دو مقام یمن به الشرق الاوسط: ما به ائتلاف متکی هستیم و خصومت ورزی با حکومت کودتا است

معمر الاریانی وزیر اطلاع رسانی یمن
معمر الاریانی وزیر اطلاع رسانی یمن
TT

دو مقام یمن به الشرق الاوسط: ما به ائتلاف متکی هستیم و خصومت ورزی با حکومت کودتا است

معمر الاریانی وزیر اطلاع رسانی یمن
معمر الاریانی وزیر اطلاع رسانی یمن

معمر الاریانی وزیر اطلاع رسانی یمن گفت «مواضع و دیدگاه سعودی در راستای متوقف کردن اقدامات ستیزه جویانه مهم و محوری است. مردم و حکومت یمن به ریاست پرزیدنت عبد ربه منصور هادی که به نقش سعودی در بازگشت اوضاع به روال عادی امید بستند اشتباه نکردند».

او افزود «اقدامات سعودی که با عملیات «طوفان قاطعیت» و «بازگشت امید» آغاز شد و با تحولات اخیر در استان عدن ادامه پیدا کرد ناشی از روابط برادری عربی اصیل بین دو کشور است».

الاریانی از نقش ائتلاف عربی در حمایت از حکومت قانونی یمن ستایش کرد و افزود ما برای کنترل و بازگشت اوضاع به روال عادی به ائتلاف عربی امید بسته ایم.

الاریانی در گفتگوی تلفنی با الشرق الاوسط ضمن اشاره به شرایط کلی پایتخت موقت یمن (عدن) گفت «عدن شرایط امنیتی بی ثباتی دارد و نیازمند افزایش هماهنگی و تلاش برای متوقف کردن تنش است».

او افزود «رویدادهای کنونی مشابه رویدادهای صنعاء در سال ۲۰۱۴ است. در آن زمان، کودتا علیه حکومت قانونی به بهانه مقابله با «حزب اصلاح» به وقوع پیوست».

وزیر اطلاع رسانی یمن از حوثی ها به «گروه قانون شکن» یاد کرد و گفت «این گروه در صدد کشاندن اوضاع به نقطه انفجار و تنش آفرینی هستند. حزب اصلاح در کنار حکومت قانونی برای مقابله با گروه شبه نظامی حوثی قرار دارد. حوثی ها از این وضعیت برای دست یابی به مقاصد خود بهره برداری می کنند».

الاریانی گفت «خب چه گروهی از این اقدامات منتفع است؛ آنهم در شرایطی که دولت قانونی تلاش خود را برای برقراری ثبات و امنیت در کلیه مناطق آزاد شده به کار می گیرد و خدمات اساسی در اختیار شهروندان قرار می دهد. گروه حوثی اقدامات ستیزه جویانه را برای ناکام کردن تلاش حکومت در انجام وظایف خود در قبال مردم تکرار می کند».

او به اهمیت قطعنامه های شورای امنیت در حمایت از حکومت قانونی به ریاست پرزیدنت عبد ربه منصور هادی و یکپارچگی یمن اشاره کرد.
از سوی دیگر، فیصل المجیدی جانشین وزیر دادگستری یمن درباره بهره برداری از رویدادهای جاری در راستای ناکام کردن دولت قانونی به نفع ایران و اجرای برنامه های ایران در یمن هشدار داد.

او افزود «شبه نظامیان حوثی به پادگان الجلاء در ناحیه البریقه واقع در غرب عدن حمله و ده ها نظامی را به کشتن دادند. این در حالیست که باید این اسلحه حوثی ها را نشانه می گرفت و نه کاخ ریاست جمهوری».
المجیدی به الشرق الاوسط گفت «حکومت از همه گروه های جامعه تشکیل شده و مورد حمایت جامعه بین الملل و کشورهای عضو ائتلاف و در راس آنها سعودی نیز هست. مردم یمن به این ائتلاف امید بسته اند تا جلوی تجاوزگری ها گرفته شود. بنابراین اقدام علیه حکومت کودتا علیه مشروعیت است».
المجیدی درباره نحوه برخورد قانونی با رویدادهای جاری گفت «اگر گزارش این تخلفات از سوی دستگاه امنیتی به دادسرا ابلاغ شود و تحقیق در این باره آغاز شود و متهمان در دادگاه حاضر شود دستگاه قضا با این قانون شکنی ها با توجه به دلایل و شواهد و مدارک مبنی بر دست داشتن متهمان در رویدادها برخورد خواهد کرد».
او در ادامه افزود «خیلی از مسائل در جریان گفتگوی ملی حل شد و جنبش جنوب یمن مطالباتشان را مطرح کردند. حکومت همواره آمادگی خود را برای گفتگو درباره همه خواسته های همسو با دیدگاه عام جامعه یمن و همسایگان عرب یمن اعلام کرده است. گفتگو نقش کلیدی در حل همه این تحولات  و رویدادها دارد».



حمله اسرائیل به تدمر... انتقال فرماندهان ایرانی از سوریه به عراق


 
مراسم خاکسپاری روز جمعه دو نفر از جان باختگان حمله به تدمر در الحطابیه در استان حمص
  مراسم خاکسپاری روز جمعه دو نفر از جان باختگان حمله به تدمر در الحطابیه در استان حمص
TT

حمله اسرائیل به تدمر... انتقال فرماندهان ایرانی از سوریه به عراق


 
مراسم خاکسپاری روز جمعه دو نفر از جان باختگان حمله به تدمر در الحطابیه در استان حمص
  مراسم خاکسپاری روز جمعه دو نفر از جان باختگان حمله به تدمر در الحطابیه در استان حمص

آمار قربانیان حمله هوایی اسرائیل به تدمر سوریه به ۹۳ نفر رسید. خبرها حاکی از این است که جمعی از فرماندهان رده بالای سپاه و گروه های شبه نظامی ایران به دلیل نگرانی از اینکه هدف حمله اسرائیل قرار بگیرند سوریه ترک کردند و راهی عراق شدند. همچنین نیروهای ائتلاف بین المللی تجهیزات نظامی و نیرو به پایگاه میدان نفتی العمر در حومه شرقی دیر الزور آورده است تا برای رویارویی با تهدیدهای فزاینده در منطقه آماده باشد.
مراسم خاکسپاری کشته شدگان حمله اسرائیل به تدمر روز جمعه (۲۲ نوامبر) برای دومین روز متوالی در اکثر شهرستان ها و روستاهای عمدتا شیعه نشین در حومه های حلب و حمص و دمشق و دیر الزور ادامه داشت و عکس های منتشر شده در شبکه های اجتماعی بیانگر جمعیت انبوه شرکت کنندگان نظامی و غیر نظامی در مراسم تشییع جنازه است.

مراسم تشییع جنازه برخی از کشته شدگان در شهرستان الزهراء در حومه حلب

سازمان دیده بان حقوق بشر سوریه جمعه (۲۲ نوامبر) گفت جمعیت انبوهی در روستای الربوه در حومه غربی حمص که عمدتا شیعه نشین است در مراسم خاکسپاری چند نفر از اعضای «حزب الله» لبنان شرکت کردند و صدها نفر نظامی و غیر نظامی در تشییع جنازه ۴ نفر از اعضای «حزب الله» حضور داشتند. این افراد در حملات هوایی اسرائیل به شهر تدمر کشته شدند. شرکت کنندگان در این مراسم با چهره های اندوهناک و غم زده با پرچم های «حزب الله» لبنان به نفع «حزب الله» و در ستایش از اعضای این گروه شعار دادند و نیز شعارهای مذهبی مثل «خوش به حالتان ای سربازان مهدی منتظر که در بهشتید. شما حزب الله هستید» سر دادند. تشییع جنازه بقیه قربانیان این حمله با حضور پرتعداد جمعیت در شهرستان الحطانیه در حومه حمص و شهرستان الزهراء در حومه حلب و منطقه سیده زینب در جنوب دمشق و در حومه دیر الزور برگزار شد.
برخی منابع آگاه به این مراسم در دمشق به «الشرق الاوسط» گفتند جمعیت انبوه در چند مراسم خاکسپاری جان باختگان حمله به تدمر دارای پیام است که نشانگر حضور پررنگ و گسترده مردمی هواداران و سرسپردگان به ایران و «حزب الله» لبنان در مناطق تحت نفوذشان در سوریه است و نیز پاسخی است به خبرهایی که منتشر شدند مبنی بر اینکه «نقش شبه نظامیان ایران در سوریه کم رنگ» شده است.

این منابع خاطر نشان کردند حمله هوایی اسرائیل به تدمر چند روزی پس از آن انجام شد که رسانه های داخلی سوریه از افزایش حضور گروه های شبه نظامی ایران در سوریه برای مقابله با تشدید تنش نظامی از سوی اسرائیل خبر دادند و گروه های نظامی وابسته به ایران تهدید کردند که مسیر تهران – بیروت را می بندند. سپاه پاسداران نیز همچنان در حال برگزاری آموزش های نظامی گسترده در پادگان ها برای گروه های شبه نظامی به ویژه گروه عراقی «جنبش نجبا» در منطقه بیابانی السخنه در شرق حمص است.

گوشه ای از مراسم خاکسپاری جمعه برخی از کشته شدگان حمله تدمر که در منطقه سیده زینب برگزار شد

این منابع خاطر نشان کردند که اسرائیل دست به حمله پیشگیرانه کوبنده به گروه های شبه نظامی ایران زده که این پیام هشدار را به ایران می دهد که گروه های شبه نظامی عراق نباید علیه اسرائیل فعال شده و دست به حمله بزنند.

این منابع افزودند که اسرائیل اصرار دارد که خط انتقال اسلحه و نیرو به خاک سوریه را کاملا تعطیل کند و شاید دامنه این اقدام اسرائیل به خط انتقال اسلحه و نیرو به عراق نیز برسد.
در این راستا خبرها حاکی از این است که شماری از فرماندهان «سپاه» و گروه های شبه نظامی ایران از سوریه راهی عراق شدند تا هدف حملات هوایی اسرائیل قرار نگیرند به خصوص اینکه حملات هوایی اسرائیل به تازگی در سوریه شدت پیدا کرده است. خبرگزاری «نورث پرس» سوریه به نقل از یک منبع نظامی گزارش داد «۱۱ تن از فرماندهان رده اول سپاه و شبه نظامیان ایران سوار بر سه خودرو خاک سوریه را ترک کرده و از گذرگاه مرزی قائم وارد عراق شدند». این خبرگزاری افزود این فرماندهان سپاه و گروه های شبه نظامی در حمص و تدمر و دمشق حضور داشتند و همگی ایرانی و عراقی هستند.

بالگرد آمریکایی بر فراز مقر ائتلاف بین المللی

اسرائیل روز چهارشنبه (۲۰ نوامبر) در چندین حمله هوایی سه موضع در شهر تدمر در حومه شرقی حمص را مورد هدف قرار داد. گفته می شود این حملات هوایی عمدتا محل نشست شماری از فرماندهان گروه های شبه نظامی ایران و «جنبش نجبا»ی عراق و یکی از اعضای ارشد «حزب الله» لبنان را هدف قرار دادند. اسرائیل همچنین به دو منطقه در محله «الجمعیه» حمله کرد که یکی انبار اسلحه نزدیک منطقه صنعتی است. خانواده های شبه نظامیان عراقی و خارجی وابسته به ایران در منطقه صنعتی سکونت دارند. «سازمان دیده بان حقوق بشر سوریه» جمعه (۲۲ نوامبر) گزارش داد آمار تلفات جانی حمله هوایی اسرائیل به تدمر به ۹۲ نفر رسید که ۶۱ نفر از اعضای گروه های شبه نظامی ایران هستند و تابعیت سوری دارند و در این میان ۱۱ تن افسر و نیروهای درجه دارند که برای «حزب الله» لبنان کار می کردند. ۲۷ نفر از قربانیان این حمله غیر سوری و عمدتا اعضای «جنبش نجبا»ی عراق و ۴ تن از اعضای «حزب الله» لبنان بودند. حدود ۲۱ نفر نیز زخمی شدند که ۷ نفر غیر نظامی هستند.
در راستای تشدید تنش در منطقه فعالان سازمان دیده بان حقوق بشر سوریه گفتند که چندین هواپیمای لجستیک نظامی نیروهای «ائتلاف بین المللی» در پایگاه میدان نفتی العمر در حومه شرقی دیر الزور به زمین نشستند. این پایگاه بزرگ ترین پایگاه نظامی آمریکا در سوریه است. هواپیماها حامل تجهیزات نظامی و لجستیک هستند.

نیروهای ائتلاف بین المللی برای تقویت توان دفاعی و افزایش آمادگی رزمی برای مقابله با تهدیدهای فزاینده ایران و شبه نظامیانش در منطقه تلاش می کنند.