محمد بن زاید به عنوان رهبر امارات انتخاب شد.. استقبال عربی و بین‌المللی

وی پیام‌های تسلیتی به مناسبت درگذشت شیخ خلیفه بن زاید دریافت کرد.. رهبری سعودی به دنبال تقویت پیوندهای برادری

شیخ محمد بن زاید حاکم ابوظبی، پس از انتخابش به عنوان رئیس دولت، اعضای شورای عالی فدرال در امارات را به حضور پذیرفت (WAM)
شیخ محمد بن زاید حاکم ابوظبی، پس از انتخابش به عنوان رئیس دولت، اعضای شورای عالی فدرال در امارات را به حضور پذیرفت (WAM)
TT

محمد بن زاید به عنوان رهبر امارات انتخاب شد.. استقبال عربی و بین‌المللی

شیخ محمد بن زاید حاکم ابوظبی، پس از انتخابش به عنوان رئیس دولت، اعضای شورای عالی فدرال در امارات را به حضور پذیرفت (WAM)
شیخ محمد بن زاید حاکم ابوظبی، پس از انتخابش به عنوان رئیس دولت، اعضای شورای عالی فدرال در امارات را به حضور پذیرفت (WAM)

شورای عالی فدرال در امارات به اتفاق آرا شیخ محمد بن زاید حاکم ابوظبی را به عنوان رئیس دولت انتخاب کرد تا جانشین شیخ خلیفه بن زاید فقید شود که روز جمعه ۱۳ می ۲۰۲۲ درگذشت. انتخاب او با استقبال گسترده کشورهای عربی و بین‌المللی مواجه شد.
شورای عالی فدرال روز گذشته در کاخ المشرف ابوظبی به ریاست شیخ محمد بن راشد معاون رئیس و نخست‌وزیر امارات و حاکم دبی و شیخ محمد بن زاید تشکیل جلسه داد.
اعضای شورای عالی فدرال عبارتند از: سلطان القاسمی حاکم شارجه، شیخ حمید النعیمی حاکم عجمان، شیخ حمد الشرقی حاکم فجیره، شیخ سعود المعلا، حاکم ام القوین و شیخ سعود القاسمی حاکم راس الخیمه هستند.
اعضای شورای عالی فدرال بر اشتیاق خود برای اجرای اصولی که شیخ خلیفه بن زاید فقید «از نظر ارزش‌ها و اصول معتبری که وی از بنیانگذار فقید شیخ زاید بن سلطان آل نهیان برگرفته است»، تأکید کردند. این اصول جایگاه امارات متحده عربی را در سطح منطقه ای و جهانی تثبیت کرد و دستاوردهای مختلف ملی آن را تقویت کرد.
شیخ محمد بن زاید به نوبه خود از اعتماد گرانبهای برادرانش، شیوخ، اعضای شورای عالی فدرال و حاکمان امارات به وی قدردانی کرد.
به گزارش خبرگزاری امارات (وام)، وی از خداوند متعال خواستار یاری او در انجام حمل مسئولیت و این امانت بزرگ و احقاق حق آن در خدمت به کشورش و ملت وفادار امارات شد.
انتخاب شیخ محمد بن زاید به عنوان رئیس دولت با استقبال گسترده بین‌المللی و عربی همراه بود، به طوری که دریافت پیام‌های تبریک ادامه داشت.
برخی از رهبران برای تسلیت درگذشت رئیس فقید و تبریک به رئیس‌جمهور جدید به امارات سفر کردند.
رهبران سعودی انتخاب شیخ محمد بن زاید به عنوان رئیس‌جمهور را تبریک گفتند. خادم حرمین شریفین ملک سلمان بن عبدالعزیز در تلگرافی که برای شیخ محمد بن زاید فرستاده گفت: «خرسندیم که به مناسبت انتخاب شما توسط شورای عالی فدرال به عنوان رئیس امارات متحده عربی، تبریک صمیمانه خود را به اعلیحضرت ابراز کنیم. از خداوند متعال توفیق و یاری جنابعالی را مسئلت می‌نماییم و گام‌های شما را در جهت خدمت به امارات متحده عربی و مردم آن جهت ادامه راه خیر و توسعه استوار نماید».
 وی افزود: «ما مشتاقانه منتظر ادامه کار برای تحکیم پیوندهای برادری و دوستی بین دو کشور و ملت و همکاری برای تقویت روابط بین کشورهای عضو شورای همکاری کشورهای خلیج و کشورهای عربی و اسلامی هستیم. برای شما آرزوی سلامتی و شادکامی و برای کشورتان امنیت، ثبات و رفاه بیشتر داریم».
به نوبه خود، شاهزاده محمد بن سلمان ولیعهد سعودی در تلگرامی که برای شیخ محمد بن زاید ارسال کرد، گفت: «من از انتخاب شما توسط شورای عالی فدرال به عنوان رئیس امارات متحده عربی خرسند هستم. صمیمانه‌ترین تبریکات خود را به همراه آرزوی سلامتی و شادکامی به جناب عالی می‌فرستم و از خداوند متعال توفیق و یاری و هدایت گام‌های شما را در جهت خدمت به امارات متحده عربی و مردم آن مسئلت می‌نمایم. همچنین آرزومند ادامه روند توسعه در کشورتان و امنیت، ثبات و رفاه بیشتر برای امارات متحده هستم».



تأکید ولیعهد سعودی بر بهره‌گیری از فرصت‌های تازه همکاری با آمريکا

تأکید ولیعهد سعودی بر بهره‌گیری از فرصت‌های تازه همکاری با آمريکا
TT

تأکید ولیعهد سعودی بر بهره‌گیری از فرصت‌های تازه همکاری با آمريکا

تأکید ولیعهد سعودی بر بهره‌گیری از فرصت‌های تازه همکاری با آمريکا

شاهزاده محمد بن سلمان، ولیعهد و رئیس شورای وزیران پادشاهی عربی سعودی، با اشاره به چشم‌انداز همکاری‌های اقتصادی ریاض و واشنگتن، ابراز امیدواری کرد که این شراکت در سال‌های پیش‌رو وارد مرحله‌ای از رشد بی‌سابقه شود.
ولی‌عهد سعودی در سخنانی در «فروم امریکایی ـ سعودی» که هم‌زمان با سفرش به واشنگتن برگزار شد، تأکید کرد که دو کشور باید از فرصت‌های نوظهور این همکاری بهره‌برداری کنند.

ولیعهد سعودی با یادآوری نشست شش ماه پیش در ریاض، در جریان سفر دونالد ترامپ، گفت: «در آن نشست، پایه‌های شراکتی مبتنی بر رشد، تنوع اقتصادی و نوآوری را بنا گذاشتیم و سند شراکت اقتصادی راهبردی میان دو کشور را در اقدامی تاریخی برای تقویت همکاری‌ها امضا کردیم.»

او ادامه داد: «اکنون خوشحالیم که مجموعه‌ای از توافق‌نامه‌ها و طرح‌های جدید سرمایه‌گذاری را امضا می‌کنیم که حوزه‌هایی همچون دفاع، انرژی، هوش مصنوعی، عناصر کمیاب و بخش مالی را دربر می‌گیرد؛ اقدامی که به ایجاد فرصت‌های جدید شغلی و تقویت رشد اقتصادی در دو کشور کمک می‌کند.»

شاهزاده محمد بن سلمان همچنین ابراز امیدواری کرد که برگزاری این فروم به تعمیق روابط تاریخی و تقویت مسیر سرمایه‌گذاری میان دو کشور، متناسب با سطح انتظارات و اهداف مشترک، کمک کند. او در پایان از دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده امریکا، به‌سبب حمایت از توسعه شراکت اقتصادی میان دو کشور قدردانی کرد.


ترامپ: محمد بن سلمان رهبر بزرگی است؛ سعودی بزرگ‌ترین متحد آمریکا بیرون از «ناتو»

 ولیعهد و دونالد ترامپ در جریان برگزاری فروم سرمایه‌گذاری آمریکایی ـ سعودی (خبرگزاری فرانسه)
ولیعهد و دونالد ترامپ در جریان برگزاری فروم سرمایه‌گذاری آمریکایی ـ سعودی (خبرگزاری فرانسه)
TT

ترامپ: محمد بن سلمان رهبر بزرگی است؛ سعودی بزرگ‌ترین متحد آمریکا بیرون از «ناتو»

 ولیعهد و دونالد ترامپ در جریان برگزاری فروم سرمایه‌گذاری آمریکایی ـ سعودی (خبرگزاری فرانسه)
ولیعهد و دونالد ترامپ در جریان برگزاری فروم سرمایه‌گذاری آمریکایی ـ سعودی (خبرگزاری فرانسه)

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، روز چهارشنبه در فروم سرمایه‌گذاری امریکایی ـ سعودی در واشنگتن، شاهزاده محمد بن سلمان، ولیعهد و رئیس شورای وزیران پادشاهی عربی سعودی را «یکی از بزرگ‌ترین رهبران جهان» توصیف و اعلام کرد سعودی «بزرگ‌ترین متحد آمریکا از خارج از پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)» است.

ترامپ هم‌چنین گفت که به درخواست شاهزاده محمد بن سلمان «در پرونده سودان» وارد عمل خواهد شد. او گفت: «شاهزاده می‌خواهد کاری قاطع درباره سودان انجام دهم.» ترامپ افزود که پیش‌تر سودان را موضوعی آشفته و خارج از برنامه خود می‌دانسته، اما اکنون اهمیت مسأله را برای حاضران درک می‌کند و «کار روی پرونده سودان» را آغاز خواهد کرد.

این اظهارات در جریان نشست سرمایه‌گذاری برگزار شد که هم‌زمان با سفر تاریخی ولیعهد به واشنگتن برگزار و در آن از امضای مجموعه‌ای از توافق‌نامه‌ها در بخش‌های مختلف خبر داده شد؛ توافق‌هایی که ترامپ ارزش آن‌ها را ۲۷۰ میلیارد دلار اعلام کرد.

شاهزاده محمد بن سلمان نیز در این فروم بار دیگر بر لزوم بهره‌برداری از فرصت‌های شراکت سعودی ـ آمریکایی تأکید و ابراز امیدواری کرد که این شراکت در سال‌های آتی «رشدی بی‌سابقه» را تجربه کند. او یادآور شد که شش ماه پیش در ریاض، در جریان سفر دونالد ترامپ، «پایه‌های شراکتی بر مبنای رشد، تنوع اقتصادی و نوآوری» گذاشته شد و سند شراکت اقتصادی راهبردی میان دو کشور در اقدامی تاریخی امضا شد.

ولیعهد و دونالد ترامپ در جریان برگزاری فروم سرمایه‌گذاری آمریکایی ـ سعودی (خبرگزاری فرانسه)

ولیعهد گفت: «امروز خرسندیم که توافق‌نامه‌ها و طرح‌های سرمایه‌گذاری جدیدی را امضا می‌کنیم که بخش‌های دفاع، انرژی، هوش مصنوعی، عناصر کمیاب و بخش مالی را دربر می‌گیرد؛ امری که به ایجاد فرصت‌های شغلی و رشد اقتصادی در هر دو کشور کمک می‌کند.»

شاهزاده محمد بن سلمان از ترامپ برای «ملاحظات و اهتمامش نسبت به تقویت شراکت اقتصادی» قدردانی کرد و گفت که فروم باید به تعمیق روابط تاریخی و توسعه مسیر سرمایه‌گذاری بین دو کشور کمک کند.

تأکید بر عمق شراکت و حجم سرمایه‌گذاری‌ها

ترامپ در سخنرانی خود از «تحکیم شراکت راهبردی» با پادشاهی عربی سعودی ستایش و تلاش‌های ولیعهد برای توسعه روابط دو کشور را تحسین کرد. او این دوره را «بهترین نه ماه» در تاریخ روابط سعودی ـ آمریکایی خواند و تأکید کرد که همکاری‌های مشترک، اتحاد را «قوی‌تر از گذشته» کرده است.

ترامپ همچنین از امضای «بزرگ‌ترین معامله نظامی در جهان» با ریاض خبر داد و گفت که توافق‌های امروز در حوزه‌های هوش مصنوعی، دفاع و معادن نیز، نشان‌دهنده عمق روابط است. او افزود که حجم سرمایه‌گذاری سعودی در امریکا دیروز به «یک تریلیون دلار» رسیده و توافق‌های اعلام‌شده در فروم امروز نیز ارزشی معادل ۲۷۰ میلیارد دلار دارد.

او در ادامه بر تعهد دولتش به حمایت از صنایع آمریکایی از طریق «افزایش حفاری برای تأمین انرژی» تأکید و گفت که آمریکا نسبت به چین «پیشتاز» در حوزه‌های هوش مصنوعی و هسته‌ای است و مایل به کمک به شرکای خود در صنعت تراشه‌هاست.

جزئیات نشست‌ها و توافق‌ها

فروم سرمایه‌گذاری آمریکایی ـ سعودی با شعار «از ریاض تا واشنگتن: شراکتی که پیشرفت را پیش می‌برد» و با حضور مقامات عالی‌رتبه هر دو کشور برگزار شد. خالد الفالح، وزیر سرمایه‌گذاری پادشاهی عربی سعودی، در سخنرانی افتتاحیه بر قدرت شراکت ۹ دهه‌ای تأکید و از اعلام توافق‌نامه‌هایی به ارزش صدها میلیارد دلار خبر داد.

هاوارد لوتنیک، وزیر بازرگانی آمریکا، گفت تعهدات سرمایه‌گذاری سعودی در ماه مه به ۶۰۰ میلیارد دلار و در بخش دفاع و امنیت به ۱۴۲ میلیارد دلار رسیده بود که روز گذشته مجموع این تعهدات «به یک تریلیون دلار» ارتقا یافت. او گفت این سرمایه‌گذاری‌ها نوآوری را تقویت و اشتغال در امریکا را افزایش می‌دهد.

در نشست «رهبران انرژی» در مرکز کندی، امین الناصر، مدیرعامل آرامکو، محمد ابونویان، رئیس هیئت‌مدیره اکوا پاور، و مایکل ورث، مدیرعامل شورون، درباره آینده انرژی جهانی و شراکت سعودی ـ امریکایی گفت‌وگو کردند. ورث به کشف نخستین نفت سعودی توسط شورون در سال ۱۹۳۸ اشاره کرد. الناصر از یادداشت‌های تفاهم جدیدی به ارزش ۳۰ میلیارد دلار خبر داد و گفت مجموع توافق‌نامه‌های امسال به بیش از ۱۲۰ میلیارد دلار رسیده است.

سخنرانان پیش‌بینی کردند که تا سال ۲۰۴۰ ایالات متحده حدود ۴۰ درصد از بازار انرژی جهان را در اختیار خواهد داشت. الناصر اصطلاح «گذار انرژی» را نپذیرفت و گفت هیدروکربن‌ها هنوز حدود ۸۰ درصد از سبد انرژی جهانی را تشکیل می‌دهند و تقاضا تا سال ۲۰۵۰ و پس از آن نیز ادامه خواهد یافت.

محمد ابونویان اشاره کرد که سعودی توان تبدیل‌شدن به «مرکز جهانی برق پاک و هیدروژن» را دارد و می‌تواند پاسخ‌گوی رشد تقاضا برای زیرساخت‌های مورد نیاز فناوری‌های هوش مصنوعی باشد؛ او پادشاهی را «مرکز داده دنیا» بالقوه خواند.

در نشست «گشودن افق‌های جریان سرمایه»، رهبران مالی و سرمایه‌گذاری تأکید کردند که دو کشور در آستانه مرحله‌ای تاریخی از جریان متقابل سرمایه قرار دارند. طارق السدحان، مدیرعامل بانک الاهلی سعودی، از جذاب‌تر شدن بازار سعودی برای سرمایه‌گذاران خارجی سخن گفت. ساره السحیمی، رئیس هیئت‌مدیره بازار «تداول سعودی»، اعلام کرد سرمایه‌گذاری خارجی در بازار داخلی حدود ۱۰۰ میلیارد دلار است که نیمی از آن امریکایی است.

رهبران شرکت‌های سرمایه‌گذاری جهانی از جمله ران اوهَنلی (استیت‌استریت)، استیون شوارزمان (بلک‌استون)، و جورج واکر (نیوبرگر برمن) نیز رشد جذابیت بازار سعودی و تمرکز بر انرژی و هوش مصنوعی را برجسته کردند. جنسن هوانگ، مدیرعامل انویدیا، گفت: «با سعودی برای ساخت پایگاه‌های داده آینده همکاری می‌کنیم.»

اعلام پروژه‌های بزرگ فناوری

در پایان فروم، ایلان ماسک، مدیرعامل تسلا، اسپیس‌ایکس و ایکس‌ای‌آی، از پروژه‌ای مشترک سعودی ـ آمریکایی برای احداث مرکز محاسباتی هوش مصنوعی با ظرفیت ۵۰۰ مگاوات در پادشاهی عربی سعودی به‌همراه انویدیا خبر داد. ماسک گفت این پروژه بخشی از طرحی گسترده‌تر است و تأکید کرد که سعودی «انرژی و سرعت لازم» برای تحقق چشم‌انداز را دارد. او آینده‌ای را ترسیم کرد که در آن «عصر فراوانی مطلق» محقق شده و کار به انتخاب تبدیل می‌شود.


ولیعهد سعودی آمریکا را ترک کرد و برای رئیس‌جمهوری ترامپ تلگراف تشکر فرستاد

ولیعهد سعودی، شاهزاده محمد بن سلمان، و رئیس‌جمهوری آمریکا، دونالد ترامپ، در کاخ سفید (واس)
ولیعهد سعودی، شاهزاده محمد بن سلمان، و رئیس‌جمهوری آمریکا، دونالد ترامپ، در کاخ سفید (واس)
TT

ولیعهد سعودی آمریکا را ترک کرد و برای رئیس‌جمهوری ترامپ تلگراف تشکر فرستاد

ولیعهد سعودی، شاهزاده محمد بن سلمان، و رئیس‌جمهوری آمریکا، دونالد ترامپ، در کاخ سفید (واس)
ولیعهد سعودی، شاهزاده محمد بن سلمان، و رئیس‌جمهوری آمریکا، دونالد ترامپ، در کاخ سفید (واس)

شاهزاده محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی و رئیس شورای وزرا، پس از ترک واشنگتن، تلگراف تشکر برای رئیس‌جمهوری آمریکا، دونالد ترامپ، ارسال کرد.
او در این پیام نوشت: «باعث خوشوقتی من است که هنگام ترک کشور دوستتان، مراتب امتنان و تقدیر خود را از پذیرایی گرم و مهمان‌نوازی شما و هیئت همراه ابراز کنم.»
ولیعهد سعودی افزود: «گفت‌وگوهای رسمی که با جناب‌عالی برگزار شد، استحکام روابط راهبردی تاریخی و پایدار میان دو کشور ما و تلاش مستمر دو کشور به رهبری سرورم خادم الحرمين الشريفين و جناب‌عالی برای تقویت آن در تمامی زمینه‌ها را تأیید کرد.»
شاهزاده محمد بن سلمان برای رئیس‌جمهوری ترامپ سلامتی و سعادت، و برای مردم دوست آمریکا پیشرفت و رفاه پایدار آرزو کرد.