وزیر خارجه فرانسه به «الشرق الأوسط»: با ریاض برای حمایت از ثبات در منطقه همکاری می‌کنیم

وزیر خارجه فرانسه به «الشرق الأوسط»: با ریاض برای حمایت از ثبات در منطقه همکاری می‌کنیم
TT

وزیر خارجه فرانسه به «الشرق الأوسط»: با ریاض برای حمایت از ثبات در منطقه همکاری می‌کنیم

وزیر خارجه فرانسه به «الشرق الأوسط»: با ریاض برای حمایت از ثبات در منطقه همکاری می‌کنیم

کاترین کولونا، وزیر امور خارجه فرانسه که برای اولین بار به منطقه خلیج از جمله پادشاهی عربی سعودی و امارات سفر می‌کند، در گفت و گو با روزنامه «الشرق الاوسط» گفت: منطقه «از بی‌ثباتی مزمن و فزاینده رنج می‌برد» و تقویت روابط بین فرانسه از یک سو و سعودی و ابوظبی از سوی دیگر «می‌تواند راهی برای پاسخ به این واقعیت تلقی شود».
وزیر امور خارجه فرانسه با اشاره به برنامه‌های هسته‌ای و بالستیک تهران، پهپادها و تهدیدهای مستقیم ایران، گفت: خاورمیانه دچار بحران است و ایران علاوه بر تکیه به نیروهای نیابتی خود در منطقه و فراتر از آن، مانند مشارکت در جنگ روسیه علیه اوکراین و سرکوب علیه شهروندانش در داخل کشور و اتخاذ سیاست گروگان‌گیری، با فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده خود رویکردی تنشی اتخاذ می‌کند.
کولونا تأکید کرد که فرانسه مصمم است در برابر این تهدیدها بایستد و به تعهدات خود در قبال امنیت شرکای خود در منطقه خلیج وفادار خواهد ماند و «به دنبال تقویت همکاری با پادشاهی عربی سعودی به منظور یافتن راه حل برای بحران‌های منطقه ای» است.
به گفته وزیر فرانسوی، منطقه می‌تواند «به سعودی و امارات متحده عربی تکیه کند، زیرا آنها قطب‌های ثبات در منطقه هستند».
وی تأکید کرد که پاریس خواهان تقویت روابط با ریاض در همه زمینه‌ها است و از چشم‌انداز ۲۰۳۰ حمایت می‌کند.
کولونا دربارهٔ بحران‌های منطقه از جمله پرونده لبنان تأکید کرد که لبنانی‌ها «قربانیان یک رژیم ورشکسته» هستند و اولین هدف پاریس ادامه کمک به آنها و حمایت از نهادهایی است که حاکمیت و استقلال لبنان را تضمین می‌کنند. او فراخوان کشورش به طبقه سیاسی لبنان به منظور تسهیل در انتخاب رئیس‌جمهور و تسهیل استقرار دولت مجری اصلاحات به عنوان اولین گام در راه نجات را یادآور شد.
کولونا دربارهٔ پرونده سوریه از عملکرد رژیم سوریه و امتناع این رژیم از مذاکره بر سر راه حل سیاسی بر اساس قطعنامه ۲۲۵۴ سازمان ملل انتقاد کرد و گفت: «آنچه امروز لازم است عادی سازی روابط با رژیم نیست، بلکه عادی سازی روابط رژیم با جامعه بین‌المللی و همچنین با مردم آن و رفتن به دنبال راه حل سیاسی بدون فراموش کردن نقش آن و شرکای آن در قاچاق مواد مخدر به کشورهای همسایه است.
کولونا همچنین به روابط فرانسه با الجزایر و مغرب پرداخت و بار دیگر تأکید کرد که مغرب و الجزایر «دو کشور دوست و شریک ضروری» برای فرانسه هستند و همه تمایل دارند به آینده و امکاناتی که دارند توجه کنند.
در حالی که جنگ روسیه علیه اوکراین به زودی به آستانه دومین سال خود خواهد رسید، کولونا تأکید کرد که موضع «روشن» پاریس مبتنی بر ارائه ابزار نظامی است که کی یف برای دفاع از حاکمیت خود و بازپس‌گیری کنترل بر تمام قلمرو خود نیاز دارد و پاریس به این رویکرد از جمله حمایت نظامی «ادامه» می‌دهد.

مشروح این مصاحبه را می‌خوانید:

* سرکار خانم وزیر، شما در اولین سفر خود به پادشاهی عربی سعودی و امارات متحده عربی هستید، چه پیامی برای منطقه و شرکای آن دارید؟

-با تشکر از شما، قبل از هر چیز اجازه دهید روشن کنم که من حامل یک پیام ساده هستم و آن این است که کشورهای این منطقه از جهان که از بحران‌های شدید رنج می‌برند، به ویژه با بی‌ثباتی مزمن و فزاینده ای که در منطقه به واقعیت تبدیل شده‌است، می‌توانند روی فرانسه حساب کنند. تقویت روابط با شرکایمان در منطقه خلیج، به ویژه پادشاهی عربی سعودی و امارات متحده عربی، راهی برای مقابله با این واقعیت است. انجام این کار به نفع همه ماست.
روسیه نزدیک به یک سال پیش تصمیم گرفت که به اوکراین حمله کند و جنگ را به قاره اروپا بازگرداند. جنگ آن باعث مرگ ده‌ها هزار نفر و ویرانی غیرقابل توصیف شده‌است. من این ویرانی را در سفر هفته گذشته خود به اودسا با چشمان خود دیدم. مقابله با این وضعیت مستلزم همکاری ما برای بازگرداندن ثبات در همه زمینه‌هایی است که فاقد آن هستند، مانند امنیت، اقتصاد، انرژی و غذا. ما باید در این زمینه به اصول مشترک روشن منشور ملل متحد برگردیم که تصریح می‌کند هیچ کشوری حق تعرض به کشور همسایه را ندارد و این اصل در اروپا، خاورمیانه و در سراسر جهان جاری است.
این واقعیت که منطقه خاورمیانه نیز از بحران‌هایی رنج می‌برد و این منطقه در درجه اول با تشدید تنش‌هایی روبه‌رو است که ایران عمداً با انجام فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده در سراسر منطقه پیشتاز است. همچنین چندین کانون خطر وخامت اوضاع را تشدید می‌کند، مانند تشدید خشونت‌ها در اسرائیل و سرزمین‌های فلسطینی، ادامه خلاء سیاسی در لبنان، بی‌ثباتی در یمن و بی‌ثباتی اوضاع در آنجا بدون توافق آتش‌بس و شکست در سوریه که دولت آن نابود شده و طعمه جاه طلبی‌های کشورهای همسایه اش شده‌است؛ بنابراین، تکرار می‌کنم که فرانسه به تعهد خود برای حمایت و امنیت شرکای خود در منطقه خلیج عمل می‌کند و آماده تقویت همکاری با پادشاهی عربی سعودی برای حل بحران‌های منطقه‌ای و مبارزه با کانون‌های بی‌ثباتی در منطقه است.
ما باید تمام توان خود را بسیج کنیم تا جایی که لازم است گفت و گو را ترویج دهیم و باید از همه فرصت‌ها برای محدود کردن مناطق درگیری استفاده کنیم. فرانسه برای این منظور از هیچ کوششی دریغ نمی‌کند و هدف از برگزاری دومین کنفرانس بغداد در دسامبر گذشته در نزدیکی دریای مرده بود. همکاری میان کشورهای منطقه دارای پتانسیل بالایی است، بنابراین باید در عمل تجسم یافته و به واقعیت تبدیل شود. ما باید برای دستیابی به منافع همه به‌طور کلی و به خاطر مردم منطقه به‌طور خاص، همکاری در این منطقه آشفته را ترغیب کنیم.
این منطقه شامل مکان‌های ثبات، به ویژه پادشاهی عربی سعودی و امارات متحده عربی است. در واقع، ما در حال حاضر با پادشاهی سعودی ایجاد یک مشارکت مستحکم را شروع کرده‌ایم و می‌خواهیم همه جنبه‌های آن را در زمینه اقتصاد، انرژی و فرهنگ تقویت کنیم. فرانسه از چشم‌انداز ۲۰۳۰ ارائه شده توسط ولیعهد سعودی حمایت می‌کند و امکانات ما به دنبال افزایش حمایت آن از پادشاهی در پروژه‌های تحول اقتصادی و اجتماعی است که انجام می‌دهد و انتقالی که در زمینه انرژی انجام می‌دهد. ما همچنین از شتاب استثنایی که مشخصه همکاری فرهنگی ماست، تمجید می‌کنیم و این همکاری استثنایی در دو نمونه برجسته، یعنی مشارکت برجسته ما در استان العلا و در زمینه تحقیقات باستان‌شناسی تجسم یافته‌است.
ما در حال برقراری یک رابطه دیرینه با امارات هستیم که با حرکتی منحصر به فرد مشخص می‌شود، همان‌طور که بازدیدهای اخیر سطح بالا بین دو کشور نشان می‌دهد. ما می‌خواهیم همکاری خود را با متحد و شریک خود در سطح استراتژیک و همچنین در سطح اقتصادی، فرهنگی و بهداشتی تقویت کنیم، که در آن فرانسه بلافاصله و قبلاً به حملاتی که یک سال پیش علیه امارات انجام شد، پاسخ داد.
در طول سفرم، من همچنین بر آرزوهای صمیمانه خود برای موفقیت امارات متحده عربی در میزبانی بیست و هشتمین نشست کنفرانس اعضای کنوانسیون چارچوب سازمان ملل متحد در مورد تغییرات آب و هوا در پایان سال ۲۰۲۳ تأکید خواهم کرد. من آمادگی فرانسه را برای کمک به موفقیت این رویداد که نتایج آن باید مطابق با جاه طلبی اهداف مشترک ما باشد را یادآوری می‌کنم.
همچنین می‌خواهم اضافه کنم که با دبیرکل جدید شورای همکاری کشورهای عربی خلیج که به تازگی وظایف خود را بر عهده گرفته‌است، دیدار خواهم کرد. مجمع شورای همکاری کشورهای عربی حوزه خلیج توانایی منطقه برای غلبه بر اختلافات در راستای دستیابی به وحدت و کمک به صلح را اثبات می‌کند. این امر در دوره ناآرامی که منطقه با آن مواجه است از اهمیت بالایی برخوردار است.

* با رفتار ایران که از اجرای سیاست تشدید تنش دست برنمی‌دارد، شما و همچنین منطقه دچار مشکلات زیادی هستید، دیدگاه فرانسه نسبت به این تنش مضاعف چیست و پاسخ شما به آن چیست؟
-اولاً همان‌طور که می‌دانید ما در رابطه با برجام با بن‌بست مواجه هستیم و مسئولیت کامل این وضعیت بر عهده ایران است. ایران پس از چندین ماه مذاکره برای از سرگیری پایبندی به توافقنامه ۲۰۱۵، از فرصت استفاده نکرد و متن ارائه شده توسط هماهنگ‌کننده اروپایی در سال گذشته را نپذیرفت، اگرچه این بهترین پیشنهادی بود که می‌شد ارائه داد. به موازات آن، ایران به تشدید تنش‌های هسته ای خود ادامه می‌دهد که باعث نگرانی شدید می‌شود و مانع کار آژانس بین‌المللی انرژی اتمی می‌شود. ما و شرکایمان در جستجوی راه حل دیپلماتیک برای وضعیت کنونی پافشاری می‌کنیم. ما از ایران می‌خواهیم که تمامی تعهدات بین‌المللی خود را اجرا کند. ما مصمم به جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته ای هستیم.
اما متأسفانه منابع نگرانی ما به موضوع هسته ای محدود نمی‌شود، ایران محیط منطقه ای خود را تهدید می‌کند و به دنبال بی‌ثبات کردن آن است. ایران مستقیماً در کشورهای همسایه و از طریق واسطه‌هایی که منافعش را دنبال می‌کنند، فعالیت می‌کند و این فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده در حال افزایش است. این به وضوح با نگاهی به تمام پرونده‌هایی که شامل پرونده هسته‌ای و همچنین افزایش گسترده زرادخانه موشکی ایران و هواپیماهای هدایت‌شده از راه دور، علاوه بر استفاده از آنها در موارد واقعی مثلاً در عراق و گسترش این ابزارها با ارسال آنها به روسیه و بازیگران غیردولتی در منطقه مشهود است؛ بنابراین، ایران کانون بزرگی از بی‌ثباتی را ایجاد کرده و حفظ می‌کند.
تکرار می‌کنم که مصمم به مقابله با ایران هستیم و از نزدیک با شرکای بین‌المللی و منطقه‌ای خود در ارتباط هستیم تا با تمرکز بر انتقال پهپادها و موشک‌های از راه دور که مغایر قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت است به این وضعیت رسیدگی کنیم.
در این راستا تأکید می‌کنم که رفتار ایران در قبال برخی از کشورهای شریک، مانعی برای توجه به وضعیت فاجعه‌بار داخلی آن در سطح اقتصادی و در زمینه حقوق اساسی نیست، سپس دو موضوع مهم را اضافه می‌کنم: اولین مورد مربوط به مشارکت ایران در تلاش‌های جنگی روسیه در اروپا است و ما در حال حاضر انرژی خود را برای مقابله با تهدید انتقال پهپادهای ایرانی به روسیه بسیج می‌کنیم. این قابلیت‌ها برای حمایت از حملاتی که مردم اوکراین و زیرساخت‌های غیرنظامی آن را هدف قرار می‌دهند، مورد استفاده قرار می‌گیرد که ممکن است جنایات جنگی باشد. ایران در جنگ تجاوزکارانه ای که در اوکراین به راه انداخته‌است با روسیه تبانی می‌کند که قوانین بین‌المللی و منشور سازمان ملل را نقض می‌کند. اتحادیه اروپا قاطعانه واکنش نشان داد و انواع مختلفی از تحریم‌ها را علیه نهادها و اشخاص دخیل در این نقل و انتقالات اعمال کرد.
مسئله دوم به سیاست گروگان‌گیری ایران می‌پردازد که به‌ویژه اروپایی‌ها را هدف قرار می‌دهد که موضوع مهمی نیز هست. این سیاست بازداشت خودسرانه برای تحت فشار قرار دادن دولت‌های ما قابل قبول نیست. ما و شرکای اروپایی‌مان تصمیم گرفته‌ایم با یکدیگر همکاری کنیم تا واکنش‌های مناسبی را برای آزادی فوری این گروگان‌های دولت ارائه کنیم، زیرا آنها را گروگان دولت می‌دانیم. این امر نشان دهنده وحدت و عزم ماست که در مورد اعمال چندین بسته تحریمی علیه عاملان سرکوب، از جمله وزرا و اعضای سپاه پاسداران، اعمال می‌شود.

* ما در مقطع کنونی راه برون رفتی را از بحران لبنان نمی‌بینیم، شما چگونه قصد کمک به این کشور را دارید، به خصوص که رئیس‌جمهور شما قول داده‌است که «ابتکاراتی» برای کمک به لبنان ارائه دهد؟
- لبنان، کشوری که بسیاری از فرانسوی‌ها آن را دوست دارند، متأسفانه از ۳۱ اکتبر از خلاء ریاست جمهوری رنج می‌برد که آن را در بحرانی بی‌سابقه فرو برده‌است. ابعاد این بحران گوناگون است، سیستم مالی فروپاشیده، اقتصاد کشور در بدترین شرایط خود به سر می‌برد، پیوندهای اجتماعی در حال از هم گسیستگی است و وضعیت سیاسی به بن‌بست رسیده‌است. هدف اول ما ادامه حمایت از مردم است، زیرا البته این رهبران نیستند که در رنج هستند، بلکه مردم لبنان هستند. ما از زمان انفجار بندر در ۴ آگوست ۲۰۲۰، بسیج شده‌ایم و با تشویق رئیس‌جمهور، و در سطح ارتقاء سطح چالش‌ها کمک‌های بی‌سابقه به مبلغ ۱۰۰ میلیون یورو جمع‌آوری کردیم که پس از کنفرانس حمایتی که در ژوئیه ۲۰۲۱ برگزار شد برای حمایت از حوزه‌های بهداشت، امنیت غذایی و آموزش ارائه کردیم.
 ما با شرکای خود در منطقه خلیج به ویژه پادشاهی عربی سعودی متعهد شدیم و یک مکانیسم مشترک بشردوستانه در ابتدای سال ۲۰۲۲ ایجاد کردیم که امکان تأمین مالی چهار پروژه را فراهم کرد که مردم لبنان مستقیماً از آنها منتفع خواهند شد. مبلغ آن ۲۸ میلیون یورو بود که ۱۲٫۵ میلیون یورو آن برای حمایت از بیمارستان دولتی طرابلس اختصاص یافت.
لبنانی‌ها از این سیستم شکست خورده رنج می‌برند و پناهندگان سوری و فلسطینی سزاوار حمایتی هستند که به آنها اجازه می‌دهد با عزت نیز زندگی کنند.
فرانسه همواره اصل حمایت از نهادهایی را که حاکمیت و استقلال لبنان را تضمین می‌کنند، حفظ کرده‌است. ضروری است که مقامات لبنانی از ممانعت در برابر ایجاد اصلاحات و جلوگیری از ایجاد راه حلی که راه را برای انتخابات ریاست جمهوری هموار می‌کند، دست بردارند.
بحران در حال حاضر زمان زیادی را تلف کرده‌است، لبنان از تهی شدن استعدادهای خود رنج می‌برد، اقتصاد آن فرسوده شده‌است، و این کشور در برابر پیامدهای آشفتگی منطقه ای و جهانی آسیب پذیرتر شده‌است.
راه حل صرفاً انتخاب یک رئیس‌جمهور با اجماع باشد، تعیین دولتی است که به نفع کشور عمل می‌کند، و اجرای اصلاحاتی که به صندوق بین‌المللی پول اجازه می‌دهد وارد عمل شود. فرانسه در این زمینه از هیچ تلاشی فروگذار نمی‌کند.
من در جریان سفرم به لبنان در اکتبر گذشته به این موضوع اشاره کردم و ما در حال هماهنگی نزدیک با ایالات متحده آمریکا، اتحادیه اروپا و شرکای اصلی خود در منطقه به منظور پیشرفت در این پرونده هستیم.

* فرانسه همچنان به شدت مخالف «عادی سازی» روابط با رژیم اسد است، اگرچه بسیاری از کشورهای دوست شما این کار را انجام داده‌اند. آیا ممکن است وضعیت به همین شکل ادامه یابد؟ واقعاً از دولت سوریه چه می‌خواهید؟
-فرانسه با بربریت و وحشیگری مخالفت می‌کند و علل سنگ اندازی و انسداد در دمشق یافت می‌شود، نه در پاریس، بروکسل یا حتی نیویورک. این رژیم با مذاکره دربارهٔ مبانی صلح پایدار که در قطعنامه ۲۲۵۴ مطرح شده بود، که در پایان سال ۲۰۱۵ توسط شورای امنیت سازمان ملل متحد به اتفاق آرا تصویب شد، مخالف است.
فرانسه مجبور نیست روابط خود را با رژیمی که هفته گذشته بار دیگر به دلیل انجام حمله شیمیایی در شهر دوما در ۷ آوریل ۲۰۱۸ محکوم شد، و با نظامی که دروغ می‌گوید و نتایج بی طرفانه تحقیقات انجام شده توسط کارشناسان مستقل را رد می‌کند، «عادی سازی» کند.
گزارش منتشر شده از سوی سازمان منع تسلیحات شیمیایی در ۲۷ ژانویه بار دیگر ثابت می‌کند که رژیم اسد در استفاده از گاز کلر برای غیرنظامیان تردیدی نداشته‌است. این نهمین بار است که سازوکارهای سازمان ملل و سازمان منع تسلیحات شیمیایی بی طرفانه استفاده از سلاح‌های شیمیایی را به رژیم سوریه نسبت می‌دهند؛ بنابراین، رژیم باید روابط خود را با جامعه بین‌المللی و مردم آن که به‌طور سیستماتیک به دنبال نابودی آن بوده و هست، عادی کند.
من اضافه می‌کنم که رژیم سوریه و متحدانش به‌طور فعال در قاچاق مواد مخدر مشارکت دارند که منبع مهم بی‌ثباتی در منطقه است و این باید یک راه حل سیاسی پیدا کند زیرا برای امنیت مشترک ما مهم است.
به همین دلیل، شورای امنیت از رژیم سوریه چیزهای ساده‌ای می‌خواهد و آن مشارکت در یک فرایند سیاسی معتبر و فراگیر تحت نظارت سازمان ملل است، مثلاً عدم مخالفت با نشست کمیته قانون اساسی، پایان دادن به دستگیری‌های خودسرانه، ناپدید شدن اجباری، تهدیدهای فیزیکی و شکنجه و نیز همکاری با خانواده‌های مفقودین و آشکارسازی حقیقت در مورد سرنوشت آنها و اجازه بازگشت داوطلبانه، با عزت و امن به بیش از ۶ میلیون پناهنده سوری در کشورهای همسایه.
ما برخلاف بشار اسد به مردم سوریه اهمیت می‌دهیم که بیش از ۱۲ سال متحمل رنج و آسیب شده‌اند. فرانسه به حمایت خود برای رفع نیازهای فوری مردم سوریه ادامه می‌دهد و اتحادیه اروپا و کشورهای عضو آن همچنان بزرگ‌ترین کمک کنندگان به کمک‌های بشردوستانه بین‌المللی هستند. مشارکت آنها از سال ۲۰۱۱ تاکنون بیش از ۲۷٫۴ میلیارد دلار بوده‌است.

* روابط فرانسه با الجزایر و مغرب همیشه «پیچیده» بوده‌است و اینجا و آنجا در مورد تنش بین فرانسه و مغرب می‌خوانیم، در حالی که روابط شما با الجزایر در بهترین حالت خود قرار دارد. شما اخیراً به رباط سفر کرده‌اید. آیا این بازدید به موضوع صحرای غربی مربوط است؟ روابط خود را با مغرب چگونه توصیف می‌کنید؟
-مغرب و الجزایر شرکای اساسی و دوستان فرانسه هستند. رئیس‌جمهوری مایل است روابط نزدیکی را که فرانسه را با هر دوی آنها پیوند می‌دهد، تحکیم کند، زیرا ما در بسیاری از چیزها مشترک هستیم. این به معنای اهمیت دادن به جوانانی است که قلب تپنده روابط دوجانبه ما هستند. و من در ۱۵ و ۱۶ دسامبر گذشته به مغرب سفر کردم.
 این دیدار بسیار مثبت بود و این امکان را به وجود آورد که ارزش شراکت استثنایی که دو کشور ما را به هم پیوند می‌دهد، به دور از دشواری‌های اجتناب ناپذیری که گاهی با توجه به ماهیت بسیار نزدیک روابط بین دو کشور رخ می‌دهد، برجسته کرد. و شما قبلاً تعامل ما با الجزایر را در یک تحول جدید، امیدبخش و بسیار جاه طلبانه که تا سطح روابط بالا دیده‌اید.
  به‌طور خلاصه، من معتقدم که با این دو کشور که برای ما بسیار عزیز هستند و با آنها آرزوهای مشترک داریم، به‌طور مصمم به آینده و امکانات آن نگاه خواهیم کرد.

* شما اخیراً در یک مصاحبه تلویزیونی گفتید که زمان مذاکره بین اوکراین و روسیه فرا نرسیده‌است و «اوکراین باید بتواند موازنه قوا را به نفع خود تقویت کند و برخی از سرزمین‌های خود را بازپس گیرد». لطفاً موضع خود را واضح تر توضیح دهید؟
-فرانسه از همان ابتدا موضع روشنی اتخاذ کرده‌است و هدف ما این است که ابزاری را برای اوکراین فراهم کنیم تا از حاکمیت خود دفاع کند و تمامیت ارضی خود را بازگرداند. ما به حمایت از اوکراین در همه زمینه‌ها، از جمله نظامی، برای این منظور ادامه خواهیم داد.
در مورد مواضع کشورهای عربی، اکثریت کشورهای منطقه به قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل متحد که در ۱۲ اکتبر تصویب شد رای مثبت دادند. آنها بر محکومیت الحاق «غیرقانونی» اراضی اوکراین به روسیه، امتناع آشکار کشورهای عربی از زیر سؤال بردن مرزهای شناخته شده بین‌المللی با زور اسلحه و تعهد مجدد آنها به احترام به حاکمیت کشورهای ملی تأکید می‌کنند.
من از شدت آسیبی که تعدادی از کشورهای منطقه در نتیجه جنگ تجاوزکارانه روسیه علیه اوکراین متحمل شده‌اند کاملاً آگاهم. البته منظورم از آن، ناامنی غذایی تشدید شده توسط جنگ و عواقبی است که ممکن است بر ثبات اجتماعی و سیاسی در برخی کشورها تأثیر منفی بگذارد.
  در این راستا، مایلم از حمایت چندجانبه و بشردوستانه ارائه شده به اوکراین در سال ۲۰۲۲ قدردانی کنم و از کشورهای مختلف بخواهم که به کمک‌های خود ادامه دهند.
ما به‌طور جمعی و به ابتکار فرانسه، به منظور جلوگیری و کاهش این پیامدها و حفظ شفافیت بازارهای کشاورزی، تقویت همبستگی با آسیب پذیرترین کشورهای آسیب‌پذیر و سرمایه‌گذاری در تولید پایدار داخلی، اتحاد جهانی برای امنیت غذایی و مکانیسم «مجازی» آن، وظیفه تقویت انعطاف‌پذیری در حوزه‌های غذا و کشاورزی را ایجاد کردیم.
به موازات آن، متوجه می‌شوم که بخشی از افکار عمومی در کشورهای عربی احساس می‌کنند که تعهد و بسیج آنچه عموماً غرب نامیده می‌شود، با توجه به مسائل متفاوت است. فکر نمی‌کنم این رویکرد درستی برای پرداختن به موضوع باشد. اگر قانون جنگل در اوکراین حاکم شود، دیگر قدرت‌های متجاوز در سایر نقاط جهان به این نتیجه خواهند رسید که می‌توانند بدون مجازات به امنیت کشورهای همسایه خود آسیب برسانند.
ایران قبلاً از گروه‌هایی که مناطقی در سعودی و امارات متحده عربی را هدف قرار داده بودند، حمایت کرده‌است. در این موارد، ما همبستگی بی چون و چرای خود را با ارائه ابزار نظامی اضافی به امارات متحده عربی ابراز کرده‌ایم. اقدامات ما مبتنی بر استاندارد دوگانه نیست، ما تابع قانون هستیم.
 



السودانی: عراق کشوری باز به روی همگان نیست

السودانی: عراق کشوری باز به روی همگان نیست
TT

السودانی: عراق کشوری باز به روی همگان نیست

السودانی: عراق کشوری باز به روی همگان نیست

محمد شیاع السودانی، نخست‌وزیر عراق، گفت: «عراق کشوری باز برای هیچ‌کس نیست». او تأکید کرد که «ما از حقوق قانونی و دیپلماتیک خود برای محافظت از سرزمین‌هایمان در برابر هرگونه حمله استفاده خواهیم کرد».
السودانی چهارشنبه شب در دیدار با خبرنگاران در واشینگتن گفت: حضور ائتلاف بین‌المللی مبارزه با داعش متشکل از ۸۶ کشور، پس از اینکه عراق توانست این سازمان را شکست دهد، دیگر توجیهی ندارد.
وی در پاسخ به سؤال «الشرق الاوسط» مبنی بر اختلاف نظر پیرامون حضور نیروهای رزمی آمریکایی در عراق و اینکه آیا در مذاکراتی که وی با دولت آمریکا انجام داد، برنامه مشخصی برای عقب‌نشینی وجود داشت یا خیر؟ گفت: هیچ نیروی رزمی در عراق برای عقب‌نشینی وجود ندارد.
وی تأکید کرد: عراق در سال ۲۰۲۴ با عراق در سال ۲۰۱۴ که نیروهای ائتلاف کار خود را آغاز کردند، متفاوت است.
السودانی در پاسخ به حملات مسلحانه گردان‌های حزب‌الله عراق به مقرها و تأسیسات خارجی گفت که هرگونه حمله مسلحانه در مناطقی که مستشاران مستقر هستند را محکوم می‌کنیم و به هیچ گروه مسلحی اجازه نمی‌دهیم امنیت و ثبات را بازیچه قرار دهد.
نخست‌وزیر عراق دریافت گزارش‌ها یا نشانه‌هایی از سوی ایران دربارهٔ پرتاب موشک و پهپاد در حمله به اسرائیل، به‌ویژه که حمله ایران، حریم هوایی عراق را نقض کرده، تکذیب کرد.
او دخالت عراق در تنش کنونی بین اسرائیل و ایران را رد و تأکید کرد که مشکل اصلی تشدید تنش کنونی، مسئله فلسطین است.
وی گفت: موضع ما لزوم توقف جنگ غزه و کمک رسانی است و هر گونه صحبت دیگری در مورد مسائل فرعی فرار از موضوع اصلی یعنی مسئله فلسطین است.


همگامی حزب‌الله با تنش اسرائیل و ایران

همگامی حزب‌الله با تنش اسرائیل و ایران
TT

همگامی حزب‌الله با تنش اسرائیل و ایران

همگامی حزب‌الله با تنش اسرائیل و ایران

حزب‌الله تنش بین اسرائیل و ایران را با تشدید نظامی کیفی و بی‌سابقه از جنوب لبنان همراهی کرد، جایی که دیروز چهارشنبه سرعت عملیات نظامی در دو سوی مرز افزایش یافت.
به گفته ارتش اسرائیل، واکنش این حزب به ترور فرماندهانش توسط اسرائیل در نتیجه هدف قرار دادن یک مرکز جدید ارتش و یک خودرو در شهرک عرب العرامشه در مرز با لبنان با دو پهپاد انفجاری و دو موشک ضد زره، منجر به مجروح شدن ۱۸ اسرائیلی شد.
این تعداد مجروحان از زمانی که حزب‌الله نبرد «پشتیبانی و حمایت از نوار غزه» را از جنوب لبنان آغاز کرد، بالاترین میزان مجروحیت در یک روز در اسرائیل به حساب می‌آید.
اسرائیل با بمباران گسترده چندین شهر جنوبی از جمله نزدیکی شهر بعلبک واکنش نشان داد. رسانه‌های محلی از ۳ حمله به دشت ایعات در غرب شهر بعلبک در شرق لبنان خبر دادند که تلفات جانی در پی نداشت.
در حالی که اسرائیل تصمیم گرفته به حمله اخیر ایران پاسخ دهد، ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور ایران در مراسم رژه نظامی دیروز که به مناسبت روز ارتش برگزار شد، گفت: «هرگونه حمله رژیم صهیونیستی به سرزمین‌های ما با پاسخ سخت مواجه خواهد شد».
بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، به وزرای خارجه بریتانیا و آلمان اطمینان داد که اسرائیل «حق دفاع را برای خود محفوظ می‌دارد».
دیوید کامرون، وزیر امور خارجه بریتانیا گفت که امیدوار است اسرائیل این را به گونه ای اجرا کند که تشدید تنش را به حداقل برساند.
ایالات متحده، اتحادیه اروپا و کشورهای گروه ۷ روز چهارشنبه اعلام کردند که قصد دارند تحریم‌ها علیه ایران را تشدید کنند، اقدامی که هدف آن آرام کردن اسرائیل و مهار واکنش این کشور به حملات شنبه گذشته ایران است.


العلا عضو «اتحادیه شهرهای توریستی جاده ابریشم» شد  


العلا خاستگاه تمدن های گوناگون در بیش از ۲۰۰ هزار سال گذشته است (واس)
العلا خاستگاه تمدن های گوناگون در بیش از ۲۰۰ هزار سال گذشته است (واس)
TT

العلا عضو «اتحادیه شهرهای توریستی جاده ابریشم» شد  


العلا خاستگاه تمدن های گوناگون در بیش از ۲۰۰ هزار سال گذشته است (واس)
العلا خاستگاه تمدن های گوناگون در بیش از ۲۰۰ هزار سال گذشته است (واس)

به دنبال تلاش سعودی و چین برای تقویت روابط و پیوندهای فرهنگی دو جانبه العلا واقع در شمال غرب سعودی عضو موسس اتحادیه بین المللی شهرهای گردشگری جاده ابریشم شد.
اتحادیه بین المللی شهرهای گردشگری جاده ابریشم با بسترسازی در راستای همکاری مفید و بلند مدت و تبادل دانش بین شهرهای توریستی و قدیمی و فرهنگی در چین و اماکن دیگر تلاش می کند.
۵۸ شهر جهان در ۲۶ کشور اعضای موسس اتحادیه بین المللی شهرهای گردشگری جاده ابریشم هستند و العلا نیز با عضویت در این مجموعه در سمینارها و هیئت ها و برنامه های بین المللی تقویت گردشگری و توسعه پایدار در شمال غرب شبه جزیره عرب و اعضای اتحادیه تلاش خواهد کرد.
از سوی دیگر کمیسیون سلطنتی استان العلا و اداره میراث فرهنگی شهر «هنان» چین توافقنامه همکاری استراتژیک برای گسترش دانش و تجارب مشترک مبتنی بر علم باستان شناسی و حفاظت از میراث فرهنگی و موزه ها و همکاری پژوهشی و گسترش استعدادها و گردشگری و مبادلات فرهنگی دیگر امضا کردند.
احداث آزمایشگاه دیجیتال باستان شناسی و کاوش و پژوهش در زمینه آثار باستانی. و ایجاد پیوندهای مشترک بین سایت های تاریخی العلا و هنان و اجرای برنامه های مشترک و دوره های آموزشی مشترک و همکاری در برگزاری نمایشگاه ها و رویدادهای هنری و فرهنگی و فناوری های مشترک موزه از جمله مفاد توافق بین دو سازمان فرهنگی سعودی و چین است.

هنان صد میلیون نفری سومین استان بزرگ چین است (واس)

العلا و هنان در راستای حفاظت از میراث فرهنگی و اهداف خود فعالیت می کنند. این دو منطقه با قدمت تاریخی همواره در مسیر کاروان های بزرگ و تمدن های گوناگون بودند. العلا در بیش از ۲۰۰ هزار سال گذشته سکونتگاه تمدن های مختلف و هنان سومین استان بزرگ چین با جمعیت صد میلیون نفر به شمار می روند و هنان ۵ سایت کلیدی باستانی از مجموع ۶ ابرپروژه تمدن باستان چین را در خود جای داده است.
العلا و هنان با تاریخ و قدمت مشترک بیش از ۱۴۰۰ ساله در جاده باستانی عود و جاده ابریشم قرار دارند و به عنوان پایتخت و مراکز امپراتوری های باستان میراث مشترک بشریت هستند.
این توافقنامه همزمان با نمایشگاه «العلا: سرزمین عجایب در شبه جزیره عرب» همزمان شده است. این نمایشگاه تا ۱۱ آوریل در «کاخ موزه ملی پکن» در حال برگزاری است. این موزه در فهرست یونسکو قرار دارد.
نمایشگاه «العلا: سرزمین عجایب در شبه جزیره عرب» از غرفه های مختلف با آثار باستانی از سایت های تاریخی العلا تشکیل شده و در حاشیه آن نیز برنامه های متنوع و ابتکار عمل های گوناگون اجرا می شود که با اهداف سند چشم انداز العلا و سند چشم انداز ۲۰۳۰ سعودی انطباق دارد.


ترور شهروند لبنانی نزدیک به «حزب الله» و انگشت اتهام به سمت موساد


 
عکسی که از محمد سرور در شبکه های اجتماعی منتشر شد
  عکسی که از محمد سرور در شبکه های اجتماعی منتشر شد
TT

ترور شهروند لبنانی نزدیک به «حزب الله» و انگشت اتهام به سمت موساد


 
عکسی که از محمد سرور در شبکه های اجتماعی منتشر شد
  عکسی که از محمد سرور در شبکه های اجتماعی منتشر شد

یک شهروند لبنانی مرتبط با «حزب الله» نزدیک بیروت توسط چند نفر ناشناس ترور شد. علی محمد سرور در سال ۲۰۱۹ به اتهام انتقال پول از ایران به «حماس» در فهرست تحریم آمریکا قرار گرفت. گمانه زنی ها درباره نقش احتمالی عوامل مزدور «موساد» اسرائیل در این حادثه افزایش یافته است.
یک مقام ارشد امنیتی به «الشرق الاوسط» گفت «طرح ترور این فرد با مهارت تمام اجرا شده است و به همین دلیل انگشت اتهام به سمت موساد نشانه رفته». او افزود علی محمد سرور چند روز قبل از کشته شدنش ربوده و شکنجه شده بود.
برخی از اطلاعات به دست آمده نشان می دهند که علی محمد سرور هفت روز پیش داشت از یک صرافی واقع در محله بیت مری واقع در شرق بیروت پس از برداشت یک حواله به خانه برمی گشت که با فریب به یک خانه اجاره ای هدایت می شود. این خانه توسط یک زن به صورت آنلاین اجاره شده بود. سرور آنجا ربوده شده و به قتل می رسد.
سرور به اتهام ایجاد سهولت در انتقال پول از ایران به «حماس» در فهرست تحریم آمریکا بود. یک منبع امنیتی به فرانس پرس گفت «او بر اثر دستکم ۵ گلوله زخمی شد و با خود پول به همراه داشت اما قاتلان پول او را ندزدیدند. سرور در یکی از موسسات مالی «حزب الله» از متحدان «حماس» کار می کرد».


