استقبال مسکو از «نقش ریاض برای پایان دادن به جنگ در اوکراین»

دیپلماسی فعال و پویای سعودی در روسیه


لاوروف به شاهزاده فیصل در مسکو خوشامد گفت (آرشیو)
لاوروف به شاهزاده فیصل در مسکو خوشامد گفت (آرشیو)
TT

استقبال مسکو از «نقش ریاض برای پایان دادن به جنگ در اوکراین»


لاوروف به شاهزاده فیصل در مسکو خوشامد گفت (آرشیو)
لاوروف به شاهزاده فیصل در مسکو خوشامد گفت (آرشیو)

شاهزاده فیصل بن فرحان وزیر خارجه سعودی پنجشنبه (۹ مارس) از آمادگی کشورش برای افزایش و گسترش روابط همه جانبه با مسکو خبر داد.
او در جلسه با سرگئی لاوروف همتای روسی اش در مسکو افزود که امیدوار است گفتگوهای امروز در ایجاد دیدگاه های مشترک و حمایت از روابط دو جانبه سهیم باشد.
وزیر خارجه سعودی ۲۶ فوریه به اوکراین سفر کرده بود.
شاهزاده فیصل توضیح داد که او و لاوروف درباره چالش های جهانی گفتگو و در خصوص بحران های بین المللی تبادل نظر کردند.
او افزود «همواره فرصت های تازه ای در روابط بین دو کشور دوست وجود دارد و ما برای تقویت و تحکیم فرصت ها در حوزه های گوناگون تلاش می کنیم».

وزیر خارجه سعودی از هماهنگی فعلی در حوزه های گوناگون بین دو کشور ستایش کرد و گفت ما در گسترش روابط مشترک و هماهنگی برای مقابله با چالش های بین المللی همکاری می کنیم.
از سوی دیگر مترجم پیام خوشامدگویی سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه و استقبال مسکو از تلاش سعودی برای ایفای نقش فعال در حل و فصل مشکلات منطقه و نیز مشکلات بین المللی را به وزیر خارجه سعودی منتقل کرد.
لاوروف خاطر نشان کرد «همکاری دائم و متقابل» در سطح وزرا و مقامات دولتی و نیز در حوزه های تجارت و اقتصاد و سرمایه گذاری بین ریاض و مسکو اهمیت دارد».
او اظهار کرد «روسیه و سعودی همواره برای برداشتن گام های ضروری در راستای گسترش همکاری توافق دارند».
وزیر خارجه سعودی و همتای روسی اش پس از نشست در پشت درهای بسته کنفرانس خبری مشترک داشتند و وزیر خارجه سعودی گفت «دولت سعودی آمادگی انجام اقدامات ضروری برای پایان دادن به درگیری در اوکراین را دارد. ما آماده تسهیل کردن گفتگو بین روسیه و اوکراین هستیم».
لاوروف در واکنش به اظهارات وزیر خارجه سعودی با استقبال از «نقش ریاض برای پایان دادن به جنگ در اوکراین» گفت «نقش سعودی درباره بحران اوکراین صرفا به مبادله اسیران محدود نیست». او افزود «(رئیس جمهور اوکراین ولودیمیر) زلنسکی است که نمی خواهد گفتگو کند».



امارات عملیات قاچاق تسلیحات به ارتش سودان را کشف و خنثی کرد

 نیروهای امنیتی امارات (آرشیوی - الشرق الاوسط)
نیروهای امنیتی امارات (آرشیوی - الشرق الاوسط)
TT

امارات عملیات قاچاق تسلیحات به ارتش سودان را کشف و خنثی کرد

 نیروهای امنیتی امارات (آرشیوی - الشرق الاوسط)
نیروهای امنیتی امارات (آرشیوی - الشرق الاوسط)

خبرگزاری رسمی امارات روز (چهارشنبه) اعلام کرد که نیروهای امنیتی این کشور، تلاش «غیرقانونی» برای انتقال سلاح و تجهیزات نظامی به ارتش سودان را ناکام گذاشتند.

این خبرگزاری به نقل از «حمد سیف الشامسی»، دادستان کل امارات، گزارش داد که نیروهای امنیتی کشور پس از بازداشت اعضای یک هسته که در زمینه واسطه‌گری، دلالی و تجارت غیرقانونی تجهیزات نظامی فعالیت می‌کردند و بدون دریافت مجوزهای لازم از نهادهای ذی‌ربط، اقدام به این کار کرده بودند، موفق به خنثی‌سازی این عملیات شدند.

بر اساس این گزارش، متهمان در حالی دستگیر شدند که در حال بررسی مقدار زیادی مهمات داخل یک هواپیمای خصوصی بودند. این هواپیما در یکی از فرودگاه‌های امارات فرود آمده و حامل حدود ۵ میلیون قطعه فشنگ بود. همچنین بخشی از پول حاصل از این معامله در اتاق‌های دو نفر از متهمان در یک هتل کشف شد.

دادستان کل اعلام کرد که تحقیقات نشان داده اعضای این شبکه با برخی فرماندهان ارتش سودان در ارتباط بودند. این افراد شامل «صلاح قوش» رئیس پیشین سازمان اطلاعات سودان، یک افسر سابق این سازمان، مشاور وزیر پیشین دارایی، یک چهره سیاسی نزدیک به «عبدالفتاح البرهان» فرمانده ارتش سودان و «یاسر العطا»، و همچنین تعدادی از بازرگانان سودانی بودند.

به گفته دادستان، متهمان معامله‌ای برای خرید تجهیزات نظامی شامل سلاح‌هایی مانند کلاشنیکف، فشنگ، تیربار و نارنجک به ارزش میلیون‌ها دلار انجام داده بودند که این اقلام از سوی ارتش سودان به یک شرکت واردکننده در داخل امارات تحویل داده شده بود.

در ادامه تحقیقات مشخص شد که این محموله نظامی در یک هواپیمای خصوصی کشف شده که از یک کشور خارجی آمده بود و به بهانه سوخت‌گیری در امارات فرود آمده بود. در مدارک رسمی، محموله آن تجهیزات پزشکی عنوان شده بود، اما پس از بررسی‌های دقیق و تحت نظارت دادستانی، تسلیحات نظامی کشف شد.