محمد بن زاید رئیس امارات شد

محمد بن راشد: محمد بن زاید ادامه دهنده راه بنیانگذار امارات است

عضای شورای عالی فدرال امارات پس از انتخاب شیخ محمد بن زاید آل نهیان به عنوان رئیس امارات (وام)
عضای شورای عالی فدرال امارات پس از انتخاب شیخ محمد بن زاید آل نهیان به عنوان رئیس امارات (وام)
TT

محمد بن زاید رئیس امارات شد

عضای شورای عالی فدرال امارات پس از انتخاب شیخ محمد بن زاید آل نهیان به عنوان رئیس امارات (وام)
عضای شورای عالی فدرال امارات پس از انتخاب شیخ محمد بن زاید آل نهیان به عنوان رئیس امارات (وام)

شورای عالی فدرال امارات شنبه (۱۴ مه) به اتفاق آرا شیخ محمد بن زاید آل نهیان را به عنوان رئیس جدید این کشور تعیین کرد.
جلسه شورای عالی فدرال امارات در قصر المشرف در ابوظبی و به ریاست شیخ محمد بن راشد آل مکتوم معاون رئیس امارات و حاکم دبی برگزار شد.
شیخ محمد بن زاید آل نهیان و شیخ دکتر سلطان بن محمد القاسمی عضو شورای عالی فدرال و حاکم شارجه و شیخ حمید بن راشد النعیمی عضو شورای عالی فدرال و حاکم عجمان و شیخ حمد بن محمد الشرقی عضو شورای عالی فدرال و حاکم فجیره و شیخ سعود بن راشد المعلا عضو شورای عالی فدرال و حاکم ام القیوین و شیخ سعود بن صقر القاسمی عضو شورای عالی فدرال و حاکم راس الخیمه در جلسه مذکور حضور داشتند.
شیخ محمد بن راشد در توییتی گفت «محمد بن زاید ادامه دهنده راه زاید و امتداد حضور او در میان ماست. او بنیاگذار صدمین سالگرد تاسیس کشور ما و محافظ اتحاد ما است. به او تبریک می گوییم و با او بیعت می کنیم. مردم کشور با او بیعت می کنند. او کشور را به مسیر شکوه و عظمت و سربلندی هدایت می کند».
بیانیه وزارت امور ریاستی امارات گفت «شیخ محمد بن زاید آل نهیان طبق اصل ۵۱ قانون اساسی به عنوان رئیس کشور امارات و جانشین شیخ فقید خلیفه بن زاید آل نهیان انتخاب شد».
اعضای شورای عالی فدرال همچنین بر پایبندی به ارزش های اصیل و اصول شیخ زاید بن سلطان آل نهیان بنیانگذار امارات تاکید کرده و گفتند که این ارزش ها منجر به ارتقای جایگاه امارات در منطقه و جهان و تثبیت و تنوع دستاوردهای ملی شدند.
آنها گفتند که مطمئنا مردم امارات طبق خواسته زاید و بنیانگذاران همواره حامی و حافظ امین این کشور و دستاوردهای مختلف امارات باقی می مانند و برای شیخ محمد بن زاید آل نهیان آرزوی موفقیت برای خدمت به کشور و مردم امارات کردند.
از سوی دیگر شیخ محمد بن زاید آل نهیان ضمن قدردانی به خاطر تجلیل و اعتماد بقیه اعضای شورای عالی فدرال و حاکمان مناطق مختلف کشور به او از خداوند خواست تا او را برای انجام این مسئولیت سنگین و بزرگ و خدمت به کشور و مردم موفق گرداند.

 

 



لمیاء بنت بهیان: فوتبال بانوان سعودی شاهد رونق چشمگیری است



بازی تیم ملی نوجوانان سعودی مقابل بحرین (الشرق الاوسط)
بازی تیم ملی نوجوانان سعودی مقابل بحرین (الشرق الاوسط)
TT

لمیاء بنت بهیان: فوتبال بانوان سعودی شاهد رونق چشمگیری است



بازی تیم ملی نوجوانان سعودی مقابل بحرین (الشرق الاوسط)
بازی تیم ملی نوجوانان سعودی مقابل بحرین (الشرق الاوسط)

لمیاء بنت بهیان، عضو هیئت مدیره فدراسیون فوتبال سعودی و ناظر کل مدیریت فوتبال زنان، رونق چشمگیر بخش فوتبال زنان در پادشاهی عربی سعودی را ستود و گفت «فوتبال زنان از حمایت سخاوتمندانه رهبری خردمند و هیئت مدیره اتحادیه فوتبال سعودی برخوردار است».
در این میان، عالیه الرشید، مدیر دپارتمان فوتبال زنان در فدراسیون سعودی، تأکید کرد که فدراسیون مایل است از همه توانایی‌ها استفاده کند تا به سمت دستیابی به دستاوردهایی برای فوتبال زنان در آینده نزدیک حرکت کند.
الرشید اعلام کرد که تیم بانوان نوجوانان در فوریه گذشته پس از چند مرحله تست عملکرد برای بازیکنان مراکز آموزشی منطقه ای و لیگ‌های مدارس و همچنین بازیکنان زیر ۱۷ سال شاغل در لیگ برتر و دسته اول بانوان تأسیس شد.
شایان ذکر است که تیم ملی زنان «زیر ۱۷ سال» سعودی در دومین دیدار دوستانه خود روز سه‌شنبه با نتیجه یک بر صفر مقابل تیم ملی بحرین شکست خورد و جمعه گذشته نیز در منامه پایتخت بحرین با ۶ گل شکست خورد.
هدایت تیم سبزها بر عهده استلا گوتال، سرمربی کروات، است. لولوه موسی، لولوه صالح، مجد العتیبی، منیره الغنام، لمی الرمیزان، لولو عبدالله، فاطمه منصور، بسمه نواف، ماریا باغفار، مرام الیحیا و لیان امیر در ترکیب تیم سعودی قرار دارند.
بازی دوستانه با بحرین پس از دو تقابل با تیم ملی کویت، دومین بازی در تاریخ تیم جوانان زنان سعودی است.


صالحه عبید: استقلال زنان پلی است به سوی خلاقیت و آزادی بیان 

صالحه عبید نویسنده اماراتی
صالحه عبید نویسنده اماراتی
TT

صالحه عبید: استقلال زنان پلی است به سوی خلاقیت و آزادی بیان 

صالحه عبید نویسنده اماراتی
صالحه عبید نویسنده اماراتی

صالحه عبید نویسنده اماراتی (متولد 1988) تاکنون سه مجموعه داستان کوتاه و دو رمان منتشر کرده و اولین مجموعه داستان او با نام «زهایمر: آلزایمر» (2010) به آلمانی ترجمه شد. پس از آن مجموعه داستان کوتاه او « ساعي السعادة: پیک خوشبختی» (2012) و « خصلة بيضاء بشكل ضمني: لاخ مویی سفید به شکل ضمنی» (2015) که برنده جایزه خلاقیت العویس (2016) شد و رمان « آيباد... الحياة على طريقة زوربا: آی پد... زندگی به سبک زوربا» را منتشر کرد (2014). او همچنین در سال 2017 برای همه آثارش برنده جایزه جوانان امارات در بخش نویسندگی خلاق شد و در سال 2018 دومین رمان خود را منتشر کرد: « لعلّها مزحة: شاید یک شوخی باشد». و این گفت‌وگوی با او اوست:

* شارجه به تو چه داده است؟
- قبل از هرچیز، اولین چیزی که امارت شارجه به من داد، حافظه است که همه چیز از آن شروع و از تمام جزئیات زندگی جدا می‌شود، به ویژه، بخش‌های زیادی از امارت شارجه وجود دارند که من در آنها رفت و آمد داشتم و امروز هنوز در طول عمر و تجربه دارم و با نخی شفاف از حافظه پدرم و مادر بزرگ وصل است. به یاد دارم چطور پدرم درباره فعالیتش در امتداد بندر و دریای شارجه که هنوز هم تقریباً به همین شکل باقی مانده می‌گفت. بعد شارجه قدیم را توصیف می‌کرد که به لطف توجه به ضرورت مرمت، بخش‌های مهمی را از بعد جغرافیایی و شهری حفظ کرده است. تخریب به منظور عبور از رنسانس تمدنی، با پایه‌ای استوار که هویت مکان است، آرام، که به نوبه خود به پروژه فرهنگی تجمعی و آرام شارجه اشاره دارد که از دهه هشتاد قرن گذشته آغاز شده است. به نوبه خود، هر چند غیرمستقیم، آن تمایل متفکرانه آرام برای مشاهده و نظارت را به من داد، با توجه به اینکه راوی در درجه اول ناظری آرام است و در پشت صحنه جزئیات، آنها را یکی پس از دیگری جمع می‌کند. واقعیت را توضیح می‌دهد و تخیل بعد دیگری تا نهایت بر آن می‌سازد که در فرآیند خلاق روایت ضروری است.

* مقاله‌ای با عنوان «اتاق ویرجینیا و برقع سلما» نوشتی. درباره خلاقیت زنان در خلیج و به ویژه امارات صحبت می‌کنی، این خلاقیت را چگونه می‌بینی؟
- نمی‌دانم آیا من شرایط ارزیابی این واقعیت را دارم یا نه، اما تمام آنچه بیان می‌کنم مجموعه‌ای از تأملات خصوصی از خوانش‌ها و مشاهدات بین داخلی نزدیک و دیگر دور است و همانطور که در مقاله تأملی گفتم، در زمانی که «ویرجینیا وولف» خواستار استقلال زنان به معنای حقیقی کلمه در مسکن و از نظر مادی است که بعداً پلی معنوی برای استقلال خلاقانه و آزادی بیان او خواهد بود، در خلیج و به ویژه در امارات تفاوت عجیبی برقرار است. با توسعه رنسانس و حضور زنان در فضای عمومی، به نام‌های بسیاری رسیدم که با اسم مستعار به سمت بیان خلاقانه رفته‌اند و در برخی از جنبه‌ها و آنچه زن به عنوان یک انسان در این جوامع که در مرحله پس از جهش به سرعت در حال توسعه‌اند شایستگی آن را دارد، جسورانه گفته‌اند. و برخی نمونه‌ها به طرز تحسین برانگیزی به ایده و قدرت آن و بین پایبندی به شرایط روایی متن مدرن و زبان جدید پایبند هستند.
* پنهان شدن پشت نام مستعار به دلیل برخی خواسته‌های مشخص بود یا مثلاً فرار از سانسور؟
- داستان فقط یک داستان برای دعوت به حقی مشخص نبود... بعدها تعداد نویسندگان زن زیاد شد و امروز صداهای زیبا و برجسته‌ای هستند که با نام صریح خود می‌نویسند و در سطح شعر به خلاقیت دست یافته‌اند. اما این افزایش عددی بر خلاف کمبود و پنهان شدن در پشت اسامی مستعار قبلی، همراه با اندکی مماشات در ارائه و بیان شد، چیزی که از برخی جهات نمی‌توانم خود را از آن استثنا کنم، شاید ساختار اجتماعی و نظارت اجتماعی در آنکه با وجود استقلال و حضور در فضای عمومی، نوعی نظارت مستمر است که در ضمیر ناخودآگاه زنانه زنان خلیجی و اماراتی نهفته است.

* رمان « لعلها مزحة: شاید یک شوخی باشد» تو به نظر می‌رسد گفت‌و گوی بین دو نسل در امارات را بافته است... با وجود تازگی تجربه در کشور، به سرعت می‌گذرد و فاصله بین نسل‌ها را دو چندان می‌کند... رمان چگونه بر این فاصله پل می‌زند؟
-من فکر می‌کنم این فاصله همیشه وجود داشته باشد به دلیل شرایط ویژه‌ای که خلیج و شبه جزیره عربی به طور کلی از آن عبور کردند، جهش‌های سریع پس از رونق، این جهش‌ها شکاف‌های بزرگی را در سطح اجتماعی بین نسل‌ها ایجاد کردند، بسیاری از سئوالات متعدد بدون پاسخ ماندند و شاید پاسخ‌ها هرگز وجود نداشتند، از این رو شاید ویژگی این جامعه امروز، ادبیات، مانند هنرهای دیگر، ممکن است تلاشی صرف برای پر کردن این شکاف تا حد امکان، از طریق انسانی‌سازی آن پرسش‌ها و پیامدهای آنها و آن مراحل بین نسل‌ها باقی بماند. از طریق نام شخصیت‌ها و داستان‌هایی که مراحل را شبیه‌سازی می‌کنند و پاسخ‌های ممکن را می‌اندیشند و دیالوگی که می‌تواند از دنیای تخیل به زمین واقعیت حرکت کند.
* در مقاله خود با عنوان « ينتابنا هلع جلجامش: هول گیلگمش ما فرامی‌گیرد» می‌گویید که «گیلگمش در وحشت قدیمی خود از ناتوانی به دست گرفتن سرنوشتش می‌ترسید» و «ما پایان گیلگمش را نمی‌پذیریم (...) زیرا ترس بزرگترین انگیزه در هر کاری است که انجام می‌دهیم.» آیا ترس خود محدودیت آفریننده و زندان خلاقیت نیست؟
- ترس یک احساس است و احساسات انسان شکننده‌ترین چیزهاست. آنچه بعد از این احساس می‌آید، تفاوت و عکس‌العمل است. انسان موجودی خردمند است که با توانایی آگاهی، تفکر و تحلیل مشخص می‌شود. از این رو فکر می‌کنم که احساس ترس در مؤلفه انسان همان چیزی است که اولین عکس‌العمل برای ایجاد تمدن را به همراه داشت. تمدن مدرن امروز که تلاش ما برای رسیدن به جاودانگی در سفر گیلگمش است که باورمان نمی‌شود پایان یافته است. چه می‌شد اگر گیلگمش از مرگ انکیدو و از سرنوشتی مشابه او احساس ترس کرده بود، پس به آن سفر بزرگی رفت که ما به نوعی امروز محصول آن هستیم، ترس یک محرک است، آنچه بعد از آن پیش می‌آید نتیجه آگاهی خاص است؛ یا ترست زندان تو می‌شود یا پلی به سوی تلاش برای بقا، تلاش‌هایی که در آن خلاقیت می‌آید تا خود و جسورانه‌ترین مسیر انسانی خود را شکل دهد، از زمانی که انسان به نوبه خود توانایی خلق کردن خود را درک کرد.
* مجموعه داستانی « زهايمر: آلزایمر» که در سال 2010 منتشر شد و به آلمانی ترجمه شد، بسیاری آن را تجربه‌ای متفاوت می‌دانستند زیرا از سختی از دست دادن حافظه و مرگ می‌گوید... پیامی که در این مجموعه وجود دارد چیست؟
- من معتقد به این نیستم که هر اثری پیامی روشن و آشکار داشته باشد وگرنه مشارکت خلاق راوی و مخاطب چه ارزشی دارد که یکی از مهم‌ترین شرط‌های آن باز گذاشتن دروازه‌های تفسیر است. و در بازگشت به «آلزایمر»، این اثر از نظر فنی اولین تلاش دختری در دهه بیست عمر خود بود که سعی کرده از روی حافظه و خود، دنیایی تخیلی و شخصیت‌هایی بسازد که با آنچه در دنیای روایت می‌خواند شبیه باشد و شاید این همان چیزی است که بسیاری از داستان‌ها را به طور ضمنی در تم حافظه، در تحقق وفاداری به حافظه بشری شرکت می‌دهد.
* رمان « دائرة التوابل: دایره ادویه‌ها» بین قهرمان رمان (شیریهان) که به رایحه‌های انسان اهمیت می‌دهد و قهرمان رمان (عطر) ژان باپتیست گرونوی که بیزاری او از رایحه‌های انسانی منجر به ساختن عطری برای کنترل مردم می‌شود ارتباط وجود دارد، زیرا « کسی که بوها را کنترل می‌کند قلب مردم را در دست می‌گیرد»، آیا ارتباطی بین این دو داستان می‌بینی؟
- به جز بو، تلاقی در بین نیست، وگرنه فقط به یک روایت از نفرت، یک روایت از عشق، یک روایت از دریا و... بسنده می‌کردیم. شاید زوسکید در رمان عطر به رائحه حضوری قوی‌تر داد و تمش را برجسته‌تر کرد، در حالی که در دنیای «شما» و «شیریهان» در لفافه بیشتری بود، در دنیایی که آهنگ بزرگ‌تر حضور داشت و به سمت دو تم خشم و مرگ حرکت داده می‌شد و دائره‌ای که بین آن دو شکسته نمی‌شود... و این فقط یک تفسیر از مجموعه‌ای از خروجی‌ها است که مخاطب ممکن است پس از خواندن اثر به آن برسد.
* نماد حضور عبدالله بن معتز خلیفه عباسی در این رمان چیست، او شاعری است که فقط یک روز و یک شب قدرت را به دست گرفت؟
- مدتی به طور شخصی مجذوب داستان ابن معتز شدم، مسحور کنایه نهفته در آن که لحظه‌ای که از شعر دست کشید و قدرت را برگزید، مرگ خود را انتخاب می‌کرد و با همه خونی که او را احاطه کرده بود و با وجود همه تلاش‌ها برای حذفش، در حضور شعر و فتنه و عوالم اغوا زنده ماند تا اینکه قدرت آمد و او را کشت. در سطح داستانی حضورش مهم بود برای ریشه کن کردن ایده خشم تاریخی جنون آمیز موجود در میراث عربی ما که حتی در دوران مدرن امروزی قطع نشده است.