پنج سال پس از سرنگونی البشیر؛ چه چیزی از میراث او باقی مانده است؟


 
شهروندان سودانی از استان های این کشور با قطار برای شرکت در جشن های خیابانی به مناسبت سرنگونی رژیم البشیر وارد پایتخت شدند (آژانس عکس اروپا)
  شهروندان سودانی از استان های این کشور با قطار برای شرکت در جشن های خیابانی به مناسبت سرنگونی رژیم البشیر وارد پایتخت شدند (آژانس عکس اروپا)
TT

پنج سال پس از سرنگونی البشیر؛ چه چیزی از میراث او باقی مانده است؟


 
شهروندان سودانی از استان های این کشور با قطار برای شرکت در جشن های خیابانی به مناسبت سرنگونی رژیم البشیر وارد پایتخت شدند (آژانس عکس اروپا)
  شهروندان سودانی از استان های این کشور با قطار برای شرکت در جشن های خیابانی به مناسبت سرنگونی رژیم البشیر وارد پایتخت شدند (آژانس عکس اروپا)

ارتش سودان صبح یازدهم آوریل ۲۰۱۹ در بیانیه ای اعلام کرد که کنار صدها هزار نفر از معترضانی می ایستد که مقر ارتش در خارطوم را قرق کرده بودند. فرماندهی ارتش در آن بیانیه از برکناری پرزیدنت عمر البشیر و سرنگونی حکومت مورد حمایت اسلامگرایان و پایان یکی از طولانی ترین دوران زمامداری چکمه پوشان در منطقه خبر داد.
آن زمان گفته شد که صلاح عبد الله (قوش) مدیر سرویس امنیت و اطلاعات سودان شب دهم آوریل به البشیر گفته بود که بساط تحصن معترضان در اطراف مقر فرماندهی ارتش جمع خواهد شد اما گویا حرف های قوش «نیرنگی» بیش نبود که زمینه ساز برکناری البشیر شد. تجمع میلیونی معترضان سودانی در میادین تحصن نزدیک به مقر فرماندهی کل ارتش و بقیه ستادها و یگان های ارتش در استان های دیگر برگزار شد. آیا واقعا انقلاب شد؟ آیا رژیم سرنگون شد؟ آنهم حکومتی که به قول مخالفانش «استبداد دینی» بود و نفس مردم را در سه دهه گذشته برید و صدها هزار نفر را کشت و با جدایی جنوب سودان یک سوم مساحت کشور و مردمانش را از دست داد.
حالا ۵ سال از آن روزها و سرنگونی نظام عمر البشیر گذشت اما عده بسیاری از مردم سودان می گویند که حکومت البشیر همچنان ادامه دارد و میراث آن دوران هنوز پاک نشده است.


خطر گرسنگی در کمین ۵۰٪ ساکنان بخش های تحت کنترل حوثی ها در یمن


 
قیمت مواد غذایی در بخش های تحت کنترل حوثی ها سه برابر شد (سازمان ملل)
  قیمت مواد غذایی در بخش های تحت کنترل حوثی ها سه برابر شد (سازمان ملل)
TT

خطر گرسنگی در کمین ۵۰٪ ساکنان بخش های تحت کنترل حوثی ها در یمن


 
قیمت مواد غذایی در بخش های تحت کنترل حوثی ها سه برابر شد (سازمان ملل)
  قیمت مواد غذایی در بخش های تحت کنترل حوثی ها سه برابر شد (سازمان ملل)

برنامه جهانی غذا گفت ناامنی غذایی در بخش های تحت کنترل حوثی ها در یمن به حد بی سابقه ای تا پایان سال گذشته و اوایل سال جاری میلادی تشدید و گوشت و میوه از سبد مردم حذف شده و ۵۳ درصد جمعیت این مناطق باید پول قرض بگیرند تا غذا بخرند.
سازمان غذا و کشاورزی (فائو) چندی پیش گفت اظهارات مقامات حوثی درباره کاهش قیمت کالاها در بخش های تحت کنترلشان بی پایه و اساس است و در همین حال برنامه جهانی غذا یاد آور شد که قیمت مواد غذایی در بخش های یاد شده در سه ماه چهارم سال ۲۰۲۳ نسبت به قبل از آغاز بحران سه برابر شده است.

۲۳ درصد خانواده های یمنی قادر به تامین غذا نیستند (سازمان ملل)

گزارش برنامه جهانی غذا اضافه کرد که «خانواده های یمنی از پس هزینه محصولات غذایی برنمی آیند» و توضیح داد که عده فراوانی در این مناطق برای خرید غذای مناسب پول قرض می گیرند. داده های دیده بان امنیت غذایی نشان می دهد که ۵۸ درصد خانواده های شرکت کننده در این آمار که ساکن مناطق تحت کنترل حوثی ها هستند در سه ماه چهارم ۲۰۲۳ عمدتا برای خرید غذا پول قرض گرفته اند. این آمار نسبت به ارقام سال ۲۰۲۲ بیست درصد افزایش داشته است.
برنامه جهانی غذا درباره تعلیق توزیع غذا در بخش های تحت کنترل حوثی ها گفت که این سازمان همچنان درگیر بحران شدید تامین مالی برای کمک های نجات بخش است و به همین دلیل ناامنی غذایی برای خانواده های تحت پوشش سازمان در ماه های ژانویه و فوریه بدتر شد و این مشکلات با توجه به بحران دریای سرخ و تعلیق کمک ها کما کمان ادامه دارد.

غذا نیست

در گزارش چهارمین ارزیابی سالانه امنیت غذایی در یمن آمده که ناامنی غذایی در بخش های تحت کنترل حوثی ها در ماه های دسامبر و ژانویه به «بدترین حد خود در ۲۰۲۳» رسید و ۹۲ درصد خانواده های شرکت کننده در نظرسنجی سازمان مجبور شدند یک جوری با کمبود غذا و ادامه کاهش مصرف غذا کنار بیایند.
این گزارش بین المللی افزود که هزینه سبد غذای مردم یمن در سال گذشته به دلیل کاهش قیمت اقلام اولیه مثل آرد و روغن گیاهی و لوبیای قرمز ۱۲ درصد کاهش داشته اما تکلیف قیمت مواد غذایی در بخش های تحت کنترل حوثی ها مشخص نیست چرا که کمک های غذایی به حال تعلیق درآمدند و تنش در خاورمیانه و شمال آفریقا و سواحل دریای سرخ بالا گرفته است.

بیش از پنجاه درصد خانواده های یمنی برای خرید غذای مناسب پول قرض می گیرند (سازمان ملل)

گزارش امنیت غذایی خاطر نشان کرد که وضع امنیت غذایی در یمن همچنان مایه نگرانی بوده و ناامنی غذایی در بخش های تحت کنترل حوثی ها تا پایان سال ۲۰۲۳ همچنان بدتر می شود.
این گزارش گفت تعداد خانواده هایی که غذای کافی برای خوردن ندارند به «حد بسیار بالایی» رسیده است. ۲۴۰ درصد خانواده های یمنی در ۱۸ استان از مجموع ۲۲ استان غذای مورد نیازشان را نمی توانند تامین کنند.
گزارش توضیح داد «۶۰ درصد خانواده ها قادر به تامین نیازهای غذایی حداقلی خود نیستند و از هر ۴ خانواده یمنی یک خانواده (۲۳ درصد) با محرومیت شدید غذایی دست و پنجه نرم می کنند».

محرومیت شدید

برنامه جهانی غذا افزود «سبد غذایی این خانواده ها عمدتا از غلات تشکیل شده و یک روز در هفته سبزی و هر سه هفته یک بار لبنیات مصرف می کنند. گوشت و میوه از سبد این خانواده ها حذف شده است».
داده های برنامه جهانی غذا نشان می دهد که مارب و ضالع و لحج و شبوه بالاترین نرخ محرومیت غذایی در استان های تحت کنترل دولت در سه ماه چهارم ۲۰۲۳ را داشته اند که ما بین ۶۴ و ۶۹ درصد گزارش شده است.
استان های مارب و الضالع بالاترین نرخ جمعیت درگیر ناامنی غذایی بالا (بالاترین حد در شاخص بین المللی امنیت غذایی) را دارند و برنامه جهانی غذا تخمین زده که ۵۹ درصد جمعیت مارب و ۵۱ درصد جمعیت الضالع امنیت غذایی ندارند.

اکثر ساکنان یمن کمک های بشردوستانه دریافت می کنند (سازمان ملل)

برنامه جهانی غذا یادآور شد «تعداد خانواده های یمنی ساکن مناطق تحت کنترل حوثی ها که غذای کافی نمی خورند ۶ درصد افزایش یافته است که این بالاترین نرخ در طول یک سال در این مناطق است. تعداد خانواده های یاد شده از ۴۶ درصد در ماه نوامبر به ۵۰ درصد در ماه دسامبر رسیده است. ممکن است که این پدیده تبعات دیگری در این مناطق داشته باشد به خصوص اینکه برخی هم در این میان از تعلیق کمک های بشردوستانه کاسبی می کنند».
به گفته این سازمان بالاترین نرخ ناامنی غذایی در مناطق تحت کنترل حوثی ها در استان های بیضا و جوف و ریمه بین ۵۹ درصد تا ۶۹ درصد گزارش شده است. ناامنی غذایی در میان ساکنان مارب و مهره و ذمار و اب و حجه در سال گذشته افزایش چشمگیر داشته است.

أفاد برنامج الأغذية العالمي بأن تراجع الأمن الغذائي في مناطق سيطرة الحوثيين في اليمن وصل إلى مستويات غير مسبوقة مع نهاية العام الماضي، وبداية العام الحالي، وذكر أن اللحوم والفواكه باتت غائبة تقريباً عن سفر الطعام، وأن نحو 53 في المائة من السكان في تلك المناطق يستدينون الأموال لتوفير الغذاء.

وبعد تأكيد منظمة الأغذية والزراعة عدم دقة حديث الحوثيين عن انخفاض أسعار السلع في مناطق سيطرتهم، ذكر برنامج الغذاء العالمي أن الأسعار في مناطق سيطرة الجماعة خلال الربع الرابع من العام المنصرم كانت أعلى بثلاثة أضعاف من مستويات ما قبل الأزمة.

23 في المائة من الأسر اليمنية يعانون حرماناً شديداً في استهلاك الغذاء (الأمم المتحدة)

ووصف ذلك بأنه «يشكل تحدياً كبيراً للقدرة على تحمل تكاليف الغذاء»، وبين أن العديد من الأشخاص في تلك المناطق اعتمدوا على الاقتراض لتأمين نظام غذائي مناسب، وقد أظهرت بيانات رصد الأمن الغذائي أن نحو 58 في المائة من الأسر التي شملها المسح في المناطق الخاضعة لسلطات الحوثيين اعتمدت على الاقتراض كمصدر رئيسي للغذاء خلال الربع الرابع من العام المنتهي، وبزيادة 20 نقطة مئوية عن بداية العام الذي سبقه.

وبشأن إيقافه المساعدات الغذائية مؤقتاً في تلك المناطق، قال البرنامج إنه لا يزال يواجه أزمة تمويل خانقة للمساعدات المنقذة للحياة. وأكد أن وضع الأمن الغذائي تدهور بشكل ملحوظ بالنسبة للأسر المستفيدة من تلك المساعدات خلال شهري يناير (كانون الثاني)، وفبراير (شباط) الماضيين. ونبه إلى أن هناك تحديات مستمرة، لا سيما بالنظر إلى أزمة البحر الأحمر، وتوقف المساعدات.

عدم كفاية الغذاء

بحسب المراجعة السنوية الرابعة للأمن الغذائي في اليمن، فإن الأوضاع الغذائية في المناطق الخاضعة للحوثيين وصلت في ديسمبر (كانون الأول) الماضي «إلى أسوأ مستوى لها خلال عام 2023»، وأن نحو 92 في المائة من الأسر التي شملها الاستطلاع تبنت استراتيجية واحدة على الأقل للتكيف مع نقص الغذاء، واستمرار انتشار عدم كفاية استهلاك الغذاء.

وبينت المراجعة الأممية أن تكلفة السلة الغذائية انخفضت بنسبة 12 في المائة خلال العام المنتهي في كل أنحاء البلاد، مدفوعة بانخفاض أسعار المواد الغذائية الأساسية بما في ذلك دقيق القمح، والزيت النباتي، والفاصوليا الحمراء. لكنها نبهت إلى «حالة من عدم اليقين» بشأن اتجاهات أسعار المواد الغذائية في المناطق الخاضعة للحوثيين، نظراً لتوقف المساعدات الغذائية، وتصاعد التوترات في منطقة الشرق الأوسط، وشمال أفريقيا، وسواحل البحر الأحمر.

أكثر من نصف الأسر اليمنية اضطر للاقتراض لتوفير غذاء مناسب (الأمم المتحدة)

وذكر البرنامج الأممي أن وضع الأمن الغذائي في اليمن ظل مثيراً للقلق، ولاحظ تدهور هذا الوضع في مناطق سيطرة الحوثيين بحلول نهاية العام الماضي. وقال إنه من الممكن أن يساهم التوقف المستمر للمساعدات الغذائية الإنسانية في مزيد من التدهور.

ونبه إلى أنه على المستوى الوطني، تجاوزت نسبة الأسر التي أبلغت عن عدم كفاية استهلاك الغذاء عتبة «المرتفعة للغاية»، والبالغة 240 في المائة في 18 محافظة من أصل 22 محافظة يمنية.

وأوضح أن 60 في المائة من الأسر لم تتمكن من تلبية الحد الأدنى من احتياجاتها الغذائية، وعلاوة على ذلك، أبلغت واحدة من كل أربع أسر في اليمن (23 في المائة) عن حرمان شديد في استهلاك الغذاء، وبزيادة قدرها نقطتان مئويتان.

حرمان شديد

ووفق ما أورده برنامج الغذاء العالمي، فإن هذه الأسر تميل إلى العيش في الغالب على السعرات الحرارية من الحبوب، والسكريات، والدهون، في حين تتناول الخضراوات يوماً واحداً فقط في الأسبوع، والبقوليات، ومنتجات الألبان مرة واحدة كل ثلاثة أسابيع. وأكد أن اللحوم والفواكه «غائبة تقريباً عن وجبات هذه الأسر».

وأظهرت بيانات الغذاء العالمي أن الأسر في مأرب والضالع ولحج وشبوة سجلت أعلى معدل انتشار للأشخاص الذين يعانون من عدم كفاية الاستهلاك الغذائي بين المحافظات الخاضعة لسيطرة الحكومة خلال الربع الرابع من العام الماضي، وكانت النسبة بين 64 و69 في المائة.

وسجلت اثنتان من هذه المحافظات (مأرب والضالع) أعلى نسبة من السكان الذين يعيشون في المرحلة الثالثة من التصنيف الدولي للأمن الغذائي، ورجح البرنامج أن يعاني 59 في المائة و51 في المائة من سكانهما على التوالي من انعدام الأمن الغذائي.

يعيش أغلب اليمنيين على المساعدات الإنسانية (الأمم المتحدة)

وذكر برنامج الغذاء العالمي أن نسبة الأسر اليمنية التي أبلغت عن عدم كفاية استهلاك الغذاء في مناطق الحوثيين زادت بنسبة 6 في المائة، وقال إن هذا «هو أسوأ مستوى لوحظ في تلك المناطق على مدار العام»، حيث ارتفعت النسبة من 46 في المائة في نوفمبر (تشرين الثاني) الماضي إلى 50 في المائة في ديسمبر. وقال إنه من الممكن أن تسود عواقب أخرى في تلك المناطق، خاصة في أوساط المستفيدين من المساعدات الإنسانية التي توقفت.

وبموجب هذه البيانات سجلت ذروة انعدام الأمن الغذائي في مناطق الحوثيين في محافظات البيضاء، والجوف، وريمة، حيث تراوحت نسبة الأسر التي تعاني من عدم كفاية النظام الغذائي بين 59 إلى 69 في المائة. وقال البرنامج الأممي إن مأرب والمهرة وذمار وإب وحجة شهدت ارتفاعاً ملحوظاً في انتشار عدم كفاية استهلاك الغذاء طوال العام الماضي.

Read also


راه های کاهش تنش در منطقه محور گفتگوهای سعودی و آمریکا


 
شاهزاده فیصل بن فرحان و آنتونی بلینکن (الشرق الاوسط)
  شاهزاده فیصل بن فرحان و آنتونی بلینکن (الشرق الاوسط)
TT

راه های کاهش تنش در منطقه محور گفتگوهای سعودی و آمریکا


 
شاهزاده فیصل بن فرحان و آنتونی بلینکن (الشرق الاوسط)
  شاهزاده فیصل بن فرحان و آنتونی بلینکن (الشرق الاوسط)

شاهزاده فیصل بن فرحان وزیر خارجه سعودی و همتای آمریکایی اش آنتونی بلینکن پنجشنبه (۱۱ آوریل) در گفتگوی تلفنی درباره آخرین تحولات منطقه و راه های کاهش تنش در منطقه تبادل نظر کردند.
دو طرف همچنین درباره مسائل مورد توجه دو کشور از جمله سودان و تحولات نوار غزه و منطقه و اهمیت افزایش کمک های بشردوستانه به غزه گفتگو کردند.


نشانه‌های بحران سیاسی در کویت

نشانه‌های بحران سیاسی در کویت
TT

نشانه‌های بحران سیاسی در کویت

نشانه‌های بحران سیاسی در کویت

صدور فرمانی مبنی بر تعویق تشکیل پارلمان جدید کویت (مجلس ملی)، در روز دوشنبه، نشانه‌هایی از بحران سیاسی را در این کشور نمایان ساخت. در همین حال، منابع گزارش دادند که نخست‌وزیر دولت موقت، شیخ محمد صباح السالم الصباح، «از تشکیل دولت بعدی کناره‌گیری کرده است».
فرمان امیری مبنی بر تعویق جلسه شورای ملی برای اولین جلسه عادی هجدهمین دوره قانونگذاری به صبح امروز (سه شنبه) بر اساس اصل ۱۰۶ قانون اساسی صادر شد.
خبرگزاری کویت این خبر را عصر دیروز در میان هشدارهای نمایندگان منتخب مجلس ملی منتشر کرد.
مرزوق الغانم رئیس پیشین مجلس شورای ملی نسبت به گزارش‌هایی که از تعویق برگزاری نشست شورای ملی برای هفدهم ماه جاری حکایت دارد، هشدار داد.
الغانم و سایر نمایندگان در بیانیه‌های جداگانه‌ای گفته‌اند که در صورت عدم برگزاری جلسه ۱۷ آوریل، «پارلمان به پشتوانه قانون اساسی صبح روز بعد طبق اصل ۸۷ دعوت شده تلقی می‌شود».
رسانه‌های کویتی به نقل از منابع دولتی گزارش دادند که خبرهایی مبنی بر تمایل به به تعویق انداختن جلسه افتتاحیه مجلس ملی منتخب تا ۱۴ می آینده وجود دارد.
از سوی دیگر، منابع کویتی دیروز (دوشنبه) گزارش دادند که شیخ محمد صباح السالم، نخست‌وزیر دولت موقت، «عهده‌دار تشکیل دولت جدید نمی‌شود».
کناره‌گیری شیخ محمد الصباح از ریاست دولت بعدی پس از آن صورت می‌گیرد که وی در ۶ آوریل استعفای دولت خود را به شیخ مشعل الاحمد الصباح امیر این کشور در پی اعلام نتایج انتخابات پارلمانی تقدیم کرد.
دستور امیری روز گذشته (یکشنبه) مبنی بر پذیرش استعفای شیخ محمد صباح السالم، نخست‌وزیر و هیئت وزیران صادر شد و آنها را موظف کرد تا زمان تشکیل دولت جدید، به فوریت امور وزارتخانه‌های‌های خود را انجام دهند.
همچنین دیروز (یکشنبه) فرمان امیری صادر شد و از مجلس شورای ملی منتخب خواست تا در ۱۷ آوریل تشکیل جلسه دهد.
نام شیخ احمد العبدالله الصباح اقتصاددان و وزیر سابق برای تشکیل دولت جدید مطرح شده است.


سعودی و تعدادی از کشورهای عربی چهارشنبه را عید فطر اعلام کردند


 رصد هلال ماه شوال در رصدخانه نجوم در حوطه سدیر (دانشگاه المجمعه)
 رصد هلال ماه شوال در رصدخانه نجوم در حوطه سدیر (دانشگاه المجمعه)
TT

سعودی و تعدادی از کشورهای عربی چهارشنبه را عید فطر اعلام کردند


 رصد هلال ماه شوال در رصدخانه نجوم در حوطه سدیر (دانشگاه المجمعه)
 رصد هلال ماه شوال در رصدخانه نجوم در حوطه سدیر (دانشگاه المجمعه)

پادشاهی عربی سعودی، بحرین، امارات متحده عربی، کویت، قطر، مصر، عراق، لبنان، سوریه و یمن اعلام کردند که سه شنبه ۹ آوریل، سی ام ماه مبارک رمضان است و چهارشنبه اولین روز عید سعید فطر خواهد بود.
دیوان عالی پادشاهی عربی سعودی اعلام کرد که شامگاه دوشنبه جلسه ای را برای بررسی داده‌های رسیده از دادگاه‌ها در مورد رؤیت هلال شوال، تشکیل داده و پس از بررسی و تأمل در تمامی موارد دریافتی، به دلیل عدم ثبوت رؤیت هلال، مقرر شد سه شنبه سی ام ماه مبارک رمضان و چهارشنبه روز عید سعید فطر باشد.
دیوان عالی سعودی عید سعید فطر را به خادم حرمین شریفین، ولیعهد سعودی و همه شهروندان و مسلمانان جهان تبریک گفت و از خداوند خواستار قبولی روزه و عبادات آنان و ایجاد آشتی بین آنان و حمایت از دین او و اعتلای کلام خدا و حفظ امنیت و ثبات و رفاه این کشور است.


نگرانی آمریکا درباره هدف قراردادن نفت روسیه توسط اوکراین

منظر للدمار الذي لحق بمدينة خاركيف الأوكرانية جراء هجوم صاروخي روسي على المدينة السبت (أ.ف.ب)
منظر للدمار الذي لحق بمدينة خاركيف الأوكرانية جراء هجوم صاروخي روسي على المدينة السبت (أ.ف.ب)
TT

نگرانی آمریکا درباره هدف قراردادن نفت روسیه توسط اوکراین

منظر للدمار الذي لحق بمدينة خاركيف الأوكرانية جراء هجوم صاروخي روسي على المدينة السبت (أ.ف.ب)
منظر للدمار الذي لحق بمدينة خاركيف الأوكرانية جراء هجوم صاروخي روسي على المدينة السبت (أ.ف.ب)

به دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا نسبت داده شد که از حملات اوکراین به خاک روسیه، به‌ویژه حملاتی که پالایشگاه‌های نفت را هدف قرار دادند، راضی نیست، زیرا نگران است که همزمان با ورود رقابت ریاست جمهوری به مرحله پیشرفته خود، این امر منجر به افزایش قیمت انرژی شود.
جولیان اسمیت، سفیر ایالات متحده در ناتو، گفت: « ایالات متحده به طور خاص از تعقیب واقعی اهداف در داخل روسیه، حمایت نمی کند».
در همین رابطه، متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا هفته گذشته گفت: «موضع ما همیشه از ابتدای این جنگ این بوده است که اوکراین را در انجام حملات به خارج از قلمروش تشویق یا حمایت نمی کنیم».
اوکراین از ژانویه، حداقل 15 پالایشگاه از 30 پالایشگاه بزرگ روسیه را مورد حمله قرار داده است. روز سه شنبه، پهپادهای اوکراینی سومین پالایشگاه بزرگ نفت روسیه را هدف قرار دادند.
اوکراین روز جمعه نیز پایگاه هوایی موروزوفسک روسیه را مورد حمله قرار داد و چندین هواپیمای نظامی را منهدم کرد که ارتش روسیه آن را رد نکرد.