گزارشها حاکی از تلاشهای ترکیه برای سازماندهی مجدد صفوف جبهههای مخالفان مسلح سوریه در ادلب، از طریق آموزش و بالا بردن آمادگی تعداد واقعی نیروهای قادر به شرکت در هرگونه اقدام نظامی در پی تضعیف آنها در جریان حملات اخیر رژیم است.
منابع وابسته به مخالفان سوریه گفتند: «روند ساماندهی جناحها شامل توزیع عناصر هیئت تحریر الشام به بیش از یک بلوک برای ادغام آنها در صفوف جناحهای مخالف جهت نشان دادن تعهد خود به توافق نامهها با روسیه در مورد ادلب است، به گونه ای که میتواند گروههای مبارز کوچک را کنترل کند».
از سوی دیگر، وزارت خارجه ترکیه روز دوشنبه، از تصمیم شورای امنیت سازمان ملل در تمدید قطعنامه ارسال کمک از طریق گذرگاه مرزی باب الهوی در شمال سوریه استقبال کرد.
بامداد یکشنبه بود که شورای امنیت، قطعنامه پیشنهادی آلمان و بلژیک برای ارسال کمکهای بشردوستانه به شمال سوریه را برای سال هفتم تمدید کرد.
علاوه بر این، گذرگاه مرزی «باب الهوی» بین ترکیه و سوریه از سرگیری تردد مسافر از روز گذشته، پس از تعلیق اخیر خبر داد. مدیریت گذرگاه در بیانیه ای اظهار کرد که با رعایت تدابیر و اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا، ترانزیت مسافر از سر گرفته شدهاست.
در همین زمان، روز گذشته یک گشت مشترک توسط نیروهای ترکی و روسی در حومه حسکه راه افتاد که از چهارراه شیریک در مرز سوریه و ترکیه در حومه درباسیه آغاز شد و تعدادی از روستاها را بازدید کرد.
این گشت متشکل از ۷ دستگاه روسی و ۴ دستگاه خودروی ترکیهای به همراه پرواز هلیکوپتر نیروهای روسی انجام شد.
در همین ارتباط، کرملین با صدور بیانیهای اعلام کرد، ولادیمیر پوتین رئیسجمهوری روسیه و رجب طیب اردوغان رئیسجمهور ترکیه به صورت تلفنی با یکدیگر گفتوگو کردند و در جریان این تماس تلفنی دو طرف بر نتایج همکاری دوجانبه برای برقراری ثبات در منطقه ادلب واقع در شمال غرب سوریه تأکید کردند.
این تماس با با هشدارهای فزاینده نظامی روسیه در مورد وخیم تر شدن اوضاع در ادلب، به دلیل «تلاش شبه نظامیان برای تحریک اقدامات» مصادف بود، به طوری که وزارت دفاع روسیه از مهار حمله پهپادی و هدف قرار دادن پایگاه «حیمیم» روسیه در نزدیکی لاذقیه خبر داد.
دو طرف روس و ترک ۱۳ جولای / ۲۳ تیر همچنین موضوعات مربوط به لیبی، سوریه و منطقه را ارزیابی کردند.
بر اساس این بیانیه، رؤسای جمهور روسیه و ترکیه بر اهمیت افزایش تلاشها برای برقراری سازش در سوریه از طریق روند آستانه و با تکیه بر توافقات حاصله در نتیجه نشست اخیر سران روسیه، ترکیه و ایران تأکید کردند.
کرملین از «میزان تعامل وزارتخانههای دفاع روسیه و ترکیه» ابراز رضایت گستردهای کرد و در بیانیه نیز گفته شد که دو رئیسجمهور «ارزیابی خوبی از میزان هماهنگی سطوح نظامی در دو کشور دارند که این امر به تثبیت اوضاع در ادلب و شمال شرقی جمهوری عربی سوریه کمک کردهاست».
اما نکته قابل توجه این است که این تأکید بر «رضایت از سطح هماهنگی در ادلب» همزمان با تشدید هشدارهای روسی مبنی بر احتمال اقدام جناحهای تندرو برای تشدید اوضاع در منطقه بود.
در همین راستا، سرگئی ورشینین معاون وزیر امور خارجه روسیه، تلاش انجام شده برای حمله به پایگاه حمیمیم با هواپیماهای بدون سرنشین را «یک حمله تروریستی» دانست و تأکید کرد که «هیچ سازشی و جایی برای مصالحه با تروریستها وجود ندارد».
به گفته وی، «اولویت فدراسیون روسیه تضمین امنیت پرسنل نظامی و روسی ما است که در سوریه فعالیت میکنند».
الکساندر شربتسکی رئیس مرکز آشتی طرفهای درگیر در سوریه نیز در اظهاراتی با اشاره به حملات صورت گرفته به پایگاه هوایی حمیمیم روسیه از سوی شبه نظامیان مستقر در ادلب با دو پهپاد عنوان کرد: «این دو هواپیما توسط سیستمهای پدافند هوایی روسیه بدون هیچ خسارتی نابود شدهاند».
نکته قابل توجه این بود که اعلام دفع این حمله پس از چندین هشدار ارتش روسیه در مورد «آماده سازی ستیزه جویان در ادلب برای عملیات تحریک آمیز جدید» صورت گرفت.
از سوی دیگر، دیدهبان حقوق بشر سوریه گفتهاست که «یک بمباران توپخانه ای توسط نیروهای رژیم و افراد مسلح وفادار به آن جهت هدف قرار دادن روستاهای ارنبه، عین لاروز، دیر سنبل، الموزره در جبل الزاویه، الفطیره و بینین در جنوب ادلب و القاهر و قلیدین در سهل الغاب شمال غرب حمه را ثبت کردهاست».
سازماندهی مجدد جناحهای ادلب توسط آنکارا؛ مسکو از تشدید هشدارداد
ترکیه از تصمیم سازمان ملل برای تمدید ارسال کمک به سوریه استقبال کرد… تأکید پوتین و اردوغان بر ادامه هماهنگی در سوریه
سازماندهی مجدد جناحهای ادلب توسط آنکارا؛ مسکو از تشدید هشدارداد
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة