صدر خواستار انحلال گروه‌های مسلح و تشکیل دولت اکثریت شد

عراق صدها مهاجر خود را از مرزهای اتحادیه اروپا فراخواند

مهاجران عراقی دیروز پس از بازگشت به فرودگاه اربیل که داوطلبانه از بلاروس آمده بودند (رویترز)
مهاجران عراقی دیروز پس از بازگشت به فرودگاه اربیل که داوطلبانه از بلاروس آمده بودند (رویترز)
TT

صدر خواستار انحلال گروه‌های مسلح و تشکیل دولت اکثریت شد

مهاجران عراقی دیروز پس از بازگشت به فرودگاه اربیل که داوطلبانه از بلاروس آمده بودند (رویترز)
مهاجران عراقی دیروز پس از بازگشت به فرودگاه اربیل که داوطلبانه از بلاروس آمده بودند (رویترز)

مقتدی صدر رهبر شیعی در عراق دیروز پنجشنبه خواستار «انحلال گروه‌های مسلح، تحویل سلاح آنها به الحشد الشعبی و پالایش نیروهای بی‌انضباط در الحشد شد».
وی بار دیگر خواستار تشکیل یک دولت اکثریت ملی یا یک اپوزیسیون ملی شد.
وی از «کسانی که مایل به مشارکت در دولت هستند خواست تا اشخاص فاسد منتسب به خود را مورد بازخواست قرار دهند».
صدر در جریان کنفرانسی، احزاب بازنده در انتخابات مورد خطاب قرار داد و گفت: شکست شما نمی‌تواند مقدمه ای برای نابودی و پایان روند دموکراتیک باشد.
صدر تأکید کرد که جهان شاهد سلامت انتخابات اکتبر بود و مردم منتظر اعلام نتایج و تشکیل سریع دولت هستند.
از سوی دیگر، صدها عراقی که در فرودگاه میسنک منتظر بازگشت به کشورشان بودند، روز پنجشنبه سوار هواپیما شدند و بلاروس را به مقصد اربیل ترک کردند.
سخنگوی دولت اقلیم کردستان تعداد مهاجرانی که در هواپیمای بوئینگ ۷۴۷ خطوط هوایی عراق حضور داشتند را ۴۳۱ نفر اعلام کرد که اکثر آنها از اقلیم کردستان هستند.
وی طی یک کنفرانس مطبوعاتی از دستگیری ده قاچاقچی خبر داد که مهاجران را فریب دادند و اکثر آنها در اربیل پیاده شدند و این سفر در مسیر خود به سمت بغداد ادامه خواهد داشت.
عباس عمران مدیرکل شرکت هواپیمایی عراق در بیانیه‌ای گفت: صبح امروز (دیروز) یک پرواز فوق‌العاده توسط یک فروند هواپیمای (بوئینگ B747) پس از اخذ تاییدیه‌های رسمی از مقامات عالی عراق و بلاروس انجام شد.
عمران اظهار کرد: تمامی نیازهای مورد نیاز تأمین و کادری متخصص از خدمه شرکت برای انجام این نوع سفرهای بشردوستانه اختصاص داده شد.



گسترده‌ترین عملیات تخلیه اسرائیل در غزه طی ماه‌های اخیر؛ ترامپ به دنبال آتش‌بس است


فلسطینی‌ای در حال فریاد هنگام تشییع اعضای خانواده‌اش که در حمله هوایی اسرائیل در خان‌یونس کشته شدند، در روز یکشنبه (رویترز)
فلسطینی‌ای در حال فریاد هنگام تشییع اعضای خانواده‌اش که در حمله هوایی اسرائیل در خان‌یونس کشته شدند، در روز یکشنبه (رویترز)
TT

گسترده‌ترین عملیات تخلیه اسرائیل در غزه طی ماه‌های اخیر؛ ترامپ به دنبال آتش‌بس است


فلسطینی‌ای در حال فریاد هنگام تشییع اعضای خانواده‌اش که در حمله هوایی اسرائیل در خان‌یونس کشته شدند، در روز یکشنبه (رویترز)
فلسطینی‌ای در حال فریاد هنگام تشییع اعضای خانواده‌اش که در حمله هوایی اسرائیل در خان‌یونس کشته شدند، در روز یکشنبه (رویترز)

در حالی که وضعیت جنگی در نوار غزه همچنان ادامه دارد، ارتش اسرائیل روز یکشنبه دستور به بزرگ‌ترین عملیات تخلیه طی ماه‌های اخیر داد. این تخلیه مناطق وسیعی از شهر غزه و شمال آن، به‌ویژه محله‌های الزيتون، الصبرة، التفاح و الدرج را در بر می‌گیرد. ارتش از ساکنان خواسته فوراً به منطقه المواصی در جنوب منتقل شوند.

