وزیر خارجه مصر: مذاکره مستقیم با ایران نداریم

 
سامح شکری وزیر خارجه مصر در واشنگتن (فرانس پرس)
  سامح شکری وزیر خارجه مصر در واشنگتن (فرانس پرس)
TT

وزیر خارجه مصر: مذاکره مستقیم با ایران نداریم

 
سامح شکری وزیر خارجه مصر در واشنگتن (فرانس پرس)
  سامح شکری وزیر خارجه مصر در واشنگتن (فرانس پرس)

سامح شکری وزیر خارجه مصر چهارشنبه (۱۰ نوامبر) قبل از پایان سفر به آمریکا در نشست خبری در واشنگتن گفت که مذاکرات مستقیم بین ایران و مصر در کار نیست. 
شکری پس از آمریکا عازم پاریس شد.
او گفت که با آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا و یکشنبه (۶ نوامبر) با رابرت مالی نماینده آمریکا در امور ایران دیدار کرده است. 
سامح شکری افزود «در این دیدار درباره اهمیت برقراری ثبات در خاورمیانه و ایجاد دیدگاه مشترک درباره اهمیت درنظر گرفتن مسائل منطقه و منافع کشورهای خلیج و منع گسترش سلاح های کشتار جمعی در خاورمیانه در برنامه گفتگوهای هسته ای بین ایران و گروه پنج بعلاوه یک اواخر ماه نوامبر گفتگو کردیم».
او در پاسخ به سوالی در مورد دیدگاه دولت آمریکا درباره لزوم مسئولیت پذیری شرکای منطقه ای برای حل مسایل منطقه از جمله دخالت های ایران در عراق و یمن و سوریه و لبنان یادآور شد «اوضاع منطقه و لزوم حفظ امنیت عربی بدون رفتارهای مداخله جویانه و حمایت از منافع حیاتی از محورهای اصلی گفتگوی راهبردی بین مصر و آمریکا بود. صحبت درباره این بود که کشورهای عربی اقداماتی در راستای برقراری ثبات و امنیت خود در نظر بگیرند. مصر و کشورهای عربی برای جلوگیری از نفوذ خارجی در مراکز تصمیم ساز عربی و ایجاد بی ثباتی و افزایش نفوذ در منطقه عربی تلاش می کنند».
وزیر خارجه مصر یادآور شد که دولت مصر از طریق گفتگوی سازنده برای برقراری ثبات در لبنان و حل اختلافات یا سوءتفاهم بین لبنان و کشورهای خلیجی تلاش می کند.
او درباره گفتگوی استراتژیک دو روزه بین مصر و آمریکا گفت که «درباره مسایل فراوانی در منطقه رایزنی کردیم و دیدگاه های مشترکی درباره لزوم برقراری و تقویت امنیت منطقه ای داشتیم. بناست که کمیته اقتصادی جدیدی بین قاهره و واشنگتن با حضور کلیه بخش های دولتی تشکیل شود و هدف توسعه مناسبات اقتصادی و تشویق صادرات به آمریکا و حمایت از شرکت های کوچک و متوسط در مصر و افزایش انتقال فناوری به مصر و تشویق شرکت های آمریکایی برای سرمایه گذاری در منطقه صنعتی کانال سوئز است. دور بعدی گفتگوهای استراتژیک بین طرفین در قاهره در ۲۰۲۳ برگزار می شود».



حملات هوایی واشنگتن حوثی‌ها را به اختفا و جابجایی مجبور کرد

زبانه‌ آتش و دود از یک سایت در صنعا پس از حمله هوایی آمریکا بالا می‌رود (AFP)
زبانه‌ آتش و دود از یک سایت در صنعا پس از حمله هوایی آمریکا بالا می‌رود (AFP)
TT

حملات هوایی واشنگتن حوثی‌ها را به اختفا و جابجایی مجبور کرد

زبانه‌ آتش و دود از یک سایت در صنعا پس از حمله هوایی آمریکا بالا می‌رود (AFP)
زبانه‌ آتش و دود از یک سایت در صنعا پس از حمله هوایی آمریکا بالا می‌رود (AFP)

برای دومین هفته متوالی، جنگنده‌های آمریکایی به حملات هوایی خود بر مواضع حوثی ها در یمن ادامه داده‌اند و به‌طور متمرکز استان صعده، پایگاه اصلی این گروه، را هدف قرار داده‌اند. در همین حال، گزارش‌هایی از جابجایی مجدد فرماندهان حوثی و انتقال تجهیزات نظامی به مواضع مستحکم‌تر منتشر شده است.

بر اساس منابع آگاه یمنی که به «الشرق الاوسط» گفت‌وگو کرده‌اند، واشنگتن حملات خود را بر مناطقی متمرکز کرده که گمان می‌رود عبدالمالک الحوثی، رهبر این گروه، در آنجا پنهان شده است. این حملات همچنین انبارهای سلاح و مراکز فرماندهی و کنترل را هدف گرفته‌اند.

این منابع تأیید کردند که حوثی‌ها از ماه‌ها پیش حجم عظیمی از سلاح‌ها و کارگاه‌های تولید نظامی را از صنعا و عمران به مناطق صعب‌العبور صعده منتقل کرده‌اند تا از خطر بمباران در امان بمانند.

بر اساس اطلاعات، فرماندهان ارشد این گروه شامل کارشناسان ایرانی و اعضای «حزب‌الله» لبنان، صنعا و سایر شهرها را ترک کرده و به پایگاه‌های حوثی‌ها در صعده رفته‌اند؛ جایی که توپوگرافی کوهستانی پناهگاه امن‌تری برای آنها فراهم می‌کند.

هواداران حوثی با حمل ماکت موشک و سردادن شعار در تظاهرات شرکت می‌کنند (AP)

منابع تأکید می‌کنند که حوثی‌ها شبکه‌ای وسیع از تونل‌ها و پناهگاه‌ها را در دل کوه‌ها حفر کرده‌اند که به عنوان مراکز فرماندهی، انبار سلاح و پناهگاه‌های مقاوم در برابر حملات هوایی استفاده می‌شود.

همچنین منابع آگاه در صنعا فاش کردند که برخی فرماندهان ارشد حوثی از جمله مهدی المشاط، رئیس به اصطلاح «شورای سیاسی عالی»، از زمان آغاز حملات ناپدید شده‌اند. این منابع از جابجایی سایر فرماندهانی خبر دادند که خانواده‌های خود را به صعده منتقل کرده‌اند تا از تشدید احتمالی درگیری‌ها در امان بمانند.

بر اساس این گزارش‌ها، حوثی‌ها اقدامات امنیتی بی‌سابقه‌ای اعمال کرده‌اند. فرماندهان و ناظران این گروه، به‌ویژه آنهایی که از صعده آمده‌اند، از حضور علنی و حرکت‌های عمومی خود کاسته‌اند، از شرکت در جلسات رسمی خودداری می‌کنند و برخی حتی خانه‌های خود را ترک کرده و به آپارتمان‌های مخفی یا مناطق دورافتاده نقل مکان کرده‌اند.

با تداوم حملات آمریکایی و گسترش دامنه آنها، ناظران نظامی پیش‌بینی می‌کنند حوثی‌ها به استراتژی‌های جایگزین مانند استفاده از تونل‌های زیرزمینی برای پرتاب موشک‌ها و پهپادها یا استقرار مجدد سامانه‌های تهاجمی در مناطق مستحکم‌تر روی خواهند آورد.

سؤالات زیادی درباره توانایی این گروه در مقاومت در برابر حملات شدید و تأثیر این عملیات بر برنامه‌های آنها برای هدف قراردادن کشتیرانی بین‌المللی و ادامه تشدید نظامی در منطقه بی‌پاسخ مانده است.

آوارگی از صعده

در هفته گذشته، جنگنده‌های آمریکایی ده‌ها حمله را علیه انبارهای سلاح، تونل‌های مستحکم و مواضع نظامی در مناطق الصفراء، ساقین، کتاف، سحار، مجز و خود شهر صعده انجام دادند. این حملات بخشی از کمپین ترامپ برای تضعیف توانایی حوثی‌ها در اجرای حملات دریایی و تهدید کشتیرانی بین‌المللی است.

حملات شدید باعث آوارگی گسترده ساکنان شهر صعده و مناطق اطراف آن شده است. منابع محلی گزارش دادند صدها خانواده در روزهای اخیر خانه‌های خود را ترک کرده و به استان‌های حجه، عمران و الجوف فرار کرده‌اند.

آثار بمباران آمریکایی مواضع حوثی‌ها در صعده، پایگاه اصلی این گروه (رویترز)

این منابع به «الشرق الاوسط» توضیح دادند که بسیاری از خانواده‌ها به دلیل ترس از حملات مجبور به فرار شدند اما فرصت نکردند اثاثیه خود را همراه ببرند. برخی خانواده‌ها نیز به دلیل شرایط اقتصادی نامناسب، در مناطق خود گرفتار شده و قادر به ترک نیستند.

حوثی‌ها اوایل سال جاری مرکز پرتاب موشک‌ها و پهپادها را از عمران و سایر مناطق به غارها و مواضع مخفی در صعده منتقل کردند. این عملیات تحت نظارت متخصصان «سپاه مهندسی و تعمیرات نظامی» انجام شد تا بقایای زرادخانه آنها پس از حملات غربی حفظ شود.

منابع در آن زمان تأیید کردند که انتقال با وسایل نقلیه غیرنظامی استتارشده و به‌صورت مرحله‌ای انجام شد تا از شناسایی توسط هواپیماهای آمریکایی جلوگیری شود.