شاهزاده محمد بن سلمان ولیعهد و نخست وزیر و رئیس هیات مدیره شرکت توسعه چهارگوش جدید پنجشنبه (۱۶ فوریه) از راه اندازی شرکت توسعه چهارگوش جدید خبر داد و گفت این شرکت به منظور احداث بزرگ ترین داون تاون مدرن دنیا در شهر ریاض تاسیس می شود و در توسعه پایتخت سعودی با توجه به اهداف سند چشم انداز ۲۰۳۰ سعودی سهیم خواهد بود.
منطقه داون تاون ریاض یا چهارگوش جدید معماری پایدار داشته که به ارتقای سطح زندگی کمک می کند. این معماری پایا شامل فضاهای سبز و پیاده روهای تفریحی و مجموعه های سلامت و ورزشی و برنامه های اجتماعی می شود. این محوطه یک موزه نوآور و دانشگاه فناوری و طراحی و تالار چندمنظوره و بیش از ۸۰ فضا برای اجراهای زنده و تفریحی در خود جای می دهد.
داون تاون ریاض در تقاطع دو بزرگراه ملک سلمان و ملک خالد در شمال غرب شهر ریاض به وسعت بیش از ۱۹ کیلومتر مربع و مساحت کف بیش از ۲۵ میلیون متر مربع خواهد بود و گنجایش صدها هزار نفر از ساکنان ریاض را دارد. این منطقه همچنین از هزار واحد مهمانپذیر و مجتمع های خرید و تجاری به وسعت بیش از ۹۸۰ هزار متر مربع و فضاهای اداری به وسعت ۱.۴ میلیون متر مربع و تاسیسات تفریحی به وسعت ۶۲۰ هزار متر مربع و امکانات اجتماعی به وسعت ۱.۸ میلیون متر مربع تشکیل می شود.
گشت و گذار در داون تاون ریاض با پای پیاده ۱۵ دقیقه زمان می برد و در منطقه خودروهای ویژه داون تاون وجود دارد. از داون تاون تا فرودگاه با ماشین حدود ۲۰ دقیقه راه است.
شرکت توسعه چهارگوش جدید برای ساخت یک نگین و نماد تمدنی بین المللی در شهر ریاض می کوشد که نام آن را «چهارگوش» گذاشته اند و فناوری های نوآورانه و مزایای منحصر به فرد فراوانی خواهد داشت. «چهارگوش» با ارتفاع ۴۰۰ متر و عرض ۴۰۰ متر و عرض ۴۰۰ متر بزرگ ترین سایت مدرن جهان خواهد بود.
نمای بیرونی چهارگوش از معماری مدرن نجدی الهام گرفته و یک نمایشگر مدرن با فناوری پیشرفته خواهد بود. داون تاون ریاض یک محوطه سرشار از فناوری های دیجیتال و مجازی و فناوری های پیشرفته از جمله فناوری های مدرن هولوگرام است و یک برج با معماری منحصر به فرد دارد. مساحت کف چهارگوش بیش از دو میلیون متر مربع است و برندهای تجاری و آثار فرهنگی و سایت های جذاب گردشگری بسیاری را در خود جای می دهد. به اینها باید هتل آپارتمان ها و واحدهای مسکونی و فضاهای اداری و تاسیسات گردشگری در داون تاون ریاض را افزود.
شرکت احداث چهارگوش جدید طبق استراتژی صندوق سرمایه گذاری عمومی برای ظرفیت سازی در حوزه های آینده و توانمند سازی بخش خصوصی و افزایش حجم محتوای بومی و نقش داشتن در توسعه املاک و پروژه های زیرساختاری داخلی و تنوع منابع درآمد در داخل کشور فعالیت خواهد کرد.
داون تاون ریاض در افزایش تولید ناخالص داخلی غیر نفتی به میزان ۱۸۰ میلیارد ریال و ایجاد ۳۳۴ هزار شغل مستقیم و غیر مستقیم سهیم خواهد بود. پروژه چهارگوش جدید در سال ۲۰۳۰ به بهره برداری می رسد.