این دستور با استفاده از شبکه‌های اجتماعی و پخش اعلامیه از طریق پهپادها اعلام شد و شامل گسترش تخلیه مناطق پیشین مانند جبالیا البلد، الزرقاء و أبو إسكندر نیز می‌شود. منابع محلی گفته‌اند بسیاری از مردم نمی‌دانند کجا باید بروند، زیرا مناطق غربی غزه نیز از آوارگان پر شده است.

فلسطینی مجروح در حمله هوایی، در بیمارستان ناصر در خان‌یونس واقع در جنوب غزه، با پیکر برادرش که در همان حمله کشته شد، وداع می‌کند (رویترز)

ارتش اسرائیل اعلام کرده قصد دارد وارد عمق شهر غزه و حتی غرب آن شود. اگرچه منطقه المواصی به‌عنوان منطقه انسانی اعلام شده، اما در آنجا هم ارتش اسرائیل حاضر است و گه‌گاه تیراندازی یا بمباران‌هایی صورت می‌گیرد.

احتمال توافق جزئی

با وجود ادامه خشونت‌ها، تلاش‌ها برای آتش‌بس ادامه دارد. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در پیامی خواستار تلاش برای دستیابی به توافق آتش‌بس شد. منابع فلسطینی به «الشرق الأوسط» گفته‌اند که احتمال رسیدن به توافقی جزئی در چارچوب طرح پیشنهادی فرستاده آمریکایی، استیو ویتکوف، وجود دارد.

فلسطینی‌ای در کنار پیکر کودکان کشته‌شده در حمله هوایی اسرائیل به خانه‌ای در شهر غزه پیش از مراسم تشییع در روز یکشنبه (رویترز)

این منابع افزودند مقاومت فلسطینی خواستار ضمانت اجرای کامل دوره ۶۰ روزه آتش‌بس بدون نقض آن توسط اسرائیل، و توزیع آزادسازی گروگان‌ها طی روزهای آتش‌بس هستند. همچنین تأکید شده که پروتکل‌های انسانی توافق پیشین در ژانویه ۲۰۲۵ باید رعایت شود؛ موضوعی که اسرائیل در آن زمان به‌طور کامل پایبند نبود.

بن‌بست در مذاکرات و لجبازی اسرائیل

منابع نزدیک به حماس می‌گویند: «رسیدن به توافق ممکن است اگر اسرائیل به خواسته‌های منطقی پاسخ مثبت دهد». به گفته آن‌ها، حماس پیشنهادات متعددی داده، اما هر بار بنیامین نتانیاهو آن را رد کرده و مسیر مذاکرات را مختل کرده است.

منابع تأکید کردند که «حماس» مایل به دستیابی به توافق برای توقف کشتار و محاصره در غزه است، اما نمی‌پذیرد تحت عنوان توافقی «تسلیم‌شده» عمل کند. آن‌ها همچنین از دولت ترامپ خواستند فشار بیشتری بر اسرائیل وارد کند.

پیش‌بینی شده که در صورت پیشرفت گفت‌وگوها، طی روزهای آینده دور جدیدی از مذاکرات در دوحه یا قاهره با حضور هیأت‌های حماس، اسرائیل، میانجی‌ها و نماینده آمریکا برگزار شود.

ترور ابوعمر السوری

در تحولی مرتبط، ارتش اسرائیل جمعه‌شب موفق به ترور «حکم العیسی» معروف به «أبو عمر السوری»، یکی از فرماندهان ارشد «کتائب القسام» شد. وی از نزدیکان محمد الضیف، فرمانده شهید القسام، بود. اسرائیل همچنین چندین فرمانده دیگر از حماس، جهاد اسلامی و گروه‌های مقاومت دیگر را هدف قرار داده است.

با کاهش درگیری مستقیم بین ایران و اسرائیل، تمرکز ارتش اسرائیل بار دیگر بر نوار غزه افزایش یافته و حملات زمینی، هوایی و عملیات‌های هدفمند شدت گرفته‌اند.