یوسف البنیان رئیس هیئت مدیره بانک صنایع کوچک و متوسط سعودی شد

به توصیه شاهزاده محمد بن سلمان


 
یوسف البنیان رئیس هیئت مدیره بانک صنایع کوچک و متوسط (واس)
  یوسف البنیان رئیس هیئت مدیره بانک صنایع کوچک و متوسط (واس)
TT

یوسف البنیان رئیس هیئت مدیره بانک صنایع کوچک و متوسط سعودی شد


 
یوسف البنیان رئیس هیئت مدیره بانک صنایع کوچک و متوسط (واس)
  یوسف البنیان رئیس هیئت مدیره بانک صنایع کوچک و متوسط (واس)

شاهزاده محمد بن سلمان بن عبد العزیز ولیعهد و نخست وزیر و رئیس هیئت مدیره صندوق توسعه ملی یوسف البنیان را به ریاست هیئت مدیره بانک صنایع کوچک و متوسط منصوب کرد.
البنیان از حمایت شاهزاده محمد بن سلمان از صنایع کوچک و متوسط به منظور ایجاد ثبات مالی در این حوزه حیاتی قدردانی کرد و گفت صنایع کوچک و متوسط اهرم اصلی توسعه اقتصادی در کشور و عامل توانمند کننده برای دست یابی به اهداف سند چشم انداز ۲۰۳۰ خواهد بود.
او همچنین از حمایت و تلاش و اقدامات محمد التویجری سرپرست سابق هیئت مدیره بانک صنایع متوسط و کوچک در دوران تاسیس این بانک قدردانی کرد.
البنیان وزیر فعلی آموزش است و پست های متعددی برعهده داشت که از این قرارند: معاون رئیس هیئت مدیره و مدیر عامل شرکت سعودی صنایع پایه (سابک) و معاون گروه اقدام راهبردی صنایع پتروشیمی و عضویت در هیئت های مدیره برخی شرکت ها و کمیته ها.
تشکیل بانک صنایع متوسط و کوچک ۱۶ فوریه ۲۰۲۱ در شورای وزیران تصویب و آیین نامه این نهاد ۲ نوامبر ۲۰۲۲ منتشر شد که آن را یکی از صندوق ها و بانک های توسعه ای وابسته به صندوق توسعه ملی معرفی کرده است. هدف این بانک نقش آفرینی در افزایش بسته های وام دهی به بخش مالی و پر کردن شکاف تامین مالی و تقویت نقش موسسات مالی برای معرفی راهکارهای نوین در بخش تامین مالی و تحقق ثبات مالی در بخش پولی کشور عنوان شده است.



شورای کسب‌وکار سعودی-آمریکا: سفر ترامپ فصل جدیدی از همکاری و شراکت است


شورای کسب‌وکار سعودی-آمریکا در گزارشی که قبل از سفر ترامپ منتشر کرد (به درخواست شورای امنیت ملی، کاخ سفید و وزارت بازرگانی آمریکا)، از آمادگی برای همکاری‌های گسترده خبر داد
(تصویر منتشرشده در لینکدین)
شورای کسب‌وکار سعودی-آمریکا در گزارشی که قبل از سفر ترامپ منتشر کرد (به درخواست شورای امنیت ملی، کاخ سفید و وزارت بازرگانی آمریکا)، از آمادگی برای همکاری‌های گسترده خبر داد (تصویر منتشرشده در لینکدین)
TT

شورای کسب‌وکار سعودی-آمریکا: سفر ترامپ فصل جدیدی از همکاری و شراکت است


شورای کسب‌وکار سعودی-آمریکا در گزارشی که قبل از سفر ترامپ منتشر کرد (به درخواست شورای امنیت ملی، کاخ سفید و وزارت بازرگانی آمریکا)، از آمادگی برای همکاری‌های گسترده خبر داد
(تصویر منتشرشده در لینکدین)
شورای کسب‌وکار سعودی-آمریکا در گزارشی که قبل از سفر ترامپ منتشر کرد (به درخواست شورای امنیت ملی، کاخ سفید و وزارت بازرگانی آمریکا)، از آمادگی برای همکاری‌های گسترده خبر داد (تصویر منتشرشده در لینکدین)

درباره سفر رئیس‌جمهور وقت آمریکا، دونالد ترامپ، به پادشاهی عربی سعودی، قطر و امارات، توافق کلی بر این است که محور اصلی این سفر مسائل اقتصادی، سرمایه‌گذاری و امضای قراردادها خواهد بود. همراهی بی‌سابقه گروه بزرگی از تاجران، مدیران ارشد شرکت‌های بزرگ آمریکایی در بخش‌های مختلف از جمله مالی، بانکی، رمزارزها، فناوری و هوش مصنوعی، صنایع، بهداشت و مهمان‌داری، این موضوع را تأیید می‌کند. همه این افراد به دنبال گشودن افق‌های سرمایه‌گذاری جدید، پیروی از شیوه ترامپ در عقد معاملات موفق و تعمیق روابط تجاری و سرمایه‌گذاری هستند. در زبان تجارت، هدف این است که معاملات «برد-برد» برای طرفین رقم بخورد.

دیدارهای دوجانبه با هیئت تجاری آمریکایی به‌همت اتاق ریاض (اتحادیه اتاق‌های بازرگانی سعودی)

در همین زمینه، چارلز الحلاب، رئیس شورای کسب‌وکار سعودی-آمریکایی، در گفت‌وگو با «الشرق الاوسط» گفت شرکت‌هایی که ترامپ را در این سفر همراهی می‌کنند، قصد دارند در تقریباً تمام حوزه‌ها توافق‌هایی امضا کنند. او به علاقه شدید این شرکت‌ها برای شرکت در «فروم سرمایه‌گذاری سعودی-آمریکایی» و بررسی فرصت‌های موجود در سعودی اشاره کرد.

به گفته الحلاب، اینکه ترامپ سعودی را به‌عنوان مقصد نخست سفر خارجی خود انتخاب کرده، «نشان‌دهنده آغاز فصلی جدید در روابط میان ایالات متحده، پادشاهی سعودی، کشورهای حوزه خلیج و کل منطقه خاورمیانه است». او افزود: «علاوه بر استقبال رسمی و گفت‌وگوهای سیاسی، توافق‌های تجاری جدیدی اعلام خواهد شد و موفقیت‌های گذشته نیز جشن گرفته می‌شود. اما به‌نظر من، این سفر فراتر از همه این‌هاست. این سفر، آغازی واقعی برای فصل جدیدی از همکاری‌ها و شراکت‌های تجاری گسترده خواهد بود. آنچه می‌شنوم، می‌بینم و در آن شرکت داریم، نشان می‌دهد که وارد مرحله‌ای متفاوت از روابط دو کشور خواهیم شد. توافق‌هایی در راه است که پیوند بخش خصوصی دو کشور را تقویت خواهد کرد و فرصت‌های متعددی در حوزه تجارت و سرمایه‌گذاری ایجاد می‌شود. این لحظه‌ای بسیار هیجان‌انگیز برای ما در شورای کسب‌وکار سعودی-آمریکا است، چرا که ما در مرکز تمام این فعالیت‌ها قرار داریم.»

نقش شورای کسب‌وکار مشترک

در مورد نقش این شورا در سفر ترامپ، الحلاب که بنیان‌گذار شرکت Barrington Global است، گفت: «همه اعضای شورا و شرکای آن مشتاقانه در فروم سرمایه‌گذاری که در مرکز بین‌المللی ملک عبدالعزیز در ریاض برگزار می‌شود، شرکت خواهند کرد. همه منتظر اعلام قراردادهایی هستند که برجسته خواهد شد، اما من می‌توانم تأیید کنم که چندین قرارداد بسیار بزرگ امضا و ابتکارات جدیدی بین دو کشور اعلام خواهد شد. شورای کسب‌وکار سعودی-آمریکا در تمام این فعالیت‌ها مشارکت خواهد داشت.»

او اضافه کرد: «بخش‌هایی که توجه زیادی به آن‌ها وجود دارد، بسیار متنوع‌اند؛ از جمله دفاع، هوافضا، هوش مصنوعی، فناوری، تولیدات صنعتی، و نه فقط صنایع سنتی، بلکه حوزه‌های نوظهوری مانند کیفیت زندگی، آموزش، فرهنگ و گردشگری نیز مورد توجه‌اند. بسیاری از تاجران آمریکایی هیجان‌زده‌اند و تمایل دارند با شرکای خود در سعودی وارد معامله شوند. ترامپ به دنبال جذب حدود یک تریلیون دلار سرمایه‌گذاری سعودی به ایالات متحده است. این یعنی نه فقط سرمایه‌گذاران آمریکایی علاقه‌مند به فعالیت در پادشاهی عربی هستند، بلکه سرمایه‌گذاران سعودی نیز خواهان ورود به بازار آمریکا و تشکیل شراکت هستند.»

طعم سرمایه‌گذاری متفاوت

در مورد تفاوت میان این فروم سرمایه‌گذاری با فروم‌های قبلی، الحلاب گفت: این رویداد طعم متفاوتی خواهد داشت. «در گفت‌وگوهایی که با همکاران و دوستانم داشتم، اشتیاق بی‌سابقه‌ای دیدم و تمرکز خاصی بر ابتکارات و سرمایه‌گذاری‌هایی است که اهداف اقتصادی بلندمدت هر دو کشور را دنبال می‌کنند. دیگر صرفاً بحث بازگشت سرمایه مطرح نیست، بلکه اکنون توجه به تأثیر بلندمدت اقتصادی و تقویت همکاری‌های سالم و سازنده بین دو کشور اهمیت یافته است. در طرف مقابل، سعودی‌هایی که به دنبال سرمایه‌گذاری در آمریکا هستند نیز صرفاً به‌دنبال سودآوری نیستند، بلکه می‌خواهند این سرمایه‌گذاری منطقی باشد، با اهداف چشم‌انداز 2030 همسو و در جهت تکمیل آن باشد.»

او افزود: «من بسیار خوشبینم و می‌توانم ببینم که امور به‌گونه‌ای پیش می‌رود که برای هر دو کشور سودمند است. این موضوع برای ما در شورای کسب‌وکار سعودی-آمریکا شادی‌آور است، چرا که ما به‌دنبال منافع مشترک و دوطرفه هستیم.»

صحنه سیاسی

در مورد تأثیر تحولات سیاسی مانند گفت‌وگوها با ایران، توقف حملات آمریکا به حوثی‌ها، و امکان برقراری آتش‌بس در غزه، و اینکه این تحولات چطور بر تجارت و فعالیت‌های اقتصادی اثر می‌گذارند، الحلاب گفت: «نمی‌توان انکار کرد که مسائل سیاسی تأثیرگذارند. ما این گفت‌وگوهای سیاسی را با دقت دنبال می‌کنیم و در تحلیل‌های خود از قراردادها و شراکت‌ها در نظر می‌گیریم. اما دلیل اصلی انتخاب سعودی از سوی ترامپ، جایگاه آن و نقش برجسته‌ای است که در صحنه جهانی ایفا می‌کند؛ چه در عرصه تجارت جهانی، چه در عرصه سیاسی.»

رئیس شورای کسب‌وکار سعودی-آمریکا همچنین به پیشرفت‌های حاصل‌شده در «چشم‌انداز 2030» اشاره کرد و آن را «شگفت‌انگیز» توصیف کرد. او گفت: «این یک تبلیغ نیست و به‌خاطر جایگاهم این حرف را نمی‌زنم. من نزدیک به 30 سال است که از طرف شرکت‌های آمریکایی با سعودی همکاری تجاری داشته‌ام و تغییراتی که در 10 سال گذشته دیده‌ام، فوق‌العاده بوده‌اند؛ به‌ویژه در زمینه اصلاح قوانین، رویه‌ها، مبارزه با فساد و حذف بوروکراسی. بیشتر دوران حرفه‌ای‌ام را به‌عنوان وکیل بین‌المللی شرکت‌های چندملیتی در منطقه، به‌ویژه کشورهای شورای همکاری خلیج گذرانده‌ام. بنابراین دید کاملی از گذشته و سرعت این تحولات دارم، و باور نمی‌کردم چنین تغییرات مثبتی در این زمان کوتاه ممکن باشد. به‌نظر من هیچ جایی در جهان چنین تحولی را تجربه نکرده است.»

او اضافه کرد: «امروز اگر نگاهی به وضعیت سرمایه‌گذاری در سعودی بیندازید، می‌بینید که نرخ بیکاری زیر ۷ درصد است، ۳۴ درصد نیروی کار را زنان تشکیل می‌دهند، ۵۰ درصد تولید ناخالص داخلی از بخش‌های غیرنفتی تأمین می‌شود و سعودی به یک مقصد گردشگری با پیشینه فرهنگی غنی تبدیل شده است. این‌ها دستاوردهای شگفت‌انگیزی هستند و ما در شورای کسب‌وکار سعودی-آمریکا افتخار می‌کنیم که بخشی از این مسیر تحول هستیم و با تمام توان برای پیشبرد این مسیر و همکاری‌های دوجانبه تلاش خواهیم کرد.»