آمریکا احتمال می‌دهد ایران در حملات خلیج دست داشته باشد

​مقامات دولت ترامپ درباره اعزام نیرو به خاورمیانه به نمایندگان مجلس توضیح دادند

centcom
centcom
TT

آمریکا احتمال می‌دهد ایران در حملات خلیج دست داشته باشد

centcom
centcom

تعدادی از مقامات مسئول در دولت دونالد ترامپ امروز سه‌شنبه ۳۱ اردیبهشت، درباره دلایل اعزام نیرو توسط واشنگتن به منطقه خلیج در سایه داده های اطلاعاتی مبنی بر آمادگی ایران و گروه های نیابتی آن برای حمله به منافع آمریکا در منطقه به مجلس کنگره و نمایندگان به صورت محرمانه توضیح دادند. 
به گزارش الشرق الاوسط، در همین باره مایک پمپئو وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا روز گذشته گفت «بسیار محتمل است که ایران در پشت عملیات خرابکارانه در منافع نفتی خلیج باشد.»، همچنین پاتریک شاناهان وزیر دفاع موقت آمریکا از ارسال ناو هواپیمابر و بمب افکن به خلیج دفاع کرد و گفت این اقدام «هرگونه خطر حملات علیه آمریکایی ها را خنثی کرد». 
 مقامات ارشد دولت ترامپ برای ادای توضیح درباره شرایط منطقه خاورمیانه و سیاست های آمریکا در قبال ایران پشت درهای بسته حاضر شدند. 
مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا به همراه پاتریک شاناهان سرپرست وزارت دفاع، ژنرال جوزف دانفورد رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا، جینا هاسپل رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) و دن کوتس اداره‌کننده اطلاعات ملی آمریکا در این جلسات برای ارائه گزارش حاضر شدند.
مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا پیش از عزیمت به کنگره گفته است «احتمالا» ایران عامل حملات خرابکارانه اخیر به تعدادی نفتکش خلیجی است، او در عین حال تاکید کرد «هنوز به نتیجه قطعی درباره حملات خرابکارانه علیه نفتکش های متعلق به سعودی و امارات و ایستگاه پمپاژ نفت سعودی نرسیده‌ایم که بتوان علنا از آن حرف زد.»
به گزارش خبرگزاری فرانسه، پمپئو در گفتگویی رادیویی گفت: «با توجه به همه درگیری‌های منطقه‌ای که طی دهه گذشته دیده‌ایم و با در نظر داشتن شکل این حملات، این احتمال وجود دارد که ایران در آن دست داشته باشد.»
وزیر خارجه آمریکا افزود: از همه مهم‌تر این که ما به حفظ منافع آمریکا و بی‌اثر کردن سوءرفتارهای ایران در منطقه ادامه خواهیم داد.
وزیر خارجه آمریکا پیش از آن و در سخنرانی در بنیاد هریتیچ در واشنگتن گفت درباره عوامل خرابکاری نفتکش ها در خلیج به جمع بندی نرسیده ایم و تحقیقات در این باره ادامه دارد، در حالی که همه داده ها نشان می دهد که گروه های هم پیمان آن مسئول این حملات هستند.
پمپئو همچنین گفت که ایران برای رفع تحریم ها به هیچ کدام از شرط های دوازده گانه آمریکا عمل نکرده است. او در ادامه از اراده و عزم واشنگتن برای حمایت از منافع خود و هم پیمانان خود در برابر هرگونه تجاوز ایران خبر داد.
پیش از برگزاری جلسات استماع گزارش ها، همچنین پاتریک شاناهان وزیر دفاع موقت آمریکا در این جلسه گفت کشورش توانسته است حمله احتمالی ایران به نیروهای آمریکایی را متوقف کند.
 شاناهان افزود: تحرک نظامی ایالات متحده و اعزام ناوگان نظامی به سمت خلیج، ریسک و خطر حمله علیه آمریکایی ها از طرف ایران را خنثی کرد. 
وزیر دفاع موقت آمریکا اضافه کرد: می خواهم بگویم که ما در دوره ای هستیم که تهدیدها در آن بسیار بالاست و ماموریت ما اطمینان از عدوم بروز سوء محاسبه از طرف ایرانی هاست. 
سرپرست وزارت دفاع آمریکا، اعزام ناو هواپیمابر و همچنین بمب افکن های B-52 به منطقه خلیج را بر مبنای اطلاعات موثق برای بازدارندگی ایران عنوان کرد و افزود: ما از تهدیدها سخن گفتیم و در عمل حملات صورت گرفت. اقدامات ما احتیاطی بوده و توانسته خطر را خنثی کند. 
پاتریک شاناهان افزود: خطر وجود دارد و ما مسئول تعامل با آن هستیم. اما این به معنای آن نیست تهدیدی که پیش از این توسط ما شناسایی شده، برطرف شده باشد.
وی ادامه داد: من فکر می کنم پاسخ محتاطانه ما زمانی را در اختیار ایرانی ها گذاشت تا تجدید نظر کنند. من فکر می کنم پاسخ ما سنجشی از خواست و تصمیم ما را نشان داد که از مردم و منافع خود در منطقه محافظت خواهیم کرد.
از سوی دیگر در هفته گذشته برخی از اعضای ارشد دو مجلس سنا و نمایندگان گزارش های محرمانه درباره تنش میان ایران دریافت کردند. 
لیندسی گراهام رئیس کمیته نیروهای مسلح در کنگره اظهار کرد که بر پایه اطلاعات ارائه شده از سوی جان بولتون مشاور امنیت ملی کاخ سفید، ایران مسئولیت حمله‌های اخیر به تاسیسات نفتی و کشتی‌های کشورهای دیگر در منطقه را بر عهده دارد.
او افزود اگر تهدیدهای ایران علیه نیروها و منافع آمریکا در عراق فعال شود، واشنگتن باید با یک عملیات نظامی قاطعانه به آن واکنش نشان دهد.
برخی از کارشناسان معتقدند که هدف ترامپ از اعمال فشار علیه ایران در ابتدا ایجاد فشار اقتصادی و بستن دست و پای نظام و در وهله بعدی کشاندن سران نظام ایران به میز مذاکره است. در این باره، جوشوآ لاندیس رئیس مرکز مطالعات خاورمیانه در دانشگاه اوکلاهما در گفتگو با «الشرق الاوسط» گفت: به نظر می رسد سیاست های ترامپ موفق شده باشد، در راه تحقق دستاوردی است که همه دولت های گذشته در تعامل با ایران ناکام بودند. 
به گفته او، نامه 400 عضو کنگره از هر دو حزب آمریکا به دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا برای ادامه حضور نظامی در سوریه در واقع گامی است برای مورد هدف قراردادن حضور ایران در این کشور و همگام با سیاست های منطقه ای ترامپ در منطقه است. 
لاندیس معتقد است سیاست فشار حداکثری علیه ایران ممکن است در سایه انسداد افق پیش روی ایران پس از ناکامی روسیه و چین در امدادرسانی اقتصادی و هسته ای به آن نتیجه دهد. 
رئیس مرکز مطالعات خاورمیانه در پایان بروز جنگ را غیرمحتمل دانست و گفت: ایران توان مواجهه با ایالات متحده را ندارد اما ممکن است ابزارهای خود را برای حمله به منافع یا نیروهای آمریکایی را تحریک کند.



۲۴ کشته و ۴۵ زخمی در حملات هوایی اسرائیل به بعلبک لبنان

عناصر الدفاع المدني يبحثون عن ضحايا بعد قصف إسرائيلي على مدينة بعلبك في 14 نوفمبر 2024 (أ.ف.ب)
عناصر الدفاع المدني يبحثون عن ضحايا بعد قصف إسرائيلي على مدينة بعلبك في 14 نوفمبر 2024 (أ.ف.ب)
TT

۲۴ کشته و ۴۵ زخمی در حملات هوایی اسرائیل به بعلبک لبنان

عناصر الدفاع المدني يبحثون عن ضحايا بعد قصف إسرائيلي على مدينة بعلبك في 14 نوفمبر 2024 (أ.ف.ب)
عناصر الدفاع المدني يبحثون عن ضحايا بعد قصف إسرائيلي على مدينة بعلبك في 14 نوفمبر 2024 (أ.ف.ب)

وزارت بهداشت لبنان امروز (شنبه) اعلام کرد که حملات هوایی اسرائیل به منطقه بعلبک-الهرمل منجر به کشته شدن ۲۴ نفر و زخمی شدن ۴۵ نفر دیگر شده است. این آمار هنوز نهایی نیست.

بر اساس اعلام وزارت بهداشت، ۵ غیرنظامی در بودای، ۱۳ نفر در شمسطار، ۴ نفر در فلاوی و دو نفر در فکهانی و بریتال کشته شده‌اند.

ساکنان پایتخت لبنان بامداد امروز با صدای سه انفجار مهیب از خواب بیدار شدند. این حملات ساختمانی مسکونی را در منطقه پرجمعیت بسطه در مرکز بیروت کاملاً ویران کرد. ارتش اسرائیل تاکنون درباره این حملات اظهار نظری نکرده است.

همچنین حملاتی به منطقه ضاحیه جنوبی بیروت، که مقر اصلی حزب‌الله است، انجام شد. این حملات پس از حملات شدید روز گذشته به جنوب، شرق و ضاحیه بیروت صورت گرفت.

در منطقه شیاح، یکی از محله‌های هدف حمله، یک ساختمان به تلی از آهن و سنگ تبدیل شد و اطراف آن پر از پنجره‌های شکسته و نماهای تخریب‌شده بود. در منطقه الحدث نیز چندین ساختمان در آتش سوختند.

علاوه بر این، اسرائیل روستاها و شهرهایی در جنوب لبنان را هدف قرار داد. به‌ویژه شهر خِیام، که ارتش اسرائیل تلاش دارد با تسلط بر آن، پیشروی خود در منطقه را تسهیل کند. این گزارش توسط خبرگزاری رسمی ملی لبنان منتشر شده است.