بیمارستان های لبنان در آستانه تعطیلی بر اثر بحران اقتصادی

مراكز درمانى میان مطالبه بدهی معوقه از دولت و فاکتور هزینه های جعلی

بیمارستان های لبنان در آستانه تعطیلی بر اثر بحران اقتصادی
TT

بیمارستان های لبنان در آستانه تعطیلی بر اثر بحران اقتصادی

بیمارستان های لبنان در آستانه تعطیلی بر اثر بحران اقتصادی

در گیر و دار مقابله با پاندومی کرونا و شرایط اقتصادی بحرانی در لبنان حالا مساله تازه ای بروز کرده است. برخی از بیمارستان های کشور به ویژه بیمارستان های خصوصی به دنبال بحران های پیاپی در آستانه تعطیلی قرار دارند.
دولت لبنان هنوز بدهی معوقه خود را به بیمارستان ها پرداخت نکرده است. این رقم چیزی حدود دو هزار میلیارد لیره لبنان (حدود یک میلیارد و ۳۳۳ هزار دلار) است. البته گروهی می گویند میزان بدهی اعلام شده مبالغه آمیز بوده و بخش اعظم آن فاکتور هزینه های جعلی هستند. علاوه بر این بیمارستان ها سود کلانی به جیب می زنند.
ابراهیم کنعان نماینده مجلس و رییس کمیته بودجه و امور مالی لبنان اولین مقام رسمی بود که درباره این بحران هشدار داد و گفت «هفته جاری در بیمارستان ها فاجعه بار خواهد بود».
او در صفحه توییترش نوشت «اوضاع بیمارستان های خصوصی در هفته جاری فاجعه بار خواهد بود. بدهی معوقه دولت به این بخش به اوج خود رسیده و هزینه بیمارستان ها به دنبال افزایش نرخ دلار و توقف پرداخت حقوق پرسنل افزایش یافته است. حالا برخی بیمارستان ها در کسروان و المتن و بیروت در آستانه تعطیلی قرار دارند. تنها چاره کار این است که دولت قانونی وضع کرده و در آن برنامه ای برای تقسیط بدهی تنظیم کند. در این صورت مشکل برطرف می شود».
به دنبال اظهارات کنعان، پای حسان دیاب نخست وزیر و غازی وزنی وزیر دارایی به بحران مالی بیمارستان ها باز شد. نخست وزیر و وزیر دارایی و کنعان درباره این مشکل گفتگو کردند. کنعان هم با سلیمان هارون رییس اتحادیه بیمارستان های خصوصی لبنان رایزنی کرد. سلیمان هارون در گفتگو با الشرق الاوسط گفت که کنعان از او خواسته تا گزینه های مناسبی برای ایجاد راهکار تنظیم کند تا در جلسه هیات دولت مورد بررسی قرار بگیرند.

