نامه سرگشاده ۱۳۷۷ متخصص، دانشمند و چهرههای شناختهشده دنیای فناوری اطلاعات برای آغاز یک «آتشبس» ششماهه جهت توقف توسعه سیستمهای فوق پیشرفته هوش مصنوعی (پروژه GPT-4)، باعث ایجاد اختلاف نظر در نظرات متخصصان شد.
در حالی که برخی در مورد «جدی بودن نگرانیها» در مورد خطرات برای بازار اشتغال و نیاز به «حکومت دیجیتال» توافق داشتند، برخی دیگر «انگیزههای تجاری و اقتصادی» که ممکن است انگیزه برخی از شرکت کنندگان در این فراخوان باشد را زیر سؤال بردند.
شرکت اوپن ایآی (OpenAI) پس ارائه فناوری جیپیتی -۳٫۵، دو هفته پیش از فناروی فوق هوشمند جیپیتی -۴ رونمایی و جهان را شگفت زده کرد.
این طومار که روز چهارشنبه توسط مؤسسه آینده زندگی (Future of Life Institute) تهیه شده بود، توسط شخصیتهای برجسته از جمله مالک خودروهای الکتریکی تسلا، ایلان ماسک، و یکی از بنیانگذاران (اپل) استیو وزنیاک امضا شد.
الشرق الاوسط با ۵ کارشناس از جمله ۴ نفر از امضاکنندگان طومار گفت و گو کرده تا دلایل آنها را برای «پروژه آتشبس» بررسی کند.
تونی پرسکات، استاد رباتیک شناختی در دانشگاه شفیلد بریتانیا، به «الشرق الأوسط» گفت: «نگرانی اصلی من به تأثیر بر مشاغل انسانی و احتمال افزایش اطلاعات گمراه کننده مربوط میشود».
حاتم زغلول، دانشمند مصری-کانادایی مخابرات، مخترع Wi-Fi، نگرانی خود را در مورد آنچه که او به عنوان «اهداف اقتصادی و تجاری ناشی از رقابت بین نهادهای فناورانه» توصیف کرد، پنهان نکرد.
زغلول به «الشرق الأوسط» گفت که این انگیزهها «ممکن است پشت برخی از امضاکنندگان این طومار باشد، اما شکی نیست که دیگران انگیزههایشان نجیب و شرافتمندانه است».
اختلاف نظر صاحبنظران بر سر «آتشبس هوش مصنوعی»
دربارهٔ به خطر افتادن آینده مشاغل نگرانی جدی وجود دارد.. تردید در مورد «انگیزههای تجاری»
اختلاف نظر صاحبنظران بر سر «آتشبس هوش مصنوعی»
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة