحادیه اروپا را ندارند.
بخش گردشگری لبنان سقوط بزرگی را به ثبت رسانده است و این بخش موتور اصلی اقتصاد لبنان در سال های گذشته است که به شدت به گردشگران خلیجی متکی است. با توقف ورود گردشگران از کشورهای خلیج در سال 2015 به دلایل امنیتی، گردشگران سعودی با 16 درصد از هزینه های کلی گردشگران، در صدر هزینه کنندگان خارجی در لبنان قرار گرفتند.
یک گزارش بین‌المللی درباره حجم کمک‌های سعودی به لبنان در فاصله سال‌های 1990 تا 2015 در مقایسه با کمک‌های ایران به این کشور، نشان داد که حجم کمک‌ها به طور مستقیم و غیرمستقیم از جمله سرمایه‌گذاری‌ها، کمک‌ها، کمک‌های بلاعوض و هدایا، وام‌های بلاعوض و سپرده‌گذاری در بانک‌ها و موسسات از مرز ۷۰ میلیارد دلار گذشت، این در حالی است که کمک های ایران به دولت لبنان از 100 میلیون دلار بیشتر نمی شود، از سوی دیگر، ایران به طور سالانه 200 میلیون دلار به حزب الله کمک می کند.
این گزارش حاکی از آن است که سرمایه گذاری سعودی در لبنان بین سال های 2004 تا 2015 حدود 6 میلیارد دلار بوده است. علاوه بر این، صادرات سعودی به لبنان در سال 2014 بالغ بر 415.4 میلیون دلار بود و پادشاهی علاوه بر کمک های قبلی، یک میلیارد دلار سپرده مالی در طول جنگ 2006 به این کشور انتقال داد.
العجلان یادآور شد که سعودی و برای چندین دهه، از دولت لبنان برای پیشبرد اقتصاد و پیشرفت مردمش حمایت سخاوتمندانه ای کرده و از هیچ موقعیتی برای حمایت از لبنان و مردمش غافل نشده است. با این حال، دولت لبنان در حمایت از این اقدام تروریستی زیاده روی کرده و برای حفظ روابط مشترک چیزی را در نظر نگرفته است.



فرستاده ترامپ: واشنگتن هیچ توافقی را به اوکراین «تحمیل» نخواهد کرد

مارک روته، دبیرکل ناتو، با کیث کیلگ، فرستاده ویژه آمریکا، دست می‌دهد؛ بروکسل، ۱۷ فوریه ۲۰۲۵
مارک روته، دبیرکل ناتو، با کیث کیلگ، فرستاده ویژه آمریکا، دست می‌دهد؛ بروکسل، ۱۷ فوریه ۲۰۲۵
TT

فرستاده ترامپ: واشنگتن هیچ توافقی را به اوکراین «تحمیل» نخواهد کرد

مارک روته، دبیرکل ناتو، با کیث کیلگ، فرستاده ویژه آمریکا، دست می‌دهد؛ بروکسل، ۱۷ فوریه ۲۰۲۵
مارک روته، دبیرکل ناتو، با کیث کیلگ، فرستاده ویژه آمریکا، دست می‌دهد؛ بروکسل، ۱۷ فوریه ۲۰۲۵

 

کیث کیلگ، فرستاده ویژه آمریکا در امور اوکراین، روز دوشنبه تأکید کرد که واشنگتن از کی‌یف نخواهد خواست هیچ توافقی را که رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، برای پایان دادن به جنگ با روسیه مذاکره می‌کند، بپذیرد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، کیلگ قرار است روز چهارشنبه وارد اوکراین شود و در جریان یک سفر سه‌روزه با ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، دیدار کند.

سفر به کی‌یف، همزمان با مذاکرات آمریکا و روسیه در ریاض

این سفر در حالی انجام می‌شود که یک روز پیش از آن، روز سه‌شنبه، مذاکراتی میان مقامات ارشد آمریکایی و مذاکره‌کنندگان روس در عربستان سعودی برگزار خواهد شد. این مذاکرات اولین دور از گفت‌وگوهای مستقیم دو طرف از زمانی است که ترامپ، در اقدامی غیرمنتظره، موافقت خود را با آغاز تلاش‌ها برای صلح با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، اعلام کرد.

کیلگ در این باره گفت که مقامات آمریکایی در حال انجام تلاش‌های هم‌زمانی برای نزدیک کردن مسکو و کی‌یف به میز مذاکره هستند، در حالی که او شخصاً مسئول تعامل با اوکراین است.

تصمیم نهایی با زلنسکی است

فرستاده ترامپ تأکید کرد که در نهایت، این زلنسکی است که باید تصمیم بگیرد آیا اوکراین هرگونه توافقی را که رئیس‌جمهور آمریکا در آن میانجی‌گری کند، خواهد پذیرفت یا نه.

او پس از دیدار با متحدان آمریکا در مقر ناتو در بروکسل، به خبرنگاران گفت: «تصمیم با اوکراینی‌هاست. این یک تصمیم اوکراینی خواهد بود.»

وی همچنین خاطرنشان کرد: «زلنسکی رئیس‌جمهور منتخب یک کشور مستقل است. این تصمیم‌ها باید توسط او گرفته شود و هیچ‌کس نمی‌تواند آن را به یک رئیس‌جمهور منتخب یک کشور مستقل تحمیل کند.»

کیلگ همچنین اظهار داشت که وظیفه او تسهیل دستیابی به توافقی است که تضمین‌های امنیتی محکمی برای حفظ استقلال اوکراین فراهم کند.

نگرانی اروپا از حاشیه‌نشینی در مذاکرات

رهبران اروپایی روز دوشنبه در پاریس گرد هم آمدند تا یک استراتژی مشترک تدوین کنند، زیرا نگران هستند که در این مذاکرات نادیده گرفته شوند.

کیلگ پیش‌تر گفته بود که اروپایی‌ها مستقیماً در مذاکرات حضور نخواهند داشت، اما می‌توانند در این روند مشارکت داشته باشند. او در این خصوص تصریح کرد: «فکر نمی‌کنم منطقی یا عملی باشد که همه طرف‌ها پشت یک میز مذاکره بنشینند.»

تمام گزینه‌ها روی میز است

در همین حال، پیت هیگسیت، وزیر دفاع آمریکا، مطالبات اوکراین برای بازپس‌گیری تمامی اراضی خود و پیوستن به ناتو را غیرواقع‌بینانه توصیف کرد. اما کیلگ تأکید کرد که در مذاکرات «همه گزینه‌ها مطرح خواهد شد».

او همچنین احتمال داد که مذاکرات واشنگتن و مسکو به موضوعات گسترده‌تری درباره امنیت اروپا و جهان نیز بپردازد.

وی افزود: «فکر می‌کنم آنچه در این مذاکرات مطرح خواهد شد، هنوز مشخص نیست. اما اگر بحث به مسائل جهانی کشیده شود، تعجب نخواهم کرد.»

او همچنین به احتمال تلاش‌هایی برای قطع روابط روسیه با ایران، کره شمالی و چین اشاره کرد.

جنگ فرسایشی؛ هیچ طرفی پیروز مطلق نیست

کیلگ بر این باور است که پس از سه سال جنگ، هم روسیه و هم اوکراین آماده پایان دادن به درگیری هستند، زیرا هیچ‌کدام قادر به دستیابی به یک پیروزی قاطع در میدان نبوده‌اند.

او گفت: «در حال حاضر می‌توان احساس کرد که هر دو طرف خواهان پایان دادن به این وضعیت هستند.»

و ادامه داد: «وقتی خوب فکر کنید، این جنگ به هیچ وجه قابل ادامه دادن نیست.»