حمد حسن وزیر بهداشت روز دوشنبه (۱۳ آوریل) گفت «بدهی بیمارستان ها آماده پرداخت است. بدهی های تا حدود ماه ژوئن ۲۰۱۹ پرداخت شده اند و ماه های بعدی نیز به زودی پرداخت می شود. امکان اعطای وام به بیمارستان هایی که مشکلات مالی دارند وجود دارد».
هارون در ادامه به الشرق الاوسط گفت «هنوز مسئولان وعده ای درباره ایجاد راهکار نداده اند و تنها از بنده خواستند تا برای حل مشکل پیشنهاد مطرح کنم».
او خاطر نشان کرد «تقسیط ماهانه بدهی به بیمارستان ها راهکار پیشنهادی اتحادیه بیمارستان ها است. خب اگر بدهی پرداخت شود بیمارستان ها می توانند به پرسنلشان حقوق بدهند و بدهی معوقه واردکنندگان تجهیزات در این دوره بحرانی را پرداخت کنند. ضمنا می توانیم پس از پایان بحران یک برنامه آشکار و جامع تنظیم کنیم».
هارون یادآور شد «بحران مالی بیمارستان ها پدیده تازه ای نیست».
او گفت «ما همواره نسبت به مشکل مالی و پیامدهای آن هشدار دادیم. اما این بحران رفته رفته حادتر شد. دولت بدهی های معوقه را پرداخت نکرد که هیچ بلکه مساله افزایش نرخ دلار و بعد از آن پاندومی کرونا قوز بالا قوز شد».
او توضیح داد «همه تجهیزات پزشکی وارداتی هستند یعنی آنها را با دلار خریداری می کنیم. قیمت دلار دو برابر شده است. اما ما فاکتور هزینه ها را به قیمت رسمی تعیین شده از سوی بانک مرکزی به دولت تحویل می دهیم».
هارون در ادامه گفتگو با الشرق الاوسط گفت «بخشی از بدهی های معوقه دولت به بیمارستان ها از سال ۲۰۱۲ پرداخت نشده . ضمنا بدهی چندین ماه تا ماه مارس اصلا پرداخت نشده است. بدهی های اخیر دو هزار میلیارد لیره است. قبلا این رقم چیزی حدود یک میلیارد و ۳۵۰ میلیون لیره بود اما حالا شده ۷۰۰ میلیون دلار. خب این هم ضرر بزرگی به ما می زند».
هارون گفت «به دنبال تداوم بحران کرونا بیمارستان ها مجبور به عدم پذیرش مراجعه کنندگان مگر در شرایط اورژانسی شدند. میزان پرسنل کاهش یافت اما هزینه ها تغییر نکردند. و این هم ضرر اضافی برای بیمارستان ها است».
هارون افزود «اگر بدهی ها پرداخت نشود برخی بیمارستان ها تعطیل می شوند».
او یادآور شد «یکی از بیمارستان های منطقه جونیه با ۳۵۰ کادر و پرسنل شاغل که ۶۰ سال از عمر آن می گذرد در آستانه تعطیلی است».
او تاکید کرد «اگر اوضاع تغییر نکند چیزی حدود ۲۰ بیمارستان خصوصی از مجموع ۱۲۶ بیمارستان خصوصی در لبنان در هفته های آینده تعطیل می شوند».
گفتنی است دولت در حال مجهز کردن بسیاری از بیمارستان های دولتی برای پذیرش بیماران کرونا است. علاوه بر این ۲۰ بیمارستان خصوصی نیز آماده مقابله با کرونا می شوند.
هارون در ادامه گفت «۸ بیمارستان خصوصی آماده پذیرش بیماران کرونا هستند و بقیه هم به زودی آماده می شوند. ۵۰۰ تخت در این بیمارستان ها به بیماران کرونا اختصاص می یابد».
اگرچه دولت منکر مشکلات مالی بیمارستان ها نشده و گفته که باید «بدهی های قانونی» آنها پرداخت شود اما رییس نظام پزشکی ملی و نماینده سابق مجلس اسماعیل سکریه درباره میزان بدهی شک و تردید دارد.
او گفت «دولت نیز به وظایف خود از جمله نظارت دقیق عمل نکرده است».
اسماعیل سکریه در گفتگو با الشرق الاوسط افزود « اینکه اعلام کردند بدهی های معوقه دولت دو هزار میلیارد است به خودشان بستگی دارد اما واقعیت این است که مالکان بیمارستان های خصوصی سودهای کلان و غیر قانونی به جیب می زنند. علاوه بر این حدود نیمی از این فاکتور هزینه ها حقیقی نیستند. پرونده های فراوانی در این خصوص پیشتر به مقام های قضایی ارسال شده اند. به عنوان مثال پرونده ای ۸ سال پیش تشکیل شد. مشخص شد که از مجموع فاکتور هزینه ۱۵ هزار بیمار هفت هزار نفرشان وجود خارجی ندارند».
سکریه افزود «به عنوان مثال وقتی بنده در سال ۱۹۹۸ نماینده مجلس بودم و بحث این پرونده را در مجلس مطرح کردم مرحوم رفیق الحریری نخست وزیر وقت جریان را به طور خصوصی از من جویا شد. الحریری ۵۰ درصد بدهی بیمارستان ها را حذف کرد و تنها نصف بدهی ها را پرداخت کرد. بیمارستان ها هم پول را گرفتند و نگفتند پس بقیه اش چی شد».



فرستاده ترامپ: واشنگتن هیچ توافقی را به اوکراین «تحمیل» نخواهد کرد

مارک روته، دبیرکل ناتو، با کیث کیلگ، فرستاده ویژه آمریکا، دست می‌دهد؛ بروکسل، ۱۷ فوریه ۲۰۲۵
مارک روته، دبیرکل ناتو، با کیث کیلگ، فرستاده ویژه آمریکا، دست می‌دهد؛ بروکسل، ۱۷ فوریه ۲۰۲۵
TT

فرستاده ترامپ: واشنگتن هیچ توافقی را به اوکراین «تحمیل» نخواهد کرد

مارک روته، دبیرکل ناتو، با کیث کیلگ، فرستاده ویژه آمریکا، دست می‌دهد؛ بروکسل، ۱۷ فوریه ۲۰۲۵
مارک روته، دبیرکل ناتو، با کیث کیلگ، فرستاده ویژه آمریکا، دست می‌دهد؛ بروکسل، ۱۷ فوریه ۲۰۲۵

 

کیث کیلگ، فرستاده ویژه آمریکا در امور اوکراین، روز دوشنبه تأکید کرد که واشنگتن از کی‌یف نخواهد خواست هیچ توافقی را که رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، برای پایان دادن به جنگ با روسیه مذاکره می‌کند، بپذیرد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، کیلگ قرار است روز چهارشنبه وارد اوکراین شود و در جریان یک سفر سه‌روزه با ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، دیدار کند.

سفر به کی‌یف، همزمان با مذاکرات آمریکا و روسیه در ریاض

این سفر در حالی انجام می‌شود که یک روز پیش از آن، روز سه‌شنبه، مذاکراتی میان مقامات ارشد آمریکایی و مذاکره‌کنندگان روس در عربستان سعودی برگزار خواهد شد. این مذاکرات اولین دور از گفت‌وگوهای مستقیم دو طرف از زمانی است که ترامپ، در اقدامی غیرمنتظره، موافقت خود را با آغاز تلاش‌ها برای صلح با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، اعلام کرد.

کیلگ در این باره گفت که مقامات آمریکایی در حال انجام تلاش‌های هم‌زمانی برای نزدیک کردن مسکو و کی‌یف به میز مذاکره هستند، در حالی که او شخصاً مسئول تعامل با اوکراین است.

تصمیم نهایی با زلنسکی است

فرستاده ترامپ تأکید کرد که در نهایت، این زلنسکی است که باید تصمیم بگیرد آیا اوکراین هرگونه توافقی را که رئیس‌جمهور آمریکا در آن میانجی‌گری کند، خواهد پذیرفت یا نه.

او پس از دیدار با متحدان آمریکا در مقر ناتو در بروکسل، به خبرنگاران گفت: «تصمیم با اوکراینی‌هاست. این یک تصمیم اوکراینی خواهد بود.»

وی همچنین خاطرنشان کرد: «زلنسکی رئیس‌جمهور منتخب یک کشور مستقل است. این تصمیم‌ها باید توسط او گرفته شود و هیچ‌کس نمی‌تواند آن را به یک رئیس‌جمهور منتخب یک کشور مستقل تحمیل کند.»

کیلگ همچنین اظهار داشت که وظیفه او تسهیل دستیابی به توافقی است که تضمین‌های امنیتی محکمی برای حفظ استقلال اوکراین فراهم کند.

نگرانی اروپا از حاشیه‌نشینی در مذاکرات

رهبران اروپایی روز دوشنبه در پاریس گرد هم آمدند تا یک استراتژی مشترک تدوین کنند، زیرا نگران هستند که در این مذاکرات نادیده گرفته شوند.

کیلگ پیش‌تر گفته بود که اروپایی‌ها مستقیماً در مذاکرات حضور نخواهند داشت، اما می‌توانند در این روند مشارکت داشته باشند. او در این خصوص تصریح کرد: «فکر نمی‌کنم منطقی یا عملی باشد که همه طرف‌ها پشت یک میز مذاکره بنشینند.»

تمام گزینه‌ها روی میز است

در همین حال، پیت هیگسیت، وزیر دفاع آمریکا، مطالبات اوکراین برای بازپس‌گیری تمامی اراضی خود و پیوستن به ناتو را غیرواقع‌بینانه توصیف کرد. اما کیلگ تأکید کرد که در مذاکرات «همه گزینه‌ها مطرح خواهد شد».

او همچنین احتمال داد که مذاکرات واشنگتن و مسکو به موضوعات گسترده‌تری درباره امنیت اروپا و جهان نیز بپردازد.

وی افزود: «فکر می‌کنم آنچه در این مذاکرات مطرح خواهد شد، هنوز مشخص نیست. اما اگر بحث به مسائل جهانی کشیده شود، تعجب نخواهم کرد.»

او همچنین به احتمال تلاش‌هایی برای قطع روابط روسیه با ایران، کره شمالی و چین اشاره کرد.

جنگ فرسایشی؛ هیچ طرفی پیروز مطلق نیست

کیلگ بر این باور است که پس از سه سال جنگ، هم روسیه و هم اوکراین آماده پایان دادن به درگیری هستند، زیرا هیچ‌کدام قادر به دستیابی به یک پیروزی قاطع در میدان نبوده‌اند.

او گفت: «در حال حاضر می‌توان احساس کرد که هر دو طرف خواهان پایان دادن به این وضعیت هستند.»

و ادامه داد: «وقتی خوب فکر کنید، این جنگ به هیچ وجه قابل ادامه دادن نیست.»