مراسم ازدواج ولیعهد اردن با مهمانانی از ۷۰ کشور

شاهزاده الحسین بن عبد الله دوم ولیعهد اردن و نامزدش رجوه خالد السیف (رویترز)
شاهزاده الحسین بن عبد الله دوم ولیعهد اردن و نامزدش رجوه خالد السیف (رویترز)
TT

مراسم ازدواج ولیعهد اردن با مهمانانی از ۷۰ کشور

شاهزاده الحسین بن عبد الله دوم ولیعهد اردن و نامزدش رجوه خالد السیف (رویترز)
شاهزاده الحسین بن عبد الله دوم ولیعهد اردن و نامزدش رجوه خالد السیف (رویترز)

مراسم ازدواج شاهزاده الحسین بن عبد الله دوم با حضور مهمانانی از ۷۰ کشور پنجشنبه شب (اول ژوئیه) برگزار می شود.
شبکه تلویزیونی اردنی «المملکه» از قول ناصر الرحامنه مدیر گروه رسانه شهرداری امان بزرگ گفت «آماده پذیرایی از مهمانان هستیم و همه نیازمندی ها مثل تزیینات معابر و جاده های امان فراهم شده است و مهمانان خارجی ۷۰ کشور و شاید بیشتر در مراسم عروسی حضور دارند».
مراسم امروز پس از ورود ملک عبد الله دوم پادشاه اردن و ملکه رانیا العبد الله به کاخ زهران در مرکز امان آغاز می شود.
پس از آن ولیعهد به کاخ زهران می رود و رجوه خالد السیف نیز اندکی بعد وارد کاخ می شود و مراسم عقد برگزار می شود.
خطبه عقد توسط شیخ احمد الخلایله با حضور شاهدان و برخی اعضای خاندان سلطنتی هاشمی و خانواده خانم رجوه انجام می شود.

کاخ زهران که در اواسط دهه پنجاه میلادی ساخته شده محل برگزاری جشن های عروسی اعضای خاندان سلطنتی بوده که از جمله می توان به ازدواج ملک عبد الله دوم و ملک حسین بن طلال در این کاخ اشاره کرد.
تعدادی از مهمانان عرب و خارجی برای شرکت در مراسم ازدواج به کاخ زهران خواهند آمد و اسکورت خودروها و موتورهای سرخ پس از پایان مراسم عقد حرکت می کند و همه اردنی ها منتظر این اسکورت شناخته شده هستند.
عروس و داماد در این اسکورت قرمز خواهند بود و به کاخ الحسینیه خواهند رفت. جشن رسمی در آنجا برگزار می شود و طی مسیر چندین توقفگاه هم گذاشته شده تا مردم علاقمند به حضور در این مراسم بتوانند آنجا شرکت کنند.
اسکورت قرمز سلطنتی اردن ویژه مراسم ملی و جشن های رسمی در کشور است و جای آن در مراسم ازدواج ولیعهد نیز خالی نیست.
اسکورت قرمز از تعدادی از خیابان های امان رد خواهد شد اما حرکت آن از کاخ زهران العامر به سمت قصر الحسینیه خواهد بود و در طول این مسیر هزاران نفر از شهروندان و مقیمان اردنی حضور خواهند داشت.
اسکورت قرمز سلطنتی اردن از زمان تاسیس پادشاهی هاشمی اردن تشکیل و به نماد اصلی مراسم ملی در کشور تبدیل شد.
اداره کل امنیت اعلام کرد که در مسیر اسکورت قرمز سلطنتی اردن در مراسم ازدواج ولیعهد ۷ توقفگاه تنظیم شده است.

اداره کل امنیت اعلام کرد که در مسیر اسکورت قرمز سلطنتی اردن در مراسم ازدواج ولیعهد ۷ توقفگاه تنظیم شده است.
اداره راهنمایی و رانندگی و شهرداری امان بزرگ برنامه ای برای پارکینگ و توقف شهروندان علاقمند به حضور در مراسم تدارک دیده و صاحبان این خودروها می توانند در مراسم سلطنتی امروز شرکت کنند. ده ها گروه آواز محلی و ملی امشب اجرا دارند. برنامه های متنوع دیگری نیز تدارک دیده شده و اتوبوس های رایگان برای علاقمندان به حضور در مسیر حرکت اسکورت قرمز سلطنتی در نظر گرفته شده است.
شاهزاده الحسین بن عبد الله دوم پسر بزرگ ملک عبد الله دوم و ملکه رانیا ۲۸ ژوئیه ۱۹۹۴ در شهر امان به دنیا آمد و دوم ژوئیه ۲۰۰۹ به عنوان ولیعهد تعیین شد و او چندین بار به عنوان معاون پادشاهی خدمت کرده است.
رجوه نامزد ولیعهد اردن ۲۸ آوریل ۱۹۹۴ در ریاض متولد شد. او مهندس معمار سعودی و دختر خالد بن مساعد بن سیف بن عبد العزیز آل سیف و عزت السدیری و خواهر کوچک تر ۴ برادرش است.


عبدالله بن خالد استوارنامه خود را به عنوان سفیر سعودی در آلمان تقدیم کرد

استقبال رئیس‌جمهور آلمان از سفیر جدید سعودی در برلین (DPA)
استقبال رئیس‌جمهور آلمان از سفیر جدید سعودی در برلین (DPA)
TT

عبدالله بن خالد استوارنامه خود را به عنوان سفیر سعودی در آلمان تقدیم کرد

استقبال رئیس‌جمهور آلمان از سفیر جدید سعودی در برلین (DPA)
استقبال رئیس‌جمهور آلمان از سفیر جدید سعودی در برلین (DPA)

شاهزاده عبدالله بن خالد بن سلطان، سفیر پادشاهی عربی سعودی در آلمان، روز چهارشنبه هنگام تقدیم استوارنامه خود در کاخ ریاست جمهوری در برلین، بر تمایل کشورش برای تقویت روابط دوستی و همکاری با آلمان تأکید کرد.
فرانک والتر اشتاین مایر رئیس‌جمهور آلمان برای سفیر در انجام مأموریت آرزوی موفقیت کرد.
سفیر سعودی در این مراسم ضمن ابلاغ سلام و قدردانی خادم حرمین شریفین ملک سلمان بن عبدالعزیز و شاهزاده محمد بن سلمان، ولیعهد و نخست‌وزیر، برای مردم آلمان پیشرفت و رفاه بیشتر آرزو کرد.
رئیس‌جمهور آلمان درودهای خود را به خادم حرمین شریفین و ولیعهد وی و آرزوی تداوم پیشرفت و شکوفایی پادشاهی و مردم آن را ابلاغ کرد.


میانجیگری عمان بین مصر و ایران

میانجیگری عمان بین مصر و ایران
TT

میانجیگری عمان بین مصر و ایران

میانجیگری عمان بین مصر و ایران

هیثم بن طارق، سلطان عمان دیروز در دیدار با علی خامنه ای رهبر ایران در تهران، پیشنهاد میانجیگری کشورش برای احیای روابط ایران و مصر را مطرح کرد.
خامنه‌ای از ابتکار سلطان عمان استقبال کرد و سایت رسمی رهبر ایران نوشت: «ما از بیانیه سلطان عمان دربارهٔ تمایل مصر برای از سرگیری روابط با جمهوری اسلامی استقبال می‌کنیم و مشکلی در این زمینه نداریم».
خامنه‌ای با اشاره به خرسندی عمان از از سرگیری روابط سعودی و ایران، گفت: «این مسائل در نتیجه سیاست خوب دولت رئیسی برای گسترش و توسعه روابط با کشورهای همسایه و منطقه است».
خامنه ای همچنین خواستار تعمیق روابط مسقط و تهران شد. وی اظهار کرد: مقامات دو کشور برای توسعه روابط تفاهم نامه‌هایی امضا کردند.
وی گفت: آنچه در این مذاکرات مهم است رسیدن به نتایج ملموس است که باید با جدیت پیگیری شود.
گزارش شد که سلطان عمان که پیش از سفر خود به ایران، در سفری به قاهره با عبدالفتاح السیسی رئیس‌جمهور مصر دیدار کرد و به دنبال ایجاد پل ارتباطی بین قاهره و تهران و ارتقای سطح روابط بین آنها بود.
در قاهره، منابع آگاه مصری که با «الشرق الأوسط» صحبت کردند، نسبت به آنچه که آنها به عنوان «سیگنال‌های مکرر ایران مبنی بر تمایل به تقویت روابط دوجانبه بین دو طرف» توصیف کردند، ابراز آمادگی کردند.
این منابع مصری گفتند: «قاهره امیدوار است روابط دوجانبه با ایران را به گونه ای که با عوامل تعیین‌کننده اصلی سیاسی حاکم بر سیاست‌های منطقه ای مصر سازگار باشد، توسعه دهد».
این منابع با یادآوری مواضع مقامات و دیپلمات‌های ایرانی همچون حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران، اظهار کردند که سیگنال‌های مکرر ایران در خصوص توسعه روابط با مصر «پژواک پیدا کرد».
نبیل فهمی، وزیر خارجه پیشین مصر به «الشرق الأوسط» گفت که آنچه اخیراً در مورد «تمایل مصر به بهبود روابط مطرح شده یک موضع اصولی است».
وی افزود که «علاقه دو طرف برای توسعه روابط وجود دارد که از اشارات مکرر ایران در این زمینه پیداست».

Read also


سودانی‌ها در انتظار آتش‌بس جدید؛ نقض‌ها ادامه دارد

لم تختف من سماء الخرطوم أعمدة الدخان حتى إبان الهُدن (أ.ف.ب)
لم تختف من سماء الخرطوم أعمدة الدخان حتى إبان الهُدن (أ.ف.ب)
TT

سودانی‌ها در انتظار آتش‌بس جدید؛ نقض‌ها ادامه دارد

لم تختف من سماء الخرطوم أعمدة الدخان حتى إبان الهُدن (أ.ف.ب)
لم تختف من سماء الخرطوم أعمدة الدخان حتى إبان الهُدن (أ.ف.ب)

با وجود نقض‌های متعدد آتش‌بس در سودان، از جمله آتش‌بس ۷ روزه گذشته که پس از بحث‌های طولانی در شهر جده توسط دو طرف درگیری با میانجیگری سعودی و آمریکا حاصل شد، سودانی‌ها منتظر تمدید آتش‌بس هستند.
در همین حال، شاهزاده فیصل بن فرحان، وزیر امور خارجه پادشاهی عربی سعودی دیروز با همتای بریتانیایی خود، جیمز کلورلی، دربارهٔ تلاش‌های پادشاهی با هدف حمایت از راه حل‌های سیاسی در سودان گفت و گو کرد.
خبرگزاری سعودی اعلام کرد که این دو وزیر به صورت تلفنی دربارهٔ تلاش‌های پادشاهی برای ایجاد پل ارتباطی بین طرف‌های سودانی از طریق میزبانی از نمایندگان این کشور در مذاکرات جده و توافق‌های حاصل از آن در مورد آتش‌بس گفت و گو کردند.
پادشاهی عربی سعودی و ایالات متحده روز یکشنبه از ارتش سودان و نیروهای پشتیبانی سریع خواستند تا به گفت و گو برای دستیابی به توافق بر سر تمدید آتش‌بس ادامه دهند.
دو طرف توافق‌نامه ای را در جده امضا کرده بودند که بر اساس آن یک آتش‌بس بشردوستانه به مدت هفت روز وجود دارد که می‌تواند تمدید شود.
از سوی دیگر، آمریکا، نروژ، بریتانیا و اتحادیه اروپا در بیانیه ای که روز گذشته توسط وزارت خارجه آمریکا منتشر شد، از بیانیه اتحادیه آفریقا پس از نشست شورای صلح و امنیت دربارهٔ سودان استقبال کردند.
این کشورها اقدامات دو طرف متخاصم و رنجی که آنها برای مردم سودان وارد کردند را محکوم کردند.
این سه کشور و اتحادیه اروپا حمایت خود را از «رهبری آفریقا و نقشه راه اتحادیه آفریقا برای حل مناقشه در سودان» تأیید کردند.

آنها همچنین از تلاش‌های اتحادیه آفریقا برای ایجاد یک مکانیسم توسعه‌یافته برای اطمینان از اقدام جامع و هماهنگ منطقه‌ای و بین‌المللی به سمت یک روند صلح پایدار و از سرگیری انتقال به حکومت غیرنظامی و دموکراسی در سودان استقبال کردند.
بیانیه پایانی نشست شورای صلح و امنیت آفریقا در ۲۷ مه از طرف‌های متخاصم خواسته‌است که فوراً بدون هیچ پیش‌شرطی آتش‌بس اعلام و بسیج نیروها را متوقف کنند.
این بیانیه همچنین خواستار «تصویب راه حل مسالمت آمیز برای درگیری‌ها، اجازه دسترسی بدون مانع به کمک‌های بشردوستانه، و از سرگیری روند انتقال سیاسی شد که به برگزاری انتخابات برای انتقال به یک دولت دموکراتیک با رهبری غیرنظامی ختم شود».
بیانیه نهایی «نقشه راه اتحادیه آفریقا برای حل مناقشه در سودان، با هدف خاموش کردن سلاح‌ها در سودان» را تصویب کرد و از طرف‌های سودانی و جامعه بین‌المللی خواست تا از اجرای نقشه راه حمایت کنند.
سودان در ۱۵ آوریل به ورطه نبرد بین ارتش و نیروهای پشتیبانی سریع فرورفت، در حالی که احزاب نظامی و غیرنظامی در حال دست زدن به آخرین اقدامات در روند سیاسی بودند که قرار بود به تشکیل یک دولت غیرنظامی منجر شود.


دولت سعودی تحولات مذاکرات جده دربارهٔ سودان را بررسی کرد

خادم حرمین شریفین در حال ریاست جلسه هیئت دولت (واس)
خادم حرمین شریفین در حال ریاست جلسه هیئت دولت (واس)
TT

دولت سعودی تحولات مذاکرات جده دربارهٔ سودان را بررسی کرد

خادم حرمین شریفین در حال ریاست جلسه هیئت دولت (واس)
خادم حرمین شریفین در حال ریاست جلسه هیئت دولت (واس)

شورای وزیران پادشاهی عربی سعودی در جلسه امروز (سه شنبه) خود به ریاست خادم حرمین شریفین ملک سلمان بن عبدالعزیز، تحولات عرصه‌های منطقه ای و بین‌المللی به ویژه اوضاع سودان و روند رایزنی‌های جده با هدف حمایت از راه حل‌های سیاسی در این کشور برادر و نزدیک کردن دیدگاه‌های دو طرف درگیری و توافقات حاصل در مورد آتش‌بس کوتاه مدت و ترتیبات بشردوستانه را بررسی و پیگیری کرد.

در ابتدای جلسه، هیئت دولت مفاد دو نامه دریافتی از سوی خادم حرمین شریفین و ولیعهد و نخست‌وزیر از رئیس‌جمهوری متحد کومور را بررسی کرد.
سلمان الدوسری وزیر اطلاع‌رسانی سعودی نیز گفت: شورای وزیران به همه اقدامات جاری از سوی دولت در روزهای گذشته به ویژه در زمینه تحکیم روابط بین پادشاهی و تعدادی از کشورهای برادر و دوست در سطوح دوجانبه و چندجانبه در زمینه‌های مختلف رسیدگی کرد.
در این زمینه، کابینه دولت از نتایج پنجمین نشست شورای هماهنگی سعودی و عراق در استان جده، امضای یادداشت‌های تفاهم در تعدادی از زمینه‌ها قدردانی و بر عزم دو کشور برادر برای افزایش سرعت همکاری‌ها برای دستیابی به منافع مشترک، افزایش امنیت و ثبات منطقه و تسریع توسعه تأکید کرد.
شورا به مشارکت پادشاهی در هفتاد و ششمین نشست مجمع جهانی بهداشت در ژنو اشاره کرد و گفت: ریاض به دنبال برجسته کردن تلاش‌هایش در کاهش تهدیدات جهانی بهداشت عمومی، یافتن راه‌حل‌هایی در آماده‌سازی و پاسخ به همه‌گیری‌ها، و ابداع برنامه‌هایی برای ارتقای پایداری سلامت انسان است.
وزیر اطلاع‌رسانی سعودی اشاره کرد که شورا تمایل دولت برای توسعه و تنوع بخشیدن به اقتصاد پادشاهی و بهبود محیط سرمایه‌گذاری از طریق برگزاری مجمع سرمایه‌گذاری در مناطق ویژه اقتصادی در ریاض و امضای تفاهم نامه و اعطای مجوز برای شروع کسب و کار در این مناطق را تأیید کرد و گفت: این اقدامات منعکس کننده تغییر کیفی اقتصاد سعودی و رقابت پذیری آن است، همچنین فرصت‌های امیدوارکننده جدیدی را که سرمایه‌گذاری‌های مستقیم را به سمت آن جذب می‌کند، برجسته می‌کند.


فضانوردان سعودی فضا را به سمت زمین ترک کردند

TT

فضانوردان سعودی فضا را به سمت زمین ترک کردند

فضانوردان سعودی فضا را به سمت زمین ترک کردند

علی القرنی و ریانه برناوی دو فضانورد سعودی شامگاه امروز (سه شنبه)، پس از پایان مأموریت علمی ۱۰ روزه خود، ایستگاه فضایی بین‌المللی را به مقصد زمین ترک کردند.

القرنی و برناوی به عنوان بخشی از خدمه «آکسیوم-۲»(Ax-2)، آزمایش علمی پژوهشی پیشگام در ریزگرانش را انجام دادند که به گسترش علمی و تحقیقات در همه تخصص‌های آن کمک می‌کند و بر توسعه بسیاری از برنامه‌ها و تحقیقات و همچنین دسترسی به مخاطبان منتخب در زمین برای ترویج تحقیقات فضایی و کار ایستگاه بین‌المللی تأثیر می‌گذارد.
فضاپیمای دراگون حامل برناوی، القرنی و دو همکار آمریکایی آنها، پگی ویتسون و جان شافنر، حدود ساعت ۱۸ بعد از ظهر به وقت ریاض از ایستگاه بین‌المللی جدا شد.
به گفته سازمان فضایی سعودی، سفر برگشت، ۶ تا ۳۰ ساعت طول می‌کشد.
این پرواز نقطه عطف تاریخی در بخش فضایی سعودی شمرده می‌شود.
این امر به عنوان تأییدی بر تمایلات جدی سعودی برای بهره‌مندی از آن در همه زمینه‌ها است، زیرا این بخش آینده غول پیکری است که دیدگاه‌های جهانی پایداری، فناوری و تحقیقات علمی در آن تلاقی می‌کند.


روایت کامل ربایش و آزادی شهروند سعودی در لبنان

روایت کامل ربایش و آزادی شهروند سعودی در لبنان
TT

روایت کامل ربایش و آزادی شهروند سعودی در لبنان

روایت کامل ربایش و آزادی شهروند سعودی در لبنان

روزنامه «الشرق الأوسط» به گزارش کامل ربوده شدن و آزادی مشاری المطیری شهروند سعودی در لبنان دست یافت.
آزادسازی این شهروند یکی از موارد موفق اطلاعات ارتش لبنان در رویارویی با باندهای جنایتکار سازمان یافته محسوب می‌شود.
همان‌طور که شاهد بودیم برای اولین بار دستگیری تعدادی از آدم ربایان پس از اکثر عملیات‌ها با آزادی ربوده شدگان بدون دستگیری به پایان رسید.
این عملیات شبکه سازمان‌دهی شده‌ای از آدم‌ربایی‌ها را متلاشی کرد که از کافه‌های بیروت شروع می‌شود و به سرزمین‌های سوریه ختم می‌شود و از چندین منطقه لبنان می‌گذرد که قربانیان آن معمولاً «اتباع خارجی تنها» هستند.
گروهی پنج نفره با لباس نظامی، المطیری را در حالی که در قهوه‌خانه ای در بیروت بود تحت نظر داشتند.
آنها با موسی جعفر که تحت تعقیب امنیتی لبنان است تماس گرفتند و توافق حاصل شد و قربانی «فروخته شد».
پس از خروج المطیری از کافه، پنج آدم‌ربا به تعقیب او می‌پرداختند و برای توقف او در منطقه‌ای متروک به خودروی او ضربه زدند و به او هجوم آوردند و او را از آن بیرون کشیدند و بلافاصله به منطقه بقاع بردند.
آدم ربایان پس از تعویض خودرو به سمت محله الشراونه در حوالی شهر بعلبک حرکت کردند و در آنجا ربوده شده به حزب متعلق به جعفر تحویل داده شد و «حق‌الزحمه» آنها اخذ شد و از آنجا به آن سوی مرز لبنان و سوریه منتقل شد.
راه اطلاعات ارتش لبنان برای تعیین محل اختفای المطیری کارت بانکی وی بود که توسط آدم ربایان ضبط شده بود؛ بعد از اینکه او به آنها رمز عبور اشتباه داد، آن را تحت فشار قرار دادند و رمز صحیح را دریافت کردند.
آنها توانستند چند هزار دلار برداشت کنند. سپس از تلفن او پیامک فرستادند و ۴۰۰ هزار دلار باج خواستند.
برداشت پول اولین سیگنال‌ها و سرنخ‌ها را به نیروهای امنیتی داد و بازشدن خط موبایل فرد ربوده شده برای مدتی شواهد جدیدی به آنها داد.
ارتش شروع به اعمال فشار بر خانواده جعفر در لبنان و خانواده او در محله الشراونه کرد.
در نتیجه این حملات، هفت نفر از افراد دخیل در آدم‌ربایی دستگیر شدند، در حالی که بقیه به عمق خاک سوریه گریختند.
ارتش در حال حاضر به دنبال افراد بیشتری از جمله فردی است که پس از حمله به یک مرکز ذخیره‌سازی کاپتاگون در الشراونه، به سمت یک ایستگاه ارتش تیراندازی کرد.
او علاوه بر افرادی که گمان می‌رود عملیات آدم ربایان را تسهیل کرده‌اند، یکی از دست‌اندرکاران این آدم‌ربایی است.


الجزایر برای انعقاد «قراردادهای تسلیحاتی» به ایتالیا روی می آورد


جانب من اجتماع المسؤول العسكري الإيطالي ومسؤولي الدفاع الجزائريين (وزارة الدفاع الجزائرية)
جانب من اجتماع المسؤول العسكري الإيطالي ومسؤولي الدفاع الجزائريين (وزارة الدفاع الجزائرية)
TT

الجزایر برای انعقاد «قراردادهای تسلیحاتی» به ایتالیا روی می آورد


جانب من اجتماع المسؤول العسكري الإيطالي ومسؤولي الدفاع الجزائريين (وزارة الدفاع الجزائرية)
جانب من اجتماع المسؤول العسكري الإيطالي ومسؤولي الدفاع الجزائريين (وزارة الدفاع الجزائرية)

در حالی که یک مقام عالی رتبه نظامی ایتالیایی در الجزایر به سر می برد، گزارش شد که دولت عبدالمجید تبون، رئیس جمهور این کشور به دنبال عقد معاملات تسلیحاتی با رم است. در گامی که نزدیکی دو طرف را تقویت می کند که قبلاً در زمینه انرژی به ویژه در زمینه تامین گاز الجزایر به اروپا پس از جنگ اوکراین توافقنامه هایی امضا کرده بودند.
وزارت دفاع الجزایر در بیانیه‌ای اعلام کرد که دبیرکل این وزارتخانه، سرلشکر محمد الصالح بن بیشه، شامگاه دیروز با ژنرال لوسیانو پورتولانو، مدیر تسلیحات وزارت دفاع ایتالیا، در حضور مقامات نظامی الجزایر دیدار کرد.
طبق این گزارش، این گفت و گوها به «مسائل مورد علاقه مشترک» پرداخته است.
در این بیانیه آمده است که پورتولانو در راس یک هیئت نظامی و غیرنظامی «ارشد» از الجزایر دیدن می کند.
سفر وی با دیدار با مقامات نظامی محلی آغاز شد که در این دیدار درباره وضعیت منطقه به ویژه لیبی و مالی نیز گفت و گو شد.
خبرگزاری ایتالیایی نوا به نقل از شپرد مدیا، یک وب سایت تخصصی در بخش صنایع دفاعی، نوشت که الجزایر از رم خواسته است تا یک واحد حمل و نقل دریایی آبی خاکی جدید را در چارچوب یک توافقنامه همکاری در دست توسعه بین آنها ایجاد کند.
او گفت که دومین «سکوی پیاده‌سازی»، یعنی واحدهای فرود و پشتیبانی لجستیکی که الجزایر درخواست می‌کند، «تنها یک جنبه از چارچوب همکاری را نشان می‌دهد که می‌تواند چندین کشتی دیگر را نیز در بر گیرد».
بر اساس همین سایت، نیروی دریایی الجزایر «از (فینکانتیری)، یک کلاس با سکوی فرود تقویت شده San Giusto) ) درخواست کرده است». مشخص است که روسیه تامین کننده سنتی تسلیحات الجزایر است.
جورجیا ملونی نخست وزیر ایتالیا در آغاز سال جاری از الجزایر دیدار کرد و او بر انعقاد قراردادهای متعددی نظارت داشت که شامل شرکت های کوچک، صنایع غذایی و نساجی، زیرساخت ها، کارهای عمومی، صنایع داروسازی، نیروی دریایی و حوزه فضایی نیز می شد.