سفارت امارات در واشنگتن: وکیل آمریکایی به جرم فرار مالیاتی و پولشویی محکوم شده‌است

ابوظبی تاکید کرد که عاصم غفور تراکنش های مالی در کشور توسط شخص ثالث ناشناس انجام داده است


پرونده عاصم غفور وکیل آمریکایی در چارچوب همکاری بین امارات و آمریکا رد و بدل می شود (WAM)
پرونده عاصم غفور وکیل آمریکایی در چارچوب همکاری بین امارات و آمریکا رد و بدل می شود (WAM)
TT

سفارت امارات در واشنگتن: وکیل آمریکایی به جرم فرار مالیاتی و پولشویی محکوم شده‌است


پرونده عاصم غفور وکیل آمریکایی در چارچوب همکاری بین امارات و آمریکا رد و بدل می شود (WAM)
پرونده عاصم غفور وکیل آمریکایی در چارچوب همکاری بین امارات و آمریکا رد و بدل می شود (WAM)

سفارت امارات در واشنگتن اعلام کرد که پرونده عاصم غفور وکیل آمریکایی بیش از دو سال است که در چارچوب همکاری فشرده برای مبارزه با پولشویی فرامرزی و تامین مالی غیرقانونی بین امارات و ایالات متحده رد و بدل شده است.
سفارت امارات اعلام کرد که امارات تحقیقات خود را در مورد فعالیت های آقای غفور در سال 2020 پس از دریافت درخواست رسمی از سفارت آمریکا در ابوظبی آغاز کرده است.
این سفارتخانه در بیانیه ای که الشرق الاوسط به نسخه ای از آن دست یافته است، افزود که بر اساس آن تحقیقات، دادگاه اماراتی آقای غفور را به اتهام پولشویی و فرار مالیاتی در 25 می 2022 متهم کرد.
این بیانیه افزود: طبق تحقیقاتی که امارات با مقامات آمریکایی در میان گذاشته است، آقای غفور متهم به فرار مالیاتی و پولشویی از طریق انتقال پول بین المللی حداقل 4.9 میلیون دلار از طریق سیستم بانکی امارات است. این نقل و انتقالات از طریق چندین حساب بانکی که وی با هدف پنهان کردن منشا وجوه از مقامات مالیاتی افتتاح کرده بود، انجام شده است. یکی از این حساب ها در اوایل سال 2013 افتتاح شد و حساب دیگری در سال 2020 پس از کشف فعالیت های مشکوک بسته شد.
در این بیانیه آمده است که غفور در امارات اقامت ندارد، اما ده ها واریز نقدی و تراکنش بدهی به حساب های وی از طریق دستگاه های خودپرداز واقع در امارات توسط شخص ثالث ناشناس با استفاده از کارت های بانکی آقای غفور انجام شده است.
بیانیه ادامه داد: تحقیقات نشان داد که شواهدی وجود دارد مبنی بر عدم تطابق نقل و انتقالات با هدف اصلی افتتاح حساب ها به منظور کتمان یا پنهان کردن ماهیت و منبع وجوه به دست آمده از منابع غیرقانونی وجود دارد. امارات جزئیات این نقل و انتقالات را ارائه کرد که به ذینفعان در چندین کشور از جمله ایالات متحده ارسال شد.
سفارت امارات در واشنگتن تاکید کرد که مدارک فوق به دادگاه بدوی امارات ارائه شده است که آقای غفور را بر اساس قانون فدرال امارات متحده عربی در مورد مبارزه با پولشویی، مبارزه با تامین مالی تروریسم، تامین مالی سازمان های غیرقانونی و قانون فدرال در مورد رویه های مالیاتی متهم کرد.
این سفارتخانه توضیح داد که آقای غفور از زمان دستگیری اش، تحت تشریفات قانونی مناسب قرار گرفته است و از وکیلش در امارات مشاوره حقوقی دریافت کرده است. آقای غفور اشاره کرد که قصد دارد تا تاریخ حضور بعدی خود در دادگاه در 9 اوت 2019 نسبت به حکم محکومیت خود تجدیدنظر کند. به غفور و وکیلش بنا به صلاحدید خود چندین فرصت برای مشاوره شخصی یا ویدئویی داده شد و او دو بار در دادگاه حاضر شد. دادگاه در جلسه قبلی با درخواست وی مبنی بر آزادی اش با قرار وثیقه در انتظار تجدید نظر رد شده بود. او همچنان با خانواده خود و مقامات کنسولی ایالات متحده در تماس است.
سفارت آمریکا تاکید کرد که پرونده تحت بررسی در حال حاضر نشان دهنده وسعت همکاری حقوقی بین امارات و ایالات متحده برای مبارزه با جرایم مالی فرامرزی است.
در بیانیه مشترکی که پس از نشست دوجانبه امارات و ایالات متحده در 16 ژوئیه گذشته منتشر شد، «پرزیدنت بایدن از تلاش‌های امارات برای تقویت سیاست‌ها و سازوکارهای اجرایی خود در مبارزه با جرایم مالی و جریان‌های مالی غیرقانونی قدردانی کرد».
تلاش‌های امارات متحده عربی شامل مقررات و سیاست‌های جدید، نظارت بیشتر، پیگردهای قانونی بیشتر و مجازات‌ها و جریمه‌ها علیه افراد، بانک‌ها و سایر نهادها بود.



گفت‌وگوی وزرای خارجه سعودی و مصر برای تقویت هماهنگی در مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی

گفت‌وگوی دوجانبه‌ای میان شاهزاده فیصل بن فرحان و دکتر بدر عبدالعاطی برگزار شد (واس)
گفت‌وگوی دوجانبه‌ای میان شاهزاده فیصل بن فرحان و دکتر بدر عبدالعاطی برگزار شد (واس)
TT

گفت‌وگوی وزرای خارجه سعودی و مصر برای تقویت هماهنگی در مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی

گفت‌وگوی دوجانبه‌ای میان شاهزاده فیصل بن فرحان و دکتر بدر عبدالعاطی برگزار شد (واس)
گفت‌وگوی دوجانبه‌ای میان شاهزاده فیصل بن فرحان و دکتر بدر عبدالعاطی برگزار شد (واس)

شاهزاده فیصل بن فرحان، وزیر امور خارجه پادشاهی عربی سعودی، و همتای مصری‌اش، بدر عبدالعاطی، روز گذشته در ریاض ریاست نشست «کمیته پیگیری و مشورت سیاسی» را در سطح وزرای خارجه بر عهده گرفتند. در این دیدار، دو طرف درباره تقویت همکاری‌های دوجانبه در زمینه‌های مختلف و راه‌های افزایش هماهنگی در خصوص مسائل مورد علاقه دو کشور و تأمین منافع مشترکشان گفت‌وگو کردند.

وزرای خارجه سعودی و مصر در این جلسه، تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی و تلاش‌های جاری در این زمینه‌ها، به‌ویژه وضعیت نوار غزه را مورد بررسی قرار دادند.

پیش از این دیدار، شاهزاده فیصل بن فرحان از عبدالعاطی در مقر وزارت خارجه در ریاض استقبال کرده بود. آن‌ها در این دیدار، روابط برادرانه مستحکم و همکاری‌های مشترک میان سعودی و مصر را مرور کرده و درباره مسائل مورد اهتمام مشترک گفت‌وگو کردند.

شاهزاده فیصل بن فرحان در جریان استقبال از دکتر بدر عبدالعاطی در ریاض (واس)

ایهاب ابوسریع، سفیر مصر در سعودی، در گفت‌وگو با روزنامه «الشرق‌ الاوسط» تأکید کرده بود که مهم‌ترین موضوعات مطرح در این نشست، روابط دوجانبه و مسائل منطقه‌ای مورد توجه دو کشور خواهد بود. او افزود که این موضوعات اکنون «داغ و فوری» شده‌اند و نیاز به هماهنگی در بالاترین سطح میان دو کشور دارند و بسیاری از جزئیات آن در آینده مشخص‌تر خواهد شد.

وزارت خارجه مصر نیز روز گذشته اعلام کرد که بدر عبدالعاطی، وزیر خارجه این کشور، برای شرکت در نشست «کمیته پیگیری و مشورت سیاسی میان مصر و سعودی» و همچنین برای انجام دیدارهایی با شماری از مقامات بلندپایه سعودی به ریاض رفته است. این سفر با هدف «تقویت و گسترش روابط دوجانبه و رایزنی درباره چالش‌های منطقه‌ای مشترک» صورت گرفته است.

در ابتدای سال گذشته میلادی، قاهره میزبان نشست قبلی این کمیته در سطح وزرای خارجه بود. در آن نشست نیز دو طرف درباره تقویت سازوکارهای همکاری دوجانبه در زمینه‌های مختلف و راه‌های هماهنگی در خصوص مسائل مورد علاقه مشترک، از جمله تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی و به‌ویژه وضعیت غزه، گفت‌وگو کرده بودند.

در نشست اخیر، شاهزاده فیصل بن فرحان، وزیر خارجه سعودی، بر تمایل کشورش برای تقویت روابط دوجانبه در همه زمینه‌ها تأکید کرد و سطح روابط فعلی را در پرتو رهنمودهای رهبران دو کشور ستود. همتای مصری‌اش نیز تأکید کرد که قاهره و ریاض بر استمرار سالانه نشست‌های کمیته مشورت سیاسی در سطح وزرای خارجه تأکید دارند. او افزود: «در این شرایط دشوار، اهمیت هماهنگی میان برادران و تکامل نقش‌ها بیشتر می‌شود.»

کمیته پیگیری و مشورت سیاسی همچنین در سطح مقامات ارشد وزارتخانه‌های خارجه دو کشور نیز برگزار می‌شود.

تشکیل این کمیته در چارچوب اهتمام دو کشور به تقویت چشم‌انداز همکاری‌های دوجانبه در همه زمینه‌ها و در راستای اجرای رهنمودهای رهبران سعودی و مصر و نیز براساس مفاد تفاهم‌نامه تشکیل این کمیته، که در ۲۶ ژوئن ۲۰۰۷ در قاهره به امضا رسیده، صورت می‌گیرد.

در ماه اوت سال گذشته، شاهزاده فیصل بن فرحان در ریاض از بدر عبدالعاطی استقبال کرد. این دیدار، نخستین سفر رسمی عبدالعاطی به سعودی از زمان آغاز به کارش به‌عنوان وزیر خارجه بود.

نمایی از نشست کمیته پیگیری و مشاوره سیاسی میان عربستان سعودی و مصر در سطح وزارتی در ریاض (واس)

در ماه سپتامبر گذشته نیز، شاهزاده فیصل بن فرحان در جریان سفر رسمی به قاهره با عبدالعاطی دیدار و نشست رسمی برگزار کرد. در این نشست، دو طرف روابط دوجانبه در زمینه‌های گوناگون را مرور کرده و راه‌های تقویت این روابط برای پاسخگویی به انتظارات رهبران و ملت‌های دو کشور را بررسی کردند.

وزرای خارجه پادشاهی عربی سعودی و مصر همچنین بر ضرورت افزایش همکاری دوجانبه و چندجانبه در مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی مورد اهتمام مشترک، به‌ویژه بحران غزه، تأکید کردند.

شاهزاده فیصل بن فرحان در جریان این دیدار گفت که همکاری میان سعودی و مصر در حفظ امنیت و ثبات منطقه‌ای نقش محوری دارد و این همکاری، سابقه‌ای تاریخی و ریشه در باور عمیق هر دو کشور دارد. او افزود که گفت‌وگوهای رسمی در سفر به قاهره، محورهایی چون روابط دوجانبه، به‌ویژه موضوعات اقتصادی، تجاری، توسعه‌ای و راه‌های پیشبرد این همکاری‌ها در همه حوزه‌ها را دربر می‌گرفته است.