سعودی: حوثی‌ها یمن را ویران کردند و کشتار راه انداختند

ریاض حملات شبه نظامیان به به ابوظبی و جنوب سعودی را محکوم کرد


آثار سقوط قطعات پهپاد رهگیری شده حوثی‌ها در جازان (واس)
آثار سقوط قطعات پهپاد رهگیری شده حوثی‌ها در جازان (واس)
TT

سعودی: حوثی‌ها یمن را ویران کردند و کشتار راه انداختند


آثار سقوط قطعات پهپاد رهگیری شده حوثی‌ها در جازان (واس)
آثار سقوط قطعات پهپاد رهگیری شده حوثی‌ها در جازان (واس)

پادشاهی عربی سعودی حملات مکرر شبه نظامیان تروریست حوثی مورد حمایت ایران به مراکز غیرنظامی و تأسیسات حیاتی در جنوب پادشاهی و ابوظبی را محکوم کرد.
در تازه‌ترین جنگ‌افروزی حوثی‌ها، دو موشک بالستیک حوثی به ظهران (جنوب) و منطقه صنعتی در جازان اصابت کرده و منجر به زخمی شدن دو تن از افراد مقیم (بنگلادشی و سودانی) وارد شده‌است.
سعودی در بیانیه‌ای اعلام کرد: ما حملات مکرر شبه نظامیان تروریست حوثی مورد حمایت ایران به مراکز غیرنظامی و تأسیسات حیاتی در جنوب سعودی و ابوظبی را محکوم می‌کنیم و با این حملات علیه سعودی و امارات و گذرگاه‌های دریایی بین‌المللی در دریای سرخ مخالفیم.
این بیانیه افزود که حملات «توسط نیروهای تروریسم اجرا می‌شوند که در یمن برادر ویرانی به بار آورده‌اند و مردم عزیز یمن را به قتل رسانده‌اند، و به گسترش اقدامات تروریستی خود با هدف بی‌ثبات کردن امنیت و ثبات منطقه ادامه می‌دهند».
در این بیانیه آمده‌است: «پافشاری شبه نظامیان تروریست حوثی مورد حمایت ایران برای انجام حملات مکرر چالشی علیه جامعه جهانی و نقض آشکار قوانین بشردوستانه بین‌المللی است و خطر تأثیر برخورد این شبه نظامیان علیه امنیت و ثبات منطقه را نشان می‌دهد».
ریاض در پایان تأکید کرد، «ما به تحرک جامعه بین‌المللی به ویژه شورای امنیت برای پایان دادن به برخورد متجاوزانه به منظور حفظ صلح و امنیت بین‌المللی نیاز مبرم داریم».



گسترده‌ترین عملیات تخلیه اسرائیل در غزه طی ماه‌های اخیر؛ ترامپ به دنبال آتش‌بس است


فلسطینی‌ای در حال فریاد هنگام تشییع اعضای خانواده‌اش که در حمله هوایی اسرائیل در خان‌یونس کشته شدند، در روز یکشنبه (رویترز)
فلسطینی‌ای در حال فریاد هنگام تشییع اعضای خانواده‌اش که در حمله هوایی اسرائیل در خان‌یونس کشته شدند، در روز یکشنبه (رویترز)
TT

گسترده‌ترین عملیات تخلیه اسرائیل در غزه طی ماه‌های اخیر؛ ترامپ به دنبال آتش‌بس است


فلسطینی‌ای در حال فریاد هنگام تشییع اعضای خانواده‌اش که در حمله هوایی اسرائیل در خان‌یونس کشته شدند، در روز یکشنبه (رویترز)
فلسطینی‌ای در حال فریاد هنگام تشییع اعضای خانواده‌اش که در حمله هوایی اسرائیل در خان‌یونس کشته شدند، در روز یکشنبه (رویترز)

در حالی که وضعیت جنگی در نوار غزه همچنان ادامه دارد، ارتش اسرائیل روز یکشنبه دستور به بزرگ‌ترین عملیات تخلیه طی ماه‌های اخیر داد. این تخلیه مناطق وسیعی از شهر غزه و شمال آن، به‌ویژه محله‌های الزيتون، الصبرة، التفاح و الدرج را در بر می‌گیرد. ارتش از ساکنان خواسته فوراً به منطقه المواصی در جنوب منتقل شوند.

این دستور با استفاده از شبکه‌های اجتماعی و پخش اعلامیه از طریق پهپادها اعلام شد و شامل گسترش تخلیه مناطق پیشین مانند جبالیا البلد، الزرقاء و أبو إسكندر نیز می‌شود. منابع محلی گفته‌اند بسیاری از مردم نمی‌دانند کجا باید بروند، زیرا مناطق غربی غزه نیز از آوارگان پر شده است.

فلسطینی مجروح در حمله هوایی، در بیمارستان ناصر در خان‌یونس واقع در جنوب غزه، با پیکر برادرش که در همان حمله کشته شد، وداع می‌کند (رویترز)

ارتش اسرائیل اعلام کرده قصد دارد وارد عمق شهر غزه و حتی غرب آن شود. اگرچه منطقه المواصی به‌عنوان منطقه انسانی اعلام شده، اما در آنجا هم ارتش اسرائیل حاضر است و گه‌گاه تیراندازی یا بمباران‌هایی صورت می‌گیرد.

احتمال توافق جزئی

با وجود ادامه خشونت‌ها، تلاش‌ها برای آتش‌بس ادامه دارد. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در پیامی خواستار تلاش برای دستیابی به توافق آتش‌بس شد. منابع فلسطینی به «الشرق الأوسط» گفته‌اند که احتمال رسیدن به توافقی جزئی در چارچوب طرح پیشنهادی فرستاده آمریکایی، استیو ویتکوف، وجود دارد.

فلسطینی‌ای در کنار پیکر کودکان کشته‌شده در حمله هوایی اسرائیل به خانه‌ای در شهر غزه پیش از مراسم تشییع در روز یکشنبه (رویترز)

این منابع افزودند مقاومت فلسطینی خواستار ضمانت اجرای کامل دوره ۶۰ روزه آتش‌بس بدون نقض آن توسط اسرائیل، و توزیع آزادسازی گروگان‌ها طی روزهای آتش‌بس هستند. همچنین تأکید شده که پروتکل‌های انسانی توافق پیشین در ژانویه ۲۰۲۵ باید رعایت شود؛ موضوعی که اسرائیل در آن زمان به‌طور کامل پایبند نبود.

بن‌بست در مذاکرات و لجبازی اسرائیل

منابع نزدیک به حماس می‌گویند: «رسیدن به توافق ممکن است اگر اسرائیل به خواسته‌های منطقی پاسخ مثبت دهد». به گفته آن‌ها، حماس پیشنهادات متعددی داده، اما هر بار بنیامین نتانیاهو آن را رد کرده و مسیر مذاکرات را مختل کرده است.

منابع تأکید کردند که «حماس» مایل به دستیابی به توافق برای توقف کشتار و محاصره در غزه است، اما نمی‌پذیرد تحت عنوان توافقی «تسلیم‌شده» عمل کند. آن‌ها همچنین از دولت ترامپ خواستند فشار بیشتری بر اسرائیل وارد کند.

پیش‌بینی شده که در صورت پیشرفت گفت‌وگوها، طی روزهای آینده دور جدیدی از مذاکرات در دوحه یا قاهره با حضور هیأت‌های حماس، اسرائیل، میانجی‌ها و نماینده آمریکا برگزار شود.

ترور ابوعمر السوری

در تحولی مرتبط، ارتش اسرائیل جمعه‌شب موفق به ترور «حکم العیسی» معروف به «أبو عمر السوری»، یکی از فرماندهان ارشد «کتائب القسام» شد. وی از نزدیکان محمد الضیف، فرمانده شهید القسام، بود. اسرائیل همچنین چندین فرمانده دیگر از حماس، جهاد اسلامی و گروه‌های مقاومت دیگر را هدف قرار داده است.

با کاهش درگیری مستقیم بین ایران و اسرائیل، تمرکز ارتش اسرائیل بار دیگر بر نوار غزه افزایش یافته و حملات زمینی، هوایی و عملیات‌های هدفمند شدت گرفته‌